עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט בכ-3K לא כולל ציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

[table][tr][td][table][tr][td]מעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Quad-Core i5 3570K 3.4Ghz 6MB Tray

כמות: 1

מחיר: ₪1147[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קירור למעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Original 1155 ליבת נחושת - עד 95W

מחיר: ₪43[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]לוח אם:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte GA-B75M-D3H

מחיר: ₪357[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]מארז:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Fractal Design Core - 3000 Mid Case

מחיר: ₪395[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]ספק כוח:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Seasonic G-360 Active PFC Lowest Gold Level Supported PS With PCI-E 6/8

מחיר: ₪365[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]זיכרון:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Kingston Kit (4Gx2) Hyper-X XMP (extreme memory profile) RED

מחיר: ₪293[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קשיח למחשב שולחני:[/td][/tr][/table][table][tr][td]WD 1.0TB Sata 3 Black Caviar

מחיר: ₪608[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]

סה"כ: ₪3208

המחשב מיועד לשימוש ביתי תכני HD בעיקר, גלישה באינטרנט ומשחקים קלים.

מתעקש על intel. והסיבה שלקחתי מעבד שמיועד לOC היא שהוא היחיד עם הHD 4000

לא איכפת לי להשקיע במעבד איכותי כי אני מצפה מהמחשב שישרת אותי ב 6-7 שנים הקרובות לשימושים הנ"ל.

חשוב לי שהמחשב יהיה מהיר מאוד!!!!

תודה מראש!!

[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]

פורסם

יש לי 2 שאלות אליך:

- למה אתה חושב שליבה גראפית כמו HD2500 תגביל אותך בשימושיך?

- אתה באמת חושב שעדיף להשקיע על מעבד מרובע ליבה לשימוש ביתי פשוט, כשמעבד כמו G640 שעולה בערך רבע מממחיר 3570 יספק לך בדיוק את אותה חוויית השימוש בדיוק? בטווח הארוך (נניח בעוד שנתיים-שלוש) כשתרגיש שהמחשב מתחיל להגביל בצורה כלשהי, עדיף להחליף את השילוש שלך בהפרש הכספי שהרווחת כאן ותאריך את חיי המחשב עוד יותר ויהיה לך חומרה מעודכנת יותר (וכנראה שגם חזקה יותר מהמרובע ליבה שאתה רוצה לקנות).

פורסם
  • מחבר

ש לי 2 שאלות אליך:

- למה אתה חושב שליבה גראפית כמו HD2500 תגביל אותך בשימושיך?

- אתה באמת חושב שעדיף להשקיע על מעבד מרובע ליבה לשימוש ביתי פשוט, כשמעבד כמו G640 שעולה בערך רבע מממחיר 3570 יספק לך בדיוק את אותה חוויית השימוש בדיוק? בטווח הארוך (נניח בעוד שנתיים-שלוש) כשתרגיש שהמחשב מתחיל להגביל בצורה כלשהי, עדיף להחליף את השילוש שלך בהפרש הכספי שהרווחת כאן ותאריך את חיי המחשב עוד יותר ויהיה לך חומרה מעודכנת יותר (וכנראה שגם חזקה יותר מהמרובע ליבה שאתה רוצה לקנות).

האם למשחקים קלים HD 4000 לא ייתן ביצועים טובים יותר??

וכשאתה אומר "אותה חווית שימוש בדיוק" אתה בטוח ב100%?? אם נעמיד ביצועי ליבה אחת למבחן בין שניהם??

והאם בשימוש ביתי לא יהיה לי שום תועלת מארבעת הליבות??

תודה חבר

פורסם
האם למשחקים קלים HD 4000 לא ייתן ביצועים טובים יותר??

בשביל משחקים קלים יש לך את סדרת Vision של AMD שכוללת ליבות גראפיות חזקות בהרבה, או שאתה יכול לצרף כרטיס מסך נחמד כמו HD5670.

וכשאתה אומר "אותה חווית שימוש בדיוק" אתה בטוח ב100%?? אם נעמיד ביצועי ליבה אחת למבחן בין שניהם??

אין קשר להעמדה במבחן- מן הסתם שהקוואד יקח. השוואה נכונה תהיה כזו- קח בנאדם ותושיב אותו פעם אחד על מערכת המבוססת מעבד כפול ליבה "פשוט", ולאחר מכן מערכת שניה מבוססת מרובע ליבה חזק, מבלי שהוא יודע על איזו מערכת הוא יושב כל פעם. אתה חושב שהוא ידע להבחין בצורה חד משמעית באיזה מחשב וורד נפתח לו מהר יותר? או גלישה באינטרנט עם 10 טאבים? הרצה של תכנים באבחנה גבוהה או הרצה של משחק פשוט עם כרטיס מסך נפרד בסיסי? התשובה היא כנראה שלא.

והאם בשימוש ביתי לא יהיה לי שום תועלת מארבעת הליבות??

תלוי מה אתה מגדיר כשימוש ביתי. אם מדובר על פירוט השימושים שאתה ציינת (ללא שום תוכנות "כבדות"), לא.

יש לך כאן 2 ברירות עיקריות:

- הברירה הראשונה היא ללכת על מערכת "בסיסית" ואני בכוונה כותב בסוגריים, כי היא אומנם בסיסית אך לרוב היא מספיקה למשתמש הממוצע מעל ומעבר. מערכת שכזו עבורך תהיה: מעבד G860+לוח B75+זיכרון 4GB ראם, כונן קשיח טרה, צורב סטנדרטי ומארז+ספק איכותיים וכרטיס מסך מינימאלי להרצה של משחקים קלים- סה"כ יעלה פחות מ-2000 ש"ח, כאשר אם תלך על מעבד פשוט מסדרת Vision תחסוך עוד יותר בכך שתוותר על כרטיס המסך הנפרד.

- הברירה השניה היא לקחת את המקסימום שאתה יכול בתקציב, שיהיה מעל ומעבר לדרישותיך, אך לא לקפוץ יותר מדי מעל הפופיק. למשל- מעבד i5-3470 עם לוח B75, ביחד עם 8GB זיכרון ראם, כונן קשיח של טרה או 2TB+כונן SSD למערכת ההפעלה ותוכנות נבחרות, כרטיס מסך בסיסי, צורב ומארז+ספק איכותיים. כל זה יעלה לך סביב ה-3000-3200 ש"ח.

במידה ויש לך את התקציב, קל מאוד לפזול לכיוון האפשרות השניה. השאלה היא האם תכלס אתה צריך את כל זה? אתה קונה מחשב לשימוש ביתי פשוט, כלומר אינטרנט, אופיס, סרטים ומשחקים קלילים- זהו, שום תוכנת עריכת שקר כלשהו כבדה ואני מניח גם שאין לך שום דרישות מיוחדות מצד רכיב כלשהו. לכן, אתה בכיף יכול לחסוך כאן ובעתיד פשוט לשדרג את השילוש (מעבד+לוח-אם+זכרון) ולקבל מערכת שהיא כמו חדשה.

זה לשיקולך, תגיד לי יותר איזו מ-2 המערכות הללו מתאימה לך (אתה גם יכול לשלב) ואין לי בעיה להרכיב אותה עבורך.

פורסם
  • מחבר

אשמח אם תכוון אותי לאופציה השנייה...

ומשהו קטן.. כשאמרתי משחקים קלים התכוונתי למשחקים בני 6-7 שנים (נניח GTA vice city) בשאיפה להגדרות הטובות ביותר...במקרה הזה האם המאיץ הגרפי שבמעבד יהיה מספיק חזק? כי עם כרטיס המסך אעדיף לחכות..כך שנצטרך לקחת את השיקול הזה בחשבון בבחירת הספק.

מספיק לי HD של 1TB ועם הSSD גם אחכה לירידת מחירים. לכן לא אוכל להסתפק בכונן ירוק..

וסתם ככה שאלה בצד (אם זה לא במקום הנכון תגיד) מה בעצם המשמעות של מהירות המעבד שמוצגת על הנייר לדוג':

i3-3225 3.30 GHz אל מול i5-3470 3.20 GHz אם בביצועי ליבה בודדת האח הקטן יתעלה על הI5 מדוע במפרטים המומלצים לגיימינג לעולם לא נראה את הI3, ואם הI5 יקח אני מבין כי אין כל משמעות אמיתית למספרים הללו.. ???

ואולי בעצם גם אני אוכל להסתפק בI3

פורסם
ומשהו קטן.. כשאמרתי משחקים קלים התכוונתי למשחקים בני 6-7 שנים (נניח GTA vice city) בשאיפה להגדרות הטובות ביותר...במקרה הזה האם המאיץ הגרפי שבמעבד יהיה מספיק חזק? כי עם כרטיס המסך אעדיף לחכות..כך שנצטרך לקחת את השיקול הזה בחשבון בבחירת הספק.

אם איני טועה, וייס סיטי יצא לפני משהו כמו 11 שנים. ועצם זה שאתה אומר לפני 6-7 שנים עדיין לא אומר שמדובר על משחקים קלים. לדוגמא קרייסיס יצא ב-2007- לפני 5 שנים. בכללי, משחקים ברמה של וייס סיטי ומטה, ליבה גרפית כמו HD2500 אמורה להריץ בצורה טובה. השיטה הכי טובה לבדוק היא פשוט להכנס ליוטוב ולראות אם מישהו ניסה.

דוגמא למישהו שהריץ GTA 4 (האחרון) על הליבה הזאת (HD2500) על הגדרות גרפיות בינוניות מינוס והמשחק רץ לו סביר.
כי עם כרטיס המסך אעדיף לחכות..כך שנצטרך לקחת את השיקול הזה בחשבון בבחירת הספק.

מה זאת אומרת? כלומר אתה מתכנן להוסיף כרטיס מסך בעתיד ממילא? אם כן, תפרט יותר לגבי השדרוג הזה.

מספיק לי HD של 1TB ועם הSSD גם אחכה לירידת מחירים. לכן לא אוכל להסתפק בכונן ירוק..

מסכים, אבל למה לקחת כונן שחור? מדובר על כונן שלא מוסיף הרבה ביצועים לעומת כונן "סטנדרטי" אך יקר ורועש יותר.

יש לך כיום כוננים (החל מטרה ומעלה) שמבוססים פלאטות של טרה, כלומר אתה מקבל ביצועים מצויינים מצד כונן הקשיח, יותר מהדור הקודם ומחלק מהכוננים בדור הנוכחי. את הכונן הזה אני מתכנן לשים במפרט שלך.

וסתם ככה שאלה בצד (אם זה לא במקום הנכון תגיד) מה בעצם המשמעות של מהירות המעבד שמוצגת על הנייר לדוג':

i3-3225 3.30 GHz אל מול i5-3470 3.20 GHz אם בביצועי ליבה בודדת האח הקטן יתעלה על הI5 מדוע במפרטים המומלצים לגיימינג לעולם לא נראה את הI3, ואם הI5 יקח אני מבין כי אין כל משמעות אמיתית למספרים הללו.. ???

זה בעייתי לענות לך על זה וכל מי שיגיד לך משהו שהוא חד משמעי יטעה. אומנם מדובר על 2 מעבדי ivy-bridge אך הם כוללים תכונות שונות.

החל מהתדר, ועד לזיכרון הקאש שלהם ועד לתמיכות נוספות כמו HT שה-i3 תומך וה-i5 לא (הדמיה לליבות לוגיות נוספות) וכן גם באופטימזציה של כל תוכנה ותוכנה.

במפרטים המומלצים בקטגוריית גיימינג יש מפרטים שכלול בהם מעבד i3 וכפולי ליבה נוספים (לדוגמא פנטיום G). המעבדים הללו מופיעים בעיקר במפרטים לשוק הנמוך-בינוני כי לגיימינג עדיף להתמקד בכרטיס המסך שכן הוא זה שקובע בעיקר כיצד ואיך משחקים ירוצו. מעבדי פנטיום G מגבילים מעט משחקים כבדים, ורק בסצנות כבדות. לכן קל וחומר שהמעבדים האלה לא יגבילו שימושים סטנדרטיים.

ואולי בעצם גם אני אוכל להסתפק בI3

מעבדי i3 הם מעין הכלאה של פנטיום G ו-i5. כלומר, מצד אחד i3 הוא מעבד כפול ליבה כמו פנטיום G, אך מצד שני עושים שימוש בהדמיה של 4 ליבות לוגיות (HT)- כמו 4 ליבות פיזיות ב-i5 והמחיר עומד באמצע בהתאם.

היות ו-HT לא תורם הרבה לביצועי המעבד (כתלות בתמיכת התוכנות השונות כמובן), לכן עיקר השיקול שלך אמור להיות או מעבד G החסכוני וככל הנראה המעבד המשתלם ביותר שיש, או i5-3470 שאומנם משתלם, אך מיועד בעיקר לאנשים שצריכים כח עיבוד גדול יותר.

אין ספק שמעבד מרובע ליבה "יחזיק" לך יותר זמן מבחינת מרווח נשימה בביצועים מאשר כפול ליבה, שכן השוק עובר לריבוי ליבות (נכון להיום), אך השאלה האם אותה תוספת כספית (במקרה הזה בין G ל-i5 עומדת על משהו כמו 650 ש"ח) אכן שווה את אותו ההפרש שתקבל, שכן אולי כפי שציינתי מקודם עדיף לעשות שדרוגון באמצע בעזרת ההפרש הכספי הזה. זה כמובן שיקול שלך, אני לא אוהב לדחוף אנשים לקנות משהו שהם לא ירגישו שלמים איתו.

פורסם
  • מחבר
מה זאת אומרת? כלומר אתה מתכנן להוסיף כרטיס מסך בעתיד ממילא? אם כן, תפרט יותר לגבי השדרוג הזה.

השאיפה שלי לבנות עכשיו מחשב טוב כך שאני משאיר לעצמי אפשרויות שדרוג לעתיד, ואך ורק במידה ואצטרך.

בשימוש היומיומי כמעט לא משחקים במחשב. אך אם אחי הקטן יחליט שבא לו לשחק אני לא רוצה לגלות שזה לא אפשרי..

מכאן נובעת החשיבה לקנות מעבד טוב שיאפשר רמה בסיסית למשחקים בלי להשקיע במאיץ גרפי נפרד.(אך אם בעוד שנתיים ואפילו שלוש אחליט להוסיף כרטיס חשוב לי שהמעבד לא יהווה צוואר בקבוק..)

לגבי הכונן הקשיח אתה בטוח מבין יותר. אך חשבתי שאם כרגע אני לא משקיע בSSD כל תוספת בביצועים ואפילו קטנה תהיה שווה את ההשקעה

. מה גם שיש עליו 5 שנים אחריות משהו שגם משך לי את העין. אך בעניין הזה אני משאיר את ההחלטה בידיים שלך.

זה בעייתי לענות לך על זה וכל מי שיגיד לך משהו שהוא חד משמעי יטעה. אומנם מדובר על 2 מעבדי ivy-bridge אך הם כוללים תכונות שונות. החל מהתדר, ועד לזיכרון הקאש שלהם ועד לתמיכות נוספות כמו HT שה-i3 תומך וה-i5 לא (הדמיה לליבות לוגיות נוספות) וכן גם באופטימזציה של כל תוכנה ותוכנה. במפרטים המומלצים בקטגוריית גיימינג יש מפרטים שכלול בהם מעבדi3 וכפולי ליבה נוספים (לדוגמא פנטיום G). המעבדים הללו מופיעים בעיקר במפרטים לשוק הנמוך-בינוני כי לגיימינג עדיף להתמקד בכרטיס המסך שכן הוא זה שקובע בעיקר כיצד ואיך משחקים ירוצו. מעבדי פנטיום G מגבילים מעט משחקים כבדים, ורק בסצנות כבדות. לכן קל וחומר שהמעבדים האלה לא יגבילו שימושים סטנדרטיים.

כן, אך אני עדיין לא מבין למה כדאי לקנות מעבד מלפני כמה דורות שיכול להיות שבעוד שנתיים יתקשה לבצע פעולות פשוטות. זו השקעה מאוד קצרת טווח. בעוד שמציעים לאותם אנשים להשקיע במאיצים גרפים מאוד יקרים.

כמו גם ההמלצה לשדרוגון ב700 שקלים שאחסוך עכשיו שאני לא מצליח להבין כמה היא פרקטית. הרי השילוש הזה במקרים שלא מיועדים לגיימינג הוא עיקר המחשב! מה שהופך את זה לשדרוגון - פשוט להחליף מחשב..

אניוואי אני ממש סומך על ההחלטה שלך ואודה לך אם תמשיך לסייע לי בעניין.. תודה

פורסם
השאיפה שלי לבנות עכשיו מחשב טוב כך שאני משאיר לעצמי אפשרויות שדרוג לעתיד, ואך ורק במידה ואצטרך.

בשימוש היומיומי כמעט לא משחקים במחשב. אך אם אחי הקטן יחליט שבא לו לשחק אני לא רוצה לגלות שזה לא אפשרי..

מכאן נובעת החשיבה לקנות מעבד טוב שיאפשר רמה בסיסית למשחקים בלי להשקיע במאיץ גרפי נפרד.(אך אם בעוד שנתיים ואפילו שלוש אחליט להוסיף כרטיס חשוב לי שהמעבד לא יהווה צוואר בקבוק..)

השאלה מה הוא ירצה לשחק. אם מדובר על משחקים בסיסיים כמו שציינת, הליבה הגראפית המובנת במעבד אמורה להספיק, או שתוכל להשקיע כ-290~ ש"ח בכרטיס כמו HD5670 (ב-TMS ספציפית בדקתי) אשר חזק יותר. להשקיע פחות מ-10 אחוז מהמחיר הכולל של המחשב על כרטיס המסך, כאשר גיימינג קליל זאת אחת הדרישה, לא נראה לי משהו הזוי.

כן, אך אני עדיין לא מבין למה כדאי לקנות מעבד מלפני כמה דורות שיכול להיות שבעוד שנתיים יתקשה לבצע פעולות פשוטות. זו השקעה מאוד קצרת טווח. בעוד שמציעים לאותם אנשים להשקיע במאיצים גרפים מאוד יקרים.

כמו גם ההמלצה לשדרוגון ב700 שקלים שאחסוך עכשיו שאני לא מצליח להבין כמה היא פרקטית. הרי השילוש הזה במקרים שלא מיועדים לגיימינג הוא עיקר המחשב! מה שהופך את זה לשדרוגון - פשוט להחליף מחשב..

אם התכוונת למה שאני חושב שהתכוונת- פנטים G הוא לא "פנטיום" שהיה פעם (כלומר פנטיום 4 וכדומה). מדובר רק על שם שאינטל נתנו לסדרת המעבדים לשוק הנמוך-בינוני שלהם למען אותם ימי "פנטיום" עליזים. מעבד כמו G640 מבוסס ארכיטקטורת sandy-bridge שהיא מהדור הקודם (כמו מעבדי i7-2600/i5-2500/i3-2120 שהפרשי הביצועים של הדור הזה לדור הנוכחי הם באחוזים בודדים לרוב), לכן אם חשבת שמוצע לך כאן מעבד ישן- אתה כמובן טועה.

השקעה שהיא לטווח קצר? שמע, אני לא נביא אבל רוב הסיכויים שלו. דוגמא פשוטה- אני וחבר שלי קנינו מחשב בהפרש של חודש, לפני איזה 4.5 שנים.

אני קנית מעבד מרובע ליבה Q9550 שהיה נחשב אז למצויין (וגם היום הוא לא רע בכלל), והוא קנה כפול ליבה e5200 נחשב אז לאחלה מעבד- משתלם מאוד לשוק הביתי וגיימינג לייט, ובהחלט ניתן להשוותו ל-G640 כיום. להגיד לך שאני מרגיש הבדל כיום בשימוש השוטף בין המחשב שלי למחשב שלו? אשקר אם אומר שכן. e5200 עדיין מריץ את כל התוכנות הסטנדרטיות בצורה חלקה לחלוטין והשדרג היחיד שהוא עשה זה הוספת ראם (מ-2GB ל-4GB).

השימוש השוטף שלך במחשב, כלומר בתוכנות סטנדרטיות ובסיסיות, לא משתנה דרמטית לאורך השנים, אם בכלל. חלק מהתוכנות כן הופכות להיות כבדות יותר אך חלק מהתוכנות גם עוברות אופטימיזציה טובה יותר. כמו כן, בלי קשר למחשב, בכל שנה הוא נעשה חלש יותר ויותר בגלל בלאי- בין אם תקח מעבד עם 8 ליבות או מעבד כפול ליבה, הביצועים שלהם בעוד 4-5 שנים יהיו מעט נחותים יותים מאשר הביצועים שלהם כיום, כשהם חדשים.

אותו "שדרוגון" שעושים עם השילוש הוא באמת שדרוגון ולא החלפת מחשב. מארז, ספק, צורב, כרטיס מסך וכונן קשיח אתה לא מחליף. אתה הולך לחנות עם המחשב, אומר להם אני רוצה לקנות שילוש X,Y ו-Z ואחרי כמה ימים מחזירים לך את המחשב כמו חדש, עם ביצועים טובים בכמה רמות (זה במידה ואתה לא יודע להרכיב/לפרק לבד כמובן). למרות שזה נראה כך, הכוונה שלי כאן היא להסביר לך יותר מה שקורה תכלס, כי לפעמים העדפות שלך והדעות שלך משבשות לגמרי את העובדות. לקנות מחשב לצרכים בסיסים ולהשקיע על חומרה חזקה יותר לשריון עתידי זה אפשרי והגיוני, אבל יש סיכוי גדול יותר שתגלה שוואלה, לא הייתה צריך להשקיע את אותם אקסטרה כמה מאות שקלים בשביל חומרה בומבסטית. אם אתה חושב שתתעסק בתוכנות כבדות יותר בעתיד, ובאמת ש"אין לך כח" להתעסק עם שדרוג או שניים וזה לא קריטי עבורך לשלם עוד בשביל חומרה חזקה יותר...תפאדל, שיקול שלך. בכל מקרה תקבל כאן מפרט עם חומרה איכותית ומשתלמת.

פורסם
  • מחבר

מעריך את העזרה שלך מאוד. ממש תודה!

לגבי המחשב די השתכנעתי... ואני אודה לך אם תציג בפני את שתי האופציות--(פנטיום G והI5 ) שנראות לך בגדר סביר,

ועונות בצורה טובה+ על הדרישות שלי. נראה לי שהבנת את הראש שלי :s07:

לגבי מה שאמרת שהשימוש השוטף לא משתנה דרמטית לאורך השנים, בזמנו.. 2005 קנינו מחשב מבוסס P4 (עם התושבת 478) עם כרטיס שהיה איכותי בזמנו ג'יפורס FX-5200 (מערכת שעלתה בזמנו כ4.5K) ולמען האמת לי דווקא זכור שאחרי כשנתיים שלוש המחשב די זייף לדוג' אחרי לילה שאימיול היה עובד בבוקר כבר היית צריך להפעיל את המערכת מחדש ל"התרעננות" למה הוא היה מקרטע...אומנם משרת אותי עד היום בדם יזע והרבה פירמוטים אבל שורד..שורד זו המילה וזה מה שמפריע לי. אני די שרוט בקטע הזה וחשוב לי שהכל ירוץ חלק..

תודה

פורסם

אם קנית את המחשב הזה ה-2005 ב-4 וחצי אלף, ככל הנראה עבדו עליך. היה לי בערך את אותו המחשב (פנטיום 4, 3Ghz עם fx5200) שנקנה בסוף 2003 בפחות מ-3 וחצי אלף למיטב זכרוני. כלומר, קנית חומרה בת שנה-שנתיים.

הנה 2 מפרטים לפי בקשתך. הראשון הינו ה"בסיסי" יותר. אפשר כמובן לשלב.

מפרט ראשון:

מעבד:

Intel Dual-Core Pentium G840 2.8Ghz 3MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪280

לוח אם:

MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0

כמות: 1 - מחיר: ₪306

מארז:

באנדל תקציבי - Gigabyte Luxo X140 + FSP 400W HCN - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪320

זיכרון:

Hynix Original 4GB DDR3 1600 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪107

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14

כמות: 1 - מחיר: ₪401

כרטיס מסך:

Sapphire 5670 1GB GDDR5 HDMI

כמות: 1 - מחיר: ₪288

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪105

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪1807

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 1771 ₪

מפרט שני:

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪899

קירור למעבד:

Intel Original 1155 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪43

לוח אם:

MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0

כמות: 1 - מחיר: ₪306

מארז:

באנדל תקציבי - Fractal Design Core 1000 + Seasonic SSET400W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪450

זיכרון:

Corsair 8Gb CMV8GX3M1A1600C11 CL11

כמות: 1 - מחיר: ₪226

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14

כמות: 1 - מחיר: ₪401

כרטיס מסך:

Sapphire 5670 1GB GDDR5 HDMI

כמות: 1 - מחיר: ₪288

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪105

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪2718

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 2664 ₪

פורסם
  • מחבר

תודה יאיר, נראה שאלך על השני, כצפוי...

רק משהו קטן נוסף. לגבי הכונן הקשיח, בוא נאמר שבאמת אין תוספת ביצועים כלל, לא יהיה כדאי להשקיע את ה180 הנוספים ולו רק בשביל 5 שנים אחריות? הרי היום תוחלת החיים של הHDים מאוד קצרה אז בראייה שלי (שיכול להיות שהיא מוטעית) זה שאני מקבל פי 2.5 בזמן האחריות שווה תוספת של 50%. אא"כ תאמר שיש כאן היבטים נוספים כמו צריכת חשמל לדוג'.

ולגבי הספק האם כדאי להשקיע בGOLD?? לדוג': Seasonic G-SERIES 360W

שאלה נוספת האם במארז המוצע יש תאופציה של סידור כבלים מאחורי הלוח?

תודה רבה. אורי

פורסם
  • מחבר

הקפצה :jump:

YairZ כבר לא פה??

פורסם
  • מחבר

הקפצה

יאיר כבר עזר לי בבניית המפרט. מישהו יכול להמשיך לסייע לי ולענות לי על השאלות האחרונות???

פורסם

מצטער על העיכוב, שבוע עמוס במיוחד.

אומנם קשיח הוא לא הדבר האמין ביותר, אבל ככל הנראה בעוד שנתיים מחיר כונן טרה חדש ממילא יעלה קרוב ל-200 ש"ח הללו שאתה משתלם על אחריות נוספת, וכמובן אין כאן החזרה של אובדן מידע ככה וככה. לכן, למרות שאחריות זה דבר חשוב, במקרה הזה לא הייתי מוסיף את הפרש המחירים הזה, שכן מדובר על תוספת של 50% ממחיר הכונן עצמו.

לגבי הספק, אין צורך להשקיע בתקן זהב או פלטינה. אומנם הניצול שלהם גבוה יותר, אך במעט מאוד והדבר בקושי יתבטא בחשבון החשמל שלך.

ספק 400W איכותי עם תקן 80+ יהיה המשתלם ביותר במקרה הזה.

לגבי המארז, למיטב ידיעתי לא, שכן מדובר על מארז קטן ותקציבי יחסית (אם כי איכותי כמובן). יש באנדלים נוספים בחנות (כמו עם הסילברסטון רדליין+סיסוניק 430W) אך אני ממליץ לך לשאול את זה כבר בחנות, שכן אני מניח שהם יודעים בצורה מדוייקת יותר את נוחיות ומאפייני כל מארז ומארז.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, רבה יאיר. מעריך את עזרתך מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים