עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

TMS - הסאגא נגמרה (זכיתי בתביעה)

Featured Replies

פורסם

מדהים אותי בכל הסיפור ש-TMS לא השכילה להבין שמשפט זה כזה פרסום רע.

זה מתווסף לעוד מקרים שהיו כתובים פה בעבר על החנות.

מבחינתי, החנות לא קיינת והנה הם איבדו עוד כמה לקוחות (סהכ"ל כ-30K בשנה על ציוד מחשוב, לא הרבה)

• תגובות 300
  • צפיות 61.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

איך עשית את החישוב הזה?

פורסם

אף אחד מהצדדים לא צריך להתפשר ולוותר בגלל שזה יוצר פרסום רע (למרות שמומלץ לסגור את זה בדרך שמוסכמת על כל הצדדים).

הנקודה היא "למה שאני יהיה פראייר, אם הצד השני אשם".

אם היה לך עסק ולקוח היה מרמה אותך (לפי דעתך), על ידי טענה שמכרת לו מוצר פגום (מוצר יקר מאוד), אבל הלקוח חשב שאתה אשם.

מה היית עושה? מעדיף לצאת צודק (במשפט), או לשאת בעלויות המוצר, גם אם זה היה 5K+?

על זה נאמר, "אל תהייה צודק תהייה חכם".

פורסם

ההתנהלות של החנות מגוכחת ממש

וגם פותח הת'ראד לא התברך בשכל ישר.

בלהיטות שלו להראות כמה שהוא צודק הוא נתן ל-TMS הזדמנות להמציא טענות כאילו לא קיבלו את הזימון לדיון בדואר.

וזו בעיה שלהם אם הכתובת הרשומה שלהם היא לא כתובת הדואר הרגילה שלהם

עריכה -

אגדיר כמה מושגים מעולם המשפט:

כאשר תובע מזמין את הנתבע לדין, יש לבצע המצאה (מסירה) של כתב התביעה.

המסירה לרוב מבוצעת על ידי שליח שמוסר את כתב התביעה, ורושם על הטופס מי קיבל, מתי קיבל, האם הוא חתם - או סרב לחתום, וגם תיאור המקום / אימות המקום מול שכנים וכו'

כאשר שליח מבצע את המסירה - יש לצרף תצהיר שבו השליח מצהיר תחת אזהרה שכל מה שהוא רשם - נכון.

לפעמים, בוחרים לשלוח את כתב התביעה - בדואר. לפעמים הכתב יכול לחזור בסטטוס "לא נדרש", ולא חסרים סיבות להמצאה לא נכונה.

ישנם מקרים מיוחדים - בהם אפלו הדבקה על הדלת של הנתבע תהיה המצאה כדין (לאחר 3 ביקורים, ואישור ממשרד הפנים על הכתובת האחרונה הרשומה)

לעניינו,

מה שקרה כאן, ידוע כמתן פסק דין בהעדר הגנה. היות והנתבע לא התייצב / לא הגיש כתב הגנה.

מהניסיון שלי - יש המון המצאות שלא כדין.

בפרקטיקה - קל להוכיח שההמצאה לא הייתה כדין, ואז - מגישים בקשה לביטול פסק הדין.

במידה והוא מבוטל - אז מתחיל "האקשן". כלומר - טענות צד מול צד.

אם התובע יוכיח את תביעו למעלה מ51% במאזן ההסתברות - הוא יזכה., נטל ההוכחה הוא עליו.

זה על רגל אחת.

כמובן - שכל מה שנכתב כאן הוא אינו מחייב, בגדר המלצה, וקל וחומר שאני לא לוקח אחריות אם מישהו יבצע שימוש במידע.

מדובר בתביעה בבימ"ש לתביעות קטנות

ההמצאה נעשית בד"כ באמצעות מזכירות בית המשפט

אגב, לא ברור לי מדוע אתה כותב שזה פסק דין בהעדר הגנה.

הנציג של TMS רק אמר שהם לא קיבלו זימון לדיון.

ולכן המינוח הנכון הוא פסק דין במעמד צד אחד, והוא ניתן עקב אי התייצבות.

ניתן לבקש ביטול שלו אבל זה יהיה לא פחות ממדהים אם TMS ינסו לעשות את זה במקום לסגור את הסיפור הזה.

אני נוטה לחשוב שיש רק חברה אחת בשוק המיחשוב שתעשה דברים הזויים כאלו.

ואם התובע באמת יפתח תיק הוצאה לפועל הוא פשוט מזמין אותם להמשיך לריב איתו...

נערך על-ידי hero

פורסם

זה מתווסף לעוד מקרים שהיו כתובים פה בעבר על החנות.

השאלה כמה בעבר ..היא היית בבעלות אחרת,

פורסם

אני נוטה לחשוב שיש רק חברה אחת בשוק המיחשוב שתעשה דברים הזויים כאלו.

ממממממ בא נחשוב מי אלו...:nixweiss:

פורסם

מעניין אותי איזו מהומה הייתה אם היה מדובר בחנות כמו IQPC או RSM או זיגזג.

ממבט עיניי זה נראה כאילו פשוט אספסוף של אנשים החליטו להוציא את תסכולם על TMS ולהתמודד מול אנשים שדווקא כן מרוצים מהשירות של TMS.

עצוב לי לראות שיש תמימים שחושבים שיש חנויות שהן מושלמות. TMS היא לא מושלמת, וכן אף חנות לא. יש פאקים ויש שירות טוב. נפלת על פאק? תתמודד עם זה בשקט ותפסיק לתבוע את כל העולם.

פורסם

אני רוצה לראות תמונות של המקרה, בפעם ה1000 ...

אני עדיין לא מאמין לו, אני לא שופט שלא מבין כלום, יש לי קצת רקע טכני ואוכל להחליט לבד מה קרה שם אם אראה תמונות כי את האמת לא ממש הבנתי.

פורסם
  • מחבר

################################################################################################םתקראו את הפוסט הזה לפני שאתם מגיבים בבקשה

ל idanmal ול hero

תודה רבה לכם על הייעוץ הפסיכולוגי, אני איידע אתכם שיש לי ידע במחשבים ובתכנות, זה מדהים שבלי מושג בכלל

מי אני מה השם שלי קראתם לי "לא התברך בשכל ישר" או "ללא הבנה במחשבים", כשאני בלימוד הנדסת

תוכנה, שתהיו לי בריאים שניכם.

בנוגע לתביעה, חברת TMS קיבלה זימון לבית המשפט לאחר פתיחת התיק נגדה.

התביעה נשלחה לכתובתה של החנות, ושאף אחד לא יגיד שזאת לא הכתובת הנכונה, עם הכתובת הזאת הגעתי

עם WAZE לחנות.

אני אצטט את דברי השופט:

"הדיון קבוע לשעה 9:20, השעה כעת 9:40 ואין הופעה מטעם הנתבעת. מעיון בתיק הממוכן עולה כי ההזמנה

לישיבת היום וכתב התביעה נשלחו לנתבעת, אך הנתבעת לא טרחה לקבל את דבר הדואר והוא חזר בציון ההערה

"לא נדרש".

נשים תירוץ של "לא הגיע" בצד, מה התירוץ לגבי הדין? הרי לאחר החלטת בית המשפט נשלח עותק של הפרוטוקול

לנתבעת.

אז אני משקר, השופט משקר, בית המשפט משקר, וקיריל אומר אמת.

אז נסכם את זה ככה, מי שרוצה להתלהם ולהגן על החנות, בכיף, ותהנו.למי שלא מתכחש למציאות, גם כן, תהנו.

ול TMS, אתם הבעיה של הוצאה לפועל מעכשיו, לא שלי.

פורסם

לא אמרתי לא מבין במחשבים...בא ואראה לך מהנדסים שלא יודעים להחזיק מברג ביד ולפתוח או לסגור דלת של מארז בשבילהם זו מלאכת מחשבת, מה הבעיה להעלות תמונות לא הבנתי?

פורסם
  • מחבר
לא אמרתי לא מבין במחשבים...בא ואראה לך מהנדסים שלא יודעים להחזיק מברג ביד ולפתוח או לסגור דלת של מארז בשבילהם זו מלאכת מחשבת, מה הבעיה להעלות תמונות לא הבנתי?

כי אני בשעה 1:30 בבוקר לא הולך למטה להוציא מארז במשקל 21.5 קילוגרם בשביל להוכיח לך את מה שהוכח בדיון, שהמידות של המארז קטנות מהעובי של הדלת.

הרכבתי כבר מחשבים בעבר, למעשה המחשב שעכשיו אני כותב דרכו הוא מחשב שהרכבתי בעצמי.

חשוב לי שתבין, ותבינו, שאני פרסמתי את תוצאות הדיון כי אתם רציתם לדעת איך זה נגמר, למעשה.. המנהל עצמו רשם את זה.

אני לא חייב לאף אחד פה דין וחשבון, אני זכיתי כי היתה לכך סיבה, אתם תגנו על החנות הזאת ותאמת לא ממש אכפת לי.

אני, בית הדין לתביעות קטנות, השופט, דואר ישראל, כולם לא בסדר, TMS מושלמת - זה ממש נשמע כמו משפט של רפי גינת.

ולמי שחי בסרט שאני מביא פה פרט אישי שלי, בשביל להוכיח דברים שלא ברור לי אפילו מה, זה לא יקרה.

חברת TMS מוזמנת לברר את סכום התביעה נגדה בבית הדין לתביעות קטנות או לחכות שהוצאה לפועל תגיע.

להתראות, הסאגא נגמרה בשבילי.

זכיתי, עדכנתי אתכם, הלכתי. :s0817:

נערך על-ידי hardwell

פורסם

אני לא בצד של אף אחד באמת, רשמתי כבר על התמונות בשעה 8-9 לפחות..

פורסם
  • מחבר

אני אסביר את העניין בצורה מאוד פשוטה:

יש דלת, בעייתית, העובי שלה הוא X.

יש את הנועל, אליו הדלת נכנסת, העובי של הנועל הוא X-Y

כמו שכולכם למדתם בחשבון פשוט, X-Y קטן מ X

אין סיבה להכחיש את זה יש כלים גיאומטריים שהראו הכל במשפט.

וזאת הסיבה שחברת TMS לא הצליחה לתקן את הבעיה בדלת, כי היא ניסתה ליישר שפיץ בדלת (שהיא בכלל לא היתה הבעיה) ולא ידעה שהיא מתקנת את תוצאת הלוואי

של הבעיה במארז, כל פעם שהייתה מכניס או מוציא את הדלת, עקב כך שהנועל היה צר מדי, הדלת לא היתה ננעלת או משתחררת בהתאמה, ולאחר 20 דקות שהיא כן

היתה יוצאת, השפיץ היה מתעקם מחדש, גם אם יישרתה אותו.

ולא רק זה, רואים שפשוף שיכול להגרם רק כשהמידות צרות מדי בשביל הדלת.

כמובן שבדיקה הפוכה לצד השני (התקין) מראה שעובי הדלת הוא X ושעובי הנועל גדול יותר מ X, ליתר דיוק, גדול מ X בהרבה ולכן אין סימני שפשוף ואין בעיה לנעול או לשחרר את הדלת.

זאת בעיית מידות ואבא שלי שיש לו ידע של 30 שנה כמנהל מפעל מתכות אמר לי שלא משנה מה, המארז הזה לא ניתן

לתיקון בכלל, הוא אבוד בכל מקרה.

אין דרך לנתבע להסביר את זה, אבל וואלה תבעתי רק כי ידעתי שאני צודק בסיפור הזה.

נערך על-ידי hardwell

פורסם

אלא אם כן Y הוא שלילי :silly:

בכל אופן אף אחד לא האשים את כל העולם בבעיות ו-TMS צדיקה, אבל העלית פעם על הדעת שאולי ב-TMS באמת לא קיבלו את המכתב מעולם?

פורסם

עכשיו הבנתי קצת יותר טוב...

לא מבין איך מארז יוצא כך מהמפעל ומגיע ל-TMS...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.