עבור לתוכן

מחפש פתרון לבעיית הקליטה של הרשת האלחוטית בבית פרטי

Featured Replies

פורסם

שלום כולם, הראוטר והמודם שלי בבית נמצאים בקומה העליונה וכאשר אני יושב למטה ,קומה אחת מתחת- רמת הקליטה האלחוטית מאוד נמוכה.

לאחר חיפוש ארוך הגעתי למספר פתרונות.

1. Accses Point

2. מגבר/אקסטנדר

3. מתאם רשת על גבי חשמל

4. לקנות כבל ארוך שבסופו הוא אנטנה ובכך להאריך את האנטנה למקום בולט יותר ובזווית טובה יותר.

אני לא יודע מה הכי יעיל מבין ארבעתם ומה ההבדלים, אם אתם משתמשים באחת מהשיטות הנ"ל שתפו אותי.

פורסם

אם אתה יכול להעביר כבל רשת לקומה למטה ולחבר AP זאת האופציה הכי מומלצת, מתאם רשת על גבי החמשל בכל מקרא יצטרף להתחבר לAP וזה כבר מייקר את העניין אם כי האופציה הכי נוחה

פורסם
  • מחבר

במידה והעברת כבל לקומה התחתונה לא באה בחשבון מה הדרך השנייה הכי יעילה ?

פורסם

אם יש איזורים בקונה התחתונה שבהם הקליטה היא סבירה אפשר לשים AP אלחוטי באותו איזור, אבל צריך קליטה דיי יציבה

פורסם

באיזה ראוטר מדובר? ראוטרים טובים מתמודדים מצוין עם 2 קומות.

פורסם

במידה והעברת כבל לקומה התחתונה לא באה בחשבון מה הדרך השנייה הכי יעילה ?

אני מוסיף כאן את התשובה הסטנדרטית שלי למצבים האלה.

יש לך 5 אפשרויות חיבור:

1. אלחוטית סטנדרטית – אם הנתב לא ממוקם בממ"ד ויש לא יותר מקיר אחד שמפריד ביניהם זה יכול לעבוד. זה לא הפתרון האידיאלי אבל הוא הכי קל ליישום.

2. אלחוטית באמצעות מתאמי HD ייעודיים. זה פתרון שמתבסס על רכיבים של חברת SIANO שמתמחים בהעברת אותות וידאו HD באופן אלחוטי. זה לא פתרון זול אבל הוא עובד יותר טוב מפתרון אלחוטי קלאסי. את המתאמים קונים בבזק - http://www.bezeqstore.co.il/homenet_bezeq/dap_1420.html

3. באמצעות שימוש בחוטי החשמל זה נקרא HOME PLUG או PLC). הפתרון הזה מבוסס על שני מתאמים שמתחברים ישירות לרשת החשמל – אחד בכל קומה. מהמתאמים יוצא כבל רשת שמתחבר לנתב ולמחשב והתקשורת עצמה מתבצעת על גבי החשמל. הפתרון הזה מומלץ בטווחים קצרים (10 מטר זה סביר) וכאשר השקעים על אותה פאזת חשמל (אם יש לך חשמל תלת פאזי בבית). אם יש לך תלת פאזי בבית ניתן להשתמש בפתרון הזה באמצעות שימוש במתאמים מעט יותר יקרים אבל מהניסיון שלי הוא עובד ללא בעיה מיוחדת. סקירה שלי על מתאמים כאלה יש כאן - http://www.netcheif.com/Reviews/DHP-500AV/DHP-500AV.htm

4. באמצעות שימוש בכבלי הטלפון. הטכנולוגיה הזו נקראת HPNA והיא משתמשת בתשתית הטלפוניה כבסיס להעברת התקשורת. אתה צריך שקע טלפון ליד הנתב וליד המחשב שמחוברים לאותו קו. כמו ב-PLC גם כאן מדובר במתאמים שמתחברים לקו הטלפון ושיוצא מהם כבל רשת. השיטה הזו מעט יותר יעילה מ-PLC כי היא פחות רגישה למרחק ופחות רגישה להפרעות אלקטרומגנטיות על רשת החשמל. גם מוצרים כאלה סקרתי בעבר - http://www.netcheif.com/Reviews/PET-320/PET-320.htm

5. כבל רשת. זה הפתרון האולטימטיבי להעברת תקשורת. אם אין לך כבל רשת בין הנתב למחשב, חשמלאי יכול להשחיל לך כבל כזה דרך תעלות הטלפון. כלומר אם אתה חושב על שימוש במתאמי טלפוניה, תשקול במקום זאת השחלת כבל רשת דרך התעלות הללו. זה אמנם הפתרון הקשה ביותר ליישום אבל הוא כמובן הטוב ביותר.

פורסם

באיזה ראוטר מדובר? ראוטרים טובים מתמודדים מצוין עם 2 קומות.

לא הייתי אומר מצוין.. אני גר בדירת שתי קומות וכדי לקבל כיסוי טוב של הרשת האלחוטית העברתי כבל ואני משתמש בשני נתבים.. עם נתב אחד פשוט אי אפשר להגיע לכיסוי מספיק טוב וקליטה חזקה.

פורסם

אצל חבר שלי, יש נתב בתקן N עם 3 אנטנות בקומה השנייה. בקומה הראשונה הקליטה נהדרת ובמרתף קליטה לא טובה (אבל יש).

פורסם

אצל חבר שלי, יש נתב בתקן N עם 3 אנטנות בקומה השנייה. בקומה הראשונה הקליטה נהדרת ובמרתף קליטה לא טובה (אבל יש).

זה משתנה לפי המבנה של כל דירה, סוג ועובי הקירות, כמה תומכי ברזל יש בתוך הקירות.. אצלי החלל המשותף של הקומה השניה מאד צר והמדרגות מתעקלות בחדות כך שאין שום שדה ראיה בין ראוטר שממוקם למעלה לבין מחשבים או סמאטפונים שנמצאים למטה, ובנוסף יש חדרים שבולעים חלק מהשידור.

יוצא שיש קליטה בקומה למטה אך היא טובה רק בחלק קטן מהקומה וכמובן שהמהירות יורדת דרסטית באיזורים שרחוקים מהנתב.. ברור שאפשר לחיות ככה אבל יותר נוח לחבר שני ראוטרים ולהיעזר ב ROAMING

:yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים