עבור לתוכן

מהירות תעבורת נתונים

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי שאלה מעט מוזרה אך אשמח אם מישהו יוכל לענות לי עליה...

אני חדשה בתחום הרשתות ויש דבר אחד שקשה לי מעט להבין והוא כיצד עובדת העברת נתונים באינטרנט/ברשת.

כלומר, מהי המשמעות כאשר מהירות גלישה היא 5 מגה חוץ מהעניין של מהירות הגלישה, וההבדל בין העברת נתונים בין כרטיס רשת לאינטרנט לבין כרטיס הרשת למחשב עצמו?

לא ברור לי ההבדל ביניהם איך זה עובד בפועל ומי נגד מי בכל הנושא של תעבורת נתונים...

תודה מראש לעונים,

נטלי. :)

פורסם

הכל עניין של צנרת.

אם הכרטיס צינור בנפח 1Gbit לשניה, וקו האינטרנט צינור בנפח 10Mbit לשניה, והאתר שמורידים ממנו מספק לחץ מים של 1Mbit לשניה, אז זה מה שיגיע לברז.

בכל נקודה בדרך יש מגבלות של נפחים ולחץ מים.

צינור בנפח גדול מאפשר ליותר מים לעבור.

מקורות בעלי לחץ מים נמוך יספקו מעט מים.

ספק האינטרנט יכול למכור קו של 100MBit לשניה, ואז להגביל את את לחץ המים שעובר דרכו כדי לחסוך בהוצאות על מים מוטפלים מחו"ל.

מים שמגיעים ממגדל מים קרוב וגבוה, יזרמו מהר.

מים שמגיעים ממגדל מים רחוק ונמוך, יגיעו לאט.

פורסם

שלא יתפוצץ הצינור מרוב לחץ מים :lol:

אין ספק שיוכל לתת לך 10 גיגהביט ובטח לא 100 גיגהביט.

קודם כל את צריכה להבין את יחידות מידת נפח. יש bit ויש byte כל אחת מהם היא יחידת מידת נפח שונה כמו שמטרים ויארדים הם יחידות מרחק שונות.

בדומה למטרים, יש גם סנטימטרים ואז מטרים ואז קילומטרים, גם כאן יש את אותו הדבר רק שהוא בקפיצות של 1024. כלומר:

1024 byte שווה ל-1 kilobyte

1024 kilobyte שווה ל-1 megabyte

1024 megabyte שווה ל-1 gigabyte

הדבר נכון גם אם היינו מדברים על יחידות bit ולא על byte.

ההמרה בין היחידות היא ש-8bit=1byte

המהירות שאת מקבלת מספק אינטרנט נמדדת ב-bits, כלומר את מקבלת מהירות הורדה של 5megabit לשניה. את יכולה להעמיס על קו האינטרנט שלך תוכנות שונות שמורידות נתונים ואת תצליחי לקבל 5 מגהביט כל שניה. התצוגה של המחשב כשאת מורידה למשל קובץ, היא לפי יחידת מידה של byte ולכן כדי לדעת אם המהירות שאת מורידה היא תקינה, צריך לעשות את ההמרה. אם 8megabit=1megabyte אז במהירות הורדה מקסימלית של 5megabit את צריכה להורידה בסביבות ה-0.8megabyte. מאחר וזה קטן מ-1024 סביר שהמחשב יראה לך את זה כ-800 kilobyte.

מעבר למקסימום נפח נתונים שתוכלי להוריד בשנייה, אין למהירות הגלישה עוד משמעות.

בקשר להעברת נתונים, לא ברורה לי השאלה. למודם יש שני כרטיסי רשת. אחד מקבל ושולח מידע לאינטרנט וכרטיס רשת שני שולח ומקבל מידע למחשב. למחשב כמובן כרטיס רשת משלו ששולח ומקבל מידע מול אותו כרטיס רשת של המודם.

שוב לא ברורה לי השאלה לגמרי וכמה לעומק את רוצה להבין את הדברים. יש כמה דברים שקורים למידע שרשמת בתוכנה (כמו מסנג'ר או דפדפן) עד שזה מגיע למודם עצמו. את יכולה לחפש על זה בגוגל OSI MODEL או מודל 7 השכבות. אם את רוצה לדעת מה קורה למידע מהמודם לאינטרנט זה משתנה בין תצורות חיבור. בתשתית בזק יש תצורת חיבור אחת ולהוט יש שתי תצורות חיבור וכל אחת עובדת בצורה שונה מהשניה.

פורסם

שלא יתפוצץ הצינור מרוב לחץ מים :lol:

אין ספק שיוכל לתת לך 10 גיגהביט ובטח לא 100 גיגהביט.

התכוונתי לרשום MBit כמובן.

העניין תוקן.

פורסם

LEVEL3 וCOGENT ועוד כמה יכולים לתת לך חיבורים של 100 גיגה.

בזק יכולים לספק של 40 גיגה, הכל עניין של כיסים עמוקים.

פורסם
  • מחבר

הכל עניין של צנרת.

אם הכרטיס צינור בנפח 1Gbit לשניה, וקו האינטרנט צינור בנפח 10Mbit לשניה, והאתר שמורידים ממנו מספק לחץ מים של 1Mbit לשניה, אז זה מה שיגיע לברז.

בכל נקודה בדרך יש מגבלות של נפחים ולחץ מים.

צינור בנפח גדול מאפשר ליותר מים לעבור.

מקורות בעלי לחץ מים נמוך יספקו מעט מים.

ספק האינטרנט יכול למכור קו של 100MBit לשניה, ואז להגביל את את לחץ המים שעובר דרכו כדי לחסוך בהוצאות על מים מוטפלים מחו"ל.

מים שמגיעים ממגדל מים קרוב וגבוה, יזרמו מהר.

מים שמגיעים ממגדל מים רחוק ונמוך, יגיעו לאט.

תודה רבה על הדמיון בין שני הדברים, בהחלט תורם להבנה. :)

פורסם
  • מחבר

בקשר להעברת נתונים, לא ברורה לי השאלה. למודם יש שני כרטיסי רשת. אחד מקבל ושולח מידע לאינטרנט וכרטיס רשת שני שולח ומקבל מידע למחשב. למחשב כמובן כרטיס רשת משלו ששולח ומקבל מידע מול אותו כרטיס רשת של המודם.

שוב לא ברורה לי השאלה לגמרי וכמה לעומק את רוצה להבין את הדברים. יש כמה דברים שקורים למידע שרשמת בתוכנה (כמו מסנג'ר או דפדפן) עד שזה מגיע למודם עצמו. את יכולה לחפש על זה בגוגל OSI MODEL או מודל 7 השכבות. אם את רוצה לדעת מה קורה למידע מהמודם לאינטרנט זה משתנה בין תצורות חיבור. בתשתית בזק יש תצורת חיבור אחת ולהוט יש שתי תצורות חיבור וכל אחת עובדת בצורה שונה מהשניה.

קודם כל, תודה ענקית על התשובה.

מודל ה-OSI הוא חברי הטוב ביותר מאז שנכנסתי לתחום.

הבעיה שלי בהבנת הנושא הזה היא באמת לא ברורה וקצת קשה לי להסביר אותה אבל אני אנסה:

לצורך העניין, אם אני קוראת על ראוטר שהמפרט שהוא עובד על 300Mbps - אז אין לי מושג למה ה300 מתייחס;

האם לקבלת המידע מהאינטרנט למחשב, האם לשליחת המידע ממנו למחשב או שניהם ביחד.

לפי מה שהבנתי אין קשר בין זה לבין מהירות הגלישה אבל בכל זאת כשקונים נתב מבררים מה המפרט כדי שיעבוד על מהירות גלישה מסוימת - אז איך בוחרים ולפי איזה פרמטר של הנתב?

תודה וסליחה על הסירבול.....

פורסם

יש שתי דרכים למדוד תעבורה.

אחת עם אותיות קטנות Kbps.

אחת עם אותיות גדולות KBPS.

אם הb קטנה הכוונה(אמורה להיות) bit.

אם הB גדולה הכוונה(אמורה להיות) Byte.

בדרך כלל בציוד תקשורת עושים שימוש בbit.

ובמערכות הפעלה ותוכנות עושים שימוש בBYTE.

BYTE = 8 BIT

אז 300Mbps = 37.5MBPS

בקו חוטי, בדרך כלל תקבלי יכולת שמאוד קרובה למספר הזה(תלוי בציוד ובאורך הכבל).

בתקשורת אלחוטית הסיפור יותר מורכב, כי המהירות התיאורתית של ה"תקן" אינה המהירות בפועל, שעוברת תהליכי תיקון שגיאות והתגברות על הפרעות רדיו, כמו גם הצפנה ופיענוח.

פורסם

את צריכה להבין שאין דבר כזה "מהירות גלישה"

את צריכה להבין מה קורה בפועל, כשאת ניגשת לאתר ואת מבקשת ממנו תוכן את מבצעת פקודת HTTP של GET ואז מה שקורה בעצם השרת שולח לך את המידע, שזה בעצם הורדה.

אין דבר כזה מהירות הורדה ומהירות גלישה. גלישה בעצם זה הורדה.

ברגע שאת מבינה את זה, אז את יודעת ומבינה כשרשום על נתב מהירות מקסימלית של 100 מגה, אז הכוונה שברגע נתון המקסימום שהוא יעביר זה 100 מגה הן בהורדה והן בהעלאה.

דבר נוסף שצריך לדעת, כרטיס רשת של 100 מגה בתכלס הוא 200 מגה, ז"א 100 מגה שליחה ו100 מגה הורדה ואת זה הוא אמור לעשות בו זמנית.

לגביי אלחוטי זה שונה, כי חצי מהרוחב פס הולך על קידוד ועל תיקון שגיאות ועוד כל מיני דברים.

בדר"כ המהירות של העברת "DATA" ברשת אלחוטית תיהיה חצי מהמהירות.

אגב יש למשל כרטיסי רשת אלחוטיים שאני נתקלתי ורשום 300 מגה, אבל הנושא התייחס רק לשליחה או רק להורדה. ובאותיות ממש קטנות מתברר שהצד השני היה רק 150 קרי 150 שליחה אבל 300 הורדה או להפך (לא זוכר בדיוק מי) אז פשוט צריך לקרוא.

ועוד דבר נוסף כשמדובר על נתבים לדוגמא הTPLINK 1043 יש לו סוויטץ של 1 גיגה, אבל בתור נתב הוא לא יכול לספק את זה, ז"א שמהכניסה של הWAN ליציאת LAN ולהפך הוא בכלל מצליח לספק רק 140 מגה וזה בגלל שהמעבד חלש ועוד כמה גורמים.

מה שאני בא להגיד בזה הוא שיש מהירות של סוויטץ שקשורה אך ורק לסוויטץ וכל סוויטץ יכול היום להעביר את המידע במהירות שרשמו, לעומת זאת כשהמידע עובר בנתב הוא לא יכול מפני שהנתב עצמו לא חזק מספיק או מסיבות אחרות.

אני בטוח שאולי קצת בילבלתי אותך אבל תקראי שוב ושוב אם לא הצלחת להבין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים