עבור לתוכן

שידרוג מחשב גיימיניג

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

היית מעוניין להתייעץ איתכם לגבי שידרוג המחשב שלי כך שיתאים לציפיות שלי.

אני נתקל לאחרונה בהרבה נפילות FPS(בד"כ נופל מ50/60 FPS אל 20-5) ולפעמים ממש קיפאון של המסך וקריסה של הדרייבר של הכ.מ.

ניסיתי לשנות גרסאות של הדרייבר(חדשות וישנות יותר) אבל הירידות של הFPS עדיין קורות והרבה,ככה שאני מניח שזה בעיה של החומרה עצמה.

כמובן שניקיתי את המחשב(מאבק) ומריץ סריקות עבור וירוסים/ספיי וכ'ו.

אני מבקש ממכם לעזור לי לאתר את הצוואר בקבוק שבעצם מגביל את הביצועים של המחשב ולכוון אותי לכיוון הנכון כדי להשיג תוצאות טובות(מצפה ל60 FPS ברוב המשחקים על רזולוציה של 1680X1050).

מעבד: QuadCore Intel Core i5 750, 3033 MHz (23 x 132)

לוח אם: Gigabyte GA-P55-US3L

זיכרונות: Kingston DDR3-1333 (667 MHz) 2GB X2

כרטיס מסך: SAPPHIRE VAPOR-X HD 5770 1GB GDDR5

דיסק קשיח: SAMSUNG HD103SJ

ספק כוח: SEASONIC 550HT

מארז: ANTEC 300

מ.ע: windows 7 32 bit

אם צריך דוגמאות למשחקים(בהם נתקלתי בנפילות FPS):

Farcry 3

borderlands 2

Assassin's Creed III

התקציב שאני שוקל להשקיע הוא בין 1000-1500(כמובן שבמידה ולדעתכם קריטי לחרוג מהתקציב והדבר יניב תוצאות הרבה יותר טובות לדרישות שלי אשמח לשמוע על זה).

במידה והבעיה היא הכ.מ, חשבתי על 660GX TI(לאחר ניסיון עם שני כרטיסים עם ביצועים בינוניים של ATI,הייתי שמח לנסות את החברה השנייה ;) ) אבל כמובן שכל הצעה שלדעתכם טובה יותר אשמח לשמוע.

תודה לעוזרים!

פורסם

אין פה צוואר בקבוק במערכת אך ה-5770 הוא לא הכרטיס החזק ביותר למשחקים מהסוג הזה ויתכנן שבזמן משחק ישנם קטעים

עמוסי אפקטים שמקשים עליו להתמודד ולתת כמות פרימים שמאפשרת משחקיות חלקה. זה קשור גם לכמות הפילטרים

ולגובה ההגדרות שאתה מעמיס עליו כמובן.

אם לא הייתה בעיה לפני עם אותם המשחקים וזה קרה בפתאומיות או לאחר עדכון דרייבר, או שישנן נפלות פריימים קיצוניות

וקריסות שלא קשורות לכלום ובכל משחק יתכן שהבעיה נעוצה בחומרה או תוכנה לא תקינים, אם מדובר במשחקים שאתה מריץ לראשונה

ומעמיס עליו הגדרות שגדולות עליו וחווה נפילות פריימים בקטעים עמוסים אז הריי שהבעיה היא שהכרטיס פשוט לא סוחב.

אתה יכול להרים את התדר של ה-750 אפילו בטורבו בוסט ל-3.2Ghz ולהשאיר אותו שם או שלא זה לא ממש משנה ולא

תיהיה לו בעיה ממשית להתמודד עם מרבית הכרטיסים בשוק. גם כמות הזכרון מספקת.

תבדוק אם המערכת ההפעלה שלך מנצלת את כל הזכרון שברשותך, אם לא אפשר לשקול מעבר למערכת 64BIT.

בנוגע לכרטיס, כמובן שככל שתלך על כרטיס חזק יותר כמות הפריימים תיהיה גבוהה יותר, אך גם בכמות פריימים נמוכה

יותר מ-60 אפשר להינות ממשחקיות טובה, וחשוב מאוד גם להתייחס להפרש הביצועים ברזולוציה הזו להפרש מחיר הכרטיסים.

לרזולוציה הזו במידה ואין תכנון לקנות מסך FHD בזמן הקרוב כרטיס כמו ה-660TI הוא יותר מידי לטעמי. ההבדל בין 7850

בגרסתו הזולה או GTX660 או במקסימום 7870 בגרסתו הזולה ביותר גם כן לרזולוציה הזו יהיו הבדל משמעותי מאוד

בביצועים מ-5770.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המהירה.

הבעיה לא ממש התחילה בפתאומיות,פשוט הטכנולוגיה של המשחקים השתפרה אני מניח,ככה שאני משוכנע שזה באמת בעיה שהכ.מ שלי נחשב מיושן יחסית(לפעמים מערכות אפילו לא מאתרות תמיכה של DX11).

בכל מקרה לפי מה שאתה אומר שידרוג של הכ.מ ברזולוציה בה אני משחק(צדקת בהנחה לגבי הFHD) לדגם של 7870 יספק תוצאה רצויה? שמעתי דברים טובים על הסידרה של 7000 אבל כמו שאמרתי יש לי העדפה לNVIDIA(דרייברים טובים יותר טכנולוגיית הphysx וכ'ו) האם יש מתחרה במחיר של הכרטיס שהמלצת מבחינת ביצועים ומחיר במוצרים של NVIDIA? במידה ולא תוכל להיות ספציפי לגבי הדגם?(קישור למוצר אם אפשר)

לגבי ההצעה לOC יש מדריך כלשהו שתוכל לכוון אותי אליו? זה ישפיע על רמת הביצועים?

לפי מה שאני מבין 32 ביט דווקא מסוגלת לנצל את כל ה4 ג'יגה,אתה חושב ש8 ג'יגה אמור להשפיע בצורה ניכרת על הביצועים?

פורסם

בלי שום קשר אם מתחשק לך להתעניין ב-OC יש פורום באתר שמוקדש רק לזה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?board=2.0

לא התכוונתי במקרה הזה שתעשה OC, אבל אם תרצה תוכל לנסות בהתאם להגבלות הקירור והרכיבים שברשותך.

עד כמה שזכור לי התדר סטוק של ה-750 נמוך מ-3Ghz כך שגם עכשיו אתה ב-OC כנראה אוטומטי דרך הטורבו בוסט

שקיים במעבד הנ"ל. כזכור לי יש דרך להשאיר את התדר המקסימלי של הטורבו בוסט באופן קבוע, אך מצד שני אני לא יודע

אם יש צורך בכלל לנגוע בזה כי ברגע שישנו הצורך התדר עולה אוטומטית.

משחקים לא מנצלים 8 ג'יגה כך שאין בזה טעם ממשי, אתה יכול להוסיף עוד זכרון אם אתה רוצה לא מדובר בזכרונות

DDR2 מיושנים כך שתוכל להעביר אותם כנראה גם למערכת הבאה שלך.

לגבי מערכת ההפעלה תבדוק את זה אצלך, אני יודע שמערכת 32BIT תומכת בעד 4 ג'יגה זכרון, ישנם מקרים שבהם 3GB או 3.5GB

מנוצלים, נראה לי שבכלל חלק מכמות הזכרון שלא מופיעה שמורה לצורכי המערכת, האמת שאני עם מערכות 64BIT כבר שנים

אני לא זוכר במדוייק.

מספר כרטיסים לפי סדר מחיר עולה וכך גם בעוצמתם:

http://www.tms.co.il/product/11871

http://www.tms.co.il/product/12105

http://www.tms.co.il/product/11941

ההפרש במחירים אינו גדול במיוחד, והתקציב מאפשר לכן זה שיקול שלך, אני אישית חושב שמשהו באמצע כמו ה-660 במידה ואתה

מעוניין בכרטיס מתוצרת הירוקים יהיה בחירה חזקה לרזולוציה הזו, כמובן שבידיעה שגם כרטיס כמו ה-7850 בגרסת ה-1GB נותן

ביצועים לרוב מקסימליים במשחקים ברזולוציה הזו.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה על העשרה לגבי מצב הטורבו בוסט לא ידעתי על כך אני שמח לשמוע שיש באפשרותו לנצל את המקסימום גם בלי התערבות חיצונית,אני מעדיף לא לבצע OC עליו אם אין צורך.

צדקת בטענה שלך, ומערכת ההפעלה שלי באמת משתמשת כרגע ב3.49 בלבד,וסביר להניח שה500 מגה הנותרים כמו שהזכרת שמורים לשימוש של המ.ע,אני כנראה אשדרג בשלב מאוחר יותר את הRAM שלי במידה והם באמת לא מקור הבעיה.

לגבי הכרטיסים תודה רבה על ההמלצות,אני באמת כנראה אלך עם הכרטיס האמצעי של ה660GT,אבל היית מעוניין להתייעץ איתך לגבי ההבדל של הדגם הרגיל לבין הדגם TI,

במידה ומבחינת מחיר לדוגמא במידה וההבדל יהיה 200 ש"ח לדוגמא,האם זה שווה את ההשקעה לדעתך?

נכון שאני לא מתכוון לשדרג את המסך שלי בזמן הקרוב,אבל אני לא שולל את האופציה לחלוטין.

שוב תודה רבה על העזרה עד כה.

פורסם

660TI הוא כרטיס חזק יותר שדומה ברמתו הביצועית ל-7950.

ה-660 שקיבלת כדוגמה עולה 1100 שקלים, אם אתה יכול להשיג איכשהוא את ה-660TI ב-1300 הוא

יהיה דיל חריג ומשתלם במיוחד. אם יש צורך בו ברזולוציה הזו כבר נתתי את דעתי. המחיר מפתה, לכן השיקול הוא שלך.

פורסם
  • מחבר

אוקיי מעולה, עכשיו לפני שאני ממהר לקנות הייתי רוצה לוודא איתכם בבקשה שמבחינת שאר הרכיבים באמת לא אמורים להגביל במידה ניכרת את הביצועים?(זיכרונות,מעבד) ושאכן כרטיס המסך הוא המקור העיקרי לנפילת הFPS? בנוסף האם אני אמור להיתקל בבעיית תאימות כלשהיא מבחינת הלוח אם? הבנתי שהכרטיס משתמש בPCI-Ex16 אשר הלוח אם שלי אמור לתמוך אבל הייתי שמח לשמוע אם יש עוד משהו שכאדי לבדוק בנושא?

בנוסף מעבר מלקוות למכור את הכ.מ הישן,האם יש משהו אחר שאני יכול לעשות איתו כדי לחזק את המערכת שלי?

המון תודה על העזרה עד עכשיו Roy.T.

פורסם

אין שום בעיה עם הלוח.

תמכור את ה-5770 אין לך הרבה מה לעשות איתו מעבר לכך.

אלא אם באמת אתה יכול להשיג את ה-660TI בהנחה משמעותית כזו, יש בפורום קנייה קבוצתית

של כרטיסים שיכולים להתאים לך, מציע לך לבדוק את העניין ולהירשם אם אתה לא לחוץ לקנות מהרגע להרגע.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=554704.0

בין היתר יש את ה-7870XT שדומה בביצועיו ל-TI אך זול משמעותית.

תוכל גם לבדוק בפורום מעבדים למען הסר ספק שלא יהיה צוואר בקבוק ששווה התייחסות עם כרטיסים חזקים מידי.

http://hwzone.co.il/community/index.php?board=19.0

פורסם
  • מחבר

בסדר גמור, תודה רבה על העזרה המקצועית! אני באחלט אשקול להיכנס לקנייה הקבוצתית אם אני לא אצליח למצוא דיל דומה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים