עבור לתוכן

אז למי אתם מצביעים?

Featured Replies

פורסם

הרבנים החרדים כבר לא מצליחים להשתלט בצורה מושלמת ולחסום מידע כמו בעבר

עכשיו קמו להם אויבים חדשים כמו הסמארטפון והמחשב, בעיקר הראשון.

לדעתי הבעיה מתחילה מזה שלא מלמדים את מקצועות הליבה.

גדלים דורות של אנשים שאין להם יכולת השתכרות ואז הם מנצלים את מירב ההטבות שהמדינה נותנת לכאלה שאין להם ורק שאצלם זה מבחירה.

בגלל שהם רק לוקחים ולא נותנים הם דופקים את אלה שבבעיות אמיתיות ומפאת חוסר תקציב ויוצא שתמיד נצטרך לממן אותם לנצח.

• תגובות 371
  • צפיות 26.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כל הבעיות שדיברו כאן --זה התאמה בצבא. ומדובר על חרדים שאינם אברכים.. אין עם כך שום בעיה כשיש התאמה טובה להם.. ולהתחיל להשקיע יותר לבחון מי שלא לומד או לא יכול וכדו'.. שיתגייס. ההנהגה החרדית תמיד אוחזת שמי שלומד לא צריך להתגייס/לאומי. הסיבות לכך נכתבו בדיונים בעבר.אתם יודעים לימוד תורה מגן וכו'..

פורסם

התאמה לצבא זה כמו התאמה לשוק העבודה

מאחר ומגדלים דורות של בורים, כאלה שלא למדו את מקצועות הליבה.

אין להם מה לעשות בצבא, עומדים כל היום ומתפללים.

פורסם

בכלל לא בורים.אני לא רוצה להשתמש בשפה שלך,אך לציין כל היום עומדים וממתפללים זה גם סוג של חוסר ידע .חבל שלא נפל בחלקך לשבת עם כאלה. כפי שציינתי ברוב יש לימודי ליבה. לצבא אין באמת קשר לעבודה. אפשר לשחרר אותם לעבודה בלי צבא. אולי אינך מודע אך רוב הציבור החרדי עובד .. אפשר כמובן לעשות יותר .

רוב העבודות לא מצריכות בגרות. ומי שבכל זאת מעוניין יש מכללות עם מכינה ואחר-כך לעשות תואר.

פורסם

אם ברוב יש לימודי ליבה וגם לא בורים אז למה אחוזי ההצלחה בבגרות בקרית ספר, בני ברק וביתר עלית הם רק 10% ?

משמע אין לימודי ליבה או שרק ב-10% יש לימודי ליבה וזה כידוע שואף לאפס.

פורסם

חבל שאתה נותן לחזור על דבריי. ליבה לרוב יש ביסודי ... אחר-כך רבים הולכים לישיבות. ישיבה קטנה מגיל 14 .. ישיבה גדולה מגיל 17 ..שם לא ממשיכים עם לימודי חול ובגרויות.

לכן נפתחו המכללות (יש המון) לחרדים.

פחות או יותר דעתי

פורסם

מה זה עוזר ביסודי?

מצפים מאנשים שידעו יותר מלוח הכפל

פורסם

גם שיש רעש בממשלה בנושא ליבה -מדובר ליסודי. אדם ביום יום לא צריך יותר מדברים בסיסיים.

מי שיצטרך יותר לתואר שחפץ.. יש מכינות ומכללות,ברגע שרואים שזה הצלחה -זה העיקר. בכל אופן .. אף פעם לא הסכמתי לתוכניות שהיו בנושא צבא/עבודה/ישיבה לבחורי-ישיבה .

אני מוכן להתערב שנלך בציבור החילוני.. וגם לפנות לגילאי 30 40 + נתחיל לתת להם שאלות בתרגילי חשבון מעבר לכיתה ח . נראה כמה יזכרו.

זכותו של כל אדם לקחת את בנו למוסד לימודים על פי רוחו. חרדים עושים הכל שתחילה יצאו תלמידי-חכמים.. ומי שלא ..אז שתהיה לו אפשרות אחרות לתעסוקה... כאן מתנגש הסיפור עם חיוב ממשלתי לצבא ורק אחר-כך עבודה או שתשאר כל הזמן בישיבה/כולל . .. (בקיצר כמו בלינק האחרון ששמתי) .

פורסם

איך קפצת לתואר? אני מדבר על תיכון

בטח שבן אדם צריך יותר מרמה של יסודי כדי להסתדר בחיים

זה בטח יותר חשוב מאשר התפלפלות מה לעשות אם השור של השכן פלש לך לשטח והרגת אותו

פורסם

כתבתי לא צריך יותר בחיי היום יום. לומדים כפל ,חילוק ,אחוזים וכדו'...

מה זה להסתדר בחיים. יש אחד יש לו חנות בגדים מצליחה- האם הוא לא הצליח בחיים.רמי לוי לא כזה מלומד. האם הוא נחשב כלא הצליח בחיים. מי שרוצה מקצוע מעבר .. שמחייב יותר מיסודי ..יוכל למשש זאת בהליכה למכינה יסודית ואז לתואר הנחשק. כל השאלה אם זה עובד. כרגע אני רואה הצלחה גדולה בזה.. נוסיף שיפטרו את האברכים מאיסור תעסוקה.. זה יקפוץ... כל שנה בגדול.

תראה ..אם כבר הכנסת גם את זה..דעתי חייבים גם להכניס לימודי יסוד יהודי גם במוסדות החילונים. כי המצב היום על הפנים.. בידע ,וזה גם יחזק אותנו גם מבחינת הארץ.

עוד דבר.. לא הייתי שולל גם איזה חצי שעה של לימוד גמרא.זה לא בא מרקע דתי.. אלא איך יתכן בית ספר יהודי ללא ידע, רק ידע מה זה גמרא איך לומדים אותה ,איך בנויה סוגיהה וכו'.. אם היו עושים זאת.. היית מבין את יצירת המופת הזאת וגם איך אמרת.. זה פילפול . אז שיעשה אותך פילפל בסוף ;) מה רע.

פורסם

מה רע ? שמספיק שמלמדים ביסודי חילוני תנך והילדים הקטנים אשכרה מאמינים שהעולם נברא לפני 6 שנים. שמעתי גם שהיום מלמדים תהילים בחטיבת ביניים חילונית, לי לא יצא לקבל את זה אבל באמת שבא לי להקיא

פורסם

אם לא שמת לב ,אתה בעצם מחזק את דבריי. הנה התוצאה של הידע שלך ..שבתור יהודי לא יודע יסודות יהודיים ועוד לועג.זאת הסכנה שאני מדבר עליה. אפשר לא לקבל אבל לדעת ,זה צריך.

בשום מקום בתנ"ך לא כתוב 6 שנים או מאמין שהתכוונת 6000 שנה. בכל אופן ,לא כתבתי לחייב תפילה וכדו'.. כתבתי -ידע. מה זה 'סידור' ,. מה זה 'משנה' .. איך היא בנויה ,מתי נכתבה ,מי כתב אותה וכדו'.. כל כיתה תתן דגש על משהו.

' בנט 'מדבר על זה, אפילו יאיר לפיד אני מאמין לא תהיה לו בעיה (והוא אגב חובב תנ"ך ) בליכוד גם לא צריכה להיות בעיה .וגדעון סער כבר מתחיל עם זה.

http://www.kipa.co.il/family/175/39252.html

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/239352

כי אנו בסך הכל מדברים על ידע שגם מביא ערכים המחזקים את השורשים היהודיים שלנו.

פורסם

אין לי שום בעיה עם לימודי יהדות בבתי ספר חילוניים. למדנו תנ"ך 11 שנים, למדנו תושב"ע שנה-שנתיים. זה הרבה יותר מהלימודים "החילוניים" שהם לומדים

פורסם

כן, יש לי בעיה אם זה שמלמדים את זה כחובה. במקום להרוג את כל הזמן על הדברים המיותרים האלה, היו יכולים לאפשר לי ללמוד פיסיקה וכימיה ביחד בבית הספר ולא להעמיד אותו מול בחירה באחד מהם

פורסם

זה ממש לא יותר הרבה. לומדים שם חשבון,גאוגרפיה. טבע.. אנגלית וכו'..

אכן יש מוסדות שמתחמקות וצריך לענישם. אבל בכלליות זה מה שלומדים כל יום כמה שעות.

1101 וכו'.. ;) .

אם ישאלו כל אחד וגם כל תלמיד.. אז בסוף כל אחד בוודאי ירצה רק מה שליבו חפץ. לא צריך להסתכל על עצמך אלא על הכלל. הממשלה ההציגה את הנושא הזה כחשוב והיא פועלת. ושום דבר לא צריך לבוא בחשבון למשהו אחר.. אם יש עוד דברים חשובים .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים