עבור לתוכן

הבית היהודי - הפתעת הבחירות?

Featured Replies

פורסם

אצלי אין דבר כזה ימין - שמאל. אני מחפש אחד שישרת את האינטרסים של כ-ל העם. לא רק חלק ממנו.

אין דבר כזה. לכל העם אין אינטרס משותף. את כל אחד מעניין משהו אחר.

יש כאלה שהאינטרס שלו זה לצאת מהשטחים ולחיות בשלום לצד מדינה פלסטינית.

יש כאלה שאין להם שום אינטרס לצאת מהשטחים, מאמינים בישראל השלמה והבינו שלצד מדינה פלסטינית ושלום לא הולכים ביחד.

יש כאלה שמאמינים שהמדינה צריכה להתערב כמה שיותר בכלכלה ובמשק. לגבות פחות מיסים ולממן את: החלשים, חינוך, משכורות גבוהות לרופאים, למורים, לספורטאים ולמי לא.

יש כאלה שמבינים שאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. כדי לממן את כל הנ"ל, יש צורך בכסף שמגיע ממיסים. הם גם מבינים שמדינת

רווחה יכולה לעבוד במודל הסקנדינבי אם היינו בסקנדינביה - היו לנו שלל אוצרות טבע ומשאבים, גבולות פתוחים וכרי דשא פוריים.

אבל אנחנו בישראל הדלה באוצרות טבע, הנמצאת במזרח התיכון הבעייתי ועם שכנים לא סימפתיים בכלל. מה שמניע את המשק שלנו זה האנשים - תעשייה,

מסחר, הייטק, תעשיות ביטחוניות. ענפים שמעודדים משוק חופשי, תחרות, מימוש החלום.

עד שיבינו את זה, המשיח יבוא (או משהו כזה...)

• תגובות 44
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אין דבר כזה. לכל העם אין אינטרס משותף. את כל אחד מעניין משהו אחר.

יש כאלה שהאינטרס שלו זה לצאת מהשטחים ולחיות בשלום לצד מדינה פלסטינית.

יש כאלה שאין להם שום אינטרס לצאת מהשטחים, מאמינים בישראל השלמה והבינו שלצד מדינה פלסטינית ושלום לא הולכים ביחד.

יש כאלה שמאמינים שהמדינה צריכה להתערב כמה שיותר בכלכלה ובמשק. לגבות פחות מיסים ולממן את: החלשים, חינוך, משכורות גבוהות לרופאים, למורים, לספורטאים ולמי לא.

יש כאלה שמבינים שאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. כדי לממן את כל הנ"ל, יש צורך בכסף שמגיע ממיסים. הם גם מבינים שמדינת

רווחה יכולה לעבוד במודל הסקנדינבי אם היינו בסקנדינביה - היו לנו שלל אוצרות טבע ומשאבים, גבולות פתוחים וכרי דשא פוריים.

אבל אנחנו בישראל הדלה באוצרות טבע, הנמצאת במזרח התיכון הבעייתי ועם שכנים לא סימפתיים בכלל. מה שמניע את המשק שלנו זה האנשים - תעשייה,

מסחר, הייטק, תעשיות ביטחוניות. ענפים שמעודדים משוק חופשי, תחרות, מימוש החלום.

עד שיבינו את זה, המשיח יבוא (או משהו כזה...)

נכון, אבל בינתיים האג'נדה של כל מי שעולה לשילטון הוא לשרת את האינטרס האישי שלו. כאן הבעיה מתחילה.

פורסם

נכון, אבל בינתיים האג'נדה של כל מי שעולה לשילטון הוא לשרת את האינטרס האישי שלו. כאן הבעיה מתחילה.

צודק, אף ממשלה עד עכשיו לא העבירה שום חוק או פעלה בכלל

4 שנים הם ישבו ולא עשו כלום ורק קיבלו משכורת,נכון?

פורסם
  • מחבר

צודק, אף ממשלה עד עכשיו לא העבירה שום חוק או פעלה בכלל

4 שנים הם ישבו ולא עשו כלום ורק קיבלו משכורת,נכון?

הממשלה האחרונה בטח שלא. הכוונה היא לא למפלגות השונות אלא למפלגת השילטון וחבריה המגוחכים.

פורסם

אז בעצם אתה טוען שהליכוד לא עשו כלום כל ה4 שנים האחרונות? אני מניח ששאר הכנסת פשוט העבירה חוקים לבד

פורסם
  • מחבר

אז בעצם אתה טוען שהליכוד לא עשו כלום כל ה4 שנים האחרונות? אני מניח ששאר הכנסת פשוט העבירה חוקים לבד

אתה יודע, פעם העליתי פוסט כאן ושאלתי מה עשה ביבי נתניהו לטובת עם ישראל. אולי פספסתי משהו שהרבה ח'ברה מכאן רואים. אחד החברים כאן שלח רשימה ענקית של חוקים שכביכול הוא העביר רק שבדיקה מדוקדקת העלתה שלא בדיוק הוא יזם דברים כך שלמעשה, מה שהוא עשה היה זניח עד זניח ביותר נוכח התמורות השליליות שקרו במשך זמן כהונתו.

ביבי הוא לא הכותרת כאן. למרות שלכל הכשלונות שלו נוכל לתת סיבות, אך את התוצאה לא נוכל לשנות. הוא שולט בכלכלה שלנו ובחיים שלנו יותר מדי זמן. בכלל הימין הוא לא מה שהיה פעם. יותר טמטום ויותר קיצוניות יש שם. אותו ימין שהמשפחה שלי הצביעה לו כל הזמן, הוא לא אלטרנטיבה כעת, ממש לא.

פורסם

אתה יודע, פעם העליתי פוסט כאן ושאלתי מה עשה ביבי נתניהו לטובת עם ישראל. אולי פספסתי משהו שהרבה ח'ברה מכאן רואים. אחד החברים כאן שלח רשימה ענקית של חוקים שכביכול הוא העביר רק שבדיקה מדוקדקת העלתה שלא בדיוק הוא יזם דברים כך שלמעשה, מה שהוא עשה היה זניח עד זניח ביותר נוכח התמורות השליליות שקרו במשך זמן כהונתו.

ביבי הוא לא הכותרת כאן. למרות שלכל הכשלונות שלו נוכל לתת סיבות, אך את התוצאה לא נוכל לשנות. הוא שולט בכלכלה שלנו ובחיים שלנו יותר מדי זמן. בכלל הימין הוא לא מה שהיה פעם. יותר טמטום ויותר קיצוניות יש שם. אותו ימין שהמשפחה שלי הצביעה לו כל הזמן, הוא לא אלטרנטיבה כעת, ממש לא.

לא הבנתי... ביבי זניח ולא הכותרת או שהוא שולט בהכל? ולמה שראש הממשלה יציע את כל החוקים, בשביל מה יש שרים?

יש לך שר (וסגן שר) לכל אספקט בחיים שלך (בוא לא ניכנס לדיון אם יש יותר מדי או לא) בדיוק כדי שכל שר יתעסק בנושאים שלו ויפעל בצורה הטובה ביותר

ראש הממשלה לא אמור לעשות גם את העבודה שלו וגם את העבודה של שריו בשביל זה יש חלוקה

פורסם

כל הזמן התקשורת "מזכירה" לנו מה אמר בנט ומה אמר גימפל ומה חושבים ועושים החבר'ה האחרים ברשימה של הבית היהודי.

עושים לנו "טובה" לפני שנצביע בטעות.

כאילו אנחנו דור צעירים מסומם שנמשך אחרי איזה טרנד בלי לדעת עובדות.

התקשורת שוב בתפקיד האפוטרופוס ואנחנו על תקן מטומטמים חסרי יכולת חשיבה עצמית.

עוד לא "הזכירו" לי פעם אחת מי נמצא ברשימה של העבודה.

סתיו-ביבי-יפתח-במלחמה-כדי-להעלים-את-המחאה-החברתית-שפיר.

מירב-אל-תשלחו-את-הילדים-שלכם-לצבא-והנה-אני-חושפת-חזיה-בשידור-מיכאלי.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי... ביבי זניח ולא הכותרת או שהוא שולט בהכל? ולמה שראש הממשלה יציע את כל החוקים, בשביל מה יש שרים?

יש לך שר (וסגן שר) לכל אספקט בחיים שלך (בוא לא ניכנס לדיון אם יש יותר מדי או לא) בדיוק כדי שכל שר יתעסק בנושאים שלו ויפעל בצורה הטובה ביותר

ראש הממשלה לא אמור לעשות גם את העבודה שלו וגם את העבודה של שריו בשביל זה יש חלוקה

התכוונתי שביבי הוא לא הדיון בפוסט הנוכחי הזה. דיון על ביבי אפשר למשוך עד מחר. אני אומר לך פשוט שאני לא אוהב אותו. מאז ומתמיד מהקדנציה הקודמת שלו כראש ממשלה ועד היותו שר אוצר ועוד פעם ראש ממשלה, הוא לא הועיל לנו. לדעתי התדרדרנו, הוא הכניס דתיים, בזבז כספים ורק עשה רע לעם ישראל. כי לא אכפת לו, כי הוא לא מבין את המנטליות של רוב העם, כי הוא גר במגדל השן שלו או כי כל התשובות נכונות.

רוצה להצביע לו, תצביע. איתו אני לא רואה עתיד וגם אם תאמר לי שכל מה שקרה לא בגללו, אז שיתחלף ויתן למישהו אחר לנווט את הספינה בים סוער.

פורסם
  • מחבר

כל הזמן התקשורת "מזכירה" לנו מה אמר בנט ומה אמר גימפל ומה חושבים ועושים החבר'ה האחרים ברשימה של הבית היהודי.

עושים לנו "טובה" לפני שנצביע בטעות.

כאילו אנחנו דור צעירים מסומם שנמשך אחרי איזה טרנד בלי לדעת עובדות.

התקשורת שוב בתפקיד האפוטרופוס ואנחנו על תקן מטומטמים חסרי יכולת חשיבה עצמית.

עוד לא "הזכירו" לי פעם אחת מי נמצא ברשימה של העבודה.

סתיו-ביבי-יפתח-במלחמה-כדי-להעלים-את-המחאה-החברתית-שפיר.

מירב-אל-תשלחו-את-הילדים-שלכם-לצבא-והנה-אני-חושפת-חזיה-בשידור-מיכאלי.

צודקת! יש כאןם דור צעירים מטומטם, כזה שמצביע שוב ושוב למפלגה הרסנית וכששואלים למה מקבלים "ככה".

לא מכיר את הציטטות שלך, אבל זה נכון. סתם פתחנו במבצע "עמוד ענן"? פתאום אחרי 5 שנים החליטו שנמאס להם שהדרום מופצץ?

אז היא חשפה חזייה? מה משתמע לך מכך? את לא צריה שיזכירו לך, תזכירי לעצמך, תבדקי, תבחני ותראי מה עונה לך על רוב השאלות. השאלות שלי פשוט לא מתחילות ונגמרות רק בהתנחלויות.

פורסם

אני בן, אני ימני, ואני אוהב טוסט עם קטשופ. נעים להכיר.

פורסם

עם קצת הורמונים וניתוח אחד זה עדיין יכול לקרות :smile1:

פורסם
  • מחבר

אני בן, אני ימני, ואני אוהב טוסט עם קטשופ. נעים להכיר.

נעים מאוד ברבי, חשבתי לתומי שג'וליה גם בוחרת בבנט ;D

פורסם

ברוך הבא איסתרא ;)

אתה יודע? גם אני חשבתי כמוך בנוגע לערבים. יש שם גם מן הצדק. אני מניח שאתה חושב שערבים הם עם חרא, שרק רוצה להרוג ולזרוק את כולנו לים, נכון? גם אני חשבתי כך ושוב, אולי יש כאן מן הנכון, אבל תחשוב על זה לרגע:

אתה חי ברמת גן. תחשוב שכדי לצאת לעבודה שלך בתל אביב, אתה צריך לעבור במחסום ולעבור בדיקת גוף מקיפה. אתה נמצא בסגר, חיילים נכנסים לביתך באמצע הלילה לבדיקה שגרתית, אתה נמצא במצור. נכון, אולי יש בזה מן הצדק, אבל תבין למה קל להסית את העם הערבי נגדנו. אנחנו טובים, אבל הסברתית נופלים בקטע הזה. אדם כזה מן היישוב מתמלא חימה עליך ובייחוד על המתנחלים שברובם פנאטים לא קטנים שעושים להם טרור יום יום בשדות ובמסגדים ואנחנו לעיתים לא עוצרים זאת. אני מבין את הכעס שלהם, כשאני מבין, אני יודע איך לנטרל אותו. זה אחד.

אה, אז אתה עולה חדש ממדינת בולשיטיה! ברוך הבא לארצנו הקטנה. לצערי, במדינה שלך יש ראיה מאוד מעוותת של הסיכסוך הישראלי- ערבי, אבל עכשיו כשאתה בארץ, תוכל לראות את המציאות כפי שהיא.

ראשית, הפלשתינאים אינם כל הערבים. יש שניים או שלושה ערבים שאינם יושבים בשטחים - למשל המצרים, הירדנים, הסורים, הלבנונים, הסעודים, העירקים - כולם עוברים בדיקות גוף בדרך לעבודה? ואם כן, מה הם רוצים ממני, אני אחראי בזה שהשלטון שלהם נגדם? אז למה הם שונאים אותי?

קח למשל את הסורים: בשאר אסאד טובח באזרחיו, המורדים גם לפעמים, ומה אתה שומע מהאוכלוסיה המופצצת? "הם אפילו יותר גרועים מהישראלים". ואלו אנשים שהסבירות שראו אי אפעם ישראלי פנים אל פנים אפסית ובטח שלא נפגעו אישית או מכירים מישהו שנפגע אישית מישראלי.

או המצרים: חתמנו על הסכם שלום, קיבלו את כל הדרישות שלהם עד גרגר החול האחרון (וזה שטח שגאוגרפית הוא חלק מארץ ישראל ושלאוכלוסיה שבו אינה מצרית) לפני עשורים ועדיין רוב האוכלוסיה שונאת אותנו. לא רק עמך, גם האליטה. הפגנות המוניות מול השגרירות הישראלית, קריאות לגרש את השגריר ולבטל את הסכם השלום, אפילו הסתערויות על השגרירות - ראית בזמן האחרון איזו הפגנה מול השגרירות המצרית בארץ?

תוכל למצוא בקלות עשרות שירים ישראליים על מוראות המלחמה ועל ייחולי שלום. תצטרך ממש להתאמץ כדי למצוא שיר נידח שמספר על השמחה בכיבוש שטחים למדינה או על שנאה לאויב. אבל בצד השני? המצב הפוך. כבר כמה פעמים ששירי שנאה לישראל הפכו ללהיטים בעולם הערבי.

ונעבור לערבים היחידים שאתה מכיר, אלו שגרים בשטחים. אז תתפלא, הם נושאים אותנו הרבה לפני ש"הכיבוש" התחיל. אש"פ (ארגון לשחרור פלשתין) הוקם - 1964, למשל. זוכר מתי התחיל "הכיבוש"? מעשי איבה וטבח ערביים ביהודים התחילו עוד לפני הקמת המדינה. יודע שיו יהודים בחברון במשך מאות שנים, עד לטבח בשנת 1929 (מאורעות תרפ"ט)? זה בטח בגלל המחסומים שערביי חברון נאלצו לעבור דרכם...

והיום? היום, ערבי בשטחים צריך ממש להתאמץ כדי לראות חייל ישראלי פנים אל פנים. רובם הגדול הולכים מהבית לעבודה וחזרה כשלובש המדים היחיד שהם רואים, אם בכלל, הוא שוטר פלשתינאי. זה לא משנה בכלל את היחס שלהם כלפנו. בעזה, למשל, מאז שיחרור שליט אין חיילים ישראלים בכלל. אז אוהבים אותנו שם, נכון? רק בפנטזיות שלך.

גם אלו שצריכים בכל זאת לעבור דרך מחסום ישראלי, לא ממש עוברים בדיקות גוף מקיפות. לעזאזל, כשאני חוזר לארץ בטיסה, בנמל התעופה הזר אני עובר בדיקות הרבה יותר מקיפות. הסגרים מפריעים לעיתים מאוד רחוקות (הם לא נפוצים ושכן קיימים, הם בד"כ מונעים כניסה לתחומי הקו הירוק ולא מונעים תנועה פנימית) וחיילי צה"ל כמעט ולא נכנסים לתוך הישובים הפלשתינאים. בקיצור, התיאור שלך חסר כל קשר למציאות.ץ

ומה עם פלשתינאי ישראל? גם הם מקצינים והולכים. זה בגלל שהם עוברים מחסומים בדרך לעבודה וחיילי צה"ל פורצים לבתיהם בלילה?

שתיים, יושב לך מנהיג ערבי בגדה שאומר בראיון לערוץ 2 שהוא מוותר על צפת, על חלקת אדמה שכל הערבים מחשיבים כשלהם, אף אחד לא אמר זאת לפניו ובכל זאת כאן קוטלים אותו. מה אתה מצפה שהוא יגיד, שהוא אוהב את ישראל?

ככה זה, כשהצד השני לא מספק את הסחורה, יש אנשים שמספקים אותה בשבילו. אבו מאזן מסרב בתוקף לוותר על זכות השיבה? לא נורא, יהיו כאן אנשים שישבעו שהוא דווקא מוכן ורק אנחנו לא רואים את זה. מה לעשות שבאותו ראיון הוא לא אמר את מה שאתה חושב שהוא אמר? כן, הוא אמר שהוא אישית לא יחזור לצפת. אז זה ויתור על זכות השיבה של כלל הפלשתינאים? אגב, איזו סמכות יש לו בכלל לוותר על אותה "זכות", לו הוא היה חושב לרגע לעשות את זה?

אם בכל זאת אתה חושב שלזה הוא התכוון, כבר למחרת הוא הכחיש בתוקף את הפרשנות הזו. אז אתה מאמין למה שאפשר אולי באופן קלוש להבין ממה שהוא אמר אבל מתעלם ממה שהוא אומר באופן ברור?

הוא משרת את האינטרסים שלו ושל עמו ויוצא נגדנו, ומנגד, עושה דברים כדי שעמו יאהב אותו.

אז האינטרס של עמו הוא לסרב לכל הצעה של מדינה על 99-100% מהשטח השנוי במחלוקת, כולל זכות שיבה חלקית לעשרות עד מאות אלפים? כי הצעה כזו הוא לא הסכים לקבל.

זה לא שהם לא רוצים, אנחנו גם לא רוצים, ביבי עלה על עץ גבוה ולא יורד ממנו. צריך לקום ולעשות משהו בעניין גם אם זה יגרום להפסקת הבנייה בהתנחלויות.

מה אתה מקשקש? איזה עץ גבוה? מי שמסרב למו"מ הוא אבו מאזן, לא ביבי. אבו מאזן מוכן למו"מ רק אם ימלאו שורה של תנאים מוקדמים: הפסקה מוחלטת של בניה ישראלית (אבל הם יכולים להמשיך לבנות כמובן), שיחרור אסירים פלשתינאים (שיושבים בכלא סתם כי לא אהבנו את הפרצוף היפה שלהם) ועמדת הפתיחה הישראלית למו"מ תהיה ההצעה המאוד-מרחיקת-לכת שאולמרט הציע ושאבו מאזן סירב לקבל! על איזה עץ גבוה עלה ביבי?

מה, הקפאת הבניה? אתה שוכח שהיתה הקפאה כזו. עשרה פאקינג חודשים, בעלות כסית ניכרת ועלות פוליטית אדירה (רק תחשוב כמה מהמצביעים של הבית היהודי היו מצביאים לליכוד אם לא היתה ההקפאה) ומה יצא מזה? גורנישט מיט גורנישט. במשך תשעה חודשים אבו מאזן סורב למו"מ בטעה שההקפאה היא תרגיל ורק בחודש האחרון הסכים למו"מ - אבל זה היה מו"מ עקיף דרך ארה"ב והוא היה על התנאים שבהם אבו מאזן יסכים לחזרה למו"מ ישיר... שכמובן נגמר ברגע בו נגמרה ההקפאה. האמריקאים לחצו וביבי הסכים להקפאה נוספת של עוד שלושה חודשים, אבל בסוף האמריקאים ירדו מזה.

אז מי עלה על עץ ולא מוכן לרדת ממנו?

לא רוצים להכיר בך, שלא יכירו, אני אוכל להתנתק מהם ברגע שהם יקימו מדינה. לקפל את תשתיות המים, החשמל והכסף, נראה אותם אח"כ. הביצים בסל שלנו, אנחנו לא עושים חצי דבר. האשמה היא בחציה שלנו.

אף פעם לא דרשו הכרה בישראל כבמדינה יהודית כתנאי למו"מ, זו דרישה לסיום המו"מ. וזו דרישה קריטית. עובדה שגם העבודה היום מציגה את זה כיעד למו"מ. ולמה היא קריטית?

כי אנחנו מדברים על עקרון שתי מדינות לשני עמים. כלומר מדינה אחת לעם הפלשתינאי ומדינה אחת לעם היהודי. הרי אם נסכים להקים לצידה של מדינת ישראל את מדינת יהודה, שאזרחיה יהיו המתנחלים, אף אחד לא יאמר שהסכמנו לפתרון שתי מדינות, נכון? אבל אבו מאזן, ולפניו ערפאת, לא מוכנים לפתרון של שתי מדינות לשני עמים - הם מוכנים לפתרון של שתי מדינות, אחת פלשתינאית (העם הגאה שלו יש היסטוריה של 7500 שנים, בפעם האחרונה שהם ספרו) והשניה תהיה חצי פלשתינאית עכשיו ולגמרי פלשתינאית אח"כ. מין שתי מדינות לשני עמים בממוצע - אחת וחצי להם, חצי לנו.

כי, אומר אבו מאזן, אין דבר כזה בכלל "עם יהודי". יש רק דת יהודית. ולמדינה לא יכולה להיות דת, זה מותר רק לכמעט כל המדינות הערביות כולל המדינה הפלשתינאית, שלהן חוקות שקובעות שדת המדינה היא מוסלמית. ובכלל, ליהודים אין שום קשר לארץ ישראל. את תהיה מדינת פלסטין, שתהיה מדינת הלאום של העם הפלשתינאי ותושביה יהיו פלשתינאים בלבד, ותהיה מדינת ישראל, שלא תהיה מדינת לאום בכלל, אזרחיה יהיו היהודים שגרים בה היום, הפלשתינאים שגרים בה היום וכל ה"פליטים" (בין שישה לתשעה מיליונים) שירצו "לחזור" אליה. כל מי שמפחיד מפני מדינה דו-לאומית עם רוב ערבי - זו בדיוק הדרישה של אבו מאזן.

לכן הדרישה להכרה בישראל כבמדינה יהודית, קרי מדינת הלאום של העם היהודי, חשובה כתנאי לסיום המו"מ. אם הם לא יסכימו לזה, אי אפשר יהיה לחתום על סיום הסכסוך כי הוא לא יסתיים, הוא רק יקבל מימד דמוגרפי נוסף.

מצד שני, בלי גזענות, רוב אנשי התקשורת בארץ אשכנזים. אשכנזים מטבעם שמאלנים. אין להם יצר עמידה על הרגליים. הם תמיד מתקפלים. הבעיה היא שגם השילטון כזה והוא לא מבין את המנטליות של העם. הוא חושב אירופה ולא חושב ישראל. מי שגדל עם כפית זהב בתוך התחת, סליחה על הביטוי, לא יכול להנהיג אותך. הוא לא כמוך, הוא חי באשליה, חושב שהכל בסדר. זה כי הוא לא מכיר חצי מהעם שלו, רק את הסביבה הקרובה שלו שאומרת לו שהכל בסדר.

מה אתה מקשקש? מה אני אגיד, חצי אשכנזי שכמותי? אני דווקא לא רוצה להתקפל. אתה , לעומת זאת, בעד התקפלות. אז אתה אשכנזי?

בכל מקרה, אז גם אתה מסכים שהתקשורת בארץ מוטה שמאלה. לפחות התקדמנו צעד אחד קדימה. אל תשאג, כעוד כמה שנים וכבר לא יוכלו להבחין בין עולה שכמוך לבין צבר מלידה.

אוייש איסתרא, זה שאמרתי לך שלום אז אני משתמש כפול? אני אחד ויחיד. פילון האלכסנדרוני. לא מייצג אף אחד פרט לעצמי.

אני פשוט זוכר אותך מדיונים קודמים שהעליתי כאן ובפורום כללי, אז ברוך הבא

תביט על שם המשתמש שלו אתה מגיב. רואה מה כתוב שם? איסתרא או מילפורד? לעזאזל, הניק שלו בכלל באנגלית, איך הצלחת להתבלבל?

פססט, גם מדינות סקנדינביה כבר לא מממשות את המודל הסקנדינבי.

http://www.themarker.com/wallstreet/1.661173

מדיניות פיסקלית הדוקה הורידה את חלקו של המגזר הציבורי בתמ"ג לקצת יותר מ-50% ובורג אמר כי הוא מעוניין להגיע לשיעור נמוך משל בריטניה. בלי לנטוש את מודל הרווחה השוודי הנדיב, הממשלה מנהיגה מדיניות של מיסוי נמוך והפחתה בהטבות הסוציאליות. בורג קורא לכך "חיזוק אתיקת העבודה" וריינפלדט פשוט מעוניין שהעבודה תהיה משתלמת לעובדים. ריינפלדט ובורג מאמינים כי בעלות פרטית היא מנוע לשגשוג, והתוצאות מרהיבות. לאחר שהיוותה מקרה מבחן לאבטלה צומחת - מלבד במגזר הממשלתי המנופח - נהפכה שוודיה ליצרנית גדולה של משרות במגזר הפרטי. הממשלה קיצצה במסים שפגעו בכדאיות התעסוקה וקיצצה בהטבות. שוודיה כבר לא מתבלטת בהוצאות רווחה מופרזות. גיל הפרישה הועלה ל-67, ומסי העושר והירושה בוטלו.

הכל נכון, חוץ מדבר אחד קטן - כל מה שכתבת שגוי... :P

אתה יודע, פעם העליתי פוסט כאן ושאלתי מה עשה ביבי נתניהו לטובת עם ישראל. אולי פספסתי משהו שהרבה ח'ברה מכאן רואים.

דווקא קיבלת תשובות ארוכות, כולל שלי, שמהן התעלמת. כשלא רוצים לראות את המציאות, תמיד אפשר להמציא מציאות חלופית.

ועכשיו אני הולך להצביע. להתראות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים