עבור לתוכן

משתמשי AMD/ATI ומנוע-PhysX

Featured Replies

• תגובות 52
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

http://physxinfo.com/news/2279/amd-and-physx-history-of-the-problem/

המאמר הזה ^ מסכם את ההסטוריה של הבעיה, והוא מלפני 3 שנים. עד היום שום דבר לא השתנה, לא ראינו Bullet ,DMM או Havok רצים על GPU במשחק.

עכשיו, בהכרזת ה-PS4, שוב הודגם Havok GPU Physics (המנוע עדיין בבעלותה של אינטל).

http://www.ign.com/videos/2013/02/21/havok-engine-demo

ל-AMD יש אולי הזדמנות נוספת להכנס לעניינים במיוחד בשל העובדה שגם PS4 וגם XBOX הבא יתבססו על GPU ו-CPU מביתם.

מצד אחד Nvidia PhysX ימשיך להתקיים בקונסולות:

http://physxinfo.com/news/10531/nvidia-is-continuing-to-be-a-partner-for-physics-middleware-on-playstation-4/

(עם זאת קשה לי להאמין שאנוידיה תעשה לפיזיקס פורט ל-OpenCL עבור ה-GPU של AMD מבלי שאלו יחתמו על איזה חוזה שמן).

מצד שני, גם אם סוף סוף יריצו Havok על ה-GPU (של הקונסולות), אני לא רואה את אינטל יוצאים ביידים ריקות.

בקיצור לא רואה איך ישתלם ל-AMD לקדם מנועים של המתחרות, לקונסולות שכבר בכיס שלהם, במיוחד כשאינטל ואנוידיה יחכו להם בסיבוב, בזירת ה-PC.

הערכה שלי, AMD בעצמם לא יעשו הרבה בנידון, אולי ידברו קצת על מנועים אחרים. בכדי לנצל GPU בקונסולות המפתחות יאלצו להתמודד ולעשות את העבודה עבור AMD בכך שהאופטימיזציה תכוון לחומרה שלהם מלכתחילה, מה שעלול להקנות ל-AMD זכות ראשונים כשהמשחקים יעברו פורט ל-PC. אבל גם זה לא הכי סביר, שכן ההשקעה אינה משתלמת עבור המפתחות ואת זה המציאות כבר הוכיחה. בטח CPU עם 8 ליבות יספיק לצרכים שלהן, וה-PC יקבל תוספת ל-GPU פה ושם, בעזרת אנוידיה, כרגיל.

עריכה: AMD הולכים להציג את TressFX, שלפחות יוסיף ל-Lara Croft האצת חומרה לפיזיקת שיער. סוף סוף משהו מיושם, נראה איך מתקדמים משם...

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה רבה על הפוסט הנהדר. תמשיך לעדכן אותו. מאוד יסודי!

בדיעבד אני רואה שכרגע הפיזקס זה לא בעיה לAMD אבל בהחלט יכול להוות בעיה רצינית בהמשך ונראה שהם בסחבת רצינית בעניין.

פורסם

איזה בעיה ??? אני ועוד המון כמוני חושבים שפיזיקס סתם ילדותי ומפגר, לירות באיזו מפלצת בבורדלנדס 2

ולראות כל מני חתיכות צבעוניות עפות לכל עבר עושה את המשחק עוד יותר ילדותי.

מאידך גיסא.. אם אתה מסתכל על ה-TressFX של AMD אתה מבין שיש פה משהו שהופך את המשחק ליותר ריאליסטי.

אז מה עכשיו, בגלל ה-TressFX כל משתמשי NVIDIA ימכרו את כל הכרטיסים שלהם?

פורסם

בבורדרלנדס 2 יש גם נוזלים ובדים דינאמיים... אני אגיד לך את האמת, מבלי להתעלם מעניין של העדפה אישית, מוזר לי לשמוע מאנשים שהשקיעו

אלפי שקלים על מערך כרטיסי highend שתוספת eye candy כזאת או אחרת היא "מפגרת" או "ילדותית". במיוחד כשהאפקטים מבוססים פיזיקה. מקום לשיפור תמיד יהיה.

אני גם לא חושב שמבחינה זאת השיער ב-TombRaider יותר הכרחי או ריאלי מאפקטים של שבירה \ חלקיקים \ עשן \ מים \ בדים וכדומה...

אגב TressFX רץ גם על כרטיסי nvidia ומבדיקה (שלא כוללת פאץ' אחרון) נראה שפגיעת הביצועים דומה על כרטיסי nvidia ו-AMD כאחד:

http://www.pcgameshardware.de/AMD-Radeon-Hardware-255597/Tests/Tomb-Raider-PC-Grafikkarten-Benchmarks-1058878/

בשורה תחתונה, שום אפקט לא הכרחי. אבל כל תוספת אופציונאלית - הרי היא מבורכת.

פורסם

לא אומר שזה מיותר אבל לטעמי האישי זה ילדותי.

יכול להיות שבעתיד אחשוב אחרת כשאראה את זה פועל על משחקים יותר רציניים.

בא נגיד ככה, זה לא מה שישכנע אותי לעבור למחנה הירוקים .

פורסם

אותי אישית מעניין לראות מה מוסיפים ל- Rise Of The Triad ו- Metro: Last Night שיכללו GPU PhysX.

בינתיים הנה 3 חדשים, חינמיים, שזמינים כבר עכשיו:

פורסם

אותו קונספט בשלושת המשחקים, לפי דעתי שלושתם פונים לשוק צעיר יותר של ילדים.

אותי המשחקים האלה פחות מושכים למרות הגרפיקה היפה.

חוץ מזה יש מצבים שהאפקט כבר too much.

פורסם

idanmal

שמתי לב בתגובות שלך שאתה חייב להגן על כרטיסי AMD בחירוף נפש בכל פוסט שאיכשהו הם בצד האולי "פחות טוב".

די עם זה, זה שיש לך שתי כרטיסים בשווי 4000 ש''ח של AMD לא אומר שהם הכי טובים ובלתי אפשרי לערער על זה בכלל.

:facepalm:

פורסם

מה הקשר, נכון זה לא סוד שאני יותר בצד של amd כי מבחינתי היחס עלות תועלת בהם גבוה יותר.

בא אני אגיד לך משהו שאולי לא ציפית, הלוואי והיה לי איזה gtx690 או איזה טיטאן.

אני הולך תמיד עם מה שיותר חזק בטווח המחיר שהתאפשר לי, כשקניתי את ה7970 הראשון, הוא היה הכרטיס הכי חזק שיש

(חוץ מ6990 שחזק בכמה פרמטרים).

יצא ה680 שבהתחלה חשבו שיותר חזק ממנו(7970) אך טעו.

לא התאפשר לי למכור את שלי ולקנות gtx690(יקר) וברוח המכירה הקבוצתית וכיוון שכבר הייתי עמוק במחנה האדומים, החלטתי להכנס

יותר עמוק ולרכוש עוד 7970.

אם באותה תקופה כשקניתי את ה7970 הראשון שלי הייתה אלטרנטיבה משתלמת מצד הירוקים הייתי הולך איתם,

וכחובב oc מושבע לכרטיסי מסך, תמיד מצאתי את עצמי נוטה לכיוון האדומים.

זה כמו שעד לפני שיצא גלאקסי s3, הייתי חסיד של אפל בכל רמח אייברי, אחרי שראיתי שs3 חזק יותר ועולה פחות זה קנה אותי.

שוב בפעם ה1001, למה שאני אקנה כרטיס כמו gtx680 ב3000 (בעבר) ואפילו יותר, כשאני יכול לקנות 7970 ב2000 שקל שיהיה חזק ממנו.

אז יהיו כאלו שיגידו פיזיקס וקודה, אבל אני לא אשלם עוד 1000 שקל על זה...מצטער.

פורסם

לא מבין למה זה צריך לשנות כל כך הרבה לאנשים

השימוש של זה בעיקר קוסמטי

זה לא משהו ייאפוך מישחק גרוע לטוב או לאפך

ועוד לא ראיתי מישחק גדול אחד שמחיב את הטכנולוגיה

פורסם

לא מבין למה זה צריך לשנות כל כך הרבה לאנשים

השימוש של זה בעיקר קוסמטי

זה לא משהו ייאפוך מישחק גרוע לטוב או לאפך

ועוד לא ראיתי מישחק גדול אחד שמחיב את הטכנולוגיה

אני מסכים איתך אבל גם לא, מצד אחד רוב המשחקים הגדולים שרובנו משחקים כולל אני, לא תומכים בPHYSX, אז עלזה לא צריך לשלם יותר כסף ואין פה בכלל ויכוח. מצד שני, לפי הסרטונים שראינו, אם אתה בן אדם שמשחק בסוג המשחקים האלו כמו שהבחור פה מעליי כינה אותם 'ילדותיים' אז בהחלט שווה להוסיף על זה כסף ואת זה הסרטונים הוכיחו.

פורסם

^ 1+

פורסם

כבעל כרטיס NV לשעבר, ביכולתי להעיד שאיני שם לב להבדל ניכר בין שני המצבים במשחקים. אין לי כוונה להפגין זילות מסוימת כלפי הטכנולוגיה, אדרבה - תמיכה בטכנולוגיה כזו מצד AMD תהיה מבורכת, אם כי אני לא רואה בה פקטור בעת רכישה של כרטיס מסך או הצדקה להחלפה. זו דעתי.

פורסם

אני כן חושב שזה חשוב בקנית כרטיס מסך ,אבל כמובן יש הרבה דברים אחרים נוספים

העניין שכל עוד אין מישחקים גדולים שמחיבים את זה ,והשימוש בעיקרו קוסמטי

לא היתי בוכה עם הכרטיס שלי לא היה תומך

דרך אגב יש גם רמות בפיזיק X ,ככה שלא כל מישחק תומך בכל כרטיס הנווידה

אני חושב שיהיה מענין ליראות מה ההשפעות של הקונסולות דור הבא יעשו בתחום

כולם מבוססות AMD

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים