עבור לתוכן

האם משנה איזה כונן קשיח לקנות עבור RAID

Featured Replies

פורסם

אהלן לכולם.

האמת, שאני לא יודע הרבה על RAID, אבל קראתי על RAID1 והבנתי שאפשר לעשות אותו גם על שני partitions באותו הגודל (ולא רק על כוננים זהים). זה נכון?

אני רוצה לקנות כונן קשיח חדש ולעשות RAID1 בין partition שאני אצור עליו, לבין partition שאני אצור בכונן ישן אחר.

נניח חצי טרה בכל אחד.

האם יש כוננים שלא מתאימים לזה?

חשבתי לקנות WD green 3TB, ושמעתי שאולי ה-head parking עלול להפריע. הכצעקתה?

שמעתי גם ש-WD RED עושה RAID ברמת החומרה, אבל אין לי שום כוונה לקנות שני כוננים חדשים (אם באמת אפשר לעשות RAID בין שני partitions). ל-Red יש גם Time Limited Error Recovery, שלא הבנתי אם זה עדיף לי או לא.

השאלה היא גם, בהנחה שאפשר באמת לעשות RAID בין מחיצות, האם המחיצות חייבות להיות על כוננים מאותו סוג? (או שאפשר שאחת תהיה על WD green והשניה על WD Red?)

פרטים טכניים:

המחשב שלי רץ על Ubuntu 12.10, וכל הכוננים שלי הם WD green.

המחיצות שאני רוצה לעשות להן RAID, ומטרת הקניה של כונן חדש הן אחסנה.

לצרכי יום-יום יש לי כונן קטן ומהיר יותר שאני עובד עליו.

המון תודה מראש על כל תשובה ותגובה.

פורסם
  • מחבר

מה, 133 איש צפו בשאלה שלי ואף אחד לא שם תגובה?

או ששאלתי שאלה מטומטמת או שאף אחד לא יודע איך עושים RAID...

חיפשתי מידע בפורום הזה ובפורומים באנגלית בנושא RAID אבל אנשים מסבירים רק על חוות שרתים ודברים מורכבים.

אני בסך הכל רוצה ליצור גיבוי פשוט לקבצים החשובים שלי. בלי NAS ובלי לקנות הרבה כוננים.

השאלה בשלושה חלקים:

1) האם אפשר לעשות RAID1 בין מחיצות (partitions) בגודל זהה על שני כוננים מדגמים שונים? (והם יעבדו לפי הקצב של האיטי מבינהם)

2) האם WD Green הוא כונן לא מתאים ל-RAID בגלל ה-head parking ושאר התכונות ה"ירוקות" שלו?

3) האם יש ל-WD Red יתרונות על אחיו ה"ירוק" אם אני עושה עליו RAID1 דרך תוכנה (לא בחומרה כמו שהכונן תומך), או שיש כונן שמומלץ יותר לדעתכם לצורך זה?

שוב תודה למגיבים.

פורסם

כנראה זה לא הפורום המתאים לענות לשאלות שלך.

יש פורומים של לינוקס שבטוח תקבל תשובה טובה.

לפי השאלות שאתה שואל, זה יהיה לך קצת קשה להגדיר raid על המחשב שלך.

בקשר לraid:

raid1 (שכפול מידע) אפשר לעשות בין כל 2 partitions, לא משנה איפה הם נמצאים, אפשר בין HD של 4T לHD של 300G. זה אומר שמקסימום הraid יהיה 300G. אבל צריך שהpartition תהיה בול באותה גודל (מספר הסקטורים), וגם מצב כזה לא יהיה אידיאלי מבחינת מהירות.

דבר נוסף, לשום דיסק אין raid בחומרה, raid בחומרה זה בקר שנמצא בדרך כלל בשרתים יעודיים.

raid בתוכנה אתה צריך ליצור בעזרת הכלים של לינוקס. (parted, mdadm)

אולי במקום ליצור raid תעתיק את הקבצים החשובים שלך לדיסק נוסף? ואז אם אחד הדיסקים מת יהיה לך גיבוי.

אני מניח שעבור משתמש ביתי זה לא משנה איזה סוג דיסק אתה משתמש (ירוק/כחול/אדום).

פורסם

מה, 133 איש צפו בשאלה שלי ואף אחד לא שם תגובה?

או ששאלתי שאלה מטומטמת או שאף אחד לא יודע איך עושים RAID...

....

אני בסך הכל רוצה ליצור גיבוי פשוט לקבצים החשובים שלי. בלי NAS ובלי לקנות הרבה כוננים.

1. תתאזר בסבלנות אף אחד לא "חייב" לתת לך תשובה - כל העושים כאן עושים בהתנדבות ובחפץ לב - טיפה סבלנות לא תזיק.

2. NAS - RAID ועוד ממבו ג'מבו - מעולם לא היוו גיבוי וטעות חמורה מאוד לחשוב שאם אתה שם את החומר שלך על NAS או על RAID זה מהווה לך גיבוי כלשהו - תבחין בי גיבוי ליתירות\שרידות. (בסטייה קלה - כן אפשר להשתמש במערכים גדולים מאוד ליצירת גיבויים - אבל לא מדובר פה על המקרה שלך).

3. אין משמעות גדולה לסוג של הדיסקים - הסדרות של WD (לדעתי) הם עניין שיווקי - מה שכן - בהערת אגב - ככל שדיסק מסתובב באיטיות מתחמם פחות וצורך פחות חשמל כך הוא יותר אמין (כוונה היא שדיסקים במהירות 5400 יותר אמינים מדיסקים מהירים יותר).

4. עד כמה שאני יודע - אין אימפלמנטציה של מירור בין מחיצות - רק בין דיסקים.

5. דרך טובה להעלות את שרידות המידע - RAID + דיסק יתיר + מארזי דיסקים מקוררים ושימוש בדיסקים איטיים יותר.

פורסם

כדי שהמערך יעבוד היטב ולאורך זמן מה שרצוי לקנות זה דיסקים זהים בתקן ENTERPRISE כגון:

http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php/disk-kshih-western-digital-1tb-sata2-cache-32mb-wd1003fbyx-p-7297?language=he

http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php/disk-kshih-hitachi-ultrastar-a7k2000-24x7-sata-1tb-p-14269?cPath=25_55

http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php/disk-kshih-seagate-2tb-sata3-cache-64mb-vs35-video-247-p-13671?cPath=25_55

אן חשיבות עליונה למימשק SATA 2 או SATA 3 שמדובר בדיסק מכני 7200 SATA2 גם ככה מכסה את הקצב המקסימלי של מהירות הדיסק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים