עבור לתוכן

תקשורת על גבי רשת החשמל

Featured Replies

פורסם

אני מעונין לשלב בפרוייקט תקשורת על גבי קווי החשמל

מה הרכיבים הנדרשים?

מה המגבלות?

האם כשיש הפסקת החשמל התקשורת עדיין תעבוד?

פורסם

לדעתי המגבלה הכי גדולה שלך זה שאסור לך בתור סטודנט לאלקטרוניקה להתעסק במתח רשת...

פורסם

אני לא בטוח שבכלל צריך להתעסק אם מתח רשת. נראה לי שניתן לנסות להזריק פולסים לתוך הרשת ולקלוט אותם גם דרך שנאי שמוריד ל 12V AC

לא יודע איך זה עובד אבל לדעתי כדאי לנסות משהוא בכיוון של שנאי שרכיב אלקטרוני להספק ומתח גבוה ממתג במהירות (מקצר למשך פולסים קצרים מאוד) את היציאה של ה 12V שלו

פורסם

אם זה קביל, אז אפשר פשוט לבנות רשת חשמל במתח נמוך (עד 50V) ולשלוח את המידע עליה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל לא מדובר על פרוייקט אקדמי, אותו עשיתי מזמן.

מדובר בפרוייקט עצמאי, כמו שכתבו למעלה, הזרקת פולסים מצד אחד ופענוחם מצד שני זו המטרה.

השימוש הוא דווקא ברשת החשמל הביתית.

אני רוצה "לשדר" גם כאשר אין מתח ברשת.

פורסם

אם כך תעשה מה שבראש שלך.. הייתי בודק בכיוון של לקצר את המתח בפולסים קצרים דרך שנאי שמגביל את ההספק ונותן בידוד, או למתג מהר סליל (כמו משנק של מנורת פריקה או פלורסצנט) ישר על מתח הרשת

פורסם
  • מחבר

התחום של מתח רשת קצת חדש לי, ובמיוחד העברת מידע דרכו, האם יש איזה חומר רלוונטי שאתה מציע לי לקרוא כדי להיות בענינים?

אבהיר, אני לא עומד לעשות את זה היום מחר ובזמן הקרוב, אני רוצה לשבת ולתכנן לפני שאגש לעבודה, אז אל תתדאגו, אני לא עומד לחשמל את עצמי.

פורסם

זה מה שהחברה שלי עושה:

http://www.yitran.com/

עובד בזה הרבה מאוד שנים...

זה לא ממש לחובבנים - שני סטודנטים אצלנו שהיו מעט יותר מדי בטוחים בעצמם כמעט התחשמלו בימים הראשונים של החברה... :lol:

אחד עף 2 מטרים החוצה מהקיוביק שלו כי הוא עבד עם לוח פיתוח חשוף ונגע בצד הלא נכון של השנאי!

דבר איתי אם זה באמת מעניין אותך.

אם יש לך מקור מתח אחר למשדר/מקלט שלך זה כלל לא משנה אם יש הפסקת חשמל כי בפפועל אתה מסנן את מתח הרשת ומשתמש רק בכבלי הנחושת. עדיף הפסקת חשמל כי יש פחות הפרעות, אלא אם אתה מתבסס על zero crossing בצורה כלשהיא שכמובן לא קיים ללא מתח.

חפש power line communication - PLC ברשת, אולי ב-google scholar למשל...

פורסם
  • מחבר

זה מה שהחברה שלי עושה:

http://www.yitran.com/

עובד בזה הרבה מאוד שנים...

זה לא ממש לחובבנים - שני סטודנטים אצלנו שהיו מעט יותר מדי בטוחים בעצמם כמעט התחשמלו בימים הראשונים של החברה... :lol:

אחד עף 2 מטרים החוצה מהקיוביק שלו כי הוא עבד עם לוח פיתוח חשוף ונגע בצד הלא נכון של השנאי!

דבר איתי אם זה באמת מעניין אותך.

אם יש לך מקור מתח אחר למשדר/מקלט שלך זה כלל לא משנה אם יש הפסקת חשמל כי בפפועל אתה מסנן את מתח הרשת ומשתמש רק בכבלי הנחושת. עדיף הפסקת חשמל כי יש פחות הפרעות, אלא אם אתה מתבסס על zero crossing בצורה כלשהיא שכמובן לא קיים ללא מתח.

חפש power line communication - PLC ברשת, אולי ב-google scholar למשל...

תודה, נשמע מעניין ומועיל

אני אזכור את האופציה הזו כשאתקדם בשלבי התכנון.

פורסם

יש פרוטוקול תקשורת על גבי מתח הרשת, ראה "X10"

פורסם

X10 זו ענתיקה של ממש ומתאימה לקצבים מאוד מאוד איטיים, אם כי עדיין יש לא מעט מוצרים שעובדים בטכנולוגיה הזו.

תבדוק HomePlug ו-HomePlug A/V למשל ועכשיו מתגבשים המון תקנים חדשים מבוססי OFDM כמו ב-Wireless

פורסם
  • מחבר

מה שנדרש זה יכולת עבודה כשהקו ללא מתח.

וכן שהמשדר הוא רכיב שיכול לעבוד על מתח נמוך (מסוללה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים