עבור לתוכן

ATI VS NVIDIA - המלצות לפי הניסיון שלכם

Featured Replies

פורסם

ראיתי שיש מלא דיונים על זה כבר אבל לא קיבלתי תשובה שסיפקה אותי ואשמח לראות כאן קצת תגובות בין אנשים על כל העניין הזה..

אז בקצרה הבנתי שעל הנייר ATI נותנים ביצועים יותר טובים ביחס עלות/ביצועים לעומת כרטיסי נוידיה.

אמעמע! הבנתי גם, שנוידיה לעומת זאת יותר עוסקת בתמונה חלקה יותר, דרייברים טובים יותר, וכו'.

ולכן אני אשמח לשמוע על מה אתם ממליצים, אולי איזה דיון על דרייברים חדשים שעומדים לצאת ואני לא יודע, השקעה עתידית ועוד, בהתחשב בזה שהדרייברים של ATI נורא מעצבנים המון אנשים כיום. ובכללי לשמוע מהניסיון האישי שלכם.

תודה :)

• תגובות 39
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נכון ש-NVIDIA משקיעה בחלקות תמונה ובמשחקיות זורמת יותר(דרייברים מלוטשים יותר).

פחות צריכת חשמל וטמפ' נמוכות יותר(יש להם גם פיזיקס).

אבל עם כל זה אני מעדיף AMD כיוון שאפשר לסחוט את הכרטיסים שלהם יותר מפני שהם בעלי פוטנציאל המהרה

גבוה בדרך כלל(אפשרי לשנות מתחים וכאלה).

לאחרונה גם חל שיפור בגרסאות הדרייברים האחרונות של AMD ונראה שהם מנסים לעשות מאמצים לשיפור

משחקיות חלקה יותר ותיקוני באגים.

כרטיסי NVIDIA יותר מוגבלים מבחינת מתחים ולכן יותר בעייתי להמהיר אותם .

פורסם
  • מחבר

מה בדיוק נותן הפיזיקס וה cuda בכרטיסי נוידיה לעומת כרטיסי ati?

פורסם

NVIDIA. כי מה שווה "פרארי" אם היא כל היום במוסך?... :cool2:

הנסיון שלי עם ATI עגום, לדעתי צריך לפטר את כל העומדים מאחורי חטיבת הדרייברים/R&D שם ולהקים אותה מחדש. שייגנבו מפתחים מ NVIDIA מבחינתי. חומרה עם יופי של פוטנציאל, דרייברים ארורים שמפילים אותה פעם אחר פעם. התנסתי גם בתצורות בודדות, גם ב Crossים, בכל פעם הצלחתי להיות מופתע מחדש ובכל פעם זה הגיע מכיוון הדרייבר.

נראה לי שעד היום אפילו לא סידרו לכרטיסים של ATI האצה נורמלית בסביבת שולחן העבודה של Win7/8.

פורסם
  • מחבר

NVIDIA. כי מה שווה "פרארי" אם היא כל היום במוסך?... :cool2:

Lol.

בכל מקרה, אתה מקבל את אותם ביצועים בGTX660TI לעומת 7870XT (על הנייר, FPS) וההבדל הוא 300 שח יותר לכרטיס של נוידיה.

אז, האם זה שווה תהפרש?

האם באמת הדרייברים עד כדי כך בלתי נסבלים?

למרות שיש עכשיו מגמת שיפור וכנראה (בתקווה) יצאו בקרוב דרייברים נורמאלים?

פורסם

אחרי שתי כרטיסים של AMD עברתי ל NVIDIA ובמידה מסויימת דיי מתחרט

מדיי פעם יש לי ארטיפקטים מוזרים

כבר פעם שנייה קורה מצב שאני לא מצליח להתקין את הדרייבר הכי חדש (מסכים כחולים) ונאלץ לפרמט את המחשב להתקנה 100% נקייה של הדיירבר

למרות שאני מנקה את הדרייבר הישן לפני עדכון לחדש

בנוסף הדרייבר קורס מדיי פעם וכמובן המשחק (לרוב ב BF3)

אבל מצד שני אני שומע גם שמשתמשי AMD חבים בעיות דומות עם הדרייברים החדשים

ובעיות התקנה שונות

כניראה בגלל המקצה שיפור שהדרייברים נותנים, והם עדיין לא מלוטשים כמו שצריך

ואולי גם בגלל WIN 8

פורסם

NVIDIA בהרבה יותר טוב מניסיון.

וזה מתבטא כבר בהתחלה - בהתקנת הדרייברים לכרטיס מסך.

פורסם

אין לי נסיון עם ATI.

אבל אני יכול להגיד שני דברים

• עוד לא נתקלתי בבעיות הדרייברים בהתקנה שלהם, מעולם לא היה לי מסך כחול או ארטיפקטים :nixweiss:
  • התוספת ה"מינורית" של PHYSX היא פשוט ענקית וממש לא מינורית - כל משחק שהוא שם - אתה פשוט אומר לעצמך "איך אפשר בלי ?" :nono:

פורסם

אחרי שתי כרטיסים של AMD עברתי ל NVIDIA ובמידה מסויימת דיי מתחרט

מדיי פעם יש לי ארטיפקטים מוזרים

כבר פעם שנייה קורה מצב שאני לא מצליח להתקין את הדרייבר הכי חדש (מסכים כחולים) ונאלץ לפרמט את המחשב להתקנה 100% נקייה של הדיירבר

למרות שאני מנקה את הדרייבר הישן לפני עדכון לחדש

בנוסף הדרייבר קורס מדיי פעם וכמובן המשחק (לרוב ב BF3)

אבל מצד שני אני שומע גם שמשתמשי AMD חבים בעיות דומות עם הדרייברים החדשים

ובעיות התקנה שונות

כניראה בגלל המקצה שיפור שהדרייברים נותנים, והם עדיין לא מלוטשים כמו שצריך

ואולי גם בגלל WIN 8

אם תמחק את הUSER.CFG ותאפס את כל ההגדרות בדרייבר (LET THE 3D APP DECIDE) לא תקבל אף פעם ארטיפקטים או קראשים בבאטלפילד . למשל אם תשים PRE RENDERED 1 גם בדרייבר וגם במשחק בקוסנול/USER.CFG אתה תקבל ארטיפקטים. אם זה לא יעזור אז תעשה CLEAN INSTALL עם DRIVER SWEEPER לדרייבר החדש ...

פורסם

השתתפתי בקבוצתית האחרונה וקניתי HD7970.

עד עכשיו 0 תלונות ובעיות.

מרוצה מהכרטיס, מריץ לי כל משחק שניסיתי על הגדרות מקסימליות, הכל עובד מעולה כמו שעון.

אגב כרגע אני עם דרייבר מגרסה 13.1

פורסם

הדרייברים האחרונים של amd ממש ממש יותר טובים/מלוטשים ומרגישים שיש שיפור.

הוסיפו תמיכה יותר טובה במערך קרוספייר והכיוון נראה במגמה חיובית.

הכי מבעס לקחת כרטיס של nvidia ב3000 שקל ולגלות שכרטיס ממכירה קבוצתית של amd ב1800 שקל, עוקף אותו בסיבוב.

פורסם

אם תמחק את הUSER.CFG ותאפס את כל ההגדרות בדרייבר (LET THE 3D APP DECIDE) לא תקבל אף פעם ארטיפקטים או קראשים בבאטלפילד . למשל אם תשים PRE RENDERED 1 גם בדרייבר וגם במשחק בקוסנול/USER.CFG אתה תקבל ארטיפקטים. אם זה לא יעזור אז תעשה CLEAN INSTALL עם DRIVER SWEEPER לדרייבר החדש ...

אני לא אחד שמשחק בהגדרות בדרייבר, זה מוגדר בהגדרת הישום כבחירת מחדל

ואני תמיד עושה התקנה נקייה עם Driver Sweeper\Driver Fusion

אני חושב שהבעיה היא שה WIN מתקין בוא זמנית באופן אוטומטי את הדרייבר וזה מה שגורם לבעייה ולהתנגשות

אל תהיה כל כך בטוח במה שאתה אומר כי אתה טועה

אחרי פרמוט ל WIN 7, ניתוק הכבל רשת (להימנע מהתקנה אוטומטית של הדרייבר הישן), התקנת הדרייבר החדש, עדיין יש ארטיפקטים בחלק מסוים ב C2 שלא היה עם כרטיס AMD

איך אתה מסביר את זה ?

פורסם
  • מחבר

מה בדיוק נותן הפיזיקס וה cuda בכרטיסי נוידיה לעומת כרטיסי ati?

בכל מקרה, אתה מקבל את אותם ביצועים בGTX660TI לעומת 7870XT (על הנייר, FPS) וההבדל הוא 300 שח יותר לכרטיס של נוידיה.

אז, האם זה שווה תהפרש?

האם באמת הדרייברים עד כדי כך בלתי נסבלים?

למרות שיש עכשיו מגמת שיפור וכנראה (בתקווה) יצאו בקרוב דרייברים נורמאלים?

לא קיבלתי תשובה עדיין

פורסם

אתם יכולים פשוט לבטל את התקנת הדריברים האוטומטית של ווינדוס בלוח בקרה - התקנים ומדפסות , לחצן ימני על שם המחשב שלכם - הגדרות התקנת התקן.

תקרא את זה על PhysX.

פורסם

אני אישית קונה רק כרטיסים שלי נוידיה ואני מרוצה אין לי שום בעיות איתם והם עושים את העבודה מצוין ואין לי בעיה לשלם קצת יותר

בקשר לשאלה הראשונה שלך הנה סרטון עם התשובה מבית נוידיה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים