עבור לתוכן

ספק כוח ביתי מעלה עשן - מה הגורם?

Featured Replies

פורסם

יש לי ספק כוח תחת שם המותג oscar sami hw1000

ספק משתנה עד 1 אמפר

היום תוך כדי שהיה מחובר ללא עומס הוא התחיל להוציא עשן.

ניתקתי אותו ופירקתי אותו

מעבר לשנאי חם גיליתי שם ששתי דיודות יצאו החוצה מההלחמה.

מצורפות תמונות

מה קרה איתו? האם העשן הגיע בגלל שהדיודות יצאו או שהדיודות יצאו ביחד עם העשן?

האם לזרוק את החצוף לפח או שיש לו תקנה?

פורסם

אם הדיודות לא מקוצרות, אין שום בעיה להלחים אותם בחזרה ולהמשיך להשתמש בו.

פורסם
  • מחבר

אני יודע,

השאלה למה זה יכול להגרם?

בדיקה של דיודה זה על ידי מדידת מתח משני הכיווןנים, נכון?

פורסם

עומס יתר, הלחמה קרה, או שילוב של שניהם.

בדיקה של דיודה היא ע"י המצב המתאים במולטימטר.

פורסם

אף תקלה של נתק (חוסר חיבור) לא תגרום לו להתחמם ולהוציא עשן - הוא פשוט לא יעביר זרם. לכן התקלות האפשריות הן של קצר

איפה יכול להיות קצר ? - תבדוק את כל האפשרויות :

השנאי עצמו מקוצר (הסליל). כדיי לסדר את זה צריך לפתוח את הסליל ולגלגל אותו מחדש - מה שאפשרי בהחלט לביצוע דרך אגב. אבל זה לא סביר מ 2 סיבות : שנאי בדרך כלל לא מתקצר לבד, ויש לנו את הדיודות שמשהוא איתן לא בסדר - שנאי מקוצר לא היה גורם לדיודות להישרף

מפסק החלפת מתח נוגע בו זמנית ב 2 יציאות של השנאי. המפסק מעביר בין יציאות מאמצע הסליל של השנאי (כדיי לקבל מתחים שונים הוא מחבר את החלק הרצוי של הסליל). אבל אם הוא נוגע בטעות ב 2 יציאות בו זמנית, אותו חלק של הסליל למעשה מקוצר ויעבור בו זרם קצר. זה תקלה יותר סבירה אבל גם זה לפניי הדיודות (ולא יכול לגרום להן להישרף) ולכן בגלל הדיודות השרופות יש יותר סיכוי שהבעיה במקום אחר

דיודה פרוצה - תלחים החוצה את כל ה 4 דיודות ותבדוק אותן אם מולטמטר - 0.7V בכיוון אחד, אין כלום בכיוון שני = דיודה תקינה

קבל אלקטרוליטי פרוץ - בדרך כלל ההתנגדות שלו גבוה יחסית גם כשהוא פרוץ - מה שאומר שבדרך כלל הוא לא יעביר מספיק זרם כדיי לגרום לדיודות ולשנאי להתחמם, אבל כן מספיק כדיי להתחמם ולהתנפח ולהתפוצץ בעצמו. והוא נראה דיי שלם במעגל הזה, כך שכנראה שלא הוא. אבל תעיף גם אותו שלא יפריע למדוד את יתר המעגל

מפסק החלפת קוטביות או כבל יציאה מקצר - אם הוא מחבר 3 מתוך המגעים ביחד (במקום 2 ו 2), הוא פשוט מקצר את המתח שמגיע אליו. וכמובן אם הקבל נפק (למשל בתקע בקצה השני) יש קצר. תבדוק אם מולטימטר התנגדות בין 2 הנקודות שבהן היה מולחם הקבל, אמור להיות נתק. תשחק אם המפסק של החלפת קוטביות ותבדוק אם הוא לא מנסה לקצר במצב מסויים

לא מצאת כלום ?

תלחים את השנאי מתוך המעגל (כל החוטים שיוצאים מהסליל), תוודא שהם לא נוגעים אחד בשני (תבוד אם צריך), תרכיב את הקופסה בלי המעגל (כשהחוטים שיוצראים מהשנאי לא נוגעים !) ותתקע בחשמל - תבדוק אם הוא לא מתחמם בצורה משמעותית. אם הוא כמעט קר גם אחריי כמה דקות = תקין

כשהשנאי לא מולחם למעגל, תמדוד אם מולטימטר בין כל הזוגות של קווים על המעגל שהולכים מהשנאי למפסק החלפת מתחים.תנסה לשים את המפסק בכל אחד מהמצבים ותבדוק שאין קצר בין קווים שקרובים למצב הזה

פורסם

אף תקלה של נתק (חוסר חיבור) לא תגרום לו להתחמם ולהוציא עשן - הוא פשוט לא יעביר זרם. לכן התקלות האפשריות הן של קצר

המממ. עומס על מגע רופף, או כמו במקרה שלפנינו - הלחמה קרה - יכול לגרום להתנגדות במקום החיבור להתחמם, לחמם את הPCB, ולהוציא עשן. לא מופרך בהתחשב בתמונות.

פורסם

הוא אמר שהשנאי עמד ללא עומס כשהוא הוציא עשן

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

בזמנו הלחמתי את הדיודות חזרה והחזרתי אותו למדף נידח תחת הכיתוב "יתכן שמקולקל". שבוע שעבר נזקקתי לספק כוח DC של 12 וולט, הבאתי אותו למקום בו אני עובד ובדקתי האם כדאי לעבוד איתו.

על פי האוסילוסקופ הוא נתן מתח נקי, הבעיה היחידה שכאשר הוא היה מכוון ל12V הוא בפועל הוציא 16V ו9V היה יותר קרוב ל12V.

האם יתכן שהדיודות גורמות לעיוות המתח הזה?

אם כן, לאילו דיודות כדאי לי להחליף? (בזמנו היה כאן תמונות של הספק הפתוח, כנראה המעבר לפורום החדש העלים אותן).

פורסם

זה בסדר.

זה המתחים שמוציא ספק לא מיוצב ללא עומס.

פורסם
  • מחבר

זה קרה גם כשהיה עומס, כשחבירתי אותו לShield מסויים של ארדואינו, כשבדקתי נקודה ביקורת על הלוח שאמורה להיות 12 היה 16

פורסם

ארדואינו זה לא עומס. אתה צריך לצרוך לפחות רבע מההספק של השנאי כדי להגיע למתח נומינלי.

פורסם
  • מחבר

אז מה הדרך הבטוחה להעמיס על ספק כדי לוודא שהוא נותן את המתח הנכון?

פורסם

האם מצאת ממה הוא הוציא עשן ? שלא יעלה לך באש

פורסם
  • מחבר

בזמנו נראה שזה היה מאיזור הדיודות שהתנתקו ממקומן,

כרגע אני פותח עליו 7 עיניים כשהוא דולק (וגם זה כשאין מוצא אחר), תכל'ס הייתי רגוע יותר אם הייתי מחליף לו רכיבים ברכיבים איכותיים יותר.

זה חלק מכוונתי בהחייאת האשכול

פורסם
אז מה הדרך הבטוחה להעמיס על ספק כדי לוודא שהוא נותן את המתח הנכון?
שום דבר.

אם אתה מחבר אותו למשהו שלא צריך מתח מיוצב, אתה לא צריך להעמיס אותו. ואם אתה מחבר אותו למשהו שצריך מתח מיוצב... תייצב אותו, או שתקנה ספק מיוצב.

אפשר כמובן לחבר נגד עומס, אבל זו איוולת. גם איתו לא תגיע למתח מדוייק כלשהו. מתח המוצא ישתנה לפי ההספק שתצרוך.

נערך על-ידי ZiggyMan

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים