עבור לתוכן

עזרה בתכנון מערכת מיתוג

Featured Replies

פורסם

יש לי רכיב חשמלי בבית שיש לו מתג שבורר בין שני מצבים (נקרא להם מצב 1 ומצב 2)

אני מעוניין ליצור מערכת שתתחבר אליו ותתחיל פעולה במצב 1, עד שתזהה שהפעולה נגמרה ואז תעביר את המיתוג למצב 2.

היתרון שלי שכבר מובנה במכשיר לד שנדלק אחרי שהפעולה המסויימת נגמרת, כך שאוכל לקחת מהקו הזה את המתח כדי לדעת מתי לעבור מצב.

על פניו מדובר במערכת פשוטה למימוש באמצעות בקר או FPGA, אבל נראה לי שזה OVERKILL, האם יש הצעות כיצד ניתן לבצע את הפעולה בפשטות, אפילו באמצעות האלקטרוניקה האנאלוגית הישנה והטובה?

פורסם

לא נתת מספיק פרטים. את כל מה שכתבת אפשר לממש עם שער AND פשוט... ככה שאני מניח שחסרים פרטים.

פורסם
  • מחבר

שער AND לא מתאים כי הלד לא דולק במצב השני.

מדובר במיחם שיש לו מצב שבת

הבעיה שכדי שהוא ירתיח את המים הוא צריך להיות במצב חול, ואז בסיום ההרתחה נדלקת נורה של "שמירת חום" ברגע זה אפשר להעביר למצב שבת.

מה שאני רוצה לעשות זה להוסיף מעגל שיתחיל עם מצב חול וכשתדלק הנורה של שמירת חום, יעביר למצב שבת וישאר שם.

פורסם

אז בעצם מה שדוחף את הנורה של "שמירת חום" ממתג למצב שבת, כמעט שאין פה לוגיקה, מקסימום איזה latch ...

פורסם
  • מחבר

אכן.

בסופו של תהליך אני ארצה שכאשר אשים את המתג במצב שבת הוא יפעיל את הפרצודרה הנ"ל, וגם שיהיה מודולארי, כלומר שאוכל לדחוף את הרכיב הזה למיחם כלשהו שעומד בתנאים, ללא התעסקות עם האלקטרוניקה שלו.

אני רוצה לפשט את זה כמה שאפשר.

בגלל זה אני לא נעזר במיקרו קונטרולר או FPGA.

פורסם

אז כמו שנאמר מעלי; שער AND בין מצב 1 במתג והלד, שימתג ממסר צעד שיפעיל את מצב 2. לממסר הצעד יהיה כמובן מעגל ריסט בהפעלה חדשה של המערכת.

פורסם
  • מחבר

לא צריך לחבר DEMUX כדי לוודא שכאשר הלד לא דולק יופעל מצב 1?

בוא נדבר פרקטית, אני פותח את המכשיר

יש לי שלושה חוטים שלכאורה מענינים אותי

שני החוטים שנמצאים על המפסק הקיים שבוחרים מצב 1 או 2

וחוט של הלד.

אם אני לוקח מהחוט של הלד וממצב 1 ומחבר לשער AND, ואותו מחבר למפסק המקורי, זה עדיין לא יספיק

במקור חשבתי להוסיף שם DEMUX שכאשר מתקבל 0 (כלומר לד מכובה) יפעל מצב 1, וכאשר מתקבל 1 יופעל מצב 2.

האם זה נכון?

האם יש IC שכולל את שניהם?

האם צריך להוסיף רכיבים נוספים לשערים?

עריכה: זה לא נכון, מאחר שבמצב 2 הלד מכובה, כלומר צריך לגרום למערכת להשאר במצב 2 אחרי שנכנסה אליה, עד שמעבירים את המפסק מצב (זה בעצם הRESET), כיצד לבצע?

פורסם
  • מחבר

קראתי יתכן ולא הבנתי נכון את כוונתך

תוכל לפרט יותר?

פורסם

אילו הייתה לי אפשרות לסרטט זה היה ברור יותר, אבל אין.

1. המכשיר מופעל, מתג במצב 1, נורה כבויה, שער AND במצב '0', ממסר צעד אחרי פעולת ריסט נמצא במצב A, מצב המפעיל הרתחה.

2. מים רותחים, נורה נדלקת, שער AND עובר למצב '1', מעביר את ממסר צעד למצב B, מצב המפעיל את מצב שבת.

3. נורה נכבית, מוצא השער חוזר ל'0', ממסר צעד שומר על מצבו (מצב B) וממשיך מצב שבת עד לכיבוי המכשיר והפעלה מחודשת.

שים לב ששיניתי את היעוד של המפסק, ומעכשיו רק הממסר הוא זה שקובע את המצבים. למעשה המפסק די מיותר, והוא יכול לשמש לכיבוי והדלקה.

החלק העיקרי שחסר במה שכתבתי זה מעגל הריסט שיבטיח שהממסר ימצא במצב A בהפעלת המכשיר. זה גם לא מסובך, ויתאפשר עם ממסר צעד בעל שני סלילי הפעלה; אחד להפעלה ואחד לאיפוס, או לחלופין, שימוש בממסר סטנדרטי ודלגלג latch ששער AND ידחוף.

פורסם
  • מחבר

עכשיו יותר מובן.

קודם כל אני רוצה הלשאיר את המפסק, כדי להפעיל במצב חול קבוע אם ארצה (מעקף)

אנסה לשרטט בהמשך כדי שאראה אם הבנתי.

את העבודה עם ממסרים אני פחות מכיר, אצטרך סיוע בענין הריסט שלו, (האם אי אפשר לגרום לכך שכאשר המתח נפסק הוא מתרסט לבד? זה יהיה יותר פרקטי)

אם נדבר ספציפית יותר, יש לך המלצות לרכיבים מסויימים (דגמים) שאוכל לחפש?

פורסם

בעייתי להשאיר את הכפתור כמו שהוא, כי אתה לא יודע (או שלא אמרת לנו) מה הוא ממתג. הוא יכול למתג דווקא את האדמה, או אפילו מתח גבוה 220V כלשהו. לא שאין לזה פתרונות כמובן, אבל אם תרצה להשאיר אותו במצב שלו, תצטרך לתת לנו את כל המעגל.

בפתרון שהצעתי, זה לא ממש מעניין אותי כי הממסרק מבצע את המיתוג - וכל מה שהמתג עשה הממסר גם יודע.

אפשרות נוספת זה להחליף את המתג במתג כפול 2*3 שאז במצב 2 אתה יכול למתג ברוץ השני מה שתרצה.

אם יהיה לי זמן בערב אשרטט לך.

פורסם
  • מחבר

אני גם לא יודע בוודאות, אצטרך לעשות מדידות באמצעות מולטימטר.

כמובן ששרטוט אין לי, כי זה לא מכשיר שאני בניתי, ואני לא שש לעשות לו פירוק לגורמים.

מתג משולש זו אפשרות, רק אעדיף שיתאים במידות לחור הקיים.

אני רק רוצה להתבסס על כך שאני לא רוצה להפוך את המיחם ליעיל עבור שבת בלבד, (יש פונקציות שננעלות במצב שבת) לכן אני מסתייג מהפתרון שלך וכן רוצה להשאיר מעקף.

פורסם

או להוסיף מתג נוסף כלשהו.

אתה צריך לבדוק מה המתח (DC) בכל רגל של המתג בכל מצב, יחסית לאדמה של המעגל האלקטרוני של המיחם. שים לב שיכול להיות שהוא לא מבודד ממתח הרשת, ויש בינו לאדמה 220VAC. תבדוק גם מה המתח ללד הנ"ל. (אולי הוא בכלל מקבל VCC, והאדמה שלו ממותגת).

פורסם
  • מחבר

נראה.

בכל מקרה, מה בערך המידות והעלות של ממסר כזה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים