עבור לתוכן

לכל המומחים שלום

Featured Replies

פורסם

האם ישנה דרך בה ניתן להפוך מסך LED LCD רגיל לכזה שיפלוט תאורה אולטרה סגולית UV LED?

תודה,

אורי.

פורסם

בגדול כן. אפשר להחליף את הלדים בלדים UV. השאלה מה המטרה. לא בטוח שהמסך יהיה שמיש כך.

פורסם
  • מחבר

היי זיגי,

תודה על התשובה.

הבנתי שהחלפת הלדים היא רק חלק מהמשוואה מכיוון שיש גם איזה פילטר נוסף בדרך שאמור לסנן את קרינת ה UV החוצה כדי למנוע פגיעה במשתמשים.

לגבי השמישות, אני בעצם רוצה לשדר דרכו שחור\לבן, כלומר שחור\UV

פורסם

לא משתמשים בלדים שיכולים להזיק. יש אורכי גל של UV שלא נחשבים כמזיקים. לכן גם לא צריך פילטר. הבעיה היא אחרת; הלדים רק נותנים את התאורה למסך, הם לא אלו שיוצרים את התמונה. מה שיוצר תמונה זה פאנל הLCD, שבעצמו מכיל כמה פילטרים. אני לא סגור על זה שבמצב שהוא מראה "לבן" הוא יעביר לך אור אולטרה סגול. אתה מכיר פרוייקט דומה?

פורסם
  • מחבר

כבר יומיים שאני חופר את הרשת בנושא הזה ולא מצאתי פרוייקט כזה.

כן מצאתי שעשו דברים דומים עם מקרני DLP שהחליפו את הנורות שלהם בUV וזה עובד

פורסם
  • מחבר

נכון מאוד

הוא אכן אכן מהבודדים ששיחק עם מסך ו UV

מעשית, החלפת הלדים עצמם הרי לא צריכה להיות בעיה כלל,

ניתן איכשהו לודא אם ה UV יכול לעבור כשהמסך משדר "לבן"?

הנה כאן מישהו שתפס את הענין מהקצה השני של המקל, פתרון אלגנטי שהייתי שמח להשתמש בו אם זה ניתן..

פורסם

מקרן DLP עובד אם מראות, ה UV שם לא עובר דרך זכוכית מיוחדת

במסך LCD האור אמר לעבור עשרות ממ דרך לוח PMMA בקיר האחורי של המסך (ונניח שהוא לא מוריד UV - לא בדקתי), ואז דרך המסך עצמו - וכאן אתה יכול לאבד את ה UV

עוד משהיא, הבהירות של מנורה במקרן הרבה יותר גבוהה מבהירות של מסך LCD. אתה לא מצפה להקרין מהמסך נכון ?

פורסם
  • מחבר

ממה שהשכלתי ללמוד עד כה אתה לחלוטין צודק

לכן החלפה שך הנורה במקרן וביטול פילטר הצבעים אכן נותן פתרון טוב אבל מגושם משהו

ב LCD אני לא מבין כמעט מאומה ואיני יודע מה יקרה אם אחליף את הלדים.

היום למדתי שבמסכי פלסמה נפלט UV כחלק מתהליך יצירת האור בכל פיקסל ושהוא פוגע בחומרים זרחנים שבתגובה מאירים בכחול אדום וירוק (פחות או יותר), ואם זה אכן ככה, האם ניתן לבטל איכשהו את הפילטרים הזרחניים?

אני זקוק להקרנת UV המדוייקת ביותר שאוכל להשיג, גם העוצמה חשובה, אך היא משנית וניתן להתמודד עמה בהמשך..

פורסם

אני לא יודע אם ניתן לעשות הרבה נגד איבוד UV במעבר דרל הפאנל LCD. לתאורה אחורית אתה יכול לעשות דבר אחר - תיצור קופסה עמוקה לפאנל ותאיר אותה אם כמה פלורסצנטים רגילים של UV של 18W

פורסם
  • מחבר

כן, זה רעיון מצוין שיאפשר גם שליטה על עוצמת האור בו זמנית

אני שוקל לעשות את זה ולראות מה תהיה התוצאה

מצד שני הבנתי שאם אצליח להשיג הוצאה של תאורת UV ישירות ממסך פלסמה הרי שאגיע לשליטה ברמת פיקסל בודד וזה כהר הרבה יותר מענין..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים