עבור לתוכן

לכל חברי הקניה הקבוצתית, לאילו תדרים הגעתם ב-OC עם 7970 dual x ?

Featured Replies

פורסם

קודם כל נתחיל באמרתי לך... ;)

צח, לא מבין למה התדירויות אצלך כל כך נמוכות (אולי אני מפספס משהו) הסטוק צריך להיות 1058 \ 6208

זה באג של 3DMark, כשהתוכנה עושה את הבדיקה של System Info זה שנייה לפני שהכרטיס נכנס למצב המבחנים והבדיקה תופסת את התדר שלו במצב "מנוחה" כביכול ובגלל זה אתה רואה 888MHz לליבה. התדר Boost שלי בסטוק הוא 1163MHz ואחרי אוברקלוק הוא 1254MHz לליבה. הזכרון באוברקלוק הוא ב-6700 בערך.

לדעתי צריך לעשות כאן השוואה כפולה אחת בתדרי סטוק של שניהם ושנייה ב OC יציב מקסימלי, לא משהו שבעוד חודשיים בקיץ בחיים לא יעבוד.

אין בעיה מבחינתי :) קיבלתי את הכרטיס בחודש ספטמבר כשעדיין היה פה חם למדי, באיזור ה-28 מעלות ובבדיקת מאמץ הכרטיס לא עבר לי 65 במאמץ מלא בתדר היציב המקסימלי. מדובר בכרטיס עם קירור צד שלישי גם, שני מאווררים וגוף קירור ענק. בדיקות של הכרטיס הזה מול דגם ה- 680TOP של ASUS הוכיחו שהוא יותר מהיר ממנו אפילו אגב.

בכל מקרה אתה משווה את עצמך כאן ל OC מטורף על ה7970 בצירןף מערכת קירור צד שלישי שתיאורטית עולה 80-100 דולר (בארץ כרגע 200 שקל). אז אלא אם אני מפספס כאן משהו ההשוואה לא הוגנת.

בדיוק מה שאני אומר... אני ב-OC יחסית סביר לכרטיס שלי, אני יכול למשוך אותו עד מעבר ל-1,300 בוודאות אם הייתי יכול להרים מתח, הבעיה היא שאין אפשרות לשנות לו את המתח עקב השליטה האוטומטית של הכרטיס. בכרטיסי Radeon זה יותר פשוט לסחוב עוד ביצועים מהכרטיס כי השליטה במתח פתוחה. אם הייתי יכול לעבור 1300 אין סיכוי שה-7970 היה בכלל מתקרב. ועדיין אני עובר אותו בבדיקה למרות שה-OC שלו יותר חזק משלי אז אין סיכוי ש 1100 ל-7970 זה כמו 1254 ל-680.

• תגובות 66
  • צפיות 8.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

הבדיקה ב3dmark 11 בוצעה עם דרייברים ישנים, תעשה בדיקה ב3dmark החדש.

פורסם

עוד פעם ויכוחי "למי יש גדול יותר" על תוצאות 3DMark? חשבתי שעברנו את זה איפשהו ב-2008

פורסם
  • מחבר

זה לא יגמר אף פעם :smile1:

פורסם

רוצה ויכוחי "למי יש גדול יותר" ב-Battlefield 3? דבר קצת יותר מהנה וחשוב ממבחן? זה אולי ירגיע אותך קצת...

פורסם

טוב קיבלתי לא מזמן את החתיכה שלי של DUAL X.

PCB כחול- 11197-11-40G.

ו-2 יציאות 8PIN לחשמל- CLAYTON נידמה לי ציין פעם שיש לזה יתרון ליציבות OC.

בתקווה שאני ארכיב היום בערב מחר בבוקר וניראה מה אני יכול להוסיף פה לסטטיסטיקה.

פורסם

ניראלי שציינתי דווקא זה יותר בקטע של "רווח ביטחון".

בכ"מ אני מניח שבכל כרטיס הגבול הוא V1.3 ואצלי זה V1.381 :-X

פורסם

נראה לי שיש מדי פעם אי הבנה לגבי המשמעות של התדירויות ב OC ולכן משווים בין תדירויות של כרטיסים שונים.

אני ממש לא איש חומרה אבל אולי בזכות זה ההסבר שלי יהיה פשוט ומובן.

תדירות נמדדת בהרצים הרץ זה פשוט 1/sec (משהו חלקי שניה) או במילים אחרות כמה פעמים משהו קורה בשניה וככל שהערך יותר גדול המשהו(cycles) הזה קורה יותר פעמים בשניה אחת.

הנקודה הקריטית היא מה זה המשהו הזה (נקרא לזה מעגלים או חזרות) , אם היה מדובר בפעולות מתמטיות אז היה אפשר אולי להשוות את כל הכרטיסים לפי מספר הפעולות שהם מבצעים בשניה. אבל כאן נכנס הגורם המכריע שהוא היכולת או היעילות של המעבד, מעבדים שונים מסוגלים לבצע מספר שונה של פעולות בcycle אחד.

לדוגמה (אני זורק מספרים סתמיים) מעבד ישן צריך 5 חזרות/מעגלים כדי לבצע פעולת חישוב ומעבד חדש מסוגל לבצע את אותה פעולת חישוב עשר פעמים בכל מעגל. כלומר בכל מעגל המעבד החדש עושה 50 פעולות לעומת אחת של הישן.

ועכשיו לכרטיסי מסך, יכול להיות תיאורטית שכרטיס מסך אחד בתדירות של 100 הרץ יהיה יותר חזק ממעבד אחר בתדירות של 1000 הרץ.

במציאות ההבדלים זניחים יותר כי הטכנולוגיות (ארכיטקטורה) של כל דור כרטיסים די דומה וגם בין ATI לניווידיה אין המון שוני.

אבל תיאורטית בהחלט יכול להיות ש 7970 בתדירות של 1100 יהיה יותר מהיר מ 680 בתדירות של 1250.

אני לא מבטיח שכל הפרטים אצלי מדוייקים אבל זה מספיק קרוב כדי להבין את העקרון

פורסם
  • מחבר

it's not over until the fat lady sings:

http://www.3dmark.com/3dm11/5961597

כרטיס סוס שלי....צח אמרת משהו? :xyxthumbs:

שכחתי לציין שהoc בוצע עם כרטיס הmsi שלי ולא עם ה-dual איכס.

פורסם

אז הרמת לו עוד מתח ועוד קצת OC בשביל שיחזיק יציב בנצמארק של עשר דקות ועוד 100 נקודות, חושב שאני לא יכול לעשות את זה גם ולעבור את התוצאה שלך? עזוב אני מפסיק להתווכח פה.

פורסם
  • מחבר

רק רציתי להבהיר את הנקודה שכרטיסים של amd נחשבים אוברקלוקרים יותר טובים מכרטיסים של nvidia.

פורסם

אני לא מסכיםעם האמרה הזאת. צריכת החשמל ותוספת החום היא שערורייתית בamd לעומת זניחה בnvidia. אוברקלוקינג מוגבל? כן, אבל וואחד חסכוני בחשמל.

פורסם

ניסיתי אתמול לשפר קצת את ה OC ושמתי לב שב furmark על AA-0 אני מקבל ארטיפקים עדינים ברגע שהכרטיס מגיע לטמפרטורה של 67C - כמו מעין קו קטנטן של 3 ס"מ שמופיע כהבהוב כל 30 שניות בערך, לא ראיתי ארטיפקטים במשחקים או משהו

אבל אני עושה OC למטרות לימודיות ולכן הסיבות ללמה דברים קורים מעניינות אותי, משחקים עובדים לי יופי גם על 1160\ 1560 ואז אני לא מגיע לטמפ' האלו

התקנתי 3Dmark 11 והרצתי והוא נתן הודעת שגיאה לאחר כמה דקות (אבל אחרי זה ראיתי שזה כי ה TRIXX החזיר את המתח ל 1.112 , זה באג שהוא עושה מדי פעם). בסופ"ש אני אנסה שוב.

התקנתי 3Dmark (לא 11) וניסיתי להפעיל firestrike אבל כל המסך היה מלא ארטיפקטים גם כשהורדתי לתדירויות ומתח סטוק, אולי זה כי הקוד של התוכנה הגיע מהאינטרנט

נ.ב. סתם להדליק את המדורה ;)

אני רואה את המכירה הקבוצתית שמתגבשת פה לכרטיסים הבינוניים ואני ממש מתחרט שכבר קניתי, הנחה יותר טובה ממה שאנחנו קיבלנו ובאחוזים היא אפילו יותר מרשימה.

בכסף ששילמתי על הכרטיס שלי יכולתי לקנות שני כרטיסי 660 (אולי גם גרסה OC) שהיו מעיפים מחוץ למים גם 7970 וגם 680...

פורסם
  • מחבר

אל תתחרט לרגע, יש לך כרטיס חזק במחיר מצויין.

3dmark שוחטת כרטיסי מסך(במיוחד הגרסא החדשה), ה-oc שהגעת אליו סבבה לא צריך יותר.

אצלי זה קצת יותר חשוב לי כיוון שאני משחק על 3 מסכים אז 15 fps לכאן או לשם חשובים לי.

שני כרטיסים היו גורמים לך לעליית טמפרטורות במארז ולחשוב גם על החלפת ספק(הוצאות נוספות).

פורסם

...חבל לי, אבל לא יכולתי לדעת

יש לי ספק 650W seasonic הוא היה מחזיק יופי שני 660 , היו נותנים לי 20-40% יותר מ 680 במחיר של 1800 שקל במקום 2600.

מה שאני כן שמח זה שמכרתי את ה 580 שלי, מכרתי אותו לפני חודש בערך ב1200 ועוד הרגשתי שדפקו אותי כי רציתי 1300-1400. עכשיו כש 660Ti עולה חדש עולה 1100 שקל לא הייתי מקבל מעל 800-900 (כן אני מבין של580 יש יכולת OC ול TI אין, אבל עדיין זה דור חדש)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים