עבור לתוכן

בעיה מוזרה בחלוקת 2 הרדיסקים חדשים של סיגייט 2TB.

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים,

לאחרונה רכשתי 2 הרדיסקים זהים כל אחד 2TB .

חיברתי אותם במערך RAID 0 . כשאני מנסה לחלק אותם ע"י התוכנה בזמן התקנת וינדאוס, הוא מחלק לי רק 2TB ועוד 1.6TB לא מחלק והם נשארים "באוויר" כלומר סוג של שטח מת שאני לא יכול לעשות איתו כלום . (כשאני מנסה לפרמט את השטח ה"מת" הוא כותב לי שגיאה)

דברים שניסיתי לעשות :

1. לפרמט כל דיסק בנפרד - עובד תקין לגמרי.

2. לחלק אותם ביחד בתוכנת צד 3 - אותו דבר כמו עם התוכנה של וינדאוס, לא עובד.

3. עדכון ביוס של הלוח אם לגרסה אחרונה - לא עזר.

מה יכולה להיות הבעיה ? ההרדיסקים תקינים לגמרי, אבל ב RAID 0 לא עובדים בעצם במלוא תכולתם ואני יכול להשתמש רק ב 2TB .

לא נתקלתי בבעיה כזאת אף פעם, למישהו יש רעיונות ?

תודה.

פורסם

מה בנוגע למחשב? בעל UEFI או BIOS? המערך מאותחל כדיסק MBR או GPT (יUEFI)?

...ובלי קשר לבעיה, מערך רייד0 משני כונני 2TB לא נשמע טוב :-\

פורסם

תחלק אץ המחיצה הענקית עם הכלי הזה :

http://knowledge.seagate.com/articles/en_US/FAQ/218619en

ולפני התקנת ה WINDOWD על ידי דיסק קטן שלישי שמימינו תעלה את הכלי שינותק לפני התקנת מערכת ההפעלה עלהם

פורסם
  • מחבר

|הביוס להבנתי הוא UEFI . צ'יפ Z77 .

מה לא טוב במערך של שני דיסקים של 2TB ?

לא הבנתי כל כך מה אני צריך לעשות. להוריד את התוכנה ולעלות אותה מההרדיסק קטן בכדי לחלק את ההרדיסקים הגדולים במערך RAID ? ואז להתקין את הוינדאוס ? מה לתוכנה הזאת יש BOOT ?

אני אבהיר את הנקודה - ההרדיסקים ב RAID 0 מזוהים ע"י המערכת כ 3.6TB כרגיל, אבל כשאני מנסה לחלק אותו לדוגמה - מחיצה 250GB לוינדאוס, הוא מחלק ואז את השטח שנשאר כשאני מנסה לחלק הוא ישר מחלק אותו אוטומטית לשני מחיצות - 1.75TB + 1.6TB .כשאת ה 1.6TB לא ניתן לפרמט .

עוד שאלה - מה עדיף לעשות שתי מחיצות RAID 0 או מחיצה אחת ? יש אפשרות בביוס כאשר מגדירים את המערך (CTRL +I) לעשות נגיד מערך שהוא 250GB (לוינדאוס) ואז את כל השאר (3.3TB) או שעדיך לעשות מחיצה אחת שהיא 3.6TB ואז פשוט לחלק בפרטיטשן ?

תודה.

פורסם

תוודא שהביוס מוגדר לuefi boot ולא legacy. בנוסף יש צורך במערכת 64 ביט כדי לעשות בוט מנפחים כאלו.

פורסם
  • מחבר

אין בעיה של BOOT יש בעיה של PARTITION .

פורסם

שוב, יש בעיה לעשות בוט מעבר לנפחים האלו ולכן WINDOWS לא מאפשרת לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים