עבור לתוכן

מעוניין במחשב למשחקים - תקציב 7K

Featured Replies

פורסם

אהלן חמודים,

אני רוצה לקנות מחשב חדש, מיועד בעיקר למשחקים וסרטי HD.

רצוי שיהיה בעל אופציות שדרוג עתידיות.

1. מה התקציב המקסימאלי? 7K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן - תלוי עד כמה זה שווה

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FPS, RTS, כל מה שחדש בקיצור :)

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע מסך 19" (1440X900), יתכן ובעתיד הוא יוחלף

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות!

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7-8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? קל-בינוני

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא כ"כ משנה אם אני ארכיב או החנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. רצוי מחנות מומלצת ואמינה באזור המרכז

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). העדפה אישית לכרטיס מסך מבית NVIDIA ולא AMD. חשבתי על LIGHTNING 680 GTX. כמובן שיתמוך גם USB3.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? חשוב לשמור על אופציית שדרוג למחשב

תודה! :xyxthumbs:

פורסם

מהתעסקות גדולה בתקופה אחרונה כאן אני יכול להגיד לך שה כרטיס מסך יקר מאוד ורצויי לנצל אותו כמו שצריך ובמסך שאתה משתמש נראה לי שכדאי לשקול מעבר למסך full hd או פשוט לרדת לכרטיס זול יותר.

פורסם

כמו שנאמר מעליי GTX680 ברזולוציה הנוכחית שלך הוא בזבוז של כסף, השאלה מתי אתה מתכוון להחליף את המסך? אם זה בעוד שנה אז אין שום סיבה לקנות כרטיס ככ יקר.

אין צורך להשקיע 7K, הנה הצעה שתתן לך את כל מה שאתה צריך ואף יותר בהרבה פחות כסף:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il .

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3570K 3.4Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1147

קירור למעבד:

Scythe MUGEN 3 REV B

כמות: 1 - מחיר: ₪205

לוח אם:

Gigabyte GA-Z77-DS3H

כמות: 1 - מחיר: ₪538

מארז:

באנדל Fractal Design Define R3 + Seasonic 500W שחור - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪650

זיכרון:

Kingston Kit (4Gx2) Hyper-X XMP (extreme memory profile) RED

כמות: 1 - מחיר: ₪293

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪490

קשיח למחשב שולחני:

WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platter

כמות: 1 - מחיר: ₪414

כרטיס מסך:

Gigabyte GTX660TI 2GB GDDR5 WINFORCE 3 RETAIL

כמות: 1 - מחיר: ₪1683

כונן אופטי:

DVDRW LITE-ON x24

כמות: 1 - מחיר: ₪100

סה"כ: ₪5520

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5410 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/1nb58evt

אז מה יש פה:

1. מעבד i5 3570K וגוף קירור מעולה של Scythe שמותאמים לאוברקלוק.

2. לוח אם איכותי מבית גיגהבייט שיחזיק לך את המעבד באוברקלוק בינוני ללא שום בעיה

3. 8GB זכרונות איכותיים מבית קינגסטון

4. כונן SSD מסדרת 840 של סמסונג וכונן קשיח 1TB של WD

5. מארז מעולה, איכותי, שקט מאוד ומרווח שמשודך לספק כח 500W מחברת Seasonic שנחשבת לאחת הטובות בשוק

6. כרטיס מסך GTX660TI, יריץ לך כל משחק היום על הגדרות גבוהות ללא כל בעיה, ניתן לבצע בו אוברקלוק לקבל עוד ביצועים בחינם.

נותרו לך 1500 ש"ח שתוכל לשמור לשדרוג עתידי כמו מסך Full HD או להוסיף מסך למפרט הנוכחי שיסתכם באיזור ה-6600 ש"ח. בכל מקרה GTX680 הוא כרטיס שעולה מעל 2500 ש"ח ויקפיץ לך את המחיר פה לשמיים ובאמת שאין צורך אלא אם כן אתה ממש ממש ממש חם עליו בכל מחיר.

.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה.

עכשיו שאלה, אם אתה אומר שלא כדאי להשקיע ב680, אז בכסף הזה לא עדיף להשקיע בחומרה שמסביב ( לוח, ספק.. ) כדי שיחזיקו יותר זמן?

לדוגמא ספק 600W איכותי שיאפשר לי בעתיד שדרוג מחשב ללא החלפה של ספק כוח.

פורסם

מבחינת לוח אתה מסודר, הלוח ששמתי לך הוא מסדרת Z77, מציג את כל הפיצ'רים הכי חדשים, PCI-E 3, USB 3, עשוי מחומרים איכותיים מאוד ע"ע Ultra Durable 4 של גיגהבייט, אתה יכול לראות את רשימת התכונות המלאה פה:

http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4147#ov

כמובן שאפשר להשקיע בלוח יותר רציני בעוד כמה מאות שקלים, אבל אלו לוחות שמיועדים לאוברקלוק כבד, אתה מעוניין ב-OC בינוני לכן אין צורך. אני למשל בחרתי בלוח יקר יותר מכיוון שהלכתי על אוברקלוק כבד של 4.5GHz, אני יכול למתוח את המעבד יותר אבל אני לא רוצה להרים לו את המתח מעבר למה שכבר הגדרתי.

מבחינת הספק אתה יכול להיות שקט יש לך ספק 500W של חברת סיסוניק שנחשבת לאחת האיכותיות אם לא הכי איכותית בתחום, ולגבי שדרוג עתידי, תחום החומרה הולך לכיוון של צריכת חשמל נמוכה יותר ולא צריכת חשמל גבוהה יותר, לכן סביר שגם בעוד שנתיים שלוש הספק כח שלך יספיק להחזיק את החומרה הכי חדישה, כל עוד מדובר במערך של כרטיס מסך אחד ולא שניים.

מעבר לכך זה שבאתרי היצרן של כרטיסי המסך רשום שדרוש מינימום ספק 550W לא אומר שאתה באמת צריך ספק 550W כדי להריץ את הכרטיס בפול פאוור, היצרנים רושמים 550W כדי לכסות על עצמם במקרה שלמישהו יש ספק כח גנרי (מוצר מדבקה) שרשום עליו 500W, אבל בפועל מספק 250W או פחות מזה, היצרנים לא רוצים שתריץ כרטיס מסך עם ספק גנרי כדי לא לשאת באחריות של הרס ספק כח\כרטיס המסך. כל המערכת שלך עם הכרטיס מסך הכי חדיש לא תעבור 350-400W גם לאחר אוברקלוק ולכן הספק כח שלך יספיק בהחלט ואין סיבה לדאגה.

אם מדגדג לך ניתן לרכוש ספק כח של סיסוניק 620W במחיר טוב מהחנות הזו אבל אז תפסיד את המבצע המשתלם מאוד של המארז + הספק ששמתי במפרט שלך.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה.

שינויים אחרונים לפני שאני מתקשר בראשון על הבוקר להזמין?

התקציב שלי הוא 7 ואני רוצה מחשב שיחזיק טוב ל3-4 שנים הקרובות. אשמח לעוד הצעות/הערות!

פורסם

בעיקרון המפרט ש-Tzach-n הרכיב לך מצויין, כמה שינויים, כמו סטיק בודד של 8 גיגה ולוח טיפה יותר מתקדם של גיגהבייט. כל זאת ב-10 ש"ח פחות :xyxthumbs:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

כמות: 1 - מחיר: ₪1089

קירור למעבד:

Scythe MUGEN 3 REV B

כמות: 1 - מחיר: ₪205

לוח אם:

Gigabyte GA-Z77-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪620

מארז:

באנדל Fractal Design Define R3 + Seasonic 500W שחור - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪650

זיכרון:

Corsair 8Gb CMX8GX3M1A1333C9 CL9

כמות: 1 - מחיר: ₪268

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪490

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14

כמות: 1 - מחיר: ₪401

כרטיס מסך:

Gigabyte GTX660TI 2GB GDDR5 WINFORCE 3 RETAIL

כמות: 1 - מחיר: ₪1683

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪105

סה"כ: ₪5511

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5401 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/8wsqeygf

פורסם
  • מחבר

אני מבין מכם שהספק 500W יחזיק לי אוברקלוק בינוני של המערכת בלי הרבה בעיות.

אז אני אקח את המפרט האחרון שהוצע לי, ואוסיף עוד 8GB זכרון בשביל לסגור סיפור.

תודה חבר'ה :xyxthumbs:

פורסם

Ymac יא שועל, יפה ששמת לב ששמתי לו בטעות את ה DS3H ולא את ה-D3H, צודק בהחלט.

ChelseaFC, אין שום סיבה לבזבז עוד כסף על 8GB זכרון נוספים, לא יהיה לך שום שימוש בהם. 16GB זכרון לוקח מי שעובד עם תוכנות עריכה כבדות כמו פוטושופ, פרמייר, אפטר אפקטס. אם המחשב מיועד לגיימינג גם 4GB יספיק, לכן אין צורך ביותר מ-8GB.

פורסם

הייתי אפילו מוותר על OC, לוקח מעבד 3470, לוח B75 וקירור פשוט יותר.

הרבה יותר הגיוני לחסוך יותר כסף מבלי להתפשר על ביצועי גיימינג ולשדרג בעוד שנתיים-שלוש.

פורסם
  • מחבר

עד כמה זה אמור להוזיל את העסקה?

ושוב כסף זו לא הבעיה, חסכתי במיוחד בשביל זה. אני רוצה לעשות קנייה עכשיו ולהיות עם ראש שקט ל3-4 שנים. אני לא רוצה לחשוב עוד שנתיים על שדרוג. בגלל זה לא אכפת לי ללכת על ה680GTX, כי אני יודע שאני לא אחליף אותו ב4 שנים הקרובות ושהוא יחזיק יותר מ660TI.

המטרה שלי היא מערכת כמה שיותר יציבה שתשרוד כמה שיותר זמן, ועדיין תכלול אופציות שדרוג במידת הצורך.

פורסם

תקנה לפי המפרט שהציעו לך פה ובהפרש תקנה מסך חדש.

בלי מסך חדש אין שום טעם בכרטיס מסך מפלצתי כי לא תנצל אותו... ואם תרגיש בעוד שנתיים-שלוש שנים שהביצועים במשחקים נחלשים מקסימום תחליף רק כרטיס מסך ואתה מסודר לעוד שנתיים +-

פורסם

בלי הזכרון אתה חוסך עוד 250 ש״ח בערך, בכל מקרה זה לא משנה כמה זה עולה כי אתה לא תנצל עוד 8 ג׳יגה של זכרון זה פשוט מיותר ובלי קשר לכסף. כי אתה על מסך עם רזולוציה שהיא לא פול HD אז למה 680? זכרון בכל מקרה תמיד אפשר להוסיף וכרטיס מסך תמיד אפשר להחליף. יותר הגיוני יהיה שתקנה כרטיס זול יותר עכשיו ובעוד שנה שתרצה לשדרג מסך וכרטיס תוכל למכור את הישן ולקנות כרטיס מהדור החדש. קנייה של GTX 680 עכשיו לפני שסדרה 700 יוצאת היא בזבוז של כסף.

פורסם

הבן אדם בא ואומר שהוא מתכנן אולי לקנות מסך יותר חזק ואולי לשדרג בעתיד כרטיס מסך (הרבה יותר משתלם מאשר לקנות עכשיו 680) אז למה אתם שמים לו ספק של 500 ? :nixweiss: תמיד עדיף שיהיה יותר... ו-750 היום זה לא כזה הרבה. ועדיף לו לקנות כרטיס חזק וזול (אפילו מסדרה ישנה) שיחזיק לו ל3 שנים הקרובות ואז להחליף, כרטיס מסך זה החלק שהכי קל להחליף (טוב אולי חוץ מזיכרון..)

תקשיב בחור, זה נחמד שאתה לא רוצה לשדרג בעתיד אבל אתה סתם שם לעצמך מקלות בגלגלים. תלך על הרטיס מסך ששמתי לך (אם באלך לחפש השוואה ל-660TI ) תאמין לי שהוא יחזיק לך כל מה שתרצה על הגדרות גבוהות, אתה יכול עוד 3 שנים לשדרג לכרטיס מסך יותר טוב. תחסוך הרבה מאוד כסף ככה.

ובתקציב של 7K עם כל הכבוד, אני חושב שאפשר ללכת על הR4 במקום הR3 וספק יותר חזק, מי כמוכם מכירים את היתרונות שלו לעומת קודמו.. גם לפי דעתי הכונן SSD מיותר במחירים שהוא עולה כיום, אפשר להמתין איתו עוד שנה שנתיים עד שהמחירים שלו יהיו נורמאלים.. וגם הוא ציין תכני HD אז 1TB נראה לכם שבאמת יספיק לו?

אגב, אני שם לך זיכרון יותר מהיר (1600 במקום 1333) והלוח אם תומך בסראונד 5.1 , שמתי לב שהשאלה הזו של האם מעוניינים בסראונד לא מופיעה בחוקי הפורום שמבקשים לפרט על המפרט מה מעוניינים שיהיה בו, לפי דעתי כדאי להוסיף את הקטגוריה הזו.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il .

מעבד:

כמות: 1 - מחיר: ₪1089

קירור למעבד:

EVERCOOL BUFFALO 2X COPPER HEATPIPE, 10cm FAN

כמות: 1 - מחיר: ₪65

לוח אם:

Gigabyte GA-Z77-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪620

מארז:

Fractal Design Define R4 - Black + Seasonic M12II-750- בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪999

זיכרון:

Corsair 8Gb CML8GX3M1A1600C10 CL10

כמות: 1 - מחיר: ₪289

קשיח למחשב שולחני:

Kingstone SSD 120GB Sata3 SandForce 2281 V300+7MM - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪460

קשיח למחשב שולחני:

WD 3TB Sata3 Red for NAS 24/7

כמות: 1 - מחיר: ₪1016

כרטיס מסך:

Sapphire ATI 6970 2GB GDDR5 PCI-E HDMI Retail - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪999

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪105

הרכבה:

ללא הרכבה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5642

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5530 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/7rc51zgp

אני אישית בתקציב כזה הייתי לוקח גם איזה אל פסק ב-500 שקל, לפי דעתי זה ממש חשוב, אבל זה משיקולים שלך

פורסם

ידידי, אני לא יודע מאיפה אתה מביא את המידע שלך אבל אתה פשוט בא וכותב שטויות חסרות בסיס ומבלבל את פותח הדיון לחינם.

1. אתה שם לבנאדם HD6970 מהסדרה הקודמת ועוד אומר לבנאדם שהוא יותר חזק מ GTX660TI? רוצה השוואה? הנה:

http://www.anandtech.com/bench/Product/509?vs=647

http://www.videocardbenchmark.net/video_lookup.php?gpu=GeForce+GTX+660+Ti

תתעורר, 660TI הוא כרטיס שמשתווה היום ל GTX580 (שחזק יותר מה 6970 גם כמובן), כמובן שהוא כרטיס חזק יותר מה-6970 באופן משמעותי ואין שום סיבה שעם 6970 הוא יחזיק מעמד בפסגה עם המשחקים החזקים בעוד 3 שנים, גם 680 ירד לתחתית הטבלה בעוד תקופת זמן כזו.

2. הורדת לו את הקירור לקירור פחות טוב כאשר הבנאדם מציין שהוא עושה אוברקלוק למעבדי Ivy שנחשבים חמים יותר מ Sandy.

3. בשביל מה לעזאזל להוציא 1000 ש"ח על קשיח 3TB Red?!?!?! בזבוז כסף מטורף ומיותר

4. ספק כח 750 מיותר במערך של כרטיס יחיד, כמו שכתבתי שוק החומרה הולך אל כיוון של חסכון באנרגיה וצריכת חשמל נמוכה, 500W של סיסוניק זה די והותר והוא לא צריך ספק 750W נקודה.

5. הקשיח SSD שבחרת לו איטי יותר משמעותית מהכונן של סמסונג.

6. אל פסק? עוד דרך נחמדה לבזבז 500 שקל? מיותר כמו כן.

7. הוא לא ירגיש שום הבדל בזכרון במהירות 1600

ChealseaFC, בבקשה אל תקשיב למה שהוא כתב אתה סתם תצא עם מערכת חלשה יותר במקומות הנכונים וחזקה יותר במקומות הלא משמעותיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים