עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט של חבר (מבוזבז)

Featured Replies

פורסם

טוב, אז קצת רבתי עם חבר על מפרט שאחיו הולך להזמין, מחו"ל.

הרבה האשמות נזקו לאוויר אבל בואו לא ניכנס לזה.

אבל אני נחוש בדעתי להשיג לו חוות דעת מקצועית, כי פשוט חבל על הכסף של אחיו.

להלן המפרט:

Intel 3970X בזבוז אטומי

Asus P9X79 PRO

GTX TITAN 6GB ממותג לא ידוע, אבל זה פחות משנה כי כולם רפרנס.

16GB DDR3 8X2GB DAFUQ!? שמונה סטיקים של 2GB?! לדעתי טמטום מוחלט.

NZXT Phantom 830 gunmetal

ADATA S510 120GB

1TB 7200RPM 32M, SATA 6Gbps

Corsair CX750 (לדעתי עוול למערכת שכזאת.)

ו"קירור נוזלי" למעבד, לא רשום דגם או מותג.

נטען שהמחשב הוזמן מפה: http://ibuypower.com

אז קדימה, חוו את דעתכם על המחשב הזה, הוא כבר יקבל קישור לאשכול. ;)

עריכה: הנה הדגם המדויק: http://ibuypower.com/Store/Gamer_Paladin_F950

פורסם

זאת לא הבעיה של החנות שהיא מוכרת דברים שכאלה, זאת הבעיה של חבר שלך שקנה את זה.

כן, אומנם מערכת לא גנרית אבל בהחלט מבוזבזת ולא הגיונית.

לא ממש הבנתי את מטרת הדיון הזה אגב...אם הוא הזמין ואי אפשר לבטל אז שיתחדש ופעם הבאה יתיעץ לפני רכישה.

פורסם
  • מחבר

אני לא בטוח שהוא כבר רכש את המחשב, יכול להיות גם שהוא סתם אומר.

הבעיה שהוא לא מאמין לאף אחד מלבד עצמו (או אחיו, שזה המחשב שאחיו קנה, לא הוא) ולא הסכים אפילו לשמוע את דעתי. אז אמרתי ש"מקצוענים" יענו לו.

גנרית היא ממש לא, אבל 3970X? והוא טוען שאחיו מבין "יותר ממני". בקיצור, אם מישהו רוצה לומר פה משהו שיאמר, אחרת אפשר באמת לנעול (אני יודע שלא עושים את זה פה, וזה נשמע "FXP")

תודה על חוות הדעת :)

פורסם

אז חבר שלך ואחיו מטומטמים, מה לעשות. אני רק מקווה שהם מודעים לזה שהחנות הזו שולחת רק לארה"ב וקנדה, מקבלת רק כרטיסי אשראי מקומיים, וגם אם יש להם מישהו בארה"ב עם כרטיס אשראי של ארה"ב שיכול לקנות את זה בשבילם (עם עלות משלוח של כ100$ לכתובת בארה"ב, פלוס העלות לשילוח מבוטח לישראל), בנוסף ל13,000 השקלים שהמחשב עצמו עולה הם ישלמו גם כ2,200 שקל מע"מ. אם במקרה איש הקשר שלהם הוא תושב קליפורניה, היכן שהחנות הזו נמצאת, ישנו גם מע"מ מקומי של 7.5%-10%, שעשוי להעלות את המחיר בעוד כ1,500 שקל (למה לא 1300? כי המע"מ הישראלי חל גם על הרכיב הזה במחיר המוצר המיובא). בקיצור, המחשב בפועל יעלה כ15,200-16,700 שקל לא כולל משלוח...

אה, ורצוי לציין שתמורת המחיר הזה, הם מקבלים אחריות לשנה בלבד על החלקים.

פורסם

:facepalm:

שיהיה בריא.

פורסם
  • מחבר

הוא אמר שאחיו נוסע לארה"ב ללמוד (או משהו כזה) ככה שאין משלוח.

הוא מברבר ואומר שאי אפשר להשיג את הטיטאן בנפרד (שטויות גמורות) ושאני אשמור את הדעה החובבנית לעצמי.

תודה על התגובות :)

פורסם

הוא אמר שאחיו נוסע לארה"ב ללמוד (או משהו כזה) ככה שאין משלוח.

האם הוא נוסע לתקופה מספיק ארוכה בשביל להצדיק הוצאת כרטיס אשראי מקומי?

הוא מברבר ואומר שאי אפשר להשיג את הטיטאן בנפרד

עד כמה קשה לתת לו לינק לחנויות שמוכרות את הכרטיס בנפרד, כמו newegg.com (שאגב, מציעה אותו ב1000$ במקום ה1150$ בחנות שהוא מצא)?

ושאני אשמור את הדעה החובבנית לעצמי.

למה בדיוק אתה עדיין חבר שלו?

בקיצור, פשוט תפנה אותו לדיון הזה. היו פה כבר אנשים כמוהו - לחלקם סידרנו את הראש לא רע, אבל חלק נשאר מקרה אבוד. איך אומרים - ההבדל בין טיפש לבור הוא שבור יודע שחסר לו ידע ולכן הוא ישאל, ואילו הטיפש בטוח שהוא יודע הכל ועוד יתווכח על זה.

פורסם

פותח הדיון בן 13 וחברו כנראה אותו גיל (עדיין ללא התפתחות שכלית). ..זה אומר כבר הכל. כמובן אין קשר שלא להיות חבר שלו-אם מסתדרים כחברים. פשוט אל תעזור למי שלא מעריך את דעתך (בנושא מסוים) ..זה לא משנה אם אתה צודק/לא צודק... אלא אפילו לבדוק אינו רוצה -זאת אומרת שם עלייך פס.הייתי חשוב פעם שנייה אם לעזור לאחד כזה.

פורסם

חסר פה עוד טיטאן אחד.

מה הוא הולך לעשות עם המחשב הזה?

להריץ crysis על ultra ולהגיד שיש לו את הכי גדול?

או לצורך עבודה עם תוכנות שדרשות כוח עיבוד כזה?

אם הוא רוצה סתם לבזבז את הכסף שיקנה מסך איכותי או שיעשה איזה פרויקט נחמד (קירור מים/בניית מארז וכו.)

פורסם

פותח הדיון בן 13 וחברו כנראה אותו גיל (עדיין ללא התפתחות שכלית). ..זה אומר כבר הכל.

אני בן 27 ויצא לי להכיר כמה אנשים בגילי שמתנהלים באותה הצורה. זה לא עניין של גיל, זה עניין של גישה. אמנם אכן אופייני לילדים לחשוב שהם יודעים הכל, אבל ממש לא כולם יתייחסו בכזה זלזול תהומי לדעותיהם של אחרים, סתם כי הם חושבים שהם מבינים יותר טוב... בכלל, בדיון שעוסק בהגיון פשוט ולא בידע מקצועי מעמיק, לקרוא למישהו חובבן או להגיד לו "לך תלמד את הנושאים X Y Z ורק אחרי זה נדבר" כשהידע הזה כלל אינו רלוונטי לדיון, או ממילא כבר נמצא בידי אותו אדם (לעיתים, הרבה יותר מאשר בידי ה"שולח"), זו פשוט התנשאות לשמה. לא הייתי מתקרב לאנשים כאלו גם בגיל 13, כי מהבחינה הזו הם כנראה לא ישתנו.

פורסם

ברור שלא כל בני 13 ..אבל יחסי זה נמצא הרבה יותר בגילאי 13 מאשר 27 . יש הבדל עצום מהפורום כאן לFXP .. מהסיבה ששם לרוב יש ילדים.

פורסם
  • מחבר

טוב, הדיון הזה באמת לא מתקדם...

זה שה"חבר" הזה אדיוט היא בעיה שלו, עם איזה מנהל עובר כאן שינעל.

אני חושב שמיצינו, לא? אין קשר בין הגיל שלי לבין ההתנהלות שלי, זה שה"חבר" לכאורה שלי הוא מטומטם לא אומרת שגם אני כזה.

פותח הדיון בן 13 וחברו כנראה אותו גיל (עדיין ללא התפתחות שכלית). ..זה אומר כבר הכל. כמובן אין קשר שלא להיות חבר שלו-אם מסתדרים כחברים. פשוט אל תעזור למי שלא מעריך את דעתך (בנושא מסוים) ..זה לא משנה אם אתה צודק/לא צודק... אלא אפילו לבדוק אינו רוצה -זאת אומרת שם עלייך פס.הייתי חשוב פעם שנייה אם לעזור לאחד כזה.

זה כבר בטוח שלא אעזור לו, היו לי הרבה "לקוחות" שהרכבתי להם מפרטים ואף את המחשב הפיזי והצלחתי להוריד אותם מהטמטום שהיה להם בראש קודם (i7 הכי טוב וכל מיני דעות מוזרות)

פשוט במקרה הזה פשוט חבל על הכסף.

כתבתי "חבר" כי זה התיאור היחיד, אפשר להתייחס אליו כ"חבר לכיתה".

אל תשוו ביני לבין FXP, זה כבר מעליב.

פורסם

זה למה בד"כ דיוני חוות דעת מיותרים, אחת כמה וכמה כאשר לא ניתן לעשות שום דבר בנידון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים