עבור לתוכן

האם המחשב שלי "ישן מידי" בשביל SSD? + שאלה על קונקטורים :)

Featured Replies

פורסם

שלום, חבר'ה!

אני מודה. אין לי מושג וחצי בכונני SSD.

כרגע הם מרגישים לי יקרים, וטיפה Over-Hyped, במיוחד בגלל שעדיין לא ברור לי אם הם רק טובים בהעלאת תוכנות בטיל? [3-4 שניות]...או האם הם בכלל משפיעים ומסייעים ב- REALTIME, בזמן העבודה בתוכנות כמו Premiere ו- After Effects?

לי ממש לא אכפת לחכות 20 שניות עד שפרמייר עולה. זה משהו חד-פעמי.

אבל אם SSD יכול לעזור לי בחוויות העריכה, שתהיה מהירה יותר? אז Count me in!

יש לי לוח אם מהדור הישן יותר של i7:

Gigabyte GA-EX58-UD4 זהו לוח שתומך ב Triple Channel memory, משהו שכבר לא מייצרים כיום.

1. אני מניח [ומקווה!] שיש לי חיבור SATA מהיר אשר מתאים ל SSD כיום? [מה זה? 3GB 6GB? של חיבור? משהו כזה?]

2. הבנתי שיש איזושהי בעייתיות במהירות של כונני SSD כשהם מחוברים ללוחות אם עם קונקטורים ישנים.

אין לי מושג מה זה אומר בתכלס...אבל קראתי שקונקטורים של MARVEL הם לא משהו בקטע הזה, ואני חושש שבלוח ג'יגהבייט שיש לי- אכן ישנם קונקטורים כאלו שימנעו ממני להינות מהמהירות המלאה של SSD's.

אין לי מושג מה זה אומר, שוב..פשוט קראתי על זה איפשהו...

יש למישהו דעה על כל אלו?

אשמח מאוד לשמוע!

תודה לעוזרים!! :yelclap:

פורסם

זה הלוח שתומך או לא תומך ב SSD, לא המעבד.

הדיסק קשיח הוא תמיד צוואר בקבוק בכל מחשב. זאת אומרת, שכל מחשב שתשים בו SSD תראה שיפור בנקודות שבהם יש טעינה מהדיסק קשיח. בזמן שהוינדוס עולה, הפעלת תוכניות/משחקים וכו'.

הלוח שלך אומנם לא תומך ב SATA 6Gb, אך גם ב SATA 3Gb אתה תחוש בשיפור עצום. מה ש SATA 6Gb נותן, זה מהירויות מקסימליות גבוהות יותר בקריאת/כתיבת קבצים גדולים ורציפים... מה שבדר"כ לא עושים הרבה עם SSD גם ככה ברוב השימושים. רוב היתרון ב SSD זה מהירות הגישה וקריאת/כתיבת קבצים קטנים ורנדומלים, ואין חיסרון בזה ל SATA 3Gb.

אולי בפרייקטים של Premier היה יותר יתרון אם היה לך SATA 6Gb, אך רק במידה ותשים את הפרוייקטים ב SSD ולא בדיסק קשיח. ובכל מקרה, זהו יתרון זניח יחסית לשיפור שתרגיש בכל מקרה.

אני עובד עם מעבד ולוח הרבה יותר עתיקים משלך, (צ'יפסט 965) שבו אפילו לא יכלתי לחבר את ה SSD לבקר אינטל, אלא רק אל בקר JMICRON הנחות. ועדיין, השיפור בביצועים הוא עצום.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, Kalen.

מבאס לדעת שהמחשב שלך הוא לא צעיר וחדשני כפי שהיה לפני לא מעט זמן, אבל מעניין לשמוע שלמרות זאת- עדיין השיפור בביצועים מורגש מאוד. מעניין באמת מה הנתונים היבשים אומרים על חיבור של 3GB לעומת 6GB...

[מישהו, אגב, אמר לי פעם שחיבור ה SATA 3GB הוא בעצם פועל במהירות של 6GB ולכן זה מעט מבלבל...לא יודע אם זה נכון או לא..אין לי מושג]..

ועכשיו לשאלה המעניינת...

לאיזו מטרה כדאי לשייך את ה-SSD שאולי יהיה לי?

>>SSD ככונן ל OS ולתוכנות? [פה בטח ארגיש ת'שיפור יותר בתדירות, אך ההשפעה היא "שטחית".כולה תוכנות עולות מהר יותר+ריסטרט מהיר]

>>או SSD כ"משטח עבודה" לפרוייקטים לעריכה וכו'? [פה ארגיש ת'שיפור לעיתים רחוקות יותר..רק כשאעבוד על פרוייקט,אך ההשפעה הינה יותר "משמעותית",כנראה, כי תהליך העבודה אמור להיות מהיר יותר בהרבה, אם קבצי הוידאו וחומרי הגלם נקראים מתוך ה SSD]

שוב, הכל בהנחה שלא אכפת לי לחכות 30 שניות עד שתוכנה תעלה. ממש לא. אלא תהליך העבודה עצמו יותר חשוב לי..שיהיה מהיר.

אפשר יעני לקמבן, שה SSD יהיה עם ה OS והתוכנות עליו..ובמקום שנשאר-להעביר חומרי גלם [קבצי וידאו] ולערוך גם עליו, כאשר מידע ייקרא וייכתב לאותו SSD. אבל בטח שזה מכביד על הכונן, דבר ראשון...וחוצמזה, ככל שיש עליו יותר GB תפוסים- הבנתי שה SSD מתפקד פחות במהירות. קיצר..דילמה ::)

פורסם

עדיף למערכת הפעלה ולתוכנות. בזה המהירות תורגש בכל הפעולות כמעט. מה גם שלא חייב לבוא אחד על חשבון השני, אם אתה לוקח SSD בעל נפח מספיק גדול.

אם יש לך מספיק זיכרון במחשב עבור הפרוייקטים, כל מה ש SSD ישפר אם תשים עליו רק את הפרוייקטים, זה זמן הטעינה הראשוני של הפרייקט וזמן השמירה שלו.

פורסם
[מישהו, אגב, אמר לי פעם שחיבור ה SATA 3GB הוא בעצם פועל במהירות של 6GB ולכן זה מעט מבלבל...לא יודע אם זה נכון או לא..אין לי מושג]..

כנראה מה שאמרו לך שSATA3 עובד על 6Gbps

וזה נכון בברוטו

בנטו הוא עובד על 600MBps

פורסם
  • מחבר

כנראה מה שאמרו לך שSATA3 עובד על 6Gbps

וזה נכון בברוטו

בנטו הוא עובד על 600MBps

כנראה שאתה צודק, אחי...

אבל אני עדיין מבולבל קצת. אז יש כזה דבר חיבור 3GB וחיבור 6GB?

וללוח שלי, בעצם, יש חיבור רק של 3GB, אשר עובד ב 6Gbps?

[כלומר, מה? חיבור של 6GB עובד על 12Gbps?]...

פורסם
  • מחבר

עדיף למערכת הפעלה ולתוכנות. בזה המהירות תורגש בכל הפעולות כמעט. מה גם שלא חייב לבוא אחד על חשבון השני, אם אתה לוקח SSD בעל נפח מספיק גדול.

אם יש לך מספיק זיכרון במחשב עבור הפרוייקטים, כל מה ש SSD ישפר אם תשים עליו רק את הפרוייקטים, זה זמן הטעינה הראשוני של הפרייקט וזמן השמירה שלו.

אוקיי, נשמע מגניב.

אני מניח שלא יצא לך לנסות לעבוד עם ה SSD כ"משטח עבודה" לחומרי הגלם, אבל מההיכרות שלך-אתה מעריך שאכן אין פה איזה קסם, ושבסה"כ מהירות העבודה לא תשתפר בטירוף כפי שאולי מצופה..אלא רק זמני טעינה\קריאה.

קיצר, SSD זה לא קוסם...ולא צריך לצפות לפלאים ממנו.

כולה קצב מהיר של העלאת תוכנות.

לא יותר מזה.

משחקים ירוצו כרגיל בזמן עבודתם...תוכנות עדיין ייתקעו ויתמהמהו בזמן העבודה\זמן אמת.

אין גלולות קסם :P

פורסם

כנראה שאתה צודק, אחי...

אבל אני עדיין מבולבל קצת. אז יש כזה דבר חיבור 3GB וחיבור 6GB?

וללוח שלי, בעצם, יש חיבור רק של 3GB, אשר עובד ב 6Gbps?

[כלומר, מה? חיבור של 6GB עובד על 12Gbps?]...

שים לב שבמקום אחד זה עם Gb ובמקום שני בלי

תקן SATA1 עובד במהירות ברוטו 1.5Gbps מהירות נטו מקסימאלית 150MBps

תקן SATA2 עובד במהירות ברוטו 3Gbps מהירות נטו מקסימאלית 300MBps

תקן SATA3 עובד במהירות ברוטו 6Gbps מהירות נטו מקסימאלית 600MBps

החברות אוהבות לכנות את החיבורים לפי המהירות ברוטו שלהם, כי זה נשמע יותר גבוה

מה שיש לך בלוח זה תקן SATA2

פורסם

הזמנים לא משתפרים בטירוף אך הם משתפרים.במיוחד בתוכנות שעובדות עם הדיסק.לצורך השיפור הזה גם חיבור SATA 2 מתאים.

פורסם

הערת אגב - רק אני חושב שזה משעשע שירח אפל כותב בחתימה:

"אל תקרא לי "אחי", כי לא תקבל תשובה."

ופוסט לאחר מכן מישהו קורא "אחי" ומקבל תשובה...

:)

אני גם שונא את הכינוי הזה - זה אומר שאו שיש אמא שעוסקת במקצוע הכי עתיק בעולם או שיש אבא מתפרפר - ובשני המקרים זה לא דבר טוב.

פורסם

אופס צודק

בדרך כלל אני לא עונה, הפעם עשיתי פאשלה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים