עבור לתוכן

הסבת רשת הטלפון בבית לרשת אינטרנט

Featured Replies

פורסם

שלום רב!

לאחר שנים בהם המחשבים בבית היו מחוברים לרשת אלחוטית עלה רעיון לחבר אותם קווית באמצעות הסבת רישות הטלפון לרשת אינטרנט.

1(השחלת כבלי רשת חדשים התבררה כבלתי אפשרית עקב צינורות סתומים)

2(כבל הטלפן כולל רק 4 גידים לעומת 8 בכבל רשת אך עבור רשת של 100mb מספיקים רק 4 גידים)

אך משיטוט ברשת קראתי כי הדבר בעייתי קצת מכיוון שהגידים בכבל טלפון אינם שזורים בזוגות (מה שנשמע לי מוזר כי גם ככה כבל רשת של 100mb מכיל 4 גידים כך שאין משמעות לשזירה), וכן שכבל טלפון אינו כולל סיכוך (והכבלים הקיימים מושחלים מרחק של 5 ואף 10 מטרים).

אשמח לדעת אם אפשרי הדבר או את דעתכם בנושא.

פורסם

היי rotem_o,

ניתן להשתמש בכבלי הטלפון הקיימים באמצעות ראוטר ומתאם מסוג HPNA, ללא צורך בהשחלת כבלים בקירות.

ליאור

פורסם

שלום רב!

לאחר שנים בהם המחשבים בבית היו מחוברים לרשת אלחוטית עלה רעיון לחבר אותם קווית באמצעות הסבת רישות הטלפון לרשת אינטרנט.

1(השחלת כבלי רשת חדשים התבררה כבלתי אפשרית עקב צינורות סתומים)

2(כבל הטלפן כולל רק 4 גידים לעומת 8 בכבל רשת אך עבור רשת של 100mb מספיקים רק 4 גידים)

אך משיטוט ברשת קראתי כי הדבר בעייתי קצת מכיוון שהגידים בכבל טלפון אינם שזורים בזוגות (מה שנשמע לי מוזר כי גם ככה כבל רשת של 100mb מכיל 4 גידים כך שאין משמעות לשזירה), וכן שכבל טלפון אינו כולל סיכוך (והכבלים הקיימים מושחלים מרחק של 5 ואף 10 מטרים).

אשמח לדעת אם אפשרי הדבר או את דעתכם בנושא.

אי אפשר להפוך כבל טלפון לכבל רשת.

פורסם

השזירה נועדה למנוע זליגת מידע בין הזוגות בתוך הכבל, ויותר מזה כול זוג שזור עם מספר סיבובים שונה!

כבל רשת ביתי הוא מוסג CAT5 לאומת כבל טלפון ביתי שהוא פשוט 4 חוטים.

בקיצור כמו ש-Cheif אמר אי אפשר :-\

לגבי המתאם, לא יודע אף פעם לא ניסיתי אולי בשביל סטרימר זה מתאים....

פורסם

השזירה באה לביטוח לאורך כל הכבל, הצורה שבה הסיבים יושבים בתוכו.

פורסם
  • מחבר

השזירה באה לביטוח לאורך כל הכבל, הצורה שבה הסיבים יושבים בתוכו.

ברור לי שהשזירה באה לאורך הכבל, השאלה היא בכבל רשת של 4 גידים בלבד כיצד זה מתבטא ?

(כשאין 'בן זוג' לכל גיד)

פורסם

שני זוגות?

פורסם

4 גידים = שני זוגות

השזירה נועדה לשמור על הפרש המתחים בין שני הגידים שבזוג

לכן גם אם יש רק 2 גידים אפשר לשזור אותם לזוג

פורסם

עובד מצוין

אצלי בבית השתמשתי בכבל טלפוניה( היה מושחל כבר) כבכל רשת

חיברתי לו שקעי רשת משני הכיוונים. חיברתי לראוטר

עובד פיקס. השתמשתי ב 4 גידים. 1,2,3,6

פורסם

השזירה באה למנוע הפרעות חיצוניות ובעיקר הפרעות בין הגידים לבין עצמם שנגרמים בגלל התדר הגבוה.

באופן עקרוני זה יכול לעבוד, תלוי במרחקים ובהפרעות הסביבתיות (חוטי חשמל הטמונים בסמוך וכדומה).

עניין של מזל.

פורסם

גם לי עבד חיבור כזה. עבד בכלל לא רע.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות

עזרתם לי מאוד,

אנסה ואעדכן אתכם אם עבד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים