עבור לתוכן

ביצועים איטיים בכונן SSD (ישן יחסית) מתוצרת Viking

Featured Replies

פורסם

לפני כשלושה חודשים, נתקלתי בכונן SSD מתוצרת Viking בפורמט MO-297 (הידוע כ-Half Slim Sata) שפורק ממכשיר רפואי תקול.

דגם הכונן VRFEM1037GBISSMA. בנוסף כתוב על המדבקה שעליו:

Industrial grade, Raw Capacity 64GB (50GB usable), SLC NAND Flash

רכשתי את הכונן במחיר סמלי (50 ש"ח), ואז גיליתי שקשה מאוד למצוא מתאם מפורמט זה ל-Sata רגיל (ב-Ebay לא היה קיים אפילו מתאם אחד).

בסופו של דבר, מצאתי ב-Alibaba מוכר שהסכים למכור לי מתאם אחד (בדרך כלל הוא מוכר רק בכמויות).

אתמול קיבלתי סוף סוף את המתאם בדואר.

חיברתי את הכונן למתאם ואת המתאם למחשב, ניסיתי להעתיק קבצים ולקרוא קבצים והכל עובד חלק, אבל לא הרגשתי שיפור מהמהירות של הכונן הקשיח המכני (WD 640GB).

הפעלתי את התוכנה Crystal Disk Mark וקיבלתי את התוצאות הבאות:

Seq: Read: 106.3 Write: 105.4

512K: Read: 106.2 Write: 5.97

4K: Read: 6.28 Write: 2.38

4K QD32: Read: 6.68 Write: 2.67

אני מודע לזה שמדובר ב-SSD ישן, אבל מאוד מוזרה לי התוצאה של ה-512K Write, שהיא מאוד נמוכה (5.97 MB/s).

חזרתי על המבחן פעם נוספת וקיבלתי תוצאות דומות מאוד.

לפני שבדקתי את הכונן לא עשיתי שום פעולה מיוחדת.

לפי המדריך שבאתר, בדקתי ש-TRIM עובד (ואכן הוא עובד - אני משתמש ב-Windows 8 64bit).

מה הסיבה לתוצאה הנמוכה של ה-512K Write?

בתודה מראש!

פורסם

לי ה MO-297 נראה בדיוק כמו SATA..איך נראה המתאם הזה?

התוצאות בהחלט בעייתיות, לאיזה בקר חיברת אותו? AHCI/IDE?

פורסם
  • מחבר

לי ה MO-297 נראה בדיוק כמו SATA..איך נראה המתאם הזה?

ממה שבדקתי ההבדל בין Sata רגיל לבין MO-297 הוא רק העובי של המחברים.

המתאם נראה כמו בתמונה המצורפת (הוא כולל בצד אחד חיבור ל-MO-297 ומצד שני כבל SATA רגיל וכבר מולקס).

התוצאות בהחלט בעייתיות, לאיזה בקר חיברת אותו? AHCI/IDE?

אני כרגע לא בבית, אז אין באפשרותי לבדוק ב-BIOS האם הפרמטר On chip SATA Mode הוא IDE, או AHCI.

אבל למיטב זכרוני, הוא במצב IDE. אכן לא חשבתי על זה.

תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

עדכון:

שיניתי ב-BIOS את המצב מ-IDE ל-AHCI, אך לא היה כל שיפור בביצועים.

כמו כן, גיליתי (ממידע שסיפקה תוכנת AS SSD) שהיה צריך לבצע Alignment לכונן, וביצעתי זאת.

חלק מהתוצאות השתפרו מעט, וחלק נהיו יותר גרועות, אבל עדיין הביצועים של ה-512K Write נמוכים.

צירפתי תמונת מסך של התוצאות שקיבל הכונן כעת (לאחר מעבר ל-AHCI וביצוע Alignment) וכן של הכונן הקשיח המכני (WD 640GB).

חיברתי את הכונן למחשב אחר, מעט יותר מודרני, והתוצאות היו אמנם מעט יותר טובות, אבל לא באופן משמעותי (בערך ב-10%), ועדיין המהירות של ה-512K Write היתה סביב 6 מגה-בייט לשניה.

אודה על עזרתכם.

פורסם

בהנחה שמדובר כנראה על SSD דור ראשון.

ובתוספת העובדה שמדובר על SSD פיצפון שאינו עושה שימוש בארכיטקטורה מקבילית עם הרבה צ'יפים.

התוצאות אמורות להיות די נמוכות.

במיוחד בכתיבה.

חפש להשוות ביצועים לכוננים זעירים אחרים מאותו הדור.

פורסם
  • מחבר

בהנחה שמדובר כנראה על SSD דור ראשון.

ובתוספת העובדה שמדובר על SSD פיצפון שאינו עושה שימוש בארכיטקטורה מקבילית עם הרבה צ'יפים.

התוצאות אמורות להיות די נמוכות.

במיוחד בכתיבה.

חפש להשוות ביצועים לכוננים זעירים אחרים מאותו הדור.

תודה רבה על התגובה!

על הכונן מצוין Apr 09 ואני מניח שזה אומר שהוא יוצר באפריל 2009.

ככל הנראה, זה אכן כונן SSD מדור ראשון.

ממעט התוצאות שמצאתי באינטרנט על כונני SSD ישנים, התוצאות של הכונן הזה אינן נמוכות כלל, מלבד התוצאה לגבי ה-512K Write, שהיא נמוכה באופן מוחלט (כוננים מאותה תקופה מגיעים לתוצאה של בין 30 עד 50 מגה בייט לשניה ב-512K Write).

אציין, שבאתר של Viking מצאתי PDF של המוצר, בו נכתב כי מהירות הקריאה היא 100 מגה בייט לשניה ומהירות הכתיבה היא 90 מגה בייט לשניה. אין עדכון Firmware זמין לכונן.

על הכונן אכן יש מעט ציפים, שניים גדולים תוצרת Micron ואחד קטן יותר שכתוב עליו שם של חברה עליה לא שמעתי בעבר (סנמינה, אם זכרוני אינו מטעני. אני כרגע איני בבית ואני לא יכול לבדוק מה בדיוק כתוב).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים