עבור לתוכן

עזרה בהרכבת תחנת עבודה לתלת מימד- עד 8000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני אשמח אם תוכלו לעזור לי לתכנן את המחשב החדש שאני מתכנן להרכיב בשבועות הקרובים.

אני מעצב תעשייתי שעובד בעיקר בתוכנת solidworks. זאת תוכנה שעובדת ב open-gl, ולא תומכת כל כך בריבוי מעבדים/קורים/ת'רדים.

אני מעורב בפורום אחר שעוסק בתוכנה ושם ייעצו לי חד משמעית על קניית מעבד 3770K. במסגרת התקציב שלי זה המעבד שיתן לי ביצועים מצויינים ותמורה טובה לכסף.

חוץ מהמעבד, יש לי עכשיו כרטיס מסך ATI firepro 5800, שאני ממשיך איתו בינתיים למחשב החדש.

חוץ משני הרכיבים האלו, אני צריך מכם עזרה בבחירת שאר הרכיבים למחשב.

יש לי כרגע במחשב 2 כוננים WD 2TB RAID1, האם לדעתכם אני אוכל להעביר אותם בלי לפרמט למחשב החדש? אם הם SATA, האם יש הבדל במהירות בכוננים אם אני קונה כוננים זהים רק SATA 2/3?

דבר אחרון לבינתיים- הסתכלתי קצת על מארזים, ואהבתי את ה NZXT 410, וחשבתי גם להשתמש בקירור מים בלופ סגור כמו CORSAIR H70. אבל אני לא נעול על אף אחד מהעניינים האלו.

1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? חסכון תמיד טוב, אבל חשוב לי מערכת איכותית ויציבה.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 9000 ש"ח במידה וזה ממש קריטי לדעתכם

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנון הנדסי- תלת מימד

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה (תחנת עבודה שעובדת חזק כל היום)

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: בכלל לא

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני עובד עם 2 מסכים. אחד 22 אינץ' 1680X1050, והשני 17 אינץ' בעיקר לטלויזיה

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאוד ב open-gl

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אני צריך רק מקלדת אלחוטית טובה, רצוי לוג'יטק

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? רק כרטיס מסך שקיים

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7-8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? חשבתי להגיע עם המעבד עד 4GHZ, אבל אני לא רוצה המון רעש מהמחשב

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? צריך 7PRO 64BIT, אני מרכיב הכל

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין חשיבות, אזור תל אביב

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). אני רוצה SSD למערכת הפעלה. חשבתי על אינטל 520 120GB, אבל אני לא נעול על זה אם יש לכם המלצות אחרות באותה איכות. אני צריך RAID, אבל בכלל לא צריך SLI.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? אני מחליף מערכת כל 3 שנים. הדבר היחידי שאולי אשדרג הוא כרטיס המסך שלי.

בטח יהיו לי עוד הערות ושאלות בהמשך...

תודה רבה מראש לכל מי שטורח לעזור לי.

בברכה,

יואל

פורסם
  • מחבר

התחלתי להרכיב רכיבים ב KSP.

איך זה נראה לכם?

אני צריך עוד להוסיף לזה WIN7 PRO 64BIT, ככה שזה יצא בסוף קרוב ל 7000 ש"ח.

סל קניות [table] [tr] [td]מק"ט[/td] [td][/td][td]מוצר[/td] [td]מחיר יח'[/td] [td]כמות[/td] [td]סה"כ מחיר[/td] [td]cartempty.png[/td] [/tr] [tr] [td]22056 [/td][td]

[/td][td]מארז Corsair CC600TWM-WHT Graphite Special Edition White Mid-Tower Case No PSU [/td][td]795 [/td][td]minus-icon.png1plus-icon.png [/td][td]795 [/td][td]101.png[/td][/tr] [tr] [td]22558 [/td][td]

[/td][td]צורב פנימי Sony Optiarc AD-7280S DVD±RW x24 Black Sata [/td][td]115 [/td][td]minus-icon.png1plus-icon.png [/td][td]115 [/td][td]101.png[/td][/tr] [tr] [td]23521 [/td][td]

[/td][td]Intel 120GB SSD 520 Series Sata III 2.5'' SSDSC2CW120A3K5 Retail [/td][td]755 [/td][td]minus-icon.png1plus-icon.png [/td][td]755 [/td][td]101.png[/td][/tr] [tr] [td]23702 [/td][td]

[/td][td]לוח אם Asus P8Z77-V LE s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 XMP, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI, DP [/td][td]905 [/td][td]minus-icon.png1plus-icon.png [/td][td]905 [/td][td]101.png[/td][/tr] [tr] [td]24014 [/td][td]

[/td][td]מעבד אינטל Intel Core i7 3770K 3.5Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray [/td][td]1660 [/td][td]minus-icon.png1plus-icon.png [/td][td]1660 [/td][td]101.png[/td][/tr] [tr] [td]24401 [/td][td]

[/td][td]Antec EarthWatts 650W Platinum 12cm PSU EA-650 Platinum (Retail) [/td][td]690 [/td][td]minus-icon.png1plus-icon.png [/td][td]690 [/td][td]101.png[/td][/tr] [tr] [td]25730 [/td][td]

[/td][td]זיכרון למחשב Kingston HyperX Beast 2x8GB DDR3 1600MHz [/td][td]690 [/td][td]minus-icon.png1plus-icon.png [/td][td]690 [/td][td]101.png[/td][/tr] [tr] [td]26117 [/td][td]

[/td][td]קירור נוזלי Corsair Hydro H80i [/td][td]520 [/td][td]minus-icon.png1plus-icon.png [/td][td]520 [/td][td]101.png[/td][/tr] [tr][td][/td][td][/td][td][/td][td][/td][td][/td][td][/td][td]

[/td][/tr] [/table]

6130 ₪סך הכל תשלומים:6028 ₪מזומן שטרות

אני במיוחד לא סגור בנושא של לוח אם. יש המון סוגים שונים (גם שאני רוצה רק מחברות אסוס וג'יגבייט יש להם מבחר גדול) וקשה לי לראות את ההבדלים ביניהם גם כשאני עושה השוואה של כמה לוחות באתר.

גם בנושא הזכרונות, אני רוצה 16 ג'יגה, אבל לא סגור כרגע אם יותר חשוב לי מהירות (האם באמת יש צורך מעשי לעבור 1600MHZ?) או LATENCY?

בכל אופן, אני אשמח לכם הערה או תגובה שתעזור לי לפנות בכיוון הנכון.

יואל

פורסם

החומרה שלקחת די יקרה ולא ממש משתלמת.

הנה אפשרות נוספת לדוגמא הכוללת:

- קירור אויר חזק, שקט וזול יותר למעבד מאשר קירור המים.

- לוח-אם משתלם יותר.

- ספק כח מצויין בעלות נמוכה יותר- אתה ממש לא צריך תקן פלטינה, חבל.

- זכרונות משתלמים הרבה יותר.

- מארז שקט יותר ומשתיק.

- כונן SSD מעט מהיר יותר.

מעבד:

Intel Quad-Core i7 3770K 3.5Ghz HyperThreading 8MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1672

קירור למעבד:

Scythe MUGEN 3 REV B

כמות: 1 - מחיר: ₪207

לוח אם:

Gigabyte GA-Z77-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪627

מארז:

Fractal Design Define R4 Titanium

כמות: 1 - מחיר: ₪589

ספק כוח:

SeaSonic ECO 600W Active PFC, 2X PCI-E 6/8, 46A / 12V Single Rail 220V Only

כמות: 1 - מחיר: ₪350

זיכרון:

Corsair 8Gb CMV8GX3M1A1600C11 CL11

כמות: 2 - מחיר: ₪226

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪490

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

המהרת מערכת מחשב:

אני מעוניין בהמהרת המעבד

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4387

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4300 ₪

פורסם

מה עם כרטיס מסך? או שהמעבד הגרפי המובנה של אינטל יספק אותך :P

פורסם
חוץ מהמעבד, יש לי עכשיו כרטיס מסך ATI firepro 5800, שאני ממשיך איתו בינתיים למחשב החדש.
פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה. באופן כללי, אני מעדיף להוציא עוד קצת כסף ושיהיה לי מחשב עם רכיבים איכותיים ואמינים. זה לא מחשב למשחקים, אלא הפרנסה שלי ואני עובד חזק על המחשב כל היום.

בגלל זה למשל בחרתי את הספק פלטינום- הבנתי שזה בסוף יוצא משתלם בחשבון החשמל.

בנוגע לקירור אויר- האם הוא יספק אותי בשביל להמהיר את המעבד עד 4.5? האם במהירות הזו קירור אויר או מים יהיו יותר שקטים? שוב, לא אכפת לי לשים עוד כמה מאות שקלים ולקבל מחשב יותר עמיד ושקט.

בנוגע לזיכרון- לא כדאי זכרון עם לטאנסי יותר נמוך? הבנתי ש9 זה טוב. גם האם הזכרון הזה תומך ב XMP?

שוב תודה,

יואל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים