עבור לתוכן

רוצה להכיר את הארדואינו דרך פרויקט ראשון - שליטה בדוד חשמלי דרך וויפי\טלפון

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני פשוט חושש לא למצוא את עצמי,

אני עובד ולומד, אין לי באמת יותר מדי זמן להתעסק.

אני רואה שיש פה הסתייגות רבה מנושא הוויפי בארדואינו, וזו נקודת מפתח עבורי. יש לי יותר מדי חוטים בבית, במיוחד שזה גם דורש האב.

אם אני יכול להשתמש בIMP לפעולת בקרה פשוטה יחסית וקצת חיווי, זה מספיק לי כרגע.

אם אפשר לגשת אליו ישירות ב HTTP מבלי להסתבך, אז אני מעדיף.

אולי אכיר קודם את כל הנושא באופן ממוקד, וכשארצה לגלוש לפסים יותר מורכבים, אגש לארדואינו..

הלוח הבסיסי שלו עם 12 יציאות, נראה לי שזה בהחלט מספיק, לא?

יש אפשרות להתממשק עם מסך LCD נגיד, ולכתוב בו מידע?

בארדואינו זה נראה בסיסי מאוד, אבל פה קצת קשה לי לקבל מושג מה אפשר ומה לא.

בארדואינו, מה ההבדל בין תואם למקור? למשל מצאתי את הקיט הזה, http://www.ebay.com/itm/Starter-Kit-LCD1602-ATmega-328-arduino-compatible-/280911458775?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4167a0b1d7

שהוא זול יחסית, ומכיל מסך וכל מיני דברים שאוכל להשתמש בהם כדי לקבל תוצר יפה, אבל אני עדין לא יודע מה לעשות עם וויפי.

ונגיד והיה לי את הכל, אני לא בטוח מלבד להבין איך לשלוט בממסר, מה נדרש ממני כדי לאפשר גישה מבחוץ.

ב IMP למיטב הבנתי יש בברירת מחדל גישה כי הוא נשלט בענן.

• תגובות 70
  • צפיות 32.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ממסר זה עניין של כמה דולרים, לא $10. ה Imp אמור לפשט את הפיתוח ולעשות אותו הרבה יותר נוח וזול (שרת מוכן, אפשר לתכנת את המודול מרחוק ולא ישירות דרך מחשב). הוא מוגבל בחיבור ה I/O אבל מצד שני יש לו כח עיבוד גדול (לא רלוונטי בשבילך).

בשביל הממסר תצטרך יציאת I/O אחת - בהחלט תוכל לחבר LCD ל Imp, מומלץ כזה שעובד ב Serial - תצטרך לבדוק מה ה Imp תומך (ספריות מוכנות לאילו בקרים).

הינה מדריך לשימוש Serial LCD (של Sparkfun) עם ה Imp:

http://www.instructables.com/id/Wiring-and-programming-an-Electric-Imp-with-an-LCD/

פורסם
  • מחבר

הIMP נראה ממש טוב בשבילי אבל הוא ממש לא נגיש.

Sparkfun

מוכרים אותו, אבל הלוח פיתוח שלו לא במלאי כרגע.

יש לו 2 לוחות פיתוח, אחד עם 6 חיבורים ואחר עם הרבה יותר אופציות, אבל הם לא מציעים אותו למכירה משום מה.

בכל מקרה, הממסר שתכננתי לקנות הוא זה: http://www.ebay.com/itm/Solid-State-Relay-SSR-40DA-40A-250V-W-I-O-3-32VDC-24-380VAC-Heat-Sink-/200879972574?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2ec56120de

מאחר ואני לא יודע בדיוק כמה זרם הדוד שלי דורש, הלכתי על בטוח עם 40 אמפר.

למיטב הבנתי הוא גם מתחמם פחות כתוצאה מזה שהוא גדול יותר

עריכה: אני לא בטוח אם הלוח הפשוט "אפריל" יספיק לי.

אני צריכה יציאה אחת לשלוט בממסר, לשלוט במסך LCD לתצוגה אולי (מתי הופעל\נכבה לאחרונה), לד בקרה (דוד דולק או כבוי) וגם כפתור שיאפשר הפעלה\כיבוי.

הרי אם אני בבית אני לא ארצה להדליק מהטלפון.. :)

כיצד אדע מה מספר הקונקטורים שאני זקוק להם ואיזה לוח מספיק לי?

ושאלה שעדין נותרה כסימן שאלה עבורי, מהיכן הוא מקבל מתח?

בארדואינו אני רואה כל הזמן קיט כזה של בית סוללה, אבל מה פה?

פורסם

אתה צריך במקסימום 16A - זה ממילא הזרם המקסימלי שהחיווט שלך בבית יכול להעביר. 40A זו הגזמה פרועה.

את ה April וה Imp עצמו אתה יכול לרכוש ב adafruit.

http://www.adafruit.com/products/1130

ב April יש לך 9 פינים:

א. בשביל מסך סיראלי אתה צריך רק פין אחד, RX.

ב. בשביל הממסר, כפתור ולד אתה צריך פין 1 כל אחד.

סה"כ אתה צריך 4 פינים, נשארו לך עוד 5.

אלו שאלות שאתה יכול לענות בעצמך עם חיפוש קצרצר, במיוחד עניין המתח. ל April יש כניסת USB למתח (אתה יכול לחבר שנאי / מטען USB 5V סטנדטרטי), או לחבר כל מקור 5V / 3.3V משלך.

בתור ממסר:

http://www.ebay.com/itm/Power-Relay-Module-30A-Appliance-Control-Current-Spreading-Arduino-12V24V-T90-/130823499870?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e75b0305e

30A מעל ומעבר. הספק דוד חשמלע נע בין 1500W ל 2500W. כלומר 12A במקסימום.

פורסם
  • מחבר

מדוע במקסימום 16אמפר?

אני אזמין את הממסר שציינת. באמת אין סיבה שהוא יצרוך יותר מ 12אמפר.

מה שכן, הממסר שציינת אינו מכיל גוף קירור, והבנתי שהרכיבים הללו נוטים להתחמם. האם יש לי סיבה לחשוש ממקרה כזה?

ובכלל, מה קורה למעגל שלי באם הממסר נשרף?

המעגל נסגר או מנותק?

ומסך לד, אני יכול לתכנת כל מסך לד סריאלי באמצעות הלוח?

גם כאלו זולים יותר מאלו שצוינו בכתבה (25$)?

ולגבי חיבורים וחיווטים, בהנחה ויש לי בצד כרגע מסך, כפתור, ממסר, יש רכיבים נוספים שעלי לקחת בחשבון? נגדים או משהו דומה?

ה"אפריל" בadafruit מגיע עם שורה של פלאגים, אך היא מנותקת? עלי להלחים אותה בעצמי?

לא התנסיתי בעברי יותר מדי עם הלחמות..זו גם נקודה שאני צריך לקחת בחשבון. יש מלחמים למעגלים כאלו עדינים או שמשתמשים במלחם רגיל?

האם מלבד הרכיבים שכבר דיברנו עליהם, מספיק לי גוש כזה של כבלים "jumper wires"?

האם יש עוד דברים שעלי לקחת בחשבון כדי לא לבצע הזמנות נוספות?

לגבי ספק כוח, נניח ויש לי בטריה כלשהי של 3.3V, שזה גם המתח לIMP וגם המתח שהמסך דורש ואני מחבר את שניהם במקביל,

מה תוחלת חיים של בטריה כזו?

אני מניח שכשהיא תכבה, הממסר יפתח והדוד יכבה כתוצאה מכך?

לגבי מסך, האם זה יעבוד היטב בדומה לאחד מsparkfun?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אתה צודק :xyxthumbs:

Electric Imp זה משהו חדש ומדליק

כדאי לכם לקרוא עליו !!

פורסם
  • מחבר

היי, ראיתי שאתה מחזיק כאלו אצלך באתר.

מה ההבדל בין ה April Board ל SHIELD?

האם יצא לך להתנסות מעט עם המוצר?

אני ממתין לשלי שיגיע בדואר בקרוב...מקווה שיסתרר לי העניינים שאני רוצה לעשות :-X

פורסם

ה Electric Imp Shield מייועד כמובן לחיבור לארדואינו (הוא הרי Shield) וקיים בתוכו את כל מה ש April מציע, רק עם אזור ל Prototype. זה מקל על ה Prototyping כשאתה רוצה לשלב גם את ה Imp ו Arduino יחדיו. אפשר להגיד שהוא April ו Prototype Shield משולבים. לטעמי זה די מיותר, בהתחשב במחיר היקר ללא שום סיבה.

פורסם
  • מחבר

טוב.

כרגע אני ממתין לאביזרים.

הזמנתי את הריליי מהלינק שפרסמתי בדף קודם, עוד כמה אבזרי עזר שאני זקוק להם בבנייה\הלחמה וכד' וכמובן ה Imp & April board

הבעיה היחידה שהריליי שלי זקוק לסיגנלים של 5וולט ואילו ה April board למיטב הבנתי יודע להוציא עד 3.3וולט מהפינים שלו, ככה שאני אחבר באופן קבוע ספק של 5וולט להדק של הסליל ואשלוט בחיבור לאדמה עי טרנזיסטור שנשלט עי הפינים.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עדכון:

הIMP, הלוח שלו ומסך תצוגה (2 שורות) הגיעו אלי וכבר נשלטים בצורה נהדרת ע"י אפליקציית אנדרואיד קטנטנה שעשיתי + כפתור לשליטה ידנית.

הכל עובד מעולה, אני ממתין לממסר כדי לסגור את העניין.

חשבתי אולי להוסיף אפשרות כיבוי\הדלקה במזגן ולהוסיף נורת אינפרא אדום שתעשה זאת.

לצערי, אינני מבין יותר מדי לעומק כיצד זה עובד.

מדובר במזגן טורנדו.

כיצד אני מברר ושולט בנורה כדי להדליק ולכבות אותו?

פורסם

כל הכבוד :)

תספר לנו על האנדרויד? נשמע מעניין.

אתה צריך להשתמש בנורת IR שיודעת לקלוט אותות (יש Receiver ו Emitter), יש גם מודולים מוכנים ומדריכים איך לעשות זאת.

אח"כ אתה פשוט מכוון את השלט של המזגן לנורה, לוחץ על מקש ווקולט את מה שנקלט - זהו הקוד של המקש. אח"כ אתה פשוט משדר את אותו קוד חזרה.

פורסם
  • מחבר

אז אני צריך גם להבין איך לקרוא ממקלט, להקליט את זה בבקר שלי ואז להבין איך לשדר את זה מהמשדר.

זה בטח הולך להיות כאב ראש :s07:

בנורות IR הפרמטר היחידי הוא טווח זוויות שהנורה תשדר אליהם?

אתה מכיר מדריך ברור? אולי אפילו בעברית?

לגבי האנדרואיד,

כרגע מה שעשיתי זה מנגנון שידע להדליק\לכבות ממסר שידליק\יכבה את הדוד החשמלי שלי.

ניתן להדליק עם טיימר, להאריך\לקצר את משך הטיימר ולכבות.

אפשר לעשות זאת מכפתור (רק להדליק לכבות) או אפליקציה מאוד בסיסית שעשיתי,

שכל מה שיש בה זה כפתור התחל, עצור, וסקרולבר שמגדירים בעזרתו את משך הטיימר.

זה, וקלאס קצרצר שמתעסק בשליחת POST עם הפרמטרים שאני צריך.

הכל נעשה ב HTTPS, כדי למנוע שכל אחד שיקליט תעבורה יראה את הלינק הספציפי והפרמטרים ששולטים :smile1:

בגדול הגדרתי משתמשים, אני ועוד דיירי הבית, וכאשר מתקבלת פקודה מודפס על המסך מי עשה מה.

למשל "הופעל ע"י X למשך Y זמן"

התצוגה גם מתעדכנת כל דקה ומציגה כמה זמן הוא כבר דולק. למשל "הופעל ע"י X למשך Z/Y זמן", כאשר Y זה הטיימר, Z זה כמה עבר מאז הפקודה התקבלה.

אני כרגע מנסה לעשות שיופיעו נוטיפיקציות בכלל הטלפונים שמתממשקים עם הדוד, כדי שאם מישהו הדליק\כיבה, האחרים ידעו זאת

בעקרון הממשק של ה IMP כרגע מעט מוגבל. איאפשר לשלוף נתונים ממנו, רק לכתוב אליו (למרות שזה יתאפשר בעדכון גרסה הקרוב בסוף החודש)

פורסם

למה לך לקרוא ממנו? אתה לא צריך Pull. כל פעם שיש נוטיפקציה חדשה תעשה Push מה IMP לכל המכשירים.

פורסם
  • מחבר

ובכן..קודם כל, כי זה יהיה אפשרי :jump:

דבר שני, יכול להיות נוח אם אני יודע שהוא כבר דלק, למה שארצה להפעיל שוב?

בגדול, כל זה מעט שטותי, זה סתם להוסיף מעט יכולות, ספק אם דרושות..כל עניין הטיימר בפני עצמו גם לא כזה נחוץ. זה כי אפשר :)

זה או זה, או נוטיפיקציות. מה שיעבוד קודם

כרגע אני מתלבט לגבי הוספת יכולת IR לשליטה במזגן. תכונה נחמדה בקיץ ..לקרר מעט את הבית בדרכי הביתה.

אבל אין לי מושג איך להתחיל אפילו.

פורסם

א. למה או זה או זה? ;)

בשביל נוטיפקציות השיטה הכי נפוצה, נוחה ויעילה היא Push ממקור הנוטיפיקציה שלך (Imp) למכשירים עצמם.

כדי לדעת את הסטטוס של הדוד, אתה יכול להשתמש בשירות דטה-בייס Key-value פשוט שיושב בענן, ולשלוט עליו דרך POST. יש המון שירותים שמציעים את זה, כולל אכסון בענן ושירות דטה-בייס חינמי עם נפח קטן (אתה לא צריך יותר מ1MB של נפח) - אני אישית אוהב את AppFog.

ב. בשביל ה IR הלומד -

http://www.instructables.com/id/Clone-a-Remote-with-Arduino/

המון הצלחה וכמובן תתעד הכול בתמונות, הסברים ואולי אפילו וידאו! :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים