עבור לתוכן

בקשת ייעוץ - 1TB או 2TB? (מחשב חדש)

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

אני רוכש מחשב חדש על כל חלקיו ואני צריך את עזרתכם.

שיקול ראשון - מחיר יחסי - 1TB אמור להספיק, אבל אני לא בטוח אם זה משתלם מבחינת ההבדל במחיר.

שיקול שני - מהירות - הבנתי שהיום המארזים מאפשרים הוספה של כונן נוסף במקביל לכונן הישן, אז השאלה היא, האם המערכת תעבוד מהר יותר כשיש שני כוננים של 1TB בהשוואה למצב שבו יש כונן אחד של 2TB? או שזה תלוי בניצול הנפח (כונן "עמוס" יותר, ולא משנה נפחו, יעבוד לאט יותר מכונן שלא מעמיסים עליו)?

ב-TMS - שני הכוננים שחשבתי עליהם הם 1TB של טושיבה (321 ש"ח) ו-2TB ברקודה של סיגייט (490 ש"ח).

* אין בעיה של תקציב. את ההפרש במחיר אני לוקח לכיס.

תודה!

פורסם

2TB + SSD

או 3TB + SSD

פורסם

שיקול ראשון - מחיר יחסי - 1TB אמור להספיק, אבל אני לא בטוח אם זה משתלם מבחינת ההבדל במחיר.

שיקול שני - מהירות - הבנתי שהיום המארזים מאפשרים הוספה של כונן נוסף במקביל לכונן הישן, אז השאלה היא, האם המערכת תעבוד מהר יותר כשיש שני כוננים של 1TB בהשוואה למצב שבו יש כונן אחד של 2TB?

תודה!

מבחינת מהירות אתה לא תראה הבדל מורגש בכלל, אלא אם תעבוד ב-raid0.

הבעיה ב-raid שאם אחת הכוננים הולך כל המידע הולך (למרות שהכונן השני נשאר תקין)

אם נגדיר את ההסתברות לתקלה בכונן - p , ההסתברות לאיבוד מידע בכונן 2TB היא p, ב-2 כונני 1TB בנפרד p בריבוע (זה קטן מ-p כי p<1)

ב-raid0 ההסתברות לאיבוד מידע ב-2 הדיסקים היא 2p(1-p)+p^2. שזה בקירוב טוב 2p.

אם אתה מוכן להסתכל קצת יותר באובדן המידע כדי לקבל מהירות גבוה יותר תעשה raid0. אחרת לך על הכונן הגדול יותר כי המחיר שלו זול יותר.

SSD לא קשור לשאלה, אבל אם יש לזה תקציב (משהו כמו 500 שח בנפרד) קח כונן 2TB ו-SSD של 128GB לידו

פורסם
  • מחבר

תודה חברים. אלך על ה-2TB.

פורסם

אכן 2 TB עדיף.אם אתה מחליט להתקין עליו מערכת הפעלה (גם לדעתי כדאי לקחת SSD למטרה זו) , אז כדאי לודא שאתה רוכש דגם עם 2 פלטות של טרה (ולא 3).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים