עבור לתוכן

i5 2500k vs 3570K

Featured Replies

פורסם

אני מתלבט בין שניהם חוץ מטיפה תוספת תדר ב3570K יש איזה שינוי רצינינ ביניהם

חוץ מזה שה2500K יכול להגיע לתדר יותר גבוה על קרור אוויר לעומת 3570K

אני מתלבט גם בין שלושת הלוחות האלה

GA-Z77X-UP4 TH

GA-Z77X-D3H

GA-Z77X-UD5H

חשוב לי שיהיה על הלוח שמונה יציאות SATA עם תמיכה בCF ושיתנו לי כמה שיותר לנצל את המעבד

זכרונות חשבתי על אלה

http://ksp.co.il/?uin=14039

מארז יש כבר פרקטל R4 ספק 650W של סיסוניק וקרור מוגן 3 למעבד

• תגובות 34
  • צפיות 5.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה 3570K יתן?

PCIE3

ליבה גרפית מובנית חזקה יותר

תמיכה בזכרונות מהירים מ2133MHZ

QuickSync 2.0

- פליטת חום גבוהה יותר

פורסם
  • מחבר

pcie3 לא חלק מהלוח אם?

ליבה גרפית לא קריטי אני שם לו HD7850 בתור כ.מ

אני לא רואה את עצמי משקיע על זכרונות 2400MHZ כשהבנתי שגם ככה זה לא יתן לי כזה שיפור לעומת המחיר המוגזם שהם עולים

לא ממש משתמש בקידוד סרטים סרטי HD רצים בכיף גם על העגלה הנוכחית שלי...

פליטת חום זה הסיבה שאני מתלבט בינו לבין ה2500

פורסם

להחליף מ2500K ל3570K זה לא שדרוג.

סתם בזבוז כסף.

אם הייתי רואה 2500K במחיר זול הייתי רץ לקנות במקום ה3570K שקניתי אתמול.

פורסם
  • מחבר

אני לא מתכוון להחליף תסתכל במפרט שלי אני עדיין C2D

אני פשוט מתלבט בין שניהם איזה לקחת כי אני לא רואה שום שיפור ב3570 חוץ מזה שהוא יותר חם

פורסם

אתה מוזמן לקרוא בWIKIPEDIA - השיפור לא בשביל גיימרים ולא בשבים OCרים.

ההבדל בין IVY BRIDGE לSANDY BRIDGE הוא זניח לקהל הזה.

להלן השינויים:

The Ivy Bridge CPU microarchitecture is a shrink from Sandy Bridge and remains largely unchanged. Notable improvements include: [6][7]

22 nm Tri-gate transistor ("3-D") technology (up to 50% less power consumption at the same performance level as 2-D planar transistors).[8]

A new random number generator and the RdRand instruction,[9] codenamed Bull Mountain.[10]

Low power consumption is important in embedded systems and mobile devices.[11]

[edit]Ivy Bridge processor features

The mobile and desktop Ivy Bridge chips also include significant changes over Sandy Bridge:

PCI Express 3.0 support.[12]

Max CPU multiplier of 63 (57 for Sandy Bridge).[13]

RAM support up to 2800 MT/s in 200 MHz increments.[13]

The built-in GPU has 6 or 16 execution units (EUs), compared to Sandy Bridge's 6 or 12.[14]

Intel HD Graphics with DirectX 11, OpenGL 3.1, and OpenCL 1.1 support.[15] OpenGL 4.0 is supported with 9.17.10.2792 WHQL drivers[16][17][18] and later drivers.

DDR3L and Configurable TDP for mobile processors.[19]

Multiple 4K video playback.

Intel Quick Sync Video version 2.[14]

PCIe implementation incompatible with most SAS 6G and USB3 cards, and as such Ivy Bridge motherboards are missing from the usual SAS compatibility matrices[20]

Up to three displays are supported (with some limitations: with chipset of 7-series and using 2 of them with DisplayPort or eDP)[21]

או במילים אחרות אם אתה גיימר אין לזה שום משמעות בשבילך.

ואם אתה OCר - הIVY ידועים כחמים יותר, למרות ששלי ממש צונן על הקירור שקניתי ב160 ש"ח

פורסם

dj-electric פירט מה יתן לך 3570K על פני 2500K. עכשיו השאלה היא אם זה חשוב לך יותר מאשר פוטנציאל OC גבוה יותר.

פורסם
  • מחבר

אני מחפש מחשב שישמש לגיימינג אבל חשוב לי שהוא יחזיק כמה שיותר אם OC יותר גבוה ל2500 ייתן לי שיפור בעוד שלוש שנים אז אני יקח אותו אם התדר לא ממש ישנה אז כנראה שאני ילך על ה3570

השאלה מי מהם יחזיק לי יותר טוב למשך תקופה של 4-5 שנים

פורסם

אין באמת הבדל, עוד 4 שנים ההבדל של כמה מאוד בודדות של מגה הרצים יהיה זניח.

פורסם

אתה בטוח שאתה יכול להשיג את 2500k חדש?

כי יכול להיות שכל הדיון הזה מיותר....

ואל תסתכל על מה כתוב באיזה אתר אינטרנט של חנות , תתקשר ותשאל.

פורסם
  • מחבר

כן יש לי איך להשיג אותו

אם ההבדל של עוד כמה מגה הרץ לא יתן לי יותר מדי תוספת אז כנראה שאני ילך על ה3570K

ויש למישהו כיוון בקשר ללוח אם

והאם הזכרונות האלה ישבו לי טוב עם הקירור שיש לי?

פורסם
  • מחבר

הקפצה

יש עדיפות בין הלוחות ?

והאם הזכרונות האלה מתאימים עם הקרור שיש לי (מוגן 3)?

פורסם

אם OC כבד חשוב לך לך על ה-2500K, אני התלבטתי בדיוק כמוך ובחרתי לוח Z77 שמיועד ל Ivy Bridge עם 2500K.

אני יכול להגיד לך שלא חסר לי כלום, אמנם הלוח מגיע עם PCIE3 אבל אם אין תמיכה מובנית במעבד תקבל PCIE2, אבל זה לא משנה כי הבדל ביצועים בין PCIE 2 לבין 3 הוא אפסי, למעשה לא קיים. QuickSync לא רלוונטי, קלוק לקלוק ה-3570K חזק ב 5-10%, כמובן שלך זה לא משנה כי אתה עושה אוברקלוק. אבל ה-3570K מתחמם משמעותית יותר כשמגיעים לאיזור ה 1.37V ומעלה מאשר ה-2500K וזה המפתח. אני עם קירור אוויר במאמץ עם IBT לעולם לא עובר 70 מעלות. לכן עצתי לך ללכת על ה-2500K, לא תפסיד כלום.

כמובן שלביצועי האוברקלוק הטובים ביותר תלך על ה-GA-Z77X-UD5H אם כי הוא לא נחשב לוח משתלם, אבל מי שהולך על OC רציני כמונו לא ממש חושב על משתלם :) ממליץ לך גם לשקול בחום את הלוח שלי MSI Z77A-GD65, מעט זול יותר ומציע את מה שאתה צריך, יש שמונה חיבורי SATA ותמיכה ב-SLI\XFIRE, תמיכה בזכרונות מעל 2400MHz וקיבל ביקורות מעולות בכל מקום. יש גם את ה-GD80 אם מעניין אותך Thunderbolt למרות שזו טכנולוגיה שלא ממש רלוונטית נכון לעכשיו.

לגבי הזכרונות, שים לב שהזכרונות שבחרת הם במהירות 1333 ולא 1600, ומעבר לזה אם יש לך מוגן 3 אתה תתקל בבעיה, לריפג'וז יש צלעות קירור גבוהות, המוגן הוא קירור גדול שעולה על הסלוטים של הזכרון בהמון לוחות וייתכן שלא תוכל להכניס את הזכרונות שקרובים למעבד, לכן ממליץ לך לקחת זכרונות פרופיל נמוך כמו אלה: http://www.tms.co.il/product/10903

מעבר לזה בשביל מה 16GB? מיותר לגיימינג\אוברקלוק, 8GB זה די והותר.

פורסם

בולשיט , ה2500K על אוויר יעצר גג ב5GHZ וה3570K על אוויר יעצר גג ב4.6GHZ (וזה עוד עם קירור קיצוני כמו NH-D14)

ה2500K לא יציע לך שום יתרון, הוא לא יהיה חזק יותר ב5GHZ מאשר ה3570 ב4.6GHZ, אין שום סיבה שבעולם לקנות מעבד ישן (מלבד לחסוך כסף) ואני אישית הייתי תמיד מעדיף מעבד חדש יותר שירוץ על תדר נמוך יותר.

ואתה יכול לקנות את הZ77 הכי מעפן שתמצא ואם אתה על קירור אוויר או מים זה ממש לא משנה.

אגב - אם אתה קצת אמיץ יש מדריכים להחליף את המשחה התרמית ברבע אגורה שאינטל שמו ב3570K ואז תוכל להגיע איתו מעל 4.6GHZ על אוויר ואין כבר מה להשוות ל2500K, או לפחות להנות מטמפרטורות נמוכות על תדר סביר.

פורסם

חבר, שמת לב מה אמרת עכשיו?

קודם כל 2500K לא יחזיק 5GHz על אוויר בטמפרטורות נורמליות, תאמין לי ניסיתי, אתה צריך לעבור 1.45V בשביל כזה תדר שזה גבוה מדי, לפעמים 1.5. מתח בטוח ל-2500K הוא באיזור ה 1.37, מעל זה אתה מסכן את אורך החיים של המעבד. והמעבד יגיע לאיזור ה-85 מעלות שזה חם מדי במאמץ. קלוק לקלוק כמו שאמרתי ההבדל הוא בין 5-10 אחוז וזה לא קבוע, אז יכול בהחלט להיות שה-2500K שלו יהיה יותר מהיר ב-5GHZ מאשר ה-3570K ב-4.6GHZ

לגבי ה-Z77 זה ממש ממש ממש לא נכון, לא כל לוח Z77 ייתן את אותם ביצועים באוברקלוק, חלק מהלוחות לא יצליחו להחזיק את המעבד בתדרים שמעל 4.5 עקב איכות קבלים נמוכה יותר והעדר גופי קירור מתאימים לצ'יפסט ול MOSFETS, בניגוד למה שאתה אולי חושב, OC לא רק מחמם את המעבד, אלא את כל רכיבי הלוח, גם זכרונות אם משנים להם את הבאס. אז אם מדובר ב-OC קיצוני, רצוי לוח טוב.

אם מדובר ב-OC לאיזור ה 4.5, גם לוח יחסית פשוט כמו GA-Z77-D3H יספיק בזה אני מסכים, מעבר לזה הוא כבר צריך לשקול משהו יותר רציני.

למה שישקיע בקירור מים תקציבי שלא יספק לו תוצאות טובות יותר מקירור אוויר איכותי?

Low End Watercooling is not better than High End Air cooling וזו עובדה. קירור מים אמיתי זו השקעה של אלפי שקלים ותחזוקה רצינית.

לגבי המדריכים האלה, תעשה טובה, זה לא עניין של אומץ, זה עניין של טיפשות. אני ראיתי איך בנאדם עושה את זה ביוטיוב, לוקח סכין יפנית ומפרק את ההיטסינק מהמעבד ומחליף לו את המשחה הטרמית. עזוב את זה שהוא לא יכול להדביק את ההיטסינק חזרה, זה מסיר את האחריות מהמעבד ומסכן אותו. שום חנות לא תסכים להחליף לו מעבד אם הוא יעשה דבר כזה ויהרוס אותו, בשביל מה להכניס את הבנאדם להרפתקאות מיותרות?

תחשוב על זה טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים