עבור לתוכן

מפלצות בע"מ - דיון בנושא הבנייה בארץ

Featured Replies

פורסם

בס"ד

טוב חברים, אז יש לי עוד דיון מעניין. נכון שיש את מצוקת הדיור ההולכת וגוברת. אני ניסיתי להביא כאן משהו מהצד השני של המתרס:

האם בגלל כל תנופת הדיור שכחנו איך לבנות בניינים פחות "מפלצתיים", ויתרנו על שטחים פתוחים ומרחב נשימה נקי, נכנסנו לגור בדירה מרווחת אך בלי פרטיות כי יש עוד בניין ליד שמשקיף לי על הסלון?

נכון, אנחנו לא הקבלנים, אבל זאת לא צריכה להיות דרישה בסיסית כשאנחנו רוכשים דירה? פרטיות, שקט, חזות נעימה של בניין, אוויר ושמירה על הטבע?

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2266583

פורסם

אני מבין שכותרות ענייניות הן לא הצד החזק שלך.

פורסם
  • מחבר

אני מבין שכותרות ענייניות הן לא הצד החזק שלך.

אם לא נראית לך הכותרת אתה מוזמן להציע אחת אחרת.

פורסם

כותרת לא עניינית = נכנסתי לדיון פעם אחת וראיתי במה מדובר, ובכל זאת בפעם הבאה שאני רואה את הכותרת, לא מצליח להיזכר מה נושא הדיון.

גם אם יש משחק מילים וכדומה שאתה ממש רוצה שיהיה בכותרת, זה לא מונע ממך להוסיף כמה מילים שיגרמו לאחרים להבין ולזכור את הנושא, למשל: 'מפלצות בע"מ - דעתכם בנושא בנייני ענק'.

ספציפית לנושא, מקריאה של הלינק לא הצלחתי להבין אם מה שמפריע לכותב זה עצם קיומם של בניינים גדולים (חוסר פרטיות), או המראה המכוער שלהם.

דעתי בשני הנושאים היא שזה לא כזה משנה. חסר פרטיות? שים וילון. הבניין מכוער? איזה מזל שאני גר בפנים ולא יושב בחוץ על הספסל ומסתכל על הבניין כל היום. כך או כך, לא נראה לי שישאר הרבה שטח פנוי בארץ אם לכל משפחה תהיה וילה פרטית על דונם (שלא לדבר על מחירי הדיור כתוצאה מזה), אז מה רוצים שיעשו?

פורסם
  • מחבר

כותרת לא עניינית = נכנסתי לדיון פעם אחת וראיתי במה מדובר, ובכל זאת בפעם הבאה שאני רואה את הכותרת, לא מצליח להיזכר מה נושא הדיון.

גם אם יש משחק מילים וכדומה שאתה ממש רוצה שיהיה בכותרת, זה לא מונע ממך להוסיף כמה מילים שיגרמו לאחרים להבין ולזכור את הנושא, למשל: 'מפלצות בע"מ - דעתכם בנושא בנייני ענק'.

ספציפית לנושא, מקריאה של הלינק לא הצלחתי להבין אם מה שמפריע לכותב זה עצם קיומם של בניינים גדולים (חוסר פרטיות), או המראה המכוער שלהם.

דעתי בשני הנושאים היא שזה לא כזה משנה. חסר פרטיות? שים וילון. הבניין מכוער? איזה מזל שאני גר בפנים ולא יושב בחוץ על הספסל ומסתכל על הבניין כל היום. כך או כך, לא נראה לי שישאר הרבה שטח פנוי בארץ אם לכל משפחה תהיה וילה פרטית על דונם (שלא לדבר על מחירי הדיור כתוצאה מזה), אז מה רוצים שיעשו?

ומה קורה כשאתה קורא ספר? הרי שם יש רק כותרת.. בסופו של דבר, אם אתה מתחבר לנושא, אני מניח שתזכור אותו ואם לא, כנראה שהרבה דברים מסיחים את דעתך מכדי שתתן דגש באותו נושא. אבל, לקחתי לתשומת ליבי ואם כבר להגיב בנושא מסוים בצורה ביקורתית, אזי שתהיה כך. עניינית.

מה שמפריע לכותב זה גם וגם. זה לא העניין של לשים וילון, זה העניין שכשאני יוצא למרפסת, אני רוצה לשבת בשקט בלי שמישהו יצפה בי, אני רוצה לשוחח בלי שיאזינו לי אולי לך זה לא חשוב, לאחרים כן.

כחלק מבנייה ירוקה מודרנית ומתקדמת, היא בנייה ירוקה. כזאת שנעזרת בסבבה וחוסכת מים ואנרגיה ואינה פוגעת בנוף. לדוגמא, אם תיסע בכבישים בינעירוניים בארץ למשל מדרום לצפון תראה יערות של עמודי חשמל. אין לך מבט נק אל הנוף הפתוח, זאת פגיעה משמעותית בנוף אותו דבר עם בניינים שלא מתאימים לנוף של חוף הים או סביבה עירונית מסויימת. נכון, דגים לא יפסיקו לשחות ואנשים לא יפסיקו לבנות, אבל זה מפריע ופוגע. אולי לא לך, לאחרים כן.

פורסם

ומה קורה כשאתה קורא ספר? הרי שם יש רק כותרת.. בסופו של דבר, אם אתה מתחבר לנושא, אני מניח שתזכור אותו ואם לא, כנראה שהרבה דברים מסיחים את דעתך מכדי שתתן דגש באותו נושא. אבל, לקחתי לתשומת ליבי ואם כבר להגיב בנושא מסוים בצורה ביקורתית, אזי שתהיה כך. עניינית.

ברוך הבא לפורום כללי. לפורום יש חוקים. שים לב בפרט לחוק מספר 3. בחוקים הכללים יש אפילו יותר פירוט.

לא רוצה לעקוב אחרי החוקים? בבקשה, יש כפתור יציאה.

פורסם
  • מחבר

ברוך הבא לפורום כללי. לפורום יש חוקים. שים לב בפרט לחוק מספר 3. בחוקים הכללים יש אפילו יותר פירוט.

לא רוצה לעקוב אחרי החוקים? בבקשה, יש כפתור יציאה.

אני מקבל את ההערה שלך, לא את הציניות שבה היא נאמרה. אתה יכול להיות יותר אדיב, אם ניסית, אז לא כ"כ יצא לך.

הבחור שהגיב מעליך הסביר זאת קצת יותר טוב, מצד שני, יכולת להאיר את עיני כבר מלכתחילה. בכל אופן, תוקן הדבר עכשיו ולהבא.

אתה מוזמן להשתתף בדיון ;)

פורסם

ומה קורה כשאתה קורא ספר? הרי שם יש רק כותרת.. בסופו של דבר, אם אתה מתחבר לנושא, אני מניח שתזכור אותו ואם לא, כנראה שהרבה דברים מסיחים את דעתך מכדי שתתן דגש באותו נושא.

כשאני קורא ספר, אני בוחר אותו במודע (בדרך כלל ידוע מה התוכן של הספר ואם הוא נחשב 'טוב'), ולרוב קורא אותו ברצף, מתחילה ועד סוף, באופן שבכלל לא צריך לזכור איך קוראים לספר (קרה לי כמה פעמים שאחרי שגמרתי ספר - או אפילו תוך כדי קריאה - הצצתי בכריכה כדי להיזכר איך קוראים לו).

קריאה בפורום לא דומה לזה בכלל. אתה קורא הרבה דיונים במקביל, ובהפסקות. דמיין שאתה יושב בספרייה, קורא דף בספר אחד, פרק בספר שני, עמוד בספר שלישי, ואז חוזר לספר הראשון לעוד שני עמודים, אח"כ עובר לספר רביעי וכן הלאה. ככל שעולה מספר הדיונים שאתה עוקב אחריהם במקביל, כך עולה החשיבות של כותרת עניינית שלא רק תמשוך את העין בקריאה ראשונה אלא גם תתן מידע ברור על הנושא.

בחזרה לנושא הבניינים:

פרטיות, שקט, חזות נעימה של בניין, אוויר ושמירה על הטבע?

פרטיות - יותר פונקציה של קירבה בין בניינים מאשר גובהם וגודלם. כלומר, גם אם הבניין בן 4 קומות, הסיכוי שהשכן ממול יראה אותך לא קטן יותר מבניין בן 20 קומות. למעשה, בבית פרטי או בניין נמוך יש יותר סיכוי שיראו וישמעו אותך מהרחוב, ולא רק מבניין סמוך שאולי נמצא בזווית שאפשר לראות משהו. אלא אם כן הבית הפרטי שלך הוא גם עם שטח רחב שמקיף אותו, וכאן מגיעים כבר לנושא אחר.

שקט - איפה יהיה לך יותר, בקומה ראשונה ליד הכביש, או בקומה עשירית? (בהנחה שאין במקרה שכנים מעצבנים ולא מתחשבים, וזה לא תלוי בגובה הבניין), שוב בהנחה שאין לך שטח גדול מסביב לבית כנ"ל.

חזות נעימה - עניין סובייקטיבי. אם בנו את הבניין, יש מי שאוהב את העיצוב שלו, לכל הפחות מי שבנה אותו, וכנראה גם מי שבא לגור שם. העובדה שאתה חושב שזה מכוער לא מכריחה שכולם חושבים כך, ואין סיבה שיפסיקו לבנות בניינים רק כי "יש מי שלא אוהב את העיצוב".

אוויר - איפה יש יותר, בבניין ענק בצפת, או בבית פרטי בתל אביב? ואפילו בתל אביב עצמה, מן הסתם לדיירי קומה עשירית יהיה אויר טוב יותר ממי שגר בקומה קרובה לכביש (וכאן כבר לא ממש יעזור גם שטח מסביב לבית).

שמירה על הטבע - במה זה מתבטא? בטח לא במספר עמודי החשמל שצריך כדי לספק לבתים. לא רואה קשר בין בניינים גדולים לשמירה על הטבע, ולהיפך - בהנחה שכולם צריכים לגור איפשהו, אם תפרוש את כל הבניינים לבתים חדי קומה, הם ייתפסו הרבה יותר שטח שאחרת היה משמש ל'טבע' (ועוד יותר אם תבנה אותם במרחקים מספיקים כדי לפתור את הבעיות שציינת), ויצרכו כנראה יותר משאבים לבניה ותחזוקה עבור כל יחידת דיור מאשר בבניין.

ומה שלא התייחסת - אם ייבנו בתים פרטיים במקום בניינים, המחיר ליחידות דיור יעלה משמעותית בגלל הצורך בקרקע לכל בניין, ומחירי הקרקעות עצמן יעלו עוד יותר בגלל שיווצר מחסור בקרקעות, שכמובן יעלה את מחירי הדיור עוד יותר. עבור אדם נורמלי שצריך לגדל משפחה, הרבה יותר חשוב להצליח להשיג לעצמו ולמשפחתו מקום לגור בו (בלי לשעבד את כל המשכורת שלו לתשלום משכנתא והלוואות במשך 30 שנה), מאשר לדאוג שבניין כזה או אחר 'יסתיר לך את הנוף' או ייראה מכוער בעיניך.

פורסם

אני ממש לא מסכים שצריך לבנות הכל בצביון הומגני מבלי "לצאת מהמסגרת", Form Folows Function וכל עוד המבנה עומד ביעדים ההנדסיים שנקבעו אז חלק מהעניין באדריכלות זה הרי גם שאיפה לממש חזון יצירתי שייתן אישיות למבנה, בהתאם לטעמו האדריכל המתכנן. כמובן שזה צריך לעבור אישור של וועדת תכנון אחרת דברים יכולים לצאת מכלל שליטה...

http://cdn.instantshift.com/wp-content/uploads/2009/02/sba-06.jpg

מה שכן, אני בהחלט מאמץ בנייה מרוכזת לגובה ועיבוי של מרכזים עירוניים. כל בנייה חדשה בשטחים פתוחים זה נזק בלתי הפיך במדינה בין הצפופות בעולם כמו ישראל (ובכלל זה תופס בעקרון מנחה בכל מקום לדעתי).

פורסם

אני אישית לא הייתי מתקרב למגדלים האלה. מדובר בפצצת זמן מתקתקת. כשהבניין חדש ויפה הכל בסדר, אבל ברגע שיתחילו נזילות, גנרטורים יתקלקלו, מערכת כיבוי אש לא תעבוד וכו' עלויות אחזקה יזנקו כלפי מעלה. עמית לעבודה רכש דירה במגדל כזה והוא משלם סכום מטורף לועד בית. בנוסף מספר רב של שכנים ימנע כל קבלת החלטות בבניין. אני גר בבניין שש קומות עשרים וארבע משפחות. קידום של כל החלטה, אפילו הקטנה ביותר, מסתבכת כמו פרוייקט נתב"ג 2000. אני מפחד לחשוב מה יקרה בבניין עם מאה משפחות.

בשבילי רק בניין קטן עם מספר משפחות. בלי מעלית, בלי גנרטור, בלי מערכת כיבוי אש, בלי מנחת מסוקים ואולם אירועים. רק דירה צנועה עם מרפסת. זה כל מה שאני מבקש.

פורסם

בנייה קבועה וסטנדרטית (משעממת, וניתן לאמר מדכאת) - ניתן לבנות אותם בצורה יותר מעורבבת. פרוייקט לדוגמה שנבנה במונטריאל על ידיי מהנדס ישראלי : http://en.wikipedia.org/wiki/Habitat_67

אין שטח פתוח לדירות - גם כאן, כשהדירות הם "קוביות מעורבבות" יש מרפסות גדולות יחסית לכל דירה + "מבוך מעברים"

אין מקום לדיירים שרוצים חדרי עבודה בבית - זה לא בית פרטי שבו יש גינה, חדר גדול או גג שניתן לנצל לחדר עבודה, מחסן וכדומה. כל אלה חסרים לחלוטין בדירות בדרך כלל

פגיעה בטבע - יש כמה דברים אחרים שפוגעים וניתן לצמצם אותם או לוותר עליהם :

שדות לגידול זרעים וכדומה, שמשמשים להאכלת חיות, שמשמשות לבשר/חלב/וכו. תפסיקו לאכול אוכל מהחי, לא יהיה צורך בשדות האלה (גידול אוכל צמחי שמיועד ישירות לצריכה על ידי בני אדם יקח הרבה פחות שטח) - ניתן יהיה לבנות שם במקום להרוס שטחים פתוחים. בנוסף על זה, הקטנת פליטת גזי חממה וצריכת מים, דלק חשמל

בתי קברות. אנחנו צריכים שכונות לאנשים חיים לא לאנשים מתים. להביא בולדוזר ולסדר את זה אחת ולתמיד

פרוייקטי קניונים וכדומה (מרכזי מסחר). בשנים האחרונות לא בונים קניונים (בניין שבו דחוסות הרבה חנויות), בונים מרכזי קניות ענקיים שיש בהם חניה פתוחה וחנויות בקומה אחת. וזה כשמרכזי קניות ישנים במרכזי ערים "מתייבשים". להפסיק לבנות את אלה ולהתחיל לשפץ קניונים קיימים במרכזי ערים, שיהיו בהם חנויות כמו סופרמרקטים

בזבוז של בניינים קיימים מעולים. מה קורה למשל אם בת גלים בחיפה ? קרוב לרכבת, קרוב לקווי אוטובוס והמון שטח חניה (זה היתה תחנה מרכזית בעבר). לסמן מחדש את החנייה, לשפץ את הבניין, "בת גלים סנטר" חדש ומוכן

פורסם
  • מחבר

כשאני קורא ספר, אני בוחר אותו במודע (בדרך כלל ידוע מה התוכן של הספר ואם הוא נחשב 'טוב'), ולרוב קורא אותו ברצף, מתחילה ועד סוף, באופן שבכלל לא צריך לזכור איך קוראים לספר (קרה לי כמה פעמים שאחרי שגמרתי ספר - או אפילו תוך כדי קריאה - הצצתי בכריכה כדי להיזכר איך קוראים לו).

קריאה בפורום לא דומה לזה בכלל. אתה קורא הרבה דיונים במקביל, ובהפסקות. דמיין שאתה יושב בספרייה, קורא דף בספר אחד, פרק בספר שני, עמוד בספר שלישי, ואז חוזר לספר הראשון לעוד שני עמודים, אח"כ עובר לספר רביעי וכן הלאה. ככל שעולה מספר הדיונים שאתה עוקב אחריהם במקביל, כך עולה החשיבות של כותרת עניינית שלא רק תמשוך את העין בקריאה ראשונה אלא גם תתן מידע ברור על הנושא.

בחזרה לנושא הבניינים:פרטיות - יותר פונקציה של קירבה בין בניינים מאשר גובהם וגודלם. כלומר, גם אם הבניין בן 4 קומות, הסיכוי שהשכן ממול יראה אותך לא קטן יותר מבניין בן 20 קומות. למעשה, בבית פרטי או בניין נמוך יש יותר סיכוי שיראו וישמעו אותך מהרחוב, ולא רק מבניין סמוך שאולי נמצא בזווית שאפשר לראות משהו. אלא אם כן הבית הפרטי שלך הוא גם עם שטח רחב שמקיף אותו, וכאן מגיעים כבר לנושא אחר.

שקט - איפה יהיה לך יותר, בקומה ראשונה ליד הכביש, או בקומה עשירית? (בהנחה שאין במקרה שכנים מעצבנים ולא מתחשבים, וזה לא תלוי בגובה הבניין), שוב בהנחה שאין לך שטח גדול מסביב לבית כנ"ל.

חזות נעימה - עניין סובייקטיבי. אם בנו את הבניין, יש מי שאוהב את העיצוב שלו, לכל הפחות מי שבנה אותו, וכנראה גם מי שבא לגור שם. העובדה שאתה חושב שזה מכוער לא מכריחה שכולם חושבים כך, ואין סיבה שיפסיקו לבנות בניינים רק כי "יש מי שלא אוהב את העיצוב".

אוויר - איפה יש יותר, בבניין ענק בצפת, או בבית פרטי בתל אביב? ואפילו בתל אביב עצמה, מן הסתם לדיירי קומה עשירית יהיה אויר טוב יותר ממי שגר בקומה קרובה לכביש (וכאן כבר לא ממש יעזור גם שטח מסביב לבית).

שמירה על הטבע - במה זה מתבטא? בטח לא במספר עמודי החשמל שצריך כדי לספק לבתים. לא רואה קשר בין בניינים גדולים לשמירה על הטבע, ולהיפך - בהנחה שכולם צריכים לגור איפשהו, אם תפרוש את כל הבניינים לבתים חדי קומה, הם ייתפסו הרבה יותר שטח שאחרת היה משמש ל'טבע' (ועוד יותר אם תבנה אותם במרחקים מספיקים כדי לפתור את הבעיות שציינת), ויצרכו כנראה יותר משאבים לבניה ותחזוקה עבור כל יחידת דיור מאשר בבניין.

ומה שלא התייחסת - אם ייבנו בתים פרטיים במקום בניינים, המחיר ליחידות דיור יעלה משמעותית בגלל הצורך בקרקע לכל בניין, ומחירי הקרקעות עצמן יעלו עוד יותר בגלל שיווצר מחסור בקרקעות, שכמובן יעלה את מחירי הדיור עוד יותר. עבור אדם נורמלי שצריך לגדל משפחה, הרבה יותר חשוב להצליח להשיג לעצמו ולמשפחתו מקום לגור בו (בלי לשעבד את כל המשכורת שלו לתשלום משכנתא והלוואות במשך 30 שנה), מאשר לדאוג שבניין כזה או אחר 'יסתיר לך את הנוף' או ייראה מכוער בעיניך.

קיבלתי את ההערה, הוספתי מידע לכותרת :xyxthumbs:

לעינייננו,

נכון, הסיכוי שהשכן יראה אותי הוא גדול. העניין הוא, שהוא רואה ישר את חדר השינה שלי, אז לי אישית לא נראה שמישהו יכול לראות את חדר המיטות שלי. שים את כל הווילונות שבעולם, זה לא בדיוק משמח אותי להתחבא בבית שלי. מצד שני, אני מדבר על מרפסות משותפות. כאלו עם חומה אחת שמפרידה ביניהם. לי זה מרגיש לא טוב לשוחח כשמישהו ליד מאזין. נכון, זה לא בית פרטי, אבל אישית, לי זה לא מספיק.

אוויר יהיה לך בכל מקום כל עוד הבנייה לא תהיה צפופה להחריד. גם בעניין הפרטיות וגם בעניין האוויר, הבנייה הצפופה פוגעת בזרימת האוויר, בקירור העיר בקיץ ובאיוורור הבתים. קצת מרווח. וכן, אני רוצה לרדת מהבניין ולשבת בחזיתו על ספסל ודשא. למה שלא יהיה כזה לכל בניין? אין מקום? תפסיק עם בנייה צמודת קרקע ותבנה לגובה. יש פתרונות אבל אני לא בטוח שמישהו רוצה ליישם.

בעניין טבע ונוף, בפוסט צירפתי תמונות של מבנים כדוגמת הולילנד. אתה מכיר את ירושלים ואת טיב הבנייה בה. זה נראה לך בניין מתאים לעיר? צריכים להיעזר בשירותיו של אדריכל נוף. אני חושב שבגלל מצוקת הדיור כולם מתפשרים על הכל, חזות, פרטיות ונוף. חבל שכך, מצד שני אין ברירה, מצד שלישי, צריך לקבוע סטנדרטים לבנייה טובה ומתקדמת.

מה אתה מחפש בבניין? או שהכי חשוב לך זה בית ותו לא?

פורסם
  • מחבר

אני ממש לא מסכים שצריך לבנות הכל בצביון הומגני מבלי "לצאת מהמסגרת", Form Folows Function וכל עוד המבנה עומד ביעדים ההנדסיים שנקבעו אז חלק מהעניין באדריכלות זה הרי גם שאיפה לממש חזון יצירתי שייתן אישיות למבנה, בהתאם לטעמו האדריכל המתכנן. כמובן שזה צריך לעבור אישור של וועדת תכנון אחרת דברים יכולים לצאת מכלל שליטה...

http://cdn.instantshift.com/wp-content/uploads/2009/02/sba-06.jpg

מה שכן, אני בהחלט מאמץ בנייה מרוכזת לגובה ועיבוי של מרכזים עירוניים. כל בנייה חדשה בשטחים פתוחים זה נזק בלתי הפיך במדינה בין הצפופות בעולם כמו ישראל (ובכלל זה תופס בעקרון מנחה בכל מקום לדעתי).

העניין הוא שאנשים בונים לפי טעמם מפלצות של ממש. לא קשורות לשום דבר בסביבה וחולשות כמו מגדלי שמירה על כל האיזור. לטעמי ודעתי, הדברים הללו יצאו מכלל שליטה. ראה את המגדלים שפרסמתי בפוסט. זה לא נראה לך מוגזם??

נבון, צריך לבנות לגובה בחכמה וכל בנייה חדשה בשטחים פתוחים פוגעת ביותר בנוף, מסכים. אני מסתובב בערים שבהם אין מקום לדשא או עץ וגינה. הכל מסה עצומה של בניינים ונראה לי שהעיקרון המנחה הוא כסף מאשר כל עיקרון אחר.

פורסם
  • מחבר

אני אישית לא הייתי מתקרב למגדלים האלה. מדובר בפצצת זמן מתקתקת. כשהבניין חדש ויפה הכל בסדר, אבל ברגע שיתחילו נזילות, גנרטורים יתקלקלו, מערכת כיבוי אש לא תעבוד וכו' עלויות אחזקה יזנקו כלפי מעלה. עמית לעבודה רכש דירה במגדל כזה והוא משלם סכום מטורף לועד בית. בנוסף מספר רב של שכנים ימנע כל קבלת החלטות בבניין. אני גר בבניין שש קומות עשרים וארבע משפחות. קידום של כל החלטה, אפילו הקטנה ביותר, מסתבכת כמו פרוייקט נתב"ג 2000. אני מפחד לחשוב מה יקרה בבניין עם מאה משפחות.

בשבילי רק בניין קטן עם מספר משפחות. בלי מעלית, בלי גנרטור, בלי מערכת כיבוי אש, בלי מנחת מסוקים ואולם אירועים. רק דירה צנועה עם מרפסת. זה כל מה שאני מבקש.

בנוסף למה שכתבת, האם מבחינתך זה מוצדק לשלם סכום עתק עבור בית בבניין שכזה?

גם אם יש חדר כושר ובריכה. כמה אתה כבר משתמש בהם..תעשה מנוי לקאנטרי יצא לך יותר זול..

פורסם

לדעתי זה אומר שהשיטה של ועד בית וכדומה לא מתאימה לבניינים בסדר גודל כזה. צריכים להיות תחומים לבניין (קומות X-Y למשל) שמתחלקות לקבוצות קטנות יותר. בשביל שדבר כזה יתפוס הבניין עצמו צריך להיות לא הומוגני אלא כזה שבו יש מקומות שבהם מתבקש להעביר את החלוקה, כדיי שלא יהיו אי הסכמות בנושא הזה

נזילות, מערכת כיבוי אש וכדומה - צריכים להיות עשויים כמו שצריך והם לא יעשו בעיות, או יהיו ניתנים לטיפול בקלות. למשל, צינורות צריכים לעבור בפיר ריק משלהם שיש אליו גישה לכניסת בן אדם, משטחים לעמוד עליהם ותאורה, ולא בתוך הקיר שצריך קונגו בשביל לטפל בנזילה. ברגע שהדברים האלה יסודרו הם לא יהיו בעיה. מערכת כיבוי אש משפרת את הבניין ולא ההיפך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים