עבור לתוכן

יעוץ בקשר לקירור צד ג' לכרטיס GTX680

Featured Replies

פורסם

שלום ברשותי msi gtx680 afterburner

זה מגיע עם קירור סטוק - קירור מפוח.

רציתי לשאול אם מישהו ניסה את המוצר הבא : Arctic Cooling Accelero Xtreme III

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9992

האם הוא נמצא יעיל יותר מהקירור הרגיל שמגיע מהמפעל ויוכל לתת לכרטיס כמה טמפרטורות נמוכות יותר ?

*אם מבצעים את ההתקנה זה פוגם באחריות הכרטיס ?

פורסם

אישית לא ניסיתי אבל קראתי עליו ביקורות טובות מאוד.

אבל כל כרטיס לגופו וברובם הסרת גוף הקירור מהכרטיס מבטלת את האחריות. תסתכל על הכרטיס עצמו ותראה אם יש מדבקות שכתוב עליהן

"Warranty void if removed" וגם על האריזה של הכרטיס וכמובן גם באתר היצרן.

פורסם

בכל אופן הקירור לא יתאים ל-gtx680 עם stacked power socket (כש-2 כניסות המתח יושבות אחת על השנייה), כמו בדגם של msi עם קירור הסטוק.

AXIII_compatibility.png

האפשרות שנשארת לך מבית Arctic Cooling (קירור אוויר) זה הדגם הבא שיתאים לשני המקרים:

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=7536

התקנה על gtx680:

פורסם
  • מחבר

השדרוג הזה יתן מענה טוב ?, כי אני רואה באתר של ac

http://www.arctic.ac/en/p/cooling/vga/375/accelero-twin-turbo-ii.html

שהוא מגיע ל 58 מעלות לעומת 47 בקירור xtreme 3

יש חברה אחרת שיכולה להתאים?

או שכל השדרוג הזה סתם מיותר ?

פורסם

ברור שהאקסטרים ייתן תוצאות יותר טובות הוא יותר ארוך וכולל שלושה מאווררים לעומת שניים.

קח בחשבון שקירור שני מאווררים זורק אוויר חם פנימה לתוך המארז ומחמם גם רכיבים אחרים בניגוד לקירור מפוח שזורק את האוויר החם מחוץ למארז. חשוב שיהיה מארז מאוורר היטב אם יש שימוש בקירור צד שלישי.

אבל ייתכן שכל זה לא רלוונטי, מה הטמפרטורות שלך עם המפוח? אולי אתה נמצא בנורמה ואין צורך לשדרוגים מיותרים.

פורסם
  • מחבר

יש לי מארז haf 932

וטמפרטורה תגיד לי איזה משחק עדיף לבדוק איתו

פורסם

הכי טוב לבדוק בנצ'מרק כמו Unigine Heaven למשל. אתה יכול להוריד אותו בחינם. אפשרי גם לבדוק עם OCCT או עם Kombuster של MSI שמגיעה עם Afterburner אבל תזהר כי התוכנות האלה מחממות את הכרטיסים בצורה מאסיבית. אני לא הייתי מסתכן, הכי טוב לבדוק עם Heaven לדעתי.

תוריד גם EVGA Precision X שנותן לך אפשרות להציג FPS וטמפרטורות על המסך לניטור במשחקים.

פורסם
  • מחבר

הורדתי את התוכנה של evga

שחקתי ב far cry 3 חצי שעה

שמתי את כל ההגדרות של video qualty על ההכי גבוה

בהגרות video

רזולוציה full hd

v sync 1 frame

dx 11

no aa

alpha enhanced

ssao method= hbao

field of view = 100

אני מקבל fps= 58-63

רוב הזמן על 60

שימוש מעבד- 50-60%

שימוש זיכרון 1700 ( של הכרטיס)

90%~ שימוש בכרטיס

טמפרטורה של הכרטיס 55 מעלות על המהירות המאווררים הגבוה ביותר.

זה נחשב תקין ?

פורסם

בשביל לבדוק טמפרטורות מקסימליות של הכרטיס שלך במאמץ תבטל את Vsync.

Vsync נועל את ה-FPS בהתאם לקצב רענון המסך שלך מה שאומר שהכי גבוה שאתה יכול להגיע אליו זה 60FPS והכרטיס לא מגיע לשימוש מלא של 100%. 55C עם Vsync פועל זה נורמלי לחלוטין. המאוורר על 100% אתה אומר? נשמע לי מיותר, הוא אמור לתת לך את אותם ביצועים גם ב 60-70%. תעשה לך עקומת מאוורר ב Precision X.

אבל בטל את ההגדרה ותבדוק שוב. אם אתה אומר שהגעת ל-55C עם 90% שימוש עם Vsync פועל, על 100% שימוש אתה לא אמור לעבור 70 לדעתי.

מעבר לזה תבדוק גם עם Crysis 2 באולטרה (עם חבילת הטקסטורה והטלאי ל-DX11 כמובן) או Metro 2033 אם יש לך אפשרות, הם הרבה יותר כבדים מ Far Cry, ואם אתה ממשיך לבדוק עם Far Cry תאפשר AA לפחות לאיזור ה-X4.

פורסם

קירור מעולה אני ממליץ בחום אם הוא באמת מתאים לכרטיס שלך.

לי יש את אותו דגם רק אחד ספציפי ל7970 שמשום מה אייבורי תמחרו אותו נמוך יותר משמעותית.

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9593

אפילו בחול עולה 99 דולר, ככה שאני לא יודע למה :nixweiss:

החלפתי את קירור המפוח המציק שלי שעשה רעש מחריד .

הקירור הנ״ל הוריד לי את הטמפרטורות ב15 מעלות לפחות, מה גם שנותן קירור מצויין לזכרונות.

דגם השלושה מאווררים מתאים יותר לכרטיסים ארוכים ויתן מענה טוב יותר מהדגם עם שני המאווררים,נכון שזה תרם ששלי עלה רק 195 ולא 350.

המאווררים ב100% תפוקה שקטים ולא נשמעים כלל, לצורך ההשוואה בין הקירור הזה לבין הקירור של ה7970 dual x שכולל שני מאווררים,

הקירור הנ״ל קריר יותר ב8-10 מעלות שלא נדבר על הזכרונות.

רק לאחר התקנת הקירור הזה הצלחתי להגיע לתוצאות oc מעולות עם הכרטיס שלי שאמרו לי שהוא אוברקלוקר לא משהו(טעיתם).

Fc3 על שיא ההגדרות עם aax4 הגעתי לטמפ׳ של 62 מעלות והמארז שלי מאוורר כמו שצריך.

אם המארז שלך מאוורר כמו שצריך ויש בו סירקולציה טובה אין לך מה לחשוש שהחום מהכרטיס יפלט ויחמם רכיבים אחרים, זה לא שיש לך שם sli.

ודרך אגב הכרטיס שלי אחרי התקנת הקירור היה על 29 מעלות כרגע 32 מעלות במנוחה, אבל המבחן האמיתי הוא במאמץ וגם שם עושה עבודה מעולה.

פורסם

עידן אין פה שום ויכוח על זה שהקירור הנ"ל הוא מעולה. אבל מדובר פה בשני כרטיסים שונים לגמרי. אתה מדבר על 7970 ולבחור יש GTX680.

ה-7970 ובכלל כרטיסי ATI מעט חמים יותר מכרטיסי NVIDIA וייתכן שהוא לא צריך את הקירור הזה אם הטמפרטורות שלו נמצאות בנורמה אלא אם כן הוא רוצה להגיע ל-OC רציני יותר.

בכל מקרה עדיף שהוא יבדוק לאיזו טמפרטורה הכרטיס מגיע במאמץ מלא קודם לפני שהוא מרכיב קירור של 350 ש"ח על הכרטיס.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות מכולכם,

(הצלת אותי בזמן כמעט רכשתי את זה והרגשתי שיש פה משהו שלא נראה לי ומזל שהמתנתי לתגובות והייתי נתקע עם קירור שלא מתאים לכרטיס שלי בגלל שהוא עם חיבורי מתח שאחד על השני)

הכרטיס אצלי לא רועש, עשיתי כמה בדיקות היום הוא רוב הזמן במצב אידיאלי מנוחה 30-35 מעלות במצב קירור אוט'

במצב מאמץ במשחקים על קירור אוטו' עם הגדרות גבוהות תמיד כמו שאני אוהב זה נע בין 45-65

מצבים ממש קיצוניים שהוא מגיע ל 70-80.

אני חושב שאני יוותר על הנושא אלא אם כן יש כרטיס חלופי שיכול לתת תמורה לא פחות טובה ממנו ואני יוכל בעזרתו למתוח עוד קצת בוסט מהכרטיס. ( ושיתאים למצב שלי עם המתחים שאחד על השני)

פורסם

אני יודע שהכרטיס שלו שונה משלי וגם ככה כרטיסי nvidia לא אוברקלוקרים כאלה טובים.

מבחינת עוצמת רעש אני בטוח שיש הבדל גדול.

להשקיע 350 שקל על קירור לכרטיס יחסית קריר ואוברקלוקר לא כזה טוב זה בזבוב לדעתי.

פורסם

לא אוברקלוקרים טובים? אני עם ה-GTX680 שלי הגעתי לתדר של 1256MHz וזה עוד אחרי שהוא הגיע עם אוברקלוק מהמפעל... זה תוספת של 250MHz מנתוני סטוק.

לעומת זאת ה-7950 שהיה לי מקודם נעצר אחרי 75MHz בלבד והיה מגיע לי ל-95 מעלות במאמץ, וזה עוד היה כרטיס של XFX עם תא אידוי ושני מאווררים...

פורסם

במקרה נפלת על כרטיס עם פוטנציאל טוב ל-oc.

יש לי 7970 שהגיע oc מהמפעל והצלחתי להגיע איתו ל-1250/1700 (תדרי סטוק 925/1375).

השני שלי הוא dual x(אוברקלוקר חרא) לא הצלחתי לעבור איתו את ה1100/1600.

לא סתם מכרו במכירה קבוצתית כרטיס כזה במחיר זול, הם(sapphire) חיפשו להפטר מהבררה שלהם כנראה.

הכל תלוי על איזה כרטיס אתה נופל למרות שידוע מדיווחים ברשת שלכרטיסים של amd יש פוטנציאל המהרה טוב.

חברות שמוכרות כרטיסים בגרסאות oc מראש בוחרות כרטיסים עם רכיבים שנחשבים לאיכותיים יותר,

על כן אתה משלם יותר על הכרטיס ולאחרונה אתה יכול לבדוק גם בgpu-z את פוטנציאל הכרטיס(asic quality), ב-dual x קיבלתי 61%(על הפנים).

נכון שהדרייברים של nvidia מלוטשים יותר,המשחק fc3 רץ יותר חלק ועל הנייר ללא oc ה680 לוקח, אבל למה לי לשלם עוד

1000 כשאני יכול בעזרת oc ל7970 להגיע לביצועים טובים יותר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים