עבור לתוכן

בעיות בCROOSFIREX עם שני כרטיסים ועם DRIVER 13.1/13.2

Featured Replies

פורסם

יש בבעלותי מחשב חזק מאוד.

אני מרבה לשחק ולכן רכשתי כרטיס מסך נוסף בנוסף לקיים ושניהם AMD RADEON HD 7970 אחד קצת יותר מהיר מהשני.

לאחר שבמבצע מסובך של יומיים ללא שינה הצלחתי לדחוף למארז ספק נוסף של 1200W בנוסף לספק הקיים של 1200W שלבד לא הצליח להחזיק מעמד עם כרטיס אחד.

לאחר מכן השוואתי בין התדרים של הכרטיסים וניסיתי לשחק.

להפתעתי גיליתי כי כל המשחקים החדשים (battlefield 3,assasins's creed 3 , crisis 3) ועוד... בכולם אני מקבל ביצועים ירודים יותר מכרטיס יחיד פי 6 ולרוב עצם הכניסה למשחק מפילה את המחשב וגורמת לאתחול.

לכן הורדתי את driver של AMD 13.2 בגרסאת בטא במקום הdriver הרשמי שהוא 13.1 שהיה מותקן.

זה פתר את הבעיות לחלק מן המשחקים וחלק לא.

האם יש למישהו רעיון כיצד לפתור זאת?

בתודה,

גיא ^_^:jump:

פורסם

בוא נתחיל מהבעיה האמיתית פה:

לאחר שבמבצע מסובך של יומיים ללא שינה הצלחתי לדחוף למארז ספק נוסף של 1200W בנוסף לספק הקיים של 1200W שלבד לא הצליח להחזיק מעמד עם כרטיס אחד.

1200W לא מחזיק כרטיס אחד? יש פה בעיה אחרת לגמרי.

פורסם

נשמע מאוד לא אמין.

איך יכול להיות שספק 1200W לא יחזיק HD7970, בזמן שיש ספקי 500W שמחזיקים אותו בלי בעיה (עם מרווח ביטחון גדול)?

שימוש בשני ספקים? זה סיבוך רציני, אבל נשמע שזה לא מה שאתגר אותך.

תביא מפרט מלא (דגם ספק+חברה), ורזולוציית המסך.

פורסם
  • מחבר

כל המידע נמצא בפרופיל והיות ואני משתמש בשני מעבדי xeon x5690 6 ליבות כל אחד ואני צריך לוח אם תעשייתי קניתי אחד שגם הוא בין היחדים בעולם עם שני מערכות מידע (chipsets). לפני חצי שנה כשהרכבתי אותו קניתי את הספק הכי חזק בעולם לא מבחינת הספק כללי אלא מבחינת הזרמת זרם לכל חיבור. (pc power and cooling max1200) אך המחשב לא נדלק. לאחר חודש ל בדיקות גיליתי כי הלוח אם דורש חיבור מיוחד עם הספק שבו הספק מדיע עם יחידת מחשוב נפרדת מובנת בתוכו של (supermicro) ולכן קניתי ספק נוסף של 1200W. אך גיליתי שכאשר אני מריץ כרטיס יחיד במהירות הכי גבוה (super over clocking) ועם מד הכוח (amd over drive power manegment) במקסימום הספק משמיע קולות נוצוצות והמחשב נופל בעקבות עומס יתר לאחר 5-15 דקות. דבר זה גורם בעיקר לאחר הפעלת אפליקציה כגון במיוחד assassin's creed 3

פורסם

אחי אתה בטוח שאתה יודע מה אתה עושה שם ?

מה אתה מרים שם חללית(עם שני ספקים של 1200W)? :lol: :lol: :lol: :lol:

בקיצור משהו בסיפור שלך לא נשמע לי אמיתי בעליל, בתור בעלים של שני 7970 אני יכול להגיד לך

ש7970 אחד יכול באוברקלוק כבד לעבוד על ספק של 520W יחיד, שניים כאלו באוברקלוק כבד צריכים במקסימום

עם מערכת מלאה ועמוסה 850W, עם ספק של 1200W אתה יכול להרים 3 כאלה וישאר לך עוד מתח לעזור לחברת חשמל.

הדרייבר 13.2 אמור לתת תמיכה יותר טובה לCROSSFIRE ב3DMARK, לא יודע אם זה תקף גם למשחקים.

THE STRONGEST GAMER IN ISRAEL אפשר חתימה?

פורסם

דבר ראשון - צניעות, מוניטין של אדם יקבע רק על ידי אחרים, ולא על ידי עצמו. קח זאת כעצה, כי במשך השנים הרבות שאני כאן ובין אלפי משתמשים טרם ראיתי משתמש שרושם דברים כאלה על עצמו.

דבר שני - כל עוד מדובר בספק כח איכותי, אין שום סיבה שגם ספק כח בודד שכזה לא יתמודד כמו שצריך עם כרטיסי מסך שכאלה, כגיימר הטוב בישראל אתה צריך להכיר את המערכת שלך וזה אומר גם להכיר את דרישות ההספק של הרכיבים. בנוגע למערכת שלך, מאוד קשה לראות מה באמת יש שם מעביר לתדפיס האוטומאטי הזה שזרקת בחתימה מאיזושהי תוכנת ניטור.

יתכן מאוד ואני לא שולל את האפשרות שבשל סוג ואופי החומרה בשרת שלך יתכנו בעיות תמיכה ותאימות (קרו דברים מעולם). במידה ויש לך את התקציב, או שבמידה ואתה יכול לפנות, עשה זאת ובנה לך מערכת מבוססת i5 מודרני שתתאים למשחקים מכל זוויות התמיכה שאותן הם צריכים, השאר את השרת לשימושים אחרים. גם ככה הוא יבזבז לך כמות אדירה של חשמל ויעילות שני מעבדים כאלה במשחקים היא נמוכה להחריד.

פורסם
  • מחבר

אתה טועה! בתור זה שהרכיב את המחשב באופן אישי צריכת החשמל של כרטיס בודד היא 350W במקסימום ולמרות זאת כשאני מפעיל את הכרטיסים או כרטיס יחיד בתדר יותר גבוה צריכת החשמל מכפילה את עצמה. וחוץ מזה הספק הראשון שלא מחזיק את העומס נועד אך ורק להפעלת המערכת כי רק איתו הלוח אם מופעל. והספק השני הוא המקורי שבחרתי שמתמודד ללא בעיה עם שני כרטיסים ויכול עוד.

פורסם

הכרטיס צורך 250W לכל היותר (דבר שלא מתבטא במשחקים, שם הצריכה נמוכה יותר).

זה שבנית את המחשב לא מחייב שהוא יצרוך חשמל כמו שאתה רוצה שהוא יצרוך.

פורסם

אתה טועה! בתור זה שהרכיב את המחשב באופן אישי צריכת החשמל של כרטיס בודד היא 350W במקסימום

אתה לא מתווכח איתי, אתה מתווכח עם עובדות, חבר. זה שבנית מחשב לא אומר שיש לך קולטני צריכת חשמל בידיים שמעבירים לך את המידע הזה לראש.

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan/25.html

http://hwzone.co.il/hardware/reviews/graphics/xfxr7970/12

המשושים הללו גם הם לא מראים צריכת חשמל דרמית, 3960X באוברקלוק שבמערכת הבחינות שלי מציג סביב 140 וואט בעת מאמץ.

העצה שלי עדיין עומדת ואקטואלית. מה שיש לך זה לא מכונת משחקים כי במונחים של משחקים זו מכונת בעיות תאימות, חוסר ניצולת משאבים וצריכת חשמל מוגזמת.

פורסם
  • מחבר

אתה לא רואה לטווח ארוך וגם לא מבין. האם חשבת שאולי המחשב משמש גם לעריכת וידאו? תוכנות

לעריכת וידאו יודעות לנצל את זה. וחוץ מזה... השוואת בין הביצועים של המעבדים שלי לi7 extream במשחקי

מחשב? איך שלא תראה המעבדים שלי יותר טובים ולכל מטרה. חוץ מזה התכנון של המחשב תוכנן בקפידה

ולא סתם לפי הדבר הכי יקר או הכי אקזוטי. לפי התיכנון ספק אחד באמת היה צריך להספיק אבל תסתכל מה אומרות

העובדות מול הפנים! הספק בעומס יתר כי הוא מחולק ל 12 rail of 12A בנגוד

לחדש שהוא מחולק ל100A ויכול להריץ ארבע כרטיסים כאלה. אבל זו לא הבעיה

הבעיה שיש בעיות עם משחקים בתצורה של שני כרטיסים.

פורסם

אתה קורא מה שאומרים לך?

פורסם
  • מחבר

ונכון המעבד שלי צורך 130W לכל אחד בשעת מאמץ. אבל אתה אמרת שאני לא מנצל אותם.... לדוגמא

בsleeping dogs המעבדים ב70% מאמץ. אבל אני יכול גם להם להעלות את התדרים עד 4.1 בקלות והקירור

אויר שלי. מקרר אותם ל12 מעלות מתחת ליכולת המדידה שלהם. והספק מדווח לי על צריכת מתח והספק מכל חיבור

בכל רגע נתון.

פורסם

ל-HWzone מגיעים כדי ללמוד, ברוך הבא למחזור י"ב, 2013 :)

האם חשבת שאולי המחשב משמש גם לעריכת וידאו? תוכנות לעריכת וידאו יודעות לנצל את זה. וחוץ מזה...

תוכנות לעריכת וידאו מנצלות באופן חלקי אפילו יותר מאשר משחקים את פעילות כרטיס המסך. בעוד שבמשחקים הליבה גועשת שכן גם בקרי הזכרון, השבבים והליבה הגרפית עסוקים ברינדור במהירות מקסימאלית רוב הזמן העניין לא קורה בעת עריכת. אין רכיבי קסמים שעובדים אקסטרא בשימוש שכזה.

השוואת בין הביצועים של המעבדים שלי לi7 extream במשחקי מחשב? איך שלא תראה המעבדים שלי יותר טובים ולכל מטרה

אולי המחשבה הזאת היא הסיבה שגרמה לך לרצות לרכוש מחשב מבוסס XEONים כי כמו שאתה בטח (לא) יודע, מעבדי XEON הינם בסך הכל מעבדים זהים לאחיהם במשפחות Core אשר עברו הסבה (בעיקר תוכנתית) לעבודה עם זכרונות ECC ותושבות רבות על גבי לוח אם אחד, ודבר לא מעבר לזה.

חוץ מזה התכנון של המחשב תוכנן בקפידה ולא סתם לפי הדבר הכי יקר או הכי אקזוטי

אם התכנון היה למשחקים אז הוא שגוי מיסודו, אבל אני מניח שזה לא השימוש היחיד\העיקרי

הספק בעומס יתר כי הוא מחולק ל 12 rail of 12A בנגוד לחדש שהוא מחולק ל100A ויכול להריץ ארבע כרטיסים כאלה.

אם המחשב תוכנן בקפידה איך זה שנתת לספק כח בעל 12 מסילות 12A להכנס לשם? זאת תכונה שמיועדת לספקי כח של שווקי שרתים שמיועדים כמעת אך ורק לשימוש במערכי כוננים קשיחים רבים. ספק כח טיפוסי למערכות גיימינג אכן היה צעד חכם קצת יותר.

העניין הוא שכדיי לבנות מחשב צריך לדעת כיצד הדברים עובדים. מה זה דברים? זה מעבד, זיכרון וכרטיס מסך בעיקר אל מול המשחקים - מנוע, ניצולת משאבים ודרישות. שאלה לי אליך, מהו משחק המחשב המודרני האהוב עליך ביותר? (נניח 3 האהובים)

פורסם
  • מחבר

לגבי הספק. אני יודע שזה לא מתאים לגיימינג אבל לא הייתה לי בררה. הלוח אם לא התניע ללא ספק בעל רכיב מחשוב שמספק מידע על הספק בכל רגע נתון. חוץ מזה בהקשר למעבד. נכון אתה כמעט צודק חוץ מהעובדה שמעבדי XEON הרבה יותר אמינים. ויחזיקו פי 2 זמן לפחות. וכמו שאמרת הם מאפשרים יותר ממעבד אחד ללוח כמו במצב שלי.

וגם לגבי תוכנות הוידאו שמשתמשות בעיקר במעבד ופחות בכרטיסים.

ו crysis 3, assassin's creed 3,

ואפשר גם BATTLEFIELD 3 למרות שהתאכזבתי במקצת.

עם כרטיס אחד במקסימום ביצועים:

crisis 3: 34

assassin's creed 3 45-32

battlefield 3 35-48

בתצורת הגדרות על אולטרה

עם שני כרטיסים:

crisis 3: 60+

assassin's creed 3 2-5

battlefield 3 55-60+

מה ההסבר לירידה בביצועים?

פורסם

לגבי אמינות XEON לעומת אמינות Core - לא צריכה להיות שום סיבה ש-XEON יהיו אמינים יותר, הליך הייצור ובחירת הליבות לשימוש במעבדים זהה. טרם היה לי מעבד שמת לי (שהוא לא דגימת הנדסה), ומ-2007 עברו מתחת ליידים שלי בערך 50 (בבית, לא בעבודות כאלה ואחרות).

לגבי באטלפילד 3 - זה משחק שגם אם היית לוקח I3, כל I3 מ2 הדורות האחרונים לא היית מרגיש בהבדל ביצועים, המשחק הזה לא מוכר עם העולם הזר של שימוש ביותר משאבים וגם אינו צריך אחד שכזה.

לגבי ביצועים ובעיות ביצועים במערך דו-ליבתי. נטר את אחוזי השימוש בליבות הגרפיות ומעבדים בעת משחק, נסה לאתר צווארי בקבוק למיניהם וחוסרי שימוש ותדווח, אם הרכיבים מדווחים שימוש חלקי בלבד והביצועים בכל זאת נגרעים הרי שיתכן מאוד ומקור הבעיה תוכנתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים