עבור לתוכן

בחירת נייד עד 4 אלף ש"ח(הודעה מחודשת)

Featured Replies

פורסם

אח"צ טובים לכל חברי הפורום!

אשמח אם תעזרו לי לבחור מחשב נייד לפי מספר קריטריונים:

*עד 4 אלף שקל(לא תוסיף עוד 300 ולא 500).

*שיעבוד טוב וחלק בדברים הבאים(מספיק RAM):

-גלישה באינטרנט

-סתם שימוש יומיומי כמו העברת קבצים בין תיקיות, סרטים, מוזיקה, כתיבת עבודות הגשה(שלא יתקע כשיש מספר תוכנות שפועלות בו זמנית כמו בראוזר, תוכנת מדיה כלשהי ואופיס למשל)

-תוכנות פשוטות יחסית כמו אופיס

*המחשב לא לגיימינג או לתוכנות גראפיקה כבדות, סה"כ שימוש בסיסי בבית בעיקר.

*בבקשה לא להציע DELL, לפי ביקורות של מספר חברים, שאני סומך על מה שהם אומרים, הם לא משהו בכלל ואיכזבו אותם.

בנוסף לכך, המחשב הוא לחברה שלי באוקראינה ושם היא טוענת שלא ראתה אף פעם DELL בחנויות, כך שגם השירות יהיה בעייתי.

*שלא תיהיה לו בעיית התחממות, נתקלתי במחשבים שמתחממים בהגזמה וגם ניהיים איטיים כשהם לא מחוברים לחשמל.

בנוסף למה שרשמתי בעצמי, עניתי על השאלות שיש בפורום למטרת בחירה של מחשב נייד:

* גודל המסך: 15.6 לפחות.

* משקל רצוי: כמובן שכמה שיותר קל, אבל בגבול הטעם הטוב!

המחשב בעיקר לשימוש בבית, כך שאם יש מחשב ששוקל במשקל נוצה, אבל בגלל זה מחיר בשמיים, כמובן שלא מעניין.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך: זמן סביר, בסביבות 6 שעות זה בסדר גמור.(לא יודע אם זה טוב או לא)

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אם יש HDMI אז מעולה, גם אם אין-לא סוף העולם.

* בלוטות? כן, רצוי.

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין לי מושג בסוגי ההארדיסקים, 500 GB יספיק.

* כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD

* כונן Bluray? אין צרוך.

* האם נדרשת אחריות בינלאומית? אם יש, ברור שמומלץ, אם לא-לא נורא.

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אין צורך.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? ASUS, HP, SAMSUNG ורצוי שיראה גם טוב מבחינה ויזואלית!

תודה וסוף שבוע מעולה לכולם!

פורסם

1TB בניידים נדיר למצוא.

אם המחשב מיועד לשימוש באוקראינה, למה לא לרכוש שם וליהנות מאחריות? סיכוי לא רע גם שיהיה זול יותר שם.

פורסם
  • מחבר

אז זהו, שלא!

המחירים שם על הפנים, יש שם דברים שנמכרים בהגזמה!

למשל כרטיס מיקרו מסריח של 32 גיגה שעולה בארץ 150 שקל, מגיע שם ל350 אם להעביר לשקלים.

שם אפשר חופשי למצוע IPAD 2 במחיר של IPAD 4 בארץ!

אלקטרוניקה שם מאוד יקר.

בנוסף לזה, אני רק מבקש עזרה בבחירת מחשב ספציפי, כדי לדעת על מה ללכת!

מן הסתם אעשה השוואה בסוף בין המחיר שלו פה, למחיר באוקראינה.

פורסם
  • מחבר

מצאתי שני מחשבי ASUS ממש חביבים שעונים על כל הדרישות, בודק עוד אופציות.

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9222

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9422

שני אלה...

זה שטיפה יקר יותר הוא I7 והשני I5.

היקר יותר קל ב-200 גרם לעומת ה-2.5 קילו של השני.

ההארדיסק של הזול יותר זהה בנפח, אך מהיר יותר(7200 RPM)

כרטיס המסך ביקר יותר טיפה יותר טוב.

השאלה היא האם ההבדלים המינוריים האלה כלכך משנים למחשב שמיועד למטרות שהצגתי כשפתחתי את האשכול.

לפי דעתי גם הI5 יכול להיות אופציה מעולה!

מה אתם חושבים?

שני המחשבים גם נראים מאוד יפה מבחינה ויזואלית, שזה עוד משהו שמאוד חשוב לחברה שלי.

פורסם

אתה יודע שה-i5-3210m טוב יותר מה-i7-3517 זה סתם מטעה פשוט השני הוא מסדרת u של המעבדים החסכוניים בחשמל:

http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html

פורסם

חבל על הכסף. גם ה-3517 וגם ה-3210 הם אוברקיל בשביל הדרישה.

פותח הדיון, קח בחשבון ש-6 שעות פעולה הן זמן לא טרביאלי לנייד בגודל 15 אינצ'. קשה לי לראות ניידים בתקציב שלך שיענו לדרישה הזו.

אני חושב שהבחירה הנכונה במקרה הזה הוא נייד כמו זה -

http://www.zolprice.co.il/product-1835-Lenovo_ThinkPad_Edge_E530_3259_MHG_.aspx

היתרון הנוסף של סדרת ה-thinkpad של לנובו, הוא בתמיכה כמעט כלל עולמית (כולל כנראה באוקראינה)

פורסם
  • מחבר

חבל על הכסף. גם ה-3517 וגם ה-3210 הם אוברקיל בשביל הדרישה.

פותח הדיון, קח בחשבון ש-6 שעות פעולה הן זמן לא טרביאלי לנייד בגודל 15 אינצ'. קשה לי לראות ניידים בתקציב שלך שיענו לדרישה הזו.

אני חושב שהבחירה הנכונה במקרה הזה הוא נייד כמו זה -

http://www.zolprice.co.il/product-1835-Lenovo_ThinkPad_Edge_E530_3259_MHG_.aspx

היתרון הנוסף של סדרת ה-thinkpad של לנובו, הוא בתמיכה כמעט כלל עולמית (כולל כנראה באוקראינה)

מה זאת אומרת אוברקיל?

לא ממש הבנתי מה אתה אומר.

אני לא יודע מה זה זמן עבודה סביר לנייד, אז אין לי ממש פרופורציות בזה.

אם 6 זה זמן מכובד מאוד ונחשב הרבה, אין בעיה למשהו סביר יותר, הרי המחשב בעיקר לבית.

הלנובו שהצגת נראה לי קצת חלש ביחס למחשבים שהצגתי לפני כן, גם I3 וגם רק 4 GB זכרון פנימי, אני מסתכל על המפרט וטיפה מתבאס ביחס למחשבי הASUS הנ"ל. :s07:

פורסם

לתת דוגמה לאוברקיל יהיה יותר קל מלהסביר - מכיר את הביטוי להביא טנק כדי להרוג יתוש? זה המושג.

אתה משלם הרבה כסף על מוצר שלא תנצל שביב מהיכולת שלו, כשבאותו הזמן יכולת לשלם הרבה פחות ועדיין לקבל תמורה שווה.

כתבת שאתה צריך את המחשב בשביל -

-גלישה באינטרנט

-סתם שימוש יומיומי כמו העברת קבצים בין תיקיות, סרטים, מוזיקה, כתיבת עבודות הגשה(שלא יתקע כשיש מספר תוכנות שפועלות בו זמנית כמו בראוזר, תוכנת מדיה כלשהי ואופיס למשל)

-תוכנות פשוטות יחסית כמו אופיס

לשימושים האלו, מעבד i3 ו-4 ג'יגה זכרון הם על הגבול של אוברקיל, כשאפילו מעבד אטום ו-2 ג'יגה זכרון יספיקו לדרישות האלו בלי בעיה.

השקעה של 25 אחוז יותר כדי לקבל מעבד מהיר יותר או יותר זכרון לא יתנו לך שיפור ביצועים שתרגיש אותו.

מצד שני, אם זה יגרום לך לישון יותר טוב בלילה אני לא אעצור אותך.

פורסם
  • מחבר

לתת דוגמה לאוברקיל יהיה יותר קל מלהסביר - מכיר את הביטוי להביא טנק כדי להרוג יתוש? זה המושג.

אתה משלם הרבה כסף על מוצר שלא תנצל שביב מהיכולת שלו, כשבאותו הזמן יכולת לשלם הרבה פחות ועדיין לקבל תמורה שווה.

כתבת שאתה צריך את המחשב בשביל -

לשימושים האלו, מעבד i3 ו-4 ג'יגה זכרון הם על הגבול של אוברקיל, כשאפילו מעבד אטום ו-2 ג'יגה זכרון יספיקו לדרישות האלו בלי בעיה.

השקעה של 25 אחוז יותר כדי לקבל מעבד מהיר יותר או יותר זכרון לא יתנו לך שיפור ביצועים שתרגיש אותו.

מצד שני, אם זה יגרום לך לישון יותר טוב בלילה אני לא אעצור אותך.

תשובה מעולה!

תודה רבה לך!

תגיד, מהו זמן סביר לסוללה בנייד?

איך זה מתבטא במספר תווים, למשל לכמה זמן מספיקה סוללה של 6 תאים ולכמה של 4?

ועוד משהו, ננעלתי על ה8 גיגה זכרון, כי בחור שאני מאוד סומך על מה שהוא אומר, אמר לי שווינדואוס 8 יעבוד מושלם עם 8 גיגה ועדיף לקחת 8 מ-4 כי ההבדל במחיר ביניהם לא בשמיים.

זה נכון?

פורסם

"אוברקיל" למעבד בנייד זה לא מילה גסה.

גורם משפיע משמעותי בזמן הסוללה בנייד הוא כמה זמן במצב מנוחה נמצא המעבד.

מעבד חזק יסיים את העבודה שלו מהר יותר וייכנס למצב מנוחה מהר יותר ולכן לא כדאי ככה סתם לשלול.

מקרה קלאסי, בזמנו יצאה משפחת ה- Nehalem שנראה על פניו בזבזני (TDP 130W), עשו לו השוואה מול דגם חדש/ישן Q9550S עם TDP 65W שאמור להיות חסכני באנרגיה.

בכל מצבי העבודה נראה היה שה-Nehalem צורך יותר, עד שעשו בדיקה כמה וואט סה"כ המעבד צרך כדי לסיים את המשימה ולא בזמן נתון, גילו שהוא הוציא הרבה פחות קוט"ש - כלומר ביצועים לכל וואט. מקור

פורסם

דימה, אילו זה היה המצב היה אפשר לדבר על זה, אבל פה מדובר על ניידים מאותה ארכיטקטורה עם מהירויות שעון שונות ככה שכל מה שאמרת לא רלבנטי.

ההבדל היחידי שיש ביניהם בשימושים קלים הוא המחיר שאתה תשלם עליהם. הביצועים יהיו כמעט לחלוטין שווים (ואתה יכול לבדוק את זה)

לגבי הטענה שלך על זמן סוללה גבוה יותר עקב מנוחה - תרשה לי לא להסכים. הניסיון שלי מראה בדיוק הפוך (אני מדבר על ניסיון עם מעבדי אטום ומעבדי ULV )

לפותח הדיון - זמן הסוללה משתנה לפי השימוש במחשב. גלישה באינטרנט היא פחות צורכת משאבים ממשחקים לדוגמה ולכן הסוללה תחזיק במצב זה יותר זמן.

מדידת הזמן לסוללה מתייחס לרוב למצב האופטימלי (שכולל גם בהירות מסך נמוכה) ולכן לא תמיד מדובר בנתון אמיתי.

מאותה סיבה אין טעם לבדוק כמה תאים הסוללה של הנייד, אלא מה הקיבולת שלה. לרוב ניידים בתקציבים האלו ובמאפיינים האלו דיי קרובים בזמנים שלהם.

לגבי השאלה השניה, שדרוג זכרון הוא דבר אפשרי שלא עולה הרבה מאוד כסף (כ-110 שח לסטיק של 4 ג'יגה, שניתן להרכיב לבד במספר דקות).

הניסיון שלי מראה שווינדוס 8 עובד טוב עם 2 ג'יגה זכרון, ולכן אני מאמין שגם 4 יספיק לכל דרישה.

מצד שני, המחיר הזול לעוד 4 ג'יגה יכול להיות סיבה להרחבה אם אתה נעול.

פורסם
  • מחבר

דימה, אילו זה היה המצב היה אפשר לדבר על זה, אבל פה מדובר על ניידים מאותה ארכיטקטורה עם מהירויות שעון שונות ככה שכל מה שאמרת לא רלבנטי.

ההבדל היחידי שיש ביניהם בשימושים קלים הוא המחיר שאתה תשלם עליהם. הביצועים יהיו כמעט לחלוטין שווים (ואתה יכול לבדוק את זה)

לגבי הטענה שלך על זמן סוללה גבוה יותר עקב מנוחה - תרשה לי לא להסכים. הניסיון שלי מראה בדיוק הפוך (אני מדבר על ניסיון עם מעבדי אטום ומעבדי ULV )

לפותח הדיון - זמן הסוללה משתנה לפי השימוש במחשב. גלישה באינטרנט היא פחות צורכת משאבים ממשחקים לדוגמה ולכן הסוללה תחזיק במצב זה יותר זמן.

מדידת הזמן לסוללה מתייחס לרוב למצב האופטימלי (שכולל גם בהירות מסך נמוכה) ולכן לא תמיד מדובר בנתון אמיתי.

מאותה סיבה אין טעם לבדוק כמה תאים הסוללה של הנייד, אלא מה הקיבולת שלה. לרוב ניידים בתקציבים האלו ובמאפיינים האלו דיי קרובים בזמנים שלהם.

לגבי השאלה השניה, שדרוג זכרון הוא דבר אפשרי שלא עולה הרבה מאוד כסף (כ-110 שח לסטיק של 4 ג'יגה, שניתן להרכיב לבד במספר דקות).

הניסיון שלי מראה שווינדוס 8 עובד טוב עם 2 ג'יגה זכרון, ולכן אני מאמין שגם 4 יספיק לכל דרישה.

מעולה, תודה רבה לך, עשית לי קצת סינון בראש כדי שאוכל לחפש עוד אופציות טובות יותר!:)

פורסם

ל-Access Denied

לא דיברתי על ארכיטקטורה או על מהירות שעון.

הראיתי מעבד שצורך פחות וואט על הנייר ובכל זמן נתון אך מעבד בזבזני מנצח אותו במשחק שלו כי הוא מצליח לסיים את העבודה לפניו.

תעמיד למבחן מעבד מסוג U (שמגיע ל-1.9Ghz\3.0Ghz) לעומת M (שמגיע ל-2.5Ghz\3.1Ghz) עם אותה ארכיטקטורה, אתה עלול להגיע לאותה מסקנה.

פורסם
  • מחבר

תגיד, יש לך אולי דגם ספציפי של I3 שאתה ממליץ לחפש?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים