עבור לתוכן

איך לעשות מחדש Panel?

Featured Replies

פורסם

שלום

שאלו פה פעם על בנייה, אז יש לי גם שאלה.. :)

השאלה שלי היא לגבי פאנל ברצפה:

biuyc7.jpg

אם יש לי כמה פאנלים ברצפה, ואני רוצה לעשות אותם מחדש,

יש משהו שאני לא יודע איך לעשות.

נתחיל במה אני כן יודע:

להפריד את הפאנלים מהקיר אני יודע, אפשר לעשות את זה עם מברג מינוס, ופטיש..

כמה דפיקות לאורך הפאנל(על הקיר), והפאנל ישתחרר וייפול לצד.

אבל,

אחרי שמפרידים פאנל שהיה מחובר לקיר,

תמיד נשאר עליו מלט, לפעמים לא מעט..

איך מפרידים את המלט שנשאר עליו, בלי לשבור את הפאנל?

מישהו עשה את זה פעם?

תודה

card

פורסם

ניסיתי פעם, לא הצלחתי. הם נשברו והתפצחו כמו צלחות חרסינה. להגנתם יאמר שזה היה סוג של קרמיקה.

אולי אפשר לנסות משהו עדין בלי דפיקות, נניח עם מסור דיסק.

פורסם
  • מחבר

אוי :/

ציפיתי שיהיה איזה טריק להפריד את המלט בצורה "נקייה",

למשל עם מברג, שיגרום לחתיכות המלט פשוט ליפול..

דרך אגב

מישהו במקרה מכיר איזה וידאו שמראה את השלב של ההדבקה?

אני זוכר שפעם כשניסיתי לשים פאנלים(שלא היו עליהם שאריות של מלט מהדבקה קודמת),

אז חשבתי שאוכל פשוט לשים מלט על הפאנל,

ואז "למעוך" אותו כלפי הקיר,

אבל זה לא היה כזה קל..

וידאו יכול לעזור

פורסם

ממליץ לבדוק מה ממליצים בפורומים של DIY ובניה לבית.

אתה יכול לנקות את המלט עם משחזת זווית כמו שנאמר, אך לדעתי זה מאסיבי מדי ואני ממליץ על משייפת סרט במידה ואין עד כדי כך הרבה מלט דבוק לאריח.

אם יש לך ארגז שאריות של האריחים כפי שנהוג לעשות בעת בניה (להשאיר ארגז לבעל הדירה לתיקונים במקרה ונשבר אריח) אתה יכול לחתוך אותם בעזרת מכשור מתאים ולהדביק.

לגבי סוג המלט/דבק שמומלץ אין לי מושג, ואני ממליץ לגגל פורומיי בניה בארץ ובחו"ל שם תמצא בוודאות את מבוקשך. במידה ואתה לא מוצא- קפוץ לטמבוריה הקרובה לביתך, שם יכווינו אותך בהתאם וגם ימליצו לך על חומר מתאים.

פורסם
  • מחבר

הי

תודה על הרעיון - אני אכן אשאל בחנות טמבור קרובה..

רעיון טוב

פורסם

תלוי כמה חזק הוא מודבק לקיר, יכול להיות שהוא יצא בחתיכה אחת ויכול להיות שלא. אם תדפוק בכמה מומות ולא חזק מידי אתה יכול לנסות להוציא אותו בחתיכה אחת

גם אם הוא נשבר - תשמור את 2 החלקים ותצמיד אותם מחדש ולא יראו שהוא שבור

ניקוי הצד האחורי - אם דיסק כמו שכבר נאמר (עבודות אם דיסק רצוי לעשות בחוץ, או לפחות בחלון כדיי שהאבק יעוף החוצה. ותשים משקפי מגן ואם אתה חותך אם הדיסק בתוך החדר אז מסיכת נשימה)

לפניי שאתה שם מלט תצמיד את הפאנל למקום ותראה שהוא נכנס קצת יותר עמוק ממה שאתה רוצה - למלט יש עובי כמה שלא תמחוץ אותו. אם אתה רוצה חיים קלים ויש קיר קשיח מאחורי הפאנל תשים סיליקון במקום מלט

כדיי שהפאנל יעמוד ישר תשים מולו תמיכה שתחזיק אותו בזמן שהמלט / סיליקון מתייבש. תמיכה יכולה להיות בלוק, ספק של מחשב שאחריו עומד משהוא כבד, או כל דבר מרובע אחר. אם אתה מפק כמה פאנלים אז תשים קורה כלשהיא שתצמיד את כולם אם כמה תמיכות כדיי שהם יצאו ישר אחד אם השני

אחריי זה תתקן את הקיר מעל אם מלט לבן / שפכטל ותצבע

אם בטעות אתה מפרק אותם כדיי להעביר כבלים - תשקול לחתוך תעלה בקיר (רק אל תעבור דרך עמודי בטון כדיי לא לפגוע בהם) ולשים בפנים צינור ירוק גמיש שבו תוכל אחריי זה למשוך חוטים כמה שבא לך. או שאל תיגע בפאנלים אלא תעביר את הצינור בקיר מעל. רק תיזהר לפעמים צינורות קיימים של חשמל/מים/טלפון וכו עוברים שם

פורסם
  • מחבר

תודה 11010010110 :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים