עבור לתוכן

רוצה להכיר את הארדואינו דרך פרויקט ראשון - שליטה בדוד חשמלי דרך וויפי\טלפון

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

זה זמן רב שאני מעוניין לשלוט בדוד החשמלי שלי דרך הטלפון. בין אם זה מחוץ או מתוך הבית.

יש לי ידע בחשמל, וכן ידע תיכנותי במגוון שפות, אז אני חושב שיש לי נקודת התחלה טובה.

מה שכן, לא התנסיתי עם הארדואינו אף פעם. אך נראה לי שהאופציה הטובה ביותר היא דרך פרויקט שאני רוצה לעשות ולא סתם משהו שאני אעקוב אחריו באינטרנט.

אני מתאר לעצמי שהדוד הוא של 2.5קילווואט (זה הסטנדרט, לא?) ואני פשוט רוצה לשים במקום המתג שיש לי כיום, יחידה שתתחבר לוויפי מצד אחד, ותמוקם במקום המתג של הדוד ותדע להדליק ולכבות אותו.

כמובן שיש לי גישה מלאה לאיביי וכד'. אילו חלקים אני צריך לצורך פרויקט כזה?

יש לי אפשרות גם לחיבור אתרנט, אך לדעתי פתרון זה מסורבל יותר ופחות נוח..

אשמח להכוונה לאיזה לוח ארדואינו מומלץ לקנות, ואם לא מדובר בפער כספי גדול ויש לוח עם מגוון הרבה יותר עשיר של תכונות (חשיבה קדימה לעתיד :) ) אז עדיף

כמו כן חלקים אחרים, מתגים, בקרים או כל מיני דברים שאני כבר לא ממש מכיר, ומניח שאלמד להכיר עם הזמן.

• תגובות 70
  • צפיות 32.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עקרונית יש המון דרכים לעשות את זה. בתור התחלה, הייתי מציע לך לעבוד לפי השלבים הבאים:

קודם כל תשיג שליטה על ממסר באמצעות הארדואינו, ישנם מודולים מאוד מוצלחים באייביי שיכולים לסייע לך בעיניין. לאחר מכן הייתי עובד על כל עיניין החיבור לרשת. למרות שזה לא אידאלי מבחינתך, ניתן לקנות מודול (מגן) אתרנט לארדואינו ממש בזול והוא מאוד פשוט לעבוד. אחריי זה נשאר רק לעשות את כל ה-UI ופיצ'רים (מובייל, לוח זמנים וכו..). אם בכל זאת אתה מתעקש על WIFI, יש גם לזה מודולים מוצלחים לארדואינו. לגבי איזה לקנות, פשוט תבחר את מה שיש הכי הרבה דוקומנטציה לגביו, זה לא כיף להשקיע 50 דולר על מודול WIFI ולגלות שההוראות שלו בסינית..

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

מאחר ואני חייב שליטה דרך הרשת בצורה זו או אחרת,

אני חייב רכיב רשת כבר עכשיו.

בעקרון יש לי קונפיגורציה בעייתית בבית, ויש לי יס בקושי2 מטר מהמפסק של הדוד.

אבל החיבור שלו לרשת נעשה ע"י איזה מוצר של YES שהביאו לי שמהווה מעין HUB, והיציאה השניה שלו כבר תפוסה לסטרימר שלי.

אז זה בעייתי :jump:

אם אשתמש במודול וויפי רשמי של ארדואינו זו תהיה בעיה לקנפג אותו?

מבחינת ממסר, מאחר ואני לא סגור על הזרם שהולך לדוד, אני אקנה אחד של 30 אמפר. נראה לי אוברקיל

ומבחינת לוח, אני אלך על uno rev.3 starter kit?

או שכדאי ללכת לכיוון אחר?

פורסם

לפני כחודש רכשתי HUB לרשת בבית שלי (שהיא גם פרוייקט לא קטן..) בכ-80 שקל ונפתרה לי כל בעיית השקעים. לפי דעתי, זה שווה את זה, מה גם ש-WIFI מטיבעו פחות אמין (נתקים פתאומיים וכו..). אכן לא יצא לי להשתמש במודולים כאלו אבל במקומך לא הייתי לוקח את הסיכון..

מפרסמים פה

starter kit כל שני וחמישי אז אני לא יודע כל כך למה אתה מתכוון, קח בחשבון שבסופו של דבר זה צריך להיות "יציב" לעבודה עם זרמים גבוהים (לא שהארדוינו עושה את כל המיתוג כמובן, אבל אתה לא רוצה שאיזה נגד יתפרק מה-breadboard וידפוק לך את כל הפרויקט...)

בכל אופן, לחיבור הסופי הייתי מציע לך להשתמש ב-

screw terminal בין הארדואינו לממסר.

פורסם
  • מחבר

אני אשקול מה לעשות בנקודה הזו, מאחר ופתרון חוטי שמגיע עד לדוד באמת בעייתי בדירה שלי כרגע.

מעבר לכך, מבחינת חיבור כל הקונקטורים מהדוד לממסר וכו', בוודאי שאני אשתמש בחיבורים כאילו ולא פתרון ארעי :)

אני בסה"כ רוצה קיט של ארדואינו שיכיל מעט רכיבים שאני עשוי להזדקק להם במהלך הדרך, כמה לדים ואיזה מסך קטן לחיווי או משהו יכול להיות נחמד גם כן.

האם כדאי להזמין בארץ או באיביי?

פורסם

זה מאוד תלוי בזמינות, איכות ומחיר.

אם המחיר הוא משתנה יותר חשוב אז ללא ספק איביי. אם האיכות (מה שלא חייב להיות ברמה פרפקציוניסטית במקרה שלך - לדעתי) והזמינות יותר חשובים אז יש כמה חנויות לא רעות בכלל בארץ שאפשר להשיג הכל (אני בטוח שלאלכס מ-4project יצא לא פעם לסייע בפרויקט כזה).

פורסם

Electric Imp - אפשר לשלב ביחד עם ארדואינו, או לוותר עליו לגמרי.

פורסם
  • מחבר

חיפשתי על זה קצת, ולא הבנתי לגמרי

זה מתקשר איכשהוא לארדואינו, או שזה רעיון דומה, לוח שלם עם יכולות וויפי והכל?

יש סיבה שהוא יהיה עדיף על ארדואינו שנהיה ממש נפוץ ברשת?

פורסם

זה מיקרו בקר זול מאוד (וחזק בהרבה מ Arduino / Atmega) עם כרטיס WiFi מובנה ויכולות אלחוטיות, ממשק WEB שעובדות מהקופסא. מתכנתים אותו מרחוק דרך האינטרנט, ככה שפאילו לא צריך לפרק במידה ותרצה לעשות תיקונים / שינויים.

פורסם
  • מחבר

נשמע קל יותר, ואולי זול יותר מאשר לקנות ארדואינו + וויפי\אתרנט עבורו.

אבל הוא נראה ממש קטנצ'יק, ואיפה כל החיבורים?

כניסות, יציאות וכד'?

הסיבה שהלכתי לארדואינו שנראה שהוא ממש נפוץ, וקל למצוא תמיכה ועזרה עבורו ברשת.

פורסם

נכון, ארדואינו יותר נפוץ, אבל עלות הרכיבים תיהיה גבוהה בהרבה, ותצטרך לכתוב יותר קוד (שרת WEB וכו', כשכל זה כבר מוכן ב Electric Imp).

אתה צריך לקנות / להכין לוח פיתוח:

http://www.adafruit.com/products/1130

פורסם
  • מחבר

שרת ווב באמת הטריד אותי קצת. פינה שלא רציתי להכנס אליה.

אז פה אני נטו מתעסק בקוד של המוצר שאני רוצה לעשות, וכל המסביב כבר עובד?

מהיכן אספקת חשמל לכרטיס?

הרי בארדואינו יש פלאג לסוללה. פה מה?

יש מספר לוחות למעשה שאני יכול לחבר אותו אליהם, בהתאם לרמת החיבורים שאני צריך?

אני מניח שמאחר ואני רק צריך חוט אחד שישלוט בממסר, האפריל שהצעת מספיק? (באס של 12)

אז למעשה אם אני הולך בכיוון שאתה מציע:

אני קונה רק את ה IMP ואת הלוח APRIL, יחד עם ממסר

מתכנת בשפה קצת שונה מC\C++ וכל המסביב כבר עובד לי ואני רק צריך להבין איך לכתוב קוד שמדליק\מכבה יציאה אחת? (שאני מניח שזה דבר מאוד בסיסי אם כל היתר כבר עובד)

אז זה הופך לפרויקט הרבה יותר זול ופשוט לביצוע..

האם גם ל IMP יש קהילת פיתוח ותמיכה שאפשר להעזר בה, בדומה לארדואינו?

פורסם

לנושא דומה אני משמש בארדוינו עם משדר 433/315Mhz וממסר אלחוטי באותו התדר המחובר לקונטקטור.

המשדר המחובר לארדוינו :

http://www.ebay.com/itm/1pcs-RF-transmitter-and-receiver-kit-for-Arduino-project-433Mhz-/370685120131?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item564e8e0e83

היחידה הקולטת :

http://www.ebay.com/itm/1CH-RF-Wireless-Relay-Remote-Control-Controller-Module-315MHz-220V-ge-/251158809298?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a7a3b4ad2

הקונטקטור מיועד כBuffer למניעת שריפת המקלט.

לארדוינו יש קוד Web מן המוכן, לאתרים פשוטים כמו On-Off זה פשוט מאד לתיכנות (Copy-Paste)

כל עוד הארדוינו באותו החדר או חדר צמוד הקליטה תעבוד.

פורסם
  • מחבר

העניין הוא שאני רוצה שבשורה התחתונה אוכל לגשת דרך היאנטרנט ועם איזה port forwarding או משהו דומה, לאותת לבקר להדליק או לכבות את הדוד.

אני חושב שלשימושים יחסית בסיסיים כאני דורש כרגע, אתחיל עם ה IMP.

לפי מה שאני מבין, זה יצא לי זול יותר (לא שכמה דולרים יעשו אותי עשיר):

הממסר שאני צריך 10$

האימפ + לוח פיתוח שלו 40$ בערך

אני אראה לאן זה הולך, ואולי בעתיד אנסה גם את הארדואינו אם ארגיש שחסר לי משהו.

נשמע כמו כיוון כדאי, לא?

פורסם

היות ואתה מחפש נקודה בודדת (הדוד בלבד) זה פתרון קל ומדליק.

אם הם יצליחו להוריד את המחיר, כפי שהם ציינו בפרומו שלהם זה יכול להיות להיט לא קטן. כרגע זה יקר בהתחשב בכך שלארדוינו יש מגוון תואמים בזול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים