עבור לתוכן

איך יכול להיות שכרטיס רשת חזק יותר, עובד לאט יותר?

Featured Replies

פורסם

שלום,

התחדשתי בכרטיס AWUS036NHR של Alfa Network.

חיברתי אותו למחשב ב- USB לצד הכרטיס הקיים (ה- PCI הישן שלי של Edimax).

עכשיו בשורת המשימות אני רואה את 2 הכרטיסים ואת הרשתות שכל כרטיס קולט מהסביבה.

הכרטיס הישן קולט 2 רשתות בעוצמה כמעט מלאה (פחות קו אחד) ועוד רשת אחת בעוצמה של פחות 2 קווים.

הכרטיס החדש קולט את 3 הרשתות שהישן קולט, אך בתוספת קו לכל רשת (עוצמה מלאה ל- 2 רשתות ועוצמה כמעט מלאה (פחות קו אחד) לרשת הנוספת) ובנוסף, קולט עוד 3 רשתות אחרות שהכרטיס הישן שלי לא קלט (!!)

שמחתי וחשבתי שהנה נפתרה לי הבעיה של הניתוקים שיש לי ברשת בבית, אבל השמחה הייתה מוקדמת מדי.

כשביצעתי בדיקת מהירות, ה- Edimax מציג תוצאות טובות יותר (הרשת שלי בבית היא 12 על 1):

בישן (Edimax) אני מגיע ל- 10 מגה הורדה ו- 0.8 העלאה.

בחדש (Alfa) אני לא מצליח לעבור את ה- 2.5 מגה הורדה ו- 0.4 העלאה.

ניסיתי כמה וכמה פעמים, כאשר כל פעם אני מבטל (Disable) כרטיס אחד ומבצע בדיקה, ותמיד הישן "מנצח".

האנטנות שלהם בדיוק באותו מיקום.

זה די הפתיע אותי מאחר וחשבתי שיש קשר ישיר בין העוצמה הטובה יותר לבין איכות הקו והמהירות שאקבל.

יכול להיות שאני מפספס משהו?

תודה רבה.

פורסם

מה קורה כשאתה מקרב את הכרטיס רשת החדש לנתב? אתה מצליח לקבל איתו מהירות מלאה ?

פורסם
  • מחבר

לצערי אין לי אפשרות לקבל ביניהם...

אילו עוד בדיקות אחרות אוכל לבצע?

פורסם

בדיקת מהירות עם IPERF בין המחשבים ברשת בבית

או להעביר קובץ ממחשב למחשב ברשת בבית.

פורסם
  • מחבר

גם בהעברת קבצים הוא מציג ביצועים נחותים יותר, פתחתי FTP Server על אחד המחשבים לבדיקה.

דרך הכרטיס הישן (ה- Edimax) העברתי קובץ ממחשב למחשב ועבר בממוצע של 200KBps

דרך הכרטיס החדש (ה- Alfa), עבר בממוצע של 80KBps.

אני יודע שהביצועים נחותים מאוד, אבל מה שמעניין אותי זה למה הביצועים של ה- Alfa נחותים מה- Edimax למרות שבמבחינת קליטה, אות הקליטה שלו חזק יותר.

איך זה הגיוני?

פורסם

תנסה לראות מה קורה ללא ההצפנה.

פורסם

הדרך לוודא זה אם תקריב את הנתב ותראה מה קורה, במידה ואתה ממש קרוב ועדיין המהירות על הפנים, זה אומר שהכרטיס לא תקין וצריך לממש אחריות.

פורסם

אני אישית לא מתלהב מכרטיסי USB למינהם. המתח שלהם מוגבל והעובדה שהנתונים והמתח עוברים באותו כבל גורמים להפרעות. ממהשנתקלתי עד היום את הקליטה הטובה ביותר נותנים מחשבים ניידים (בגלל האנטנה מסביב למסך), כרטיסי PCIE ובסוף USB. אולי כרטיסי רשת מבוססי USB3 יתנו תואצות טובות יותר בגלל המתח הרב יותר שהוא מסוגל לספק.

פורסם
  • מחבר

אתם תצטרכו לסלוח לי על מה שקרה כאן.

תודה למשתמש ag43 שהסב את תשומת ליבי לכיוון הכבל.

כאשר קראתי את הודעתו חשבתי שאולי כדאי להשתמש בכבל שהגיע עם המתאם, מפני שאולי הוא מסוכך יותר או איכותי יותר.

זאת מאחר ומלכתחילה, השתמשתי בכבל USB to Mini USB שכבר היה מחובר לי למחשב... מאחר וחשבתי שלא תהיה בעיה - או שעובד, או שלא עובד...

כאשר פתחתי את הכבל המגולגל שהיה בקופסה של המתאם, גיליתי שיש לו 2 חיבורי USB לחיבור אחד Mini USB והבנתי את גודל הטעות :kopfpatsch: - המתאם צורך פי 2 חשמל מאשר חיבור USB רגיל (500mA x 2 = 1000mA), ולכן לא עבד באופן תקין כאשר חיברתי אותו למתאם USB to Mini USB רגיל שמקבל חשמל רק מיציאה אחת (500mA).

עכשיו הכל בסדר והוא עובד מצויין :yelclap:

מעניין מה יקרה אם אחבר את אחת היציאה של ה- USB שלו לשנאי של Galaxy S3 שנותן 1000mA, הוא יקבל 1500mA ויעבוד הרבה יותר טוב!

או שהוא ישרף ויקח איתו את המחשב :s07:

אני מדלג את הרעיון... :nixweiss:

תודה לכולם על העזרה והכיוונים ובמיוחד למשתמש ag43! תודה רבה!

פורסם

רגע רגע אני רוצה להבין משהו..

אתה אומר שמצד אחד של הכבל שהגיע עם המתאם יש 2XUSB ובצד השני של אותו כבל יש 1XMINI USB?

פורסם
  • מחבר

בדיוק כך.

נתקלתי בעבר בכוננים קשיחים קטנים (2.5") שהגיעו עם כבל כזה.

לא העליתי על דעתי שגם המתאם הזה צריך 1A כדי לעבוד כמו שצריך.

אם עוד לא נתקלת, הגיע הזמן :)

105126713-260x260-0-0_GTMax+Mini+USB+to+2+USB+2+0+1M+2M+Extention+Y+spli.jpg

פורסם

אז זה אומר בעצם שאחד נותן נתונים+חשמל והשני - רק חשמל.

פורסם

המתח שלהם מוגבל והעובדה שהנתונים והמתח עוברים באותו כבל גורמים להפרעות. אולי כרטיסי רשת מבוססי USB3 יתנו תואצות טובות יותר בגלל המתח הרב יותר שהוא מסוגל לספק.

זרם, לא מתח.

פורסם

אכן. למרות שגם המתח פחות יציב כשמשתמשים במאריכים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים