עבור לתוכן

מחשב נייד ללימודי הנדסה ומשחקים - קנייה בארה"ב 1300$~

Featured Replies

פורסם

אני הולך להתחיל ללמוד הנדסה בקרוב, אז אני צריך המלצה למחשב חזק שיוכל להריץ תוכנות שרטוט וגם שיהיה לי כמחשב יום יומי למשחקים וסרטים.

אני הולך לקנות את המחשב בארה"ב ואני מוכן להשקיע בערך 1300$ אבל גם גמיש ב- +-100$ץ

* מטרות המחשב? תוכנות סרטוט (Autocad, Solidworks), סרטים HD, עבודות משרדיות וגם משחקים FPS כבדים (CRYSIS, COD, FARCRY)

* גודל המסך? 15 אינץ, רזלוציה FHD

* משקל רצוי? לא קריטי אבל שלא יהיה גם ממש כבד

* האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 4 שעות

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3, קורא כרטיסים

* בלוטות? עדיף שיהיה

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 750GB 7200 או קצת פחות עם שילוב של SDD

* כונן CD/DVD? כדאי שיהיה צורב בסיסי

* כונן Bluray? לא קריטי

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיף שיהיה

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא משנה

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא, אבל שיהיה לו איכות בנייה טובה.

* זכרון - לפחות 8 גיגה

* כרטיס גרפי - NVIDIA נפרד

* מעבד - INTEL I7

פורסם

אם אתה מתחיל בשנה הבאה (אוק' 13) אז עדיף לחכות עם הקניה לדור המחשבים הבא שיהיה בקיץ. במיוחד בתקציב כזה...

פורסם
  • מחבר

אני יהיה בארה"ב בעוד חודש כך שאין לי ממש בררה, ולא יהיה לי שווה לחכות לקיץ ואז לקנות בארץ

פורסם

לא ברור לגמרי שהדור החדש של אינטל יביא שיפור ביצועים משמעותי.

מצד שני שווה לעקוב אחרי דגמים כמו ה-ux51 של אסוס או הדגם בסקירה הזו - http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Aspire-V3-571G-53238G1TMaii-Notebook.88610.0.html

אם אחד מהם יגיע למחיר שלך, הוא יהיה בחירה מצויינת בגלל איכות המסך שלהם (בשני המקרים מדובר במסך IPS שאינו מבריק)

פורסם
  • מחבר

שניהם אולטאבוק שסתם מעלה את המחיר וזה הרבה מעל התקציב שלי

פורסם

תבדוק אולי להרכיב באתר של דל, נראה לי שאפשר להגדיר את האחריות הבינלאומית שלהם שתתפוס בארץ ואז אתה יכול להיות רגוע...

בכל מקרה ההפרש לאחרונה ניהיה המע"מ ועוד טיפה לגבי הבדלים בין הארץ לחו"ל ככה שאולי שווה לך לחכות ולקנות בארץ.

בכל מקרה הדור הבא של מעבדי אינטל כן יהיה קפיצת מדרגה לעומת הדור הנוכחי, מהסיבה שבדור הנוכחי הם רק הקטינו את המעבד ובדור הבא הם ישפרו משהו בתוכו שיש מצב טוב שזה יהיה צריכת חשמל ועוד דברים טובים, ככה שאם אתה לא הולך להשתמש בו שווה לך לחכות לאוקטובר.

כמה חשוב לך מקלדת בעברית?

פורסם

שניהם אולטאבוק שסתם מעלה את המחיר וזה הרבה מעל התקציב שלי

הם ממש לא אולטרה בוקים, אלא ניידים עם מסכים מאוד איכותיים. אני לא הייתי מוותר עליהם כל כך מהר.

פורסם
  • מחבר

מקלדת עברית ממש לא חשוב לי, אני מעדיף לא לחכות לקנות משהו שם כבר.

בדקתי בדל לא מצאתי משהו ממש טוב, גם הכרטיסי מסך שם לא הכי חזקים במה שמצאתי בתקציב

פורסם

Lenovo Y500:

http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/catalog.workflow:category.details?current-catalog-id=12F0696583E04D86B9B79B0FEC01C087&current-category-id=5B0116E237099FA0FCA012D9B20ED2FB&action=init

יתרונות:

המחשב הכי טוב ביחס של תמורה למחיר (850$ לפני מס קניה).

חסרונות:

שנת אחריות אחת שאינה בינ"ל.

משקל 2.7 ק"ג.

צריך לקנות בנפרד כרטיס mSSD שיעלה לך $120 (128GB) לפני מס קניה.

בסופו של דבר אתה תצא עם חשבון של בערך 1050$ אבל עם מחשב אש שניתן לשדרג בעתיד מבחינת כרטיס המסך.

את ההפרש שנותר תוכל להשתמש לביטוח על המחשב בישראל.

פורסם

המחשב הכי טוב ביחס של תמורה למחיר (850$ לפני מס קניה).

לרוב האנשים חוסר באחריות מביא את התמורה למדד של 0, אז היה רצוי לציין שבעיניך הוא המחשב הכי טוב ביחס לתמורה.

בסופו של דבר אתה תצא עם חשבון של בערך 1050$ אבל עם מחשב אש שניתן לשדרג בעתיד מבחינת כרטיס המסך.

את ההפרש שנותר תוכל להשתמש לביטוח על המחשב בישראל.

לא ניתן לשדרג כרטיסי מסך במחשבים ניידים. אני לא יודע איפה ראית או קראת שזה עובד ככה.

ואין וודאות שאפשר לקבל אחריות על הנייד בארץ גם בתוספת מחיר. צריך לברר את זה מול לנובו ישראל לפני שרצים להמליץ.

לניידים של הרבה חברות כמו אייסר, סוני ודגמים של HP לא ניתן לקנות אחריות בארץ למרות שהם נמכרים פה.

פורסם
  • מחבר

כן, לדעתי אחריות זה לא עד כדי כך חשוב. יותר חשוב איכות בנייה ומרכיבים איכותיים

פורסם

אחריות לא חשובה?

היו פה לא מעט דיונים על זה שאנשים קנו מחשבים באלפי שקלים בהזמנה מחו"ל ונתקעו בגלל:

- חוסר באחריות

- עלות חלפים יקרה

- קשה למכור את המחשב גם אם הוא חדש ללא אחריות

במחשב נייד יכולים לקרות הרבה בעיות, גם בעיות בייצור של מחשב חדש לגמרי, אתה תקבל אותו ואז "פתאום" תגלה בעיות. מה אז ??

חוסר באחריות מביא את התמורה למדד של 0

פורסם

לרוב האנשים חוסר באחריות מביא את התמורה למדד של 0, אז היה רצוי לציין שבעיניך הוא המחשב הכי טוב ביחס לתמורה.

לא ניתן לשדרג כרטיסי מסך במחשבים ניידים. אני לא יודע איפה ראית או קראת שזה עובד ככה.

1. אני ורוב אתרי האינטרנט בתחום טוענים שאין מחשב משתלם יותר.

2. אפשר לשדרג כי המחשב תומך ב-SLI.

3. אפשר לרכוש ביטוח פרטי בעלות של 300-400 שקל לשנה.

4. האחריות שניתנת לו על ידי היצרן ניתנת למימוש במדינות אחרות כך שאפשר לשלוח את המחשב למדינה בה ניתנת האחריות.

פורסם

1. אני ורוב אתרי האינטרנט בתחום טוענים שאין מחשב משתלם יותר.

רוב האתרים לא רלבנטיים בארץ, ואתה סתם מדבר שטויות.

גם לסוני יש ניידים מדהימים. חבל שאין להם תמיכה או שירות בארץ - גם תמורת תשלום נוסף.

2. אפשר לשדרג כי המחשב תומך ב-SLI.

תראה לי איפה אפשר לרכוש כרטיס גרפי לנייד... אה רגע, אי אפשר.

3. אפשר לרכוש ביטוח פרטי בעלות של 300-400 שקל לשנה.

שוב, לא לכל מחשב בכל חברה. תברר את הדברים שאתה אומר לפני שאתה מכריז עליהם שעובדות.

4. האחריות שניתנת לו על ידי היצרן ניתנת למימוש במדינות אחרות כך שאפשר לשלוח את המחשב למדינה בה ניתנת האחריות.

בהצלחה עם זה.

אני מקווה שפותח הדיון לא חושב לקחת אותך ברצינות לטובתו.

פורסם

רוב האתרים לא רלבנטיים בארץ, ואתה סתם מדבר שטויות.

גם לסוני יש ניידים מדהימים. חבל שאין להם תמיכה או שירות בארץ - גם תמורת תשלום נוסף.

תראה לי איפה אפשר לרכוש כרטיס גרפי לנייד... אה רגע, אי אפשר.

שוב, לא לכל מחשב בכל חברה. תברר את הדברים שאתה אומר לפני שאתה מכריז עליהם שעובדות.

בהצלחה עם זה.

אני מקווה שפותח הדיון לא חושב לקחת אותך ברצינות לטובתו.

1. שוב, אתה מתווכח על סתם, בפחות מאלף דולר אין חומרה יותר טובה מאשר מה שיש ב-Y500. פותח הת'רד יקנה בארה"ב ולכן רלוונטי מה שקורה שם ולא בישראל לעניין הת'רד הנ"ל.

2. להלן לינק לכרטיס מסך נוסף שמוסיפים למחשב:

http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/catalog.workflow:item.detail?GroupID=460&Code=0C22235&category-id=3E71FB3EB22D4A308B517832F7D2264A&hide_menu_area=yes#.UNozNG-umDs

3. חנות מחשבים שאני מכיר עושה ביטוח ב-390 ש"ח לשנה עבור כל מחשב שעדיין נמצא באחריות והאחריות שלו לא מומשה למשך 3 שנים מקסימום.

4. יש לי חבר שעשה ביטוח למחשב שלו בחברה שמבטחת כלי נגינה (הוא מוזיקאי ולכן המחשב משמש ככלי נגינה לפי הגדרות חברת הביטוח) ב-60 דולר לפני מע"מ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים