עבור לתוכן

כשאני מנקה עם אוויר דחוס זה משפריץ מים על החלקים

Featured Replies

פורסם

נראה לי קצת מסוכן למה זה מוציא מים ? ואיך להימנע מזה?

פורסם

אסור להטות את המיכל יותר מידי.

הפיה שלו צריכה להיות כלפי מעלה כשאתה משתמש בו.

וגם לא להחזיק אותו קרוב מידי לחלק שאתה מנקה.

פורסם

זה לא מים. זה גז דחוס ולכן הוא נוזלי. הוא מתאדה במהרה. רק אל תנקה את החלקים כשהם פועלים, מן הסתם.

פורסם
  • מחבר

הא הבנתי. תודה רבה לכם חברים

פורסם

מהנסיון שלי של יותר מ-20 שנים, השימוש במיכלי לחץ אוויר הזה הוא פשוט לא יעיל. או שמשתמשים בלחץ אוויר רציני כמו שיש בחנויות, ואז באמת מעיפים דברים. או שעושים משהו יותר טוב מבחינתי וזה שואב אבק. כשאתה מפזר אוויר אתה לא יודע לאן הוא ייכנס ואיפה הוא ינחת, כשאתה שואב האבק פשוט נכנס לשואב.

פורסם

זה לא מים. זה גז דחוס ולכן הוא נוזלי. הוא מתאדה במהרה. רק אל תנקה את החלקים כשהם פועלים, מן הסתם.

לא נכון - מה שאתה רואה זה ועוד איך מים.

הגז אכן דחוס ובתוך המיכל הוא מצוי במצב נוזלי. אבל הוא יוצא מהמיכל במצב גזי. היות והוא מתפשט מאוד במהירות ביציאה מהמיכל, לפי אפקט ג'ול-תומפסון הוא מתקרר מאוד, עד לטמפ' שמתחת ל0.

בעקבות הקור הקיצוני הלחות הטבעית שבאוויר מתעבה במהירות על הרכיבים עליהם ריססת עם המיכל. כמו-כן אתה תראה שקצה הפייה ממש צובר שכבות של קרח במהלך השימוש.

זו הסיבה שיש לרסס במרחק של לפחות 20-30 ס"מ מהרכיב ובמטחים קצרים - ע"מ שהוא לא יתקרר מדי וייהרס מהלחות שמתעבה עליו.

פורסם

שואב מנקה פחות מקומפרסור אוויר ויכול להיות מסוכן לרכיבים עקבב חשמל סטטי

פורסם

אני אישית משתמש במשאבת אוויר ישנה לצמיגי אופניים (כזו שמפמפמים בשביל שהאוויר יצא בלחץ, ודרך פייה מאוד דקה).

קראתי פה בפורום לאחרונה שמישהו אמר שהוא מנפח בלון ומשחרר את האוויר על הרכיב שהוא רוצה לנקות - שזה רעיון די גאוני בעניי.

פורסם

הגז אכן דחוס ובתוך המיכל הוא מצוי במצב נוזלי. אבל הוא יוצא מהמיכל במצב גזי. היות והוא מתפשט מאוד במהירות ביציאה מהמיכל, לפי אפקט ג'ול-תומפסון הוא מתקרר מאוד, עד לטמפ' שמתחת ל0.

בעקבות הקור הקיצוני הלחות הטבעית שבאוויר מתעבה במהירות על הרכיבים עליהם ריססת עם המיכל. כמו-כן אתה תראה שקצה הפייה ממש צובר שכבות של קרח במהלך השימוש.

הגיוני. אכן לא חשבתי על זה. בכל אופן, משום שמדובר בקירור רגעי, הנוזל בכל זאת מתאדה מהר מאוד (לרוב מספיקה נשיפה חזקה כדי להעיף כל שריד של לחות). מעולם לא נתקלתי בנזק שנגרם לרכיב כלשהו בשלל הריסוס הזה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים