עבור לתוכן

הפיכת ראוטר וbridge

Featured Replies

פורסם

שלום רב

יש לי בבית ראוטר\מודם של בזק netgear 2000בתוך החדר ממד כי שם התקינו לי אותו ,מחוץ לחדר באיזור הסלון הקליטה האלחוטית היא מחצית ממה שצריכה להיות .

יש לי ראוטר שלי dlink dir 320 , השאלה האם אני יכול לבצע bridge , האם משתלם ובאיזו דרך אני אעשה זאת ?

בתודה

אורן

פורסם

,תחבר אותם בכבל רשת האחד לשני ותפעל עלפי הפרק האחרון של המדריך הזה --http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי ,לחבר כבל רשת בצמוד לראוטר ?

מה זה יעזור ?

פורסם

לא בצמוד. כבל של 20 ואפילו 30 מטר יעשו אחלה עבודה.

היתרון יהיה בכך שיהיו לך 2 רשתות אלחוטיות (בעלות אותו שם) בבית ושהמכשירים יבצעו נדידה ביניהן באופן אוטומטי בהנתן הקליטה היותר טובה (לדוגמא, כשאתה עובר מהחדר לסלון עם הסמארטפון או הלפטופ או הטבלט שלך).

עם זאת, העברה של כבל מהממ"ד החוצה עלולה להיות בעייתית. יש ממדים עם חור שמיועד בדיוק למעבר של כבלים, ויש ממ"דים אטומים לחלוטין שבהם לא תהיה לך אפשרות להעביר כבל מבלי להשאיר את החלון/דלת פתוח/ה באופן תמידי.

פורסם
  • מחבר

ואם יש לי את תעבורת הנתונים של יס דרך השקע בחיבור ישיר לראוטר וחיבור נוסף בסלון דרך החשמל ישירות לראוטר ,יש משהו שאפשר לעשות עם זה ?

פורסם

מה הקשר?

או שלא הבנתי אותך, או שאתה לא הבנת את הטופולוגיה שאמורה להיות.

ראוטר אחד מחובר ישירות למודם (שאני מניח שהוא בממ"ד).

אליו אתה משרשר בכבל רשת ראוטר נוסף ומגדיר אותו כAP לפי המדריך.

זה שיש לך שקע נוסף בסלון זה טוב ויפה, אבל זה לא נותן לך שום דבר חוץ מהאפשרות להעביר את המודם+נתב לסלון, אבל אז אתה נתקל בבעיה הפוכה - לא תהיה לך קליטה בתוך הממ"ד.

פורסם
  • מחבר

כנראה לא הסברתי את עצמי טוב , למעשה יס עשו בסלון בשביל תעבורת הvod שלהם מעבר של אינטרנט דרך סוג של מודם מחובר לשקע ליד הראוטר\מודם של בזק בחדר , ובסלון אותו מכשיר מחובר לחשמל ומחובר בכבל רשת לממיר .

השאלה האם זה סוג של רפיטר והאם אפשר להשתמש בו בעזרת הראוטר ?

פורסם

לא יודע - לא מכיר את החומרה שYES מתקינים.

פורסם
  • מחבר

הבנתי אוקיי אני אעשה או אנסה לעשות מה שאמרת מלכתחילה ,אני לא זוכר שיש איזה מעבר מחוץ לממ"ד אך מקווה שאמצע פתרון .

פורסם

תוכל לצלם את המכשירים של yes?

אם יש עליהם מדבקת מוצר אז גם אותה.

זה נשמע כמו מעביר רשת על חשמל. יתכן שניתן לחבר בקצה שלו את הAP במקום להשתמש בכבל.

פורסם
  • מחבר

אוקיי זה מה שנראה לי 'השאלה איך אעשה זאת ,אחרה"צ אגיע הביתה ואעשה זאת ,זה מה שנאמר לי מYES גם .

פורסם

אם זה אכן מעביר רשת על חשמל.

אתה מחבר את הdlink למחשב.

מבטל את הDHCP שלו

מגדיר לו כתובת שנמצאת בטווח הכתובות של הרשת המקומית, אבל מחוץ לטווח הDHCP של הנתב הראשי.

אחרי זה מחבר את הכבל רשת מהמכשיר של yes ליציאת LAN ואת הממיר של YES ליציאת LAN אחרת.

עכשיו תבדוק אם ניתן להגיע מהרשת המקומית לכתובת שהגדרת קודם בנתב.

אם כן אז תמשיך לפי המדריך שהביאו קודם להגדרת הגישה האלחוטית של הנתב.

בכל מקרה תביא תמונות של המכשירים של yes.

מעניין לדעת איזה מתקן זה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי ,נכנס להגדרות אני יודע איך להגדיר dhcp כלומר ביטולו ,לא הבנתי את השורה השלישית ... מה זה אומר ?

שורה רביעית הבנתי כמובן לאחר סיום ההגדרות .

את השורה החמישית איך אני בודק ?

ואין בעיה אצלם ואכניס לכאן ,הם אמרו לי בזמנו שחיברו לי לפני כשנה או פחות שזה משהו חדשני שמעביר רשת דרך החשמל והאינטרנט של חברת החשמל העתידי יהיה בטכנולוגיה דומה .

פורסם

ירח נראה לי שסתם סיבכת אותו במושגים.

אורן, פשוט תעבור לאט לאט על המדריך שכבר נמסר לך פה - על הגדרת נתב אלחוטי כ AP, המדריך האחרון בעמוד - "חיבור נתב אלחוטי חדש לנתב אלחוטי קיים באופן קווי", אבל במקום לחבר עם כבל רשת, תחבר דרך מעביר הרשת דרך החשמל (אם זה אכן מה שזה, ואם יש לך אפשרות לחבר רכיבים נוספים אליו, שכן קשה לי להאמין שהוא גם מתפקד כמתג).

בכל מקרה יהיה לך הכי פשוט עם כבל. תנסה לבדוק בכל זאת אם יש תעלת מעבר כלשהי מהממ"ד החוצה.

פורסם
  • מחבר

תודה על הכל בכל מקרה אנסה לצלם לכם את מעביר הרשת . ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים