עבור לתוכן

כדאי לי לשדרג מ4 ל8 ג'יגה ראם ? (לא הדיון המובן מאליו, פרטים בפנים)

Featured Replies

פורסם

המפרט שלי הוא 3570K שיעבור אוברקלוק עוד 3 שנים בתום האחריות (אם אני לא אקנה חדש) וGTX 660.

כרגע יש לי זוג זכרונות 2GB 1333MHZ 9-9-9-27 של קינגסטון (2X2GB). לקחתי אותם מהמחשב הקודם שלי, ועם אחד מהם יש בעיה שלפעמים המחשב פשוט לא נדלק איתו בלי להוציא ולהכניס כמה פעמים ולנסות מחדש.

עם המחשב החדש זה קרה לי רק פעם אחת , וכשלקחתי את הזכרון הדפוק לנסות במעבדה של אייבורי כשקניתי לא עלה להם גם המחשב עם הזכרון הזה. אבל כמו שציינתי אין איתו בעיה במחשב החדש.

הרצתי MEMTEST ויצא תקין. בכל אופן אני קצת חושש מהזכרון הזה ולא בא לי לזרוק את הכסף על עוד זוג של 2GB ולגלות שהזכרון ההוא דפוק, ככה שאם כבר אני קונה אז אני אקנה סט 2X4GB 1600 1.5V 9-9-9-24 של קרוסאיר ב435 ש"ח.

הPAGEFILE אצלי כבוי כדי להבטיח שהמשחקים לא ישתמשו בו. הקטע זה שכשאני משחק BF3, מספיק שאני אפתח חלון אחד של יוטוב והכל קורס בגלל שהזכרון מתמלא. הזכרון לא מתמלא ל4G, הוא קורס באזור ה3G אבל אני רואה שהג'יגה הנוספת נמצאת בSTANDBY ולא בFREE RAM.

לכאורה כן יש לי מחשב חדש וכו' ובריבוי משימות 4GB לא מספיק... אבל בתכלס אני לא מריץ שום דבר אף פעם כשאני משחק, אני לא סובל ממיקרוסטאטר כי אני משחק על FPS מטורף (הגדרות הכי נמוכות) ששמעתי שזה יכול להפתר בBF3 כשעוברים מ4 ל8 ג'יגה, ופשוט אין ממש בעיות כרגע. אז אני מפחד שאני אזרוק 435 שקל על משהו שלא יתן לי כלום בתכלס .

אני כבר חודשיים חושב אם לקנות או לא והיום נשברתי רק מלחשוב על זה ופשוט הזמנתי אבל עדיין אני יכול לבטל. בקיצור אני באמת ארוויח משהו או שאני אזרוק כמעט 500 שח לפח ? :nixweiss:

פורסם

קודם כל לא זרקתה 500 שקל לפח במקרה הגרוע גרוע תמכור אותם בלפחות חצי מהסכום

אבל שיפור בטוח שיהיה לך במיוחד שה הPAGEFILE יושב לך על הזיכרון והוא מעמיס עליו עוד

וחוץ מזה יש לך זיכרון אחד דפוק אם כבר אתה מחליף אז תשדרג כבר

פורסם

אתה עושה דברים הפוך.

לחכות לסוף האחריות כדי להפעיל OC? אנחנו כבר לא במאה ה20 שבה OC לפעמים ביטל אחריות.

לרוץ בלי pagefile? טפשי. משחק או כלל יישום שאתה משתמש בו בצורה פעילה ברגע נתון לעולם לא ייזרק לpage file ממילא, וכל מה שאתה עושה זה גורם למחשב שלך לקרוס.

באופן כללי 8GB זה הsweet spot עכשיו, אבל במקרה שלך, לא נראה שאתה מפעיל יותר מידי דברים ולכן גם 4GB יספיקו לך. הסיבה שהם לא זה כי אתה משלב שני דברים טפשיים - ביטול pagefile ושימוש בchrome שהוא זולל זכרון עצום במצב שבו אתה ממילא מוגבל בזכרון.

פורסם
  • מחבר

רגע אז אם אני מאפשר את הPAGEFILE אז כל הSTANDBY עובר להארדיסק ואני מפנה עוד גיגה ראם ?? אם זה המצב אז נראה לי שממש אין לי צורך לשדרג

פורסם

^ הבנת נכון.

פורסם
  • מחבר

אתה טועה. הפעלתי PAGEFILE והCACHED/STANDBY MEMORY עדיין על הראם - הAVAILABLE יוצא בדיוק TOTAL פחות STANDBY. עשיתי גם ריסט כמובן.

פורסם

זה לא עובד בצורה הזאת...

יש תכנות שחייבות שימוש ב-PF.

האם הוא עדיין קורס?

פורסם

חלונות חייב page file !!!

וזה כל הבעיה שלך !

פורסם
  • מחבר

המשחק קרס מחוסר זכרון כשהייתי פותח עוד חלונות, כמובן שלא קורס כרגע

למה חייב PAGEFILE ? ראיתי שהרבה שחקנים מבטלים את זה עם 16 ג'יגה.

פורסם

עם 16 גיגה הסיכוי שתיתקל בקריסות בגלל היעדר pagefile מן הסתם הרבה יותר נמוך.

יש יישומים שפשוט לא יעבדו נכון בלי pagefile. משחקים הם לרוב לא יישומים כאלה, לכן אותם אנשים לרוב לא ייתקלו בבעיות.

זה לא אומר שהם משיגים תועלת כלשהי. הביצועים שלהם וכמות הזכרון הזמינה בפועל עם 8GB + 8GB של pagefile היו זהים לחלוטין למקרה של 16GB ללא pagefile, כך שלמעשה הם שילמו עוד כסף בשביל עוד 8GB זכרון פיזי בלי לקבל דבר בתמורה.

מעשית באת לפה להתלונן על בעיה, שכדי לפתור אותה יש לך אפשרות - להוציא 300-500 שקלים על זכרון, או להפעיל pagefile בגודל 4GB בעלות 0 שקלים. מה נראה לך יותר הגיוני?

פורסם

היתי הולך כבר על 16גיגה זיכרון באותו הסכום

היתי הולך כבר על 16 גיגה זיכרון באותו הסכום

זה לא שאתה עושה oc עם כמות כזאת שחיבים משהו יקר

פורסם
  • מחבר

איפה אפשר להשיג 16 ג'יגה באותו הסכום ? זה עולה פי 2 :nixweiss: והזכרונות שבחרתי הם הזולים ביותר מלבד קינגסטון שזולים ב15 שח ורצים על 1.65V במקום 1.5V (לא שזה כזה משנה אבל 15 שקל בשביל זה...)

ועד כמה שאני מבין היום אין קשר בין OC לזכרונות, אם אתה עושה OC למעבד אתה לא צריך לגעת בזכרונות

אני לא ממש בא להתלונן על בעיה כי אני יודע איך לפתור אותה אלא פשוט לקבל דעה אם אני ארוויח משהו או סתם אזרוק 435 ש"ח לפח ?

אגב לא ככ נשמע הגיוני מה שאתה אומר, הרי הווינדוס מנהל את הזכרון ומחלק בין הPAGE FILE לבין הRAM, והרי בSSD למשל לא משתמשים בכלל בPAGE FILE . אתה יכול לציין תוכנה שמשתמשת בPAGE FILE בעצמה בלי קשר לניהול של הווינודס ? ואם היא עושה את זה למה שאני אצטרך להפעיל את הPAGE FILE של הווינדוס, כנראה שיש לה קובץ משלה . :s05:

פורסם

אני קניתי בפחות מ500 שקל 16 גיגה

פשוט תברר בחנויות

יש דגמים יוקרתים עם כל מיני מארזים לא נחוצים

ויש את הפשוטים

בעניין OC,יש כאלו שעושים OC לזכרונות ,זה כבר יותר בשביל הOC עצמו ולא בגלל מישחקים

פורסם

כמובן, יש צורך לשדרג למערכת הפעלה תומכת 64 ביט.

במידה והגרסה 64 ביט מותקנת במחשבך, ראה הודעה זאת כמבוטלת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים