עבור לתוכן

התלבטות קשה בבחירת מסך חדש 24"-27" (1000 - 1500ש"ח)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

בשנים האחרונות אני עובד עם שני מסכים וזה תענוג. אחד ישן יותר של LG בגודל 19" ואחד בן 3 שנים Samsung T240. מהסמסונג אני מאוד מרוצה, מסך איכותי, אבל ה 19" התפגר (מרצד קבוע ומשגע אפילפטים).

כבר כמה חודשים טובים שאני מחפש תחליף למסך נוסף אבל נהייתי כבר מבולבל, אולי מישהו יוכל להבהיר לי כמה דברים:

1. איפה מבחר הדגמים שהיה? נראה כאילו עד לפני 3 שנים היה מבחר מסכים למחשב גדול פי 3 ממה שיש היום בישראל. שווה להזמין מחול? לחכות לדגמים החדשים שאולי יגיעו מתישהו?

2. לסמסונג יש חיבורי Hd,Dvi ולכרטיס מסך שלי (Radon-5770) יש Hdmi אחד ו 2 DVI.

2.א. איך הכי כדאי לחבר 2 מסכים לכרטיס כזה?

2.ב. בכלל מה הדרך הכי מומלצת לחבר 2 מסכים? רוב הכ.מסך שאני רואה הם עם 2DVI ואולי HDMI אחד, ואם עושים לך טובה DP אחד.. איך הכי כדאי לחבר 2 מסכים לכרטיס כזה?

3.מה הקטע עם הניגודיות ברוב המסכים החדשים שהם באים עם 1:1,000? בסמסונג שלי אם אני לא טועה יש 1:1,000,000. זה נראה לי הבדל משמעותי, או שאולי אני טועה? יש הבדל בין טכנולוגית LCD ל LED במאפיין הזה?

4. מה הקטע שכמעט אין פה בארץ מסכים 2ms? זו גם הגבלה טכנולוגית של ה LED? אני לא רוצה להתפשר על 5ms, למרות שלא משאירים לי יותר מדי ברירה (נכון שאני לא כזה יבדיל בין 2 ל 5 בעין, אבל בגלל שהרבה מהשימוש ילך על משחקים אני מעדיף 2)

5. נראה כאילו הסמסונג שאצלי מלפני 3 שנים יותר טוב מכל הדגמים של סמסונג שיש היום בשוק בישראל.. 2ms ניגודיות גבוהה, כל החיבורים שהיה צריך אז, אחלה איכות.. אני לא רואה משהו שמשתווה לזה היום בשוק בארץ (אני מקווה שפספסתי משהו?)

הערות:

1. השימוש הוא בעיקר משחקים ועבודה. עבודה כוללת תכנות עריכה גרפית ובכלל עבודה עם כל סוגי התוכנות..

2. לא אכפת לי שהמסך החדש לא יהיה בגודל של הסמסונג שאני משאיר בתור מסך שני או שיהיה ברזולוציה יותר גבוהה (אני צריך 2 מסכים לצורך עבודה לא בשביל לשחק על שניהם ביחד.. אלא אם כן הם שניהם היו Bezel-less אבל נראה לי אני ימות עד שיהיו בשוק מסכים שהם באמת bezel-less ובמחיר סביר)

אני אשמח לתשובות ולהמלצות על מסכים מתאימים

תודה מראש לכל העוזרים

פורסם

לא יודע מה סיפרו לך, אבל סמסונג T240. הוא בעל ניגודיות 1000:1 ובעל זמן תגובה 5ms

פורסם

שלום לך.

1. איפה מבחר הדגמים שהיה? נראה כאילו עד לפני 3 שנים היה מבחר מסכים למחשב גדול פי 3 ממה שיש היום בישראל. שווה להזמין מחול? לחכות לדגמים החדשים שאולי יגיעו מתישהו?

אני לא בטוח שאני מסכים איתך לגבי המבחר, אבל בכל מקרה - למה זה משנה. אז במקום 100 מסכים ש90 מהם אותו דבר, יהיו 300 מסכים ש290 מהם אותו דבר? מבחינת היצע המסכים המעניינים - המצב לא הורע ואולי אף השתפר. :)

2. לסמסונג יש חיבורי Hd,Dvi ולכרטיס מסך שלי (Radon-5770) יש Hdmi אחד ו 2 DVI.

2.א. איך הכי כדאי לחבר 2 מסכים לכרטיס כזה?

2.ב. בכלל מה הדרך הכי מומלצת לחבר 2 מסכים? רוב הכ.מסך שאני רואה הם עם 2DVI ואולי HDMI אחד, ואם עושים לך טובה DP אחד.. איך הכי כדאי לחבר 2 מסכים לכרטיס כזה?

בגדול, זה לא משנה כל עוד מדובר בחיבורים דיגיטליים. DVI, DP, HDMI - הכל הולך. אם במסך יש רמקולים או שהוא יודע להוציא אודיו לרמקולים חיצוניים - אז אולי תצטרך להשתמש בDP/HDMI, כי רוב הכרטיסים לא מוציאים אודיו בDVI ורוב המסכים לא מקבלים אותו כך.

3.מה הקטע עם הניגודיות ברוב המסכים החדשים שהם באים עם 1:1,000? בסמסונג שלי אם אני לא טועה יש 1:1,000,000. זה נראה לי הבדל משמעותי, או שאולי אני טועה? יש הבדל בין טכנולוגית LCD ל LED במאפיין הזה?

4. מה הקטע שכמעט אין פה בארץ מסכים 2ms? זו גם הגבלה טכנולוגית של ה LED? אני לא רוצה להתפשר על 5ms, למרות שלא משאירים לי יותר מדי ברירה (נכון שאני לא כזה יבדיל בין 2 ל 5 בעין, אבל בגלל שהרבה מהשימוש ילך על משחקים אני מעדיף 2)

5.

בכל מקרה - הניגודיות וזמן התגובה הם הפרמטרים הכי חסרי משמעות בהערכת מסך - כי הם חצי מזויפים, חצי לא קשורים לכלום. הייתי מציע לך פשוט להתעלם מהם לגמרי ולא לחשוב שאתה "מתפשר" על משהו.

פורסם
  • מחבר

לא יודע מה סיפרו לך, אבל סמסונג T240. הוא בעל ניגודיות 1000:1 ובעל זמן תגובה 5ms

היי ירח אפל, תודה על התגובה.

האמת מחיפושים עכשיו בגוגל ובאתר של סמסונג אני רואה את אותם נתונים. לא יודע אם היה דגם אחד אולי יותר יקר או שפשוט הנתונים אז בזאפ ובאתר החנות היו שקריים כי זה מה שאני זוכר מלפני 3 שנים ואין סיבה שאני אזכור סתם 2ms ו ניגודיות 1 למליון או 1 למאה אלף (לא זוכר בדיוק אני רק זוכר שזה היה הרבה יותר מ 1:1000) כי עשיתי אז סקר שוק בעניין הזה לפני שקניתי..

בכל מקרה מישהו יכול להסביר את העניין הזה של הניגודיות? כי אני רואה היום שרוב המסכים 1:1000 אבל למשל המסך הזה של מאג (800 שקל)

http://www.ole.co.il/products/976/index.php?product_name=Mag+H2212L&ukey=product&productID=81168

רשום כ 1:1000000.

לא הבנתי באיזו מידה הם בודקים את זה, כלומר ניגודיות של 1:1000 מה בדיוק? יכול להיות שהקנה מידה/פרמטר של הניגודיות השתנה מאז לפני 3 שנים ומכאן הבלבול?

אפילו באתר של סמסונג רשום על המסך שלי DC 20,000:1 (1000:1) (typ.) ואין לי מושג מה זה אומר (http://www.samsung.com/ae/consumer/computers-peripherals/monitors/lcd-monitor/LS24TWHSUV/EN)

מישהו יכול להבהיר? להביא קישור שמסביר את זה?

פורסם
  • מחבר

שלום לך.

אני לא בטוח שאני מסכים איתך לגבי המבחר, אבל בכל מקרה - למה זה משנה. אז במקום 100 מסכים ש90 מהם אותו דבר, יהיו 300 מסכים ש290 מהם אותו דבר? מבחינת היצע המסכים המעניינים - המצב לא הורע ואולי אף השתפר. :)

כשאמרתי מבחר התכוונתי יותר לאיכות מאשר לכמות.. כלומר ציפיתי למצוא 50 מסכים ש 5 מהם אותו דבר..

בגדול, זה לא משנה כל עוד מדובר בחיבורים דיגיטליים. DVI, DP, HDMI - הכל הולך. אם במסך יש רמקולים או שהוא יודע להוציא אודיו לרמקולים חיצוניים - אז אולי תצטרך להשתמש בDP/HDMI, כי רוב הכרטיסים לא מוציאים אודיו בDVI ורוב המסכים לא מקבלים אותו כך.

אז לפי דבריך ההבדל העיקרי בין שלושת החיבורים (חוץ מ D-Sub) הוא עניין העברת הסאוונד? אין חיבור שמעביר רזולוציה יותר גבוהה? Hdmi לא עדיף על DVI או להפך מבחינת איכות/רזולוציה?

בכל מקרה - הניגודיות וזמן התגובה הם הפרמטרים הכי חסרי משמעות בהערכת מסך - כי הם חצי מזויפים, חצי לא קשורים לכלום. הייתי מציע לך פשוט להתעלם מהם לגמרי ולא לחשוב שאתה "מתפשר" על משהו.

אוקיי, אני מקבל את מה שאתה אומר למרות שלא תזיק לי קצת הרחבה כמו - אז מה כן משנה בבחירת מסך היום? ויש לך המלצות למסכים במידה ואני יורד מהנתונים האלה??

תודה רבה!

פורסם

אז לפי דבריך ההבדל העיקרי בין שלושת החיבורים (חוץ מ D-Sub) הוא עניין העברת הסאוונד? אין חיבור שמעביר רזולוציה יותר גבוהה? Hdmi לא עדיף על DVI או להפך מבחינת איכות/רזולוציה?

כולם תומכים ברזולוציות גבוהות באותה מידה.

אוקיי, אני מקבל את מה שאתה אומר למרות שלא תזיק לי קצת הרחבה כמו - אז מה כן משנה בבחירת מסך היום?

גודל, רזולוציה, סוג פאנל (IPS, VA, TN), חיבורים כאלה או אחרים, איכות תמונה אובייקטיבית וסובייקטיבית שניתן ללמוד עליה מביקורות.

ויש לך המלצות למסכים במידה ואני יורד מהנתונים האלה??

תצטרך להגדיר תקציב (ועדיף גם שתרשום אותו בכותרת).

פורסם
  • מחבר

תצטרך להגדיר תקציב (ועדיף גם שתרשום אותו בכותרת).

עדכנתי את הכותרת. תקציב של 1000-1500, אפשר לחרוג אם באמת ההפרש מביא שיפורים קריטיים..

פורסם

הU2412M יתאים לך.

פורסם
  • מחבר

הU2412M יתאים לך.

תודה על התגובה. הוא טוב גם למשחקים? 8ms לא יפריע לי?

יש עוד המלצות בטווח מחירים הזה?

פורסם

פורסם
  • מחבר

כן אבל מזה שאמרת שהם "חצי מזוייפים" אני מבין שהם גם "חצי אמיתיים"?

בכל מקרה הבנתי את התשובה שלכם, אני אשים את המסך הזה ב Top3 שלי.

אני גם אשתדל לעדכן מה קניתי בסוף ואת חוות דעתי.

תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

ד"א, אתה יכול להגיד לי למה דווקא המסך הזה? כלומר למה המלצת דווקא עליו? יתרונות מול המתמודדים? למשל מול דגמים של סמסונג כמו Samsung S24B750V או Samsung S24B370H?

פורסם

כל המסכים היותר טובים עובדים עם פנל IPS לכן ההבדל רק באלקטרוניקה

יש אלקטרוניקה הבנויה מרכיבים טובים יותר ויש המנצלים רכיבים זולים

פורסם

U2412M הוא אבולוציה נוספת של סדרות מסכים מצויינות של דל. בעל פאנל IPS איכותי, איכות תמונה מעולה וארגונומיה שקשה להתחרות איתה במחיר הזה.

2 הסמסונגים שהצגת הם ממש בזבוז של כסף ביחס אליו.

בכל מקרה אני מצטרף להמלצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים