עבור לתוכן

האם קיים דיסק קשיח כזה?

Featured Replies

פורסם

כן, אני מבין את הבלבול, גם אני רכשתי אחד לפני כמה ימים (ב-401 ש"ח! הם הורידו את המחיר, יש לי אפשרות לבקש החזר?) והוא נראה דקיק יחסית (טוב, היה במחשב שהחלפתי בו מקסטור ישן 80 גיגה IDE שהיה עצום) אבל אין לטעות, זה אכן 3.5

אבל מה אכפת לך? זה מתאים במגירה לקשיחים? יופי!

פורסם
  • מחבר

טוב הסתדרתי תודה רבה לעוזרים ושבוע טוב

ואגב לא קיים בכלל בחנות סיגייט ברקודה 2.5 הייתי מההתחלה צריך לבדוק באתר tms

פורסם

לא, מה שהיית צריך לעשות מההתחלה זה לחשוב קצת בהגיון, ואת זה לא טרחת לעשות. הForm Factor של הכונן, קרי 2.5" או 3.5" (יש גם כמה נוספים, נפוצים הרבה פחות) מתייחס לרוחב הכונן באינצ'ים - אם לא ידעת את זה, יש את גוגל ואת ויקיפדיה. עובי הכונן, הגם שהמידה המקסימלית קבועה בכל תקן, הוא לא המידה אותה מודדים כשבאים לקבוע באיזה סוג של כונן מדובר. חוץ מזה, כונני 2.5" הם הרבה יותר קטנים - איך אפשר בכלל להתבלבל בינהם אם אי פעם החזקת אחד מהם לפחות ביד?

פורסם

אני מציע (בחברות) קצת לצנן את הדיון - אחרי הכל - אין הביישן למד ואין הקפדן מלמד

ואחרי הכל כולנו היינו פעם newbies

פורסם
  • מחבר

מה הגדלים של 2.5 ומה של 3.5 בסנטימטר ואיפה בדיוק למדוד?

פורסם

אני מציע (בחברות) קצת לצנן את הדיון - אחרי הכל - אין הביישן למד ואין הקפדן מלמד

ואחרי הכל כולנו היינו פעם newbies

מה הגדלים של 2.5 ומה של 3.5 בסנטימטר ואיפה בדיוק למדוד?

סליחה, אבל בנאדם שלא מוכן לפתוח ויקיפדיה או אפילו לעשות המרה מאינצי'ם לסנטימטרים אינו newbie, אלא מישהו שגם לא רוצה ללמוד שום דבר. רועי, המספר מתייחס לקוטר הדיסק המגנטי עצמו (בקירוב), שנמצא בתוך הכונן, ונמדד באינצ'ים. היות וכנראה קשה לך לעשות את החשבון לבד, 3.5 אינץ' הם כ9 סנטימטרים. היות ויש עוד דברים נוספים בכונן, וקשה לך לפתוח ויקיפדיה, המידה החיצונית היא כ10 סנטימטרים - לרוחב הכונן. מהו הרוחב? מה שאינו האורך (המידה הארוכה יותר) ואינו העובי. לכונן 2.5" המידה היא כ7 סנטימטר בלבד.

פורסם

רשמתי לך כבר קודם

2.5" זה 7 סנטימטר

3.5" זה 10.2 סנטימטר

מודדים את הרוחב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים