עבור לתוכן

הפעלת 3 מסכים ללא Eyefinity - אפשרי?

Featured Replies

פורסם

אני מחפש פתרון פשוט להפעלת 3 מסכים עם החומרה הקיימת - אשמח לעצתכם המלומדת:

יש לי מסך DELL 2407WFP במרכז (1920x1200) ושני מסכי DELL 2007FP בצדדים (1600x1200).

אפשרות #1:

שימוש ב-HD5850 שלי עם שני חיבורי DVI ושימוש במתאם אקטיבי DP-DVI שעולה כ~120 ש"ח מאמאזון (Eyefinity).

צריך לחכות איזה חודש עד שיביאו לי אותו או לשלם כפול כמעט ולהביא אותו עם BUY2USA למשל.

אפשרות #2:

מה שיש לי כרגע מתחת לידיים זה:

* מעבד I5-2500K עם לוח Z68 של ASUS עם DVI+HDMI+VGA

* כרטיס HD2400XT פאסיבי עם DVI+VGA

* כרטיס HD3650 פאסיבי של ASUS עם 2xDVI

אפשר אולי לעשות איזו קומבינה בין הנ"ל כדי להפעיל 3 מסכים ללא מתאמים נוספים (עם כבל DVI בלבד)?

אפשר לשלב בעניין את הליבה המובנית במעבד איכשהו?

אם ניתן "לתפור" פיתרון כזה זה יהיה מצויין כי אין לי עלות נוספת והכרטיסים חסכוניים יחסית ופאסיביים.

תודה :xyxthumbs:

פורסם

יש גם מתאמים כאלה של XFX ו-PowerColor. ב-newegg עולים 25$... עדיין יעלה איזה 200ש"ח דרך buy2usa משלוח אווירי.

השאלה מה אתה מתכוון להריץ על המסך "השלישי" ? בעקרון, בהנחה שאיפשרת את ה- iGPU בביוס והתקנת דריבר של אינטל, ניתן לחבר אותו ליציאת hdmi/dvi בלוח אם, במצב Extended בנוסף ל- 2 מסכים שמחוברים לרדאון. אבל מן הסתם אפליקציות כבדות ירוצו פחות טוב על המובנה.

בנוסף קח בחשבון שתוכנה המשתמשת בהאצת חומרה, כמו פוטושופ למשל, יכולה לקרוס אם תפרוס אותה על מסכים המחוברים ל-GPU שונים.

פורסם
  • מחבר

לא למשחקים - רק לעבודה (טקסט בעיקר).

יבהנחה שאיפשרת את ה- iGPU בביוס והתקנת דריבר של אינטל, ניתן לחבר אותו ליציאת hdmi/dvi בלוח אם, במצב Extended בנוסף ל- 2 מסכים שמחוברים לרדאון.

תוכל לפרט מעט?

* מה זה ה-iGPU?

* איזה דרייבר צריך להתקין?

תודה :xyxthumbs:

< המחשב פתוח עכשיו לניסיונות ב-LIVE... > ;)

פורסם

התכוונתי ל-Intel HD Graphics המובנה במעבד. תאפשר אותו בביוס (במידה וכבוי) ותתקין דריבר (32bit או 64bit)

פורסם

אני משתמש ב3 מסכים ללא eyefinity, מסך אחד מחובר ב-DVI, אחד ב-HDMI ואחד עם מתאם אקטיבי שהזמנתי

מחנות שאם אני לא טועה קוראים לה skypc ועלה לי 130 ש"ח.

אז למה להזמין מחו"ל?

פורסם

אם יש בארץ אז ברור שעדיף... אבל לצרכים שלו נראה שאפשר לחסוך את ה-130ש"ח.

פורסם
  • מחבר

התכוונתי ל-Intel HD Graphics המובנה במעבד. תאפשר אותו בביוס (במידה וכבוי) ותתקין דריבר (32bit או 64bit)

ה-iGPU אני מניח שמאופשר כי עד היום עבדתי רק איתו.

חיברתי GIGABYTE HD2400XT עם מסך שלישי מחובר אליו ב-DVI ואז שני האחרים (שמחוברים ללוח האם DVI+VGA) פשוט כבו.

* קראתי שצריך להתקין את הדרייבר של LUCID VIRTU או משהו בסגנון?

* דרייבר גרפי אפשר להוריד גם מהאתר של ASUS?

http://il.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8Z68VGEN3/#download

גם ה-LUCID VIRTU משם...

פורסם

גם את ה-LUSID תוכל להוריד באתר היכן שהדרייברים של הלוח אם שלך.

פורסם
  • מחבר

* ניסיון להתקין את הדרייבר הגרפי מהאתר של אסוס טוען שיש לי כבר גרסה חדשה יותר - ביטלתי את ההתקנה.

* יש שם שתי גרסאות של LUCID -

- החדשה יותר לא מוכנה להמשיך בהתקנה בטענה שלא מותקן כרטיס דיסקרטי (באמת מנותק).

כשאני מחבר אותו ומנסה לבתקין אותה שוב היא מסרבת בטענה שהיא לא מזהה IGPU בגלל. WTF?

- הישנה יותר מותקנת בסדר אבל אחרי RESTART טוענת wrong GPU configuration ונסגרת.

גם לאחר התקנת ה-2400XT והפעלה מחדש - אותו דבר ורק התצוגה השלישית שמחוברת אליו עובדת.

זה כבר עניין ל"תמיכה טכנית", לא?

צריך אולי דרייבר ל-ATI גם?

פורסם
  • מחבר

אני חושב שיש אי הבנה כאן...

אני לא מעוניין לשלב בין הכרטיס המובנה לדיסקרטי כלל.

אני רוצה להריץ 3 מסכים כששניים מחוברים ללוח האם ואחד לדיסקרטי.

פורסם

הבנתי, אני אישית לא ניסיתי את זה אבל כשהתקנתי את virtu יכולתי לפי דעתי לחבר מסכים גם לאונבורד

וגם לדיסקרטי.

תסיר את הדרייברים של החיצוני שלך, תפעיל מחדש וכנס לביוס, תפעיל את המובנה שם.

כשהמחשב יעלה תתקין את הדרייבר של האונבורד וזה יתן לך להתקין את virtu.

לאחר מכן תתקין את הדרייברים של amd ונראה לי שאחרי זה תוכל לחבר גם ללוח וגם לדיסקרטי.

פורסם

צריך אולי דרייבר ל-ATI גם?

כמובן שצריך. הנחתי שהכרטיס כבר מותקן...

ולפי הבנתי לא צריך Lucid Virtu - זה לא קשור לריבוי מסכים, אלא מיתוג בין המובנה לדיסקרטי (או שילוב כח עיבוד) בחיבור מסך לאחד מהשניים.

פורסם

הlucid לא יעזור לו במקרה הזה? יפעיל לו את הליבה הגרפית של המעבד בנוסף.

פורסם

כפי שאמרתי, ה-lucid מיועד לאפשר שימוש במובנה כאשר המסך מחובר לדיסקרטי (d-mode), או להיפך - ניצול הדיסקרטי כשהמסך מחובר למובנה (i-mode).

זה לא מה שהוא מחפש. למרות שאם הוא לא מצליח לתפעל את הסיפור, אני מניח שלא יזיק לנסות lucid (אבל אני לא רואה סיבה שזה שיעזור לו)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים