עבור לתוכן

המלצה לכולם להתנדב בעמותה שהתחלתי להתנדב בה(יד לאחים, נלחמים במיסיונרים)

Featured Replies

פורסם

אין שום הבדל בין יהודי חרדי שמנסה להחזיר אותי בתשובה לבין נוצרי שמנסה לגרום לי להתנצר, את שניהם צריך לזרוק לפח הזבל של ההיסטוריה ויפה שעה אחת קודם. בעצם יש הבדל אחד גדול מאוד - מדינת ישראל מאפשרת ותומכת בהחזרה בתשובה אך מתנגדת בעיקשות לנסיון דומה של נוצרים, מה שמוביל בבטחה לרוב חרדי מובטח תוך כמה עשרות שנים. יהיה שמח!

• תגובות 76
  • צפיות 7.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^

בתור שמאלן-הומאני-אוהב אדם, אתה ממהר לפסול קבוצות שלמות די מהר...

ואני בתור הגזען-פאשיסט-הימני אציין שלכל אחד מגיע לחיות באמונתו כל עוד היא אינה מטיפה להרג חינם (אסלאם) ועל כן אין לי שום בעיה מהדתי שמציע לי להניח תפילין או מהנוצרי שמציע לי ללכנת לכנסיה או אפילו מהשינטואיסט שמציע לקחת אותי לעץ קדוש ולמחוא כף.

למעשה כאשר העבודה הדתית טהורה ונקיה, יש בה משהו קדוש ויפה. אחד המחזות היפים זה לראות אדם בוכה כאשר הוא מתפלל על הכותל, או כומר המרכין את ראשו בתפילה. העניין מתחיל לחיות מכוער כאשר משתמשים בעבודה דתית על מנת לדכא קבוצות אחרות (נשים, בני דת אחרת) או משתמשים בתירוץ האמונה הדתית על מנת להתחמק מחובות (רוב ניכר של הציבור החרדי בארץ)

כמובן שלאסלאם אין מקום במתכונותו הנוכחית בעולם, בגלל ההקצנה המדממת שקיימת בתוכו ועל כך שהוא ברובו נלמד על ידי קבוצה אתנית המזכירה סרטן.

פורסם

שבוע טוב וחודש טוב לכולם.

לפי הדיון, יש לי תחושב שנושא תחת הכותרת "מיהו יהודי?" יהיה אקטואלי בשביל הפורום הזה.

אגב,יהדות היא לא דת.

בכל אופן, לא במובן כמו שאר האמונות..

פורסם

משתמשים בתירוץ האמונה הדתית על מנת להתחמק מחובות (רוב ניכר של הציבור החרדי בארץ)

לא נכון . כיוון שיש התנדבות גדולה מאוד מציבור זה ,בכל עניין של חסד ..כמו אירגון זק"א ואלפי אירגוני חסד וגמח"ים לכל התשובים.. אין קשר להתחמק מחובות.

אתה צריך לדעת שלימוד תורה הנו חלק מהעם היהודי בכל הדורות (צבא זה דבר חשוב אך גם ואף יותר לימוד התורה.. על פי היהדות היא לבסוף קובעת שחור על כבי לבן זה מוצג-תרצה מקורות אציג.). גם במלחמות בזמן משה רבינו יהושע ו.. דוד המלך וכדו'.. היה ציווי שיהיו לומדים. זה בסדר, שלך יש השקפה שונה,אך לפחות תכיר את השקפת החרדים שהנה כמובן נתמכת ביהדות. אתה לא חייב להסכים איתה ולנוהג בה.. אך לא שייך לציין כ'תירוצים על גב הדת'.

פורסם

השנה התחלתי ללמוד קצת תורה וזה לא מונע ממני לעשות מילואים, ללמוד לתואר ולעבוד... למה לא כולם יכולים?

פורסם
  • מחבר

שבוע טוב וחודש טוב לכולם.

לפי הדיון, יש לי תחושב שנושא תחת הכותרת "מיהו יהודי?" יהיה אקטואלי בשביל הפורום הזה.

אגב,יהדות היא לא דת.

בכל אופן, לא במובן כמו שאר האמונות..

יהדות היא גם דת, וגם לאום.

אבל זה לא קשור כרגע.

פורסם

רוני אתה יכול להסביר למה אסור לחתוך בשבת סלט שקטן מ3 סמ כל קוביה?

ולמה אסור לנקות שולחן עם סחבה?

פורסם

ולמה אסור לנהוג בשבת ברכב, ללכת מותר, תאמין לי שזה יותר מעייף מלנהוג.

פורסם

השנה התחלתי ללמוד קצת תורה וזה לא מונע ממני לעשות מילואים, ללמוד לתואר ולעבוד... למה לא כולם יכולים?

כמו שבצבא יש תפקידים בלי הפרעה כך צריך לימוד ללא הפרעה. אין שום בעיה בעבודה ,אתה נכנס עכשיו לדבר שגם בעיניי אינו מהלך נכון = החוקים שנעשו בממשלה בנושא זה.

אחת מהם:מי שתחת 'תורתו -אמונתו' אינו יכול לעבוד באופן חוקתי,לשם כך הוא מקבל את ה700 שח מהמדינה .וכל ראש -כולל מגייס כספים מתרומות -שזה יוצא בממוצע כ1500/2000 שח כולל ה700שח לאברך .

ModChiP

היסוד הוא כך:

תחילה מלאכת מחשבת אסרה התורה , יצירה אסורה לא עבודה או מאמץ (דוגמא: אין בעיה להרים ארגז בשבת ).

"ויום השביעי שבת לה' אלוהיך לא תעשה כל מלאכה"

ומלאכות האסורות נקבעו - בתורה.. ה' אמר למשה איך לבנות את המשכן ובבניה היו 39 מלאכות .. ובסוף ה' אמר למשה שכל בניית המשכן אינה דוחה שבת ומכאן למדים שכל אותן 39 מלאכות אסורות בשבת .http://www.daat.ac.il/encyclopedia/value.asp?id1=3185

אם תרצה לדעת על דבר מסוים (כי יש בלי סוף) יש גוגל.. ותוכל להגיע איך מלאכה זאת נמצאת תחת אחת אבות המלאכה האסורות בשבת .

ולמה אסור לנהוג בשבת ברכב, ללכת מותר, תאמין לי שזה יותר מעייף מלנהוג.

כמו שצוין לעיל. אין איסור על מאמץ ..למשל להעביר אש מנר לנר אין בכך מאמץ-ובכל זאת אסור.כיוון שרק מלאכה אסרה התורה.מהי מלאכה? המלאכות שהיו במשכן.

אחת המלאכות האסורות במשכן-

'מבעיר'

במכונית יש כמה איסורי שבת ואחת מהם זה הבערת הדלק .

פורסם

לכן חברים, קנו מכונית חשמלית... הלהיט הבא בקרב המגזר הדתי "מכונית שבת"

פורסם

בחייאת עזבו את מלחמות הדת עם רוני. אני אישית חושב שמלחמה בגורמים שמנסים להשפיע מבחוץ על המדינה היא חשובה וחבל לדרדר את הדיון ל"כולם נגד רוני" (כרגיל).

פורסם

רוני אתה יכול להסביר למה אסור לחתוך בשבת סלט שקטן מ3 סמ כל קוביה?

ולמה אסור לנקות שולחן עם סחבה?

למה זה מעניין אותך?

למה זה קשור?

יש לך מקור לדברים?

פורסם

הנקודה היא לא לסטות מנושא הדיון שהוא הסכנה וההתנגדות למיסיונרים הנ"ל.

פורסם

אכן.. רק נראה אם הדיון עכשיו לא יהיה דומם (מיצה את עצמו).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים