עבור לתוכן

מבקש מפרט למשחקים ותכני HD ב- 5K

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

IQPC היא אכן חנות מומלצת, אך גם TMS (וגם RSM, זיגזאג ועוד). אמליץ לך לבקר בפורום צרכנות.

החומרה שונה כי יש מוצרים משתלמים יותר/משתנים מחנות לחנות.

אין צורך לקנות קירור נוסף למארז.

אוקיי אני מבין, ומה עם קירור לכרטיס מסך?

• תגובות 38
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הוא כבר מגיע עם אחלה קירור. מבחינת קירור אין צורך להוסיף/לשנות כלום.

פורסם
  • מחבר

אני לא ממש יודע אם זה רכיב שעדיין צריך, אבל האם אני צריך גם לקנות כרטיס קול?

פורסם

הוא כלול בלוח האם. זה לא כ"כ קשה להכנס לאתר הבית של כל רכיב שהוצע לך כדי לראות את המאפיינים שלו.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לקחת את המפרט הזה ולזרוק אותו לפח. הוא איכותי אך כולל חומרה לא משתלמת ולא מתאים עבורך מבחינת השקט.

הנה מפרט מתאים לדוגמא, שים לא שלא כללתי את כרטיס המסך משום שלא מצאתי אותו בבניית המפרט. בנוסף, לא כללתי כונן SSD כי הוא די יקר שם. אתה יכול לרכוש בנפרד מחנות אחרת ולהכניס אותו למערכת (שאל אותם אם יוכלו לחבר לך, בספק אם תהיה בעיה). כוננים מומלצים יש לך בפורום אמצעי איחסון בסטיקי.

מעבד:

[..] INTEL 3470 - TRAY - לרוכשי מחשב חדש ! ₪855

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-B75M-D3H - זמין במלאי ₪376

זיכרון:

[..] TRANSCEND 8GB (4GBX2) DDR3 1333 CL9 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪191

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA ₪124

מארז:

[..] FRACTAL DESIGN DEFINE R3 BLACK FRONT USB3 ₪498

מערכות הפעלה:

[..] WINDOWS 7 HOME PREMIUM - 64 BIT - HEB - OEM - זמין במלאי ₪468

ספק כוח:

[..] ANTEC NEO ECO 520W ₪364

קרור למעבד:

[..] SCYTHE KATANA 3 - FOR INTEL ONLY ₪129

דיסק קשיח:

[..] SEAGATE 7200.14 1TB SATA3 - - לרוכשי מחשב חדש . מבצע אחסון בשיתוף ח.י היבואן הרשמי של SEAGATE ! - זמין במלאי ₪415

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה + חיווט ברמה גבוהה - בקניית מחשב מעל 3,500 ש"ח ₪56

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪3476

החנות שאני רוצה לקנות ממנה המליצה לי לעשות כמה שינויים במפרט, שמנצל יותר מהתקציב שלי אבל אין לי בעיה אם זה:

זיכרון: G.SKILL DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz 9-9-9-24 RipjawsX -

ספק כוח: ANTEC VP650

SSD: SANDISK SSD SATA3 2.5" 128GB

GIGABYTE GA-H77M-D3H לוח אם

האם באמת השינויים האלה יותר טובים?

לגבי ה- SSD הם אמרו שכבר הרבה זמן אין\אין להם את הזה של אינטל אז הם בחרו לי את זה, אם יש בחירה יותר טובה של SSD אשמח אם תגידו לו מה עדיף עליו, אבל בגדול, האם השינויים האלה באמת טובים יותר?

פורסם

זכרון: אתה משלם 122 ש"ח אקסטרה בשביל תוספת בלתי מורגשת בביצועים.

ספק כח: מדובר על ספק כח סביר כאשר בטווח המחירים שלו יש אלטרנטיבות טובות יותר כמו סיסוניק S12II 620W שמציע בין היתר 5 שנות אחריות (במקום שנתיים בלבד ב-VP).

לוח-אם: בד"כ אתה משתלם יותר עבור לוח המבוסס ערכת שבבים H77 כדי לקבל יותר פיצ'רים ויציאות. כאן מדובר על לוח אם לא משתלם שלא ממש מציע דברים משמעותיים אקסטרה, ותקוע בין B75M-D3H שהוצע לך לבין לוח כמו H77-D3H עולה מעט יותר ומציע יותר. לכן, בכל מקרה לא הייתי ממליץ על הלוח הזה.

כונן SSD: אני פחות מכיר את הכונן ואת ביצועיו. אמליץ לך לשאול בפורום אמצעי אחסון לגביו.

פורסם
  • מחבר

למה בעצם רק כונן אחד הוא SSD? למה לא שניהם?

פורסם

כונן ssd אחד למערכת ההפעלה ותוכנות בסיסיות והשני לאחסון מידע , להתקנות משחקים ועוד.

הכונן של Seagate מהיר הרבה יותר מכל כונן מכני לצרכן הפרטי שאני מכיר , ונמכר במחיר משתלם במיוחד , אבל הוא עדיין לא מתקרב בכלל למהירות של כונן ssd , למרות שזה מספיק לרוב המשתמשים.

אני לא בטוח בכלל שאתה חייב כונן ssd ויש סיכוי לא רע שאתה בכלל לא תרגיש בהבדל בין הכונן של Seagate לssd , זה מאד תלוי בשימושים שלך. ולפי מה שהבנתי , אתה בעיקר משחק במשחקים , אז בשבילך זה סתם יהיה בזבוז כסף.

פורסם
  • מחבר

כונן ssd אחד למערכת ההפעלה ותוכנות בסיסיות והשני לאחסון מידע , להתקנות משחקים ועוד.

הכונן של Seagate מהיר הרבה יותר מכל כונן מכני לצרכן הפרטי שאני מכיר , ונמכר במחיר משתלם במיוחד , אבל הוא עדיין לא מתקרב בכלל למהירות של כונן ssd , למרות שזה מספיק לרוב המשתמשים.

אני לא בטוח בכלל שאתה חייב כונן ssd ויש סיכוי לא רע שאתה בכלל לא תרגיש בהבדל בין הכונן של Seagate לssd , זה מאד תלוי בשימושים שלך. ולפי מה שהבנתי , אתה בעיקר משחק במשחקים , אז בשבילך זה סתם יהיה בזבוז כסף.

גם תכני HD

פורסם

אתה משלם הרבה יותר פר ג'יגה בכונן SSD מאשר בכונן קשיח, והנפח כמובן קטן משמעותית.

אם שמים אחד כזה למחשב שהייעוד שלא הוא גיימר, אז זה בעיקר לקבלת האצה כללית מצד מערכת ההפעלה ותוכנות בסיסיות. בגיימינג מקסימום זמן הטעינה יתקצר מעט. בהחלט ניתן לוותר על כונן שכזה, שכן בעתיד אתה תמיד יכול להוסיף אחד והמחירים רק יורדים והנפח עולה.

פורסם
  • מחבר

אתה משלם הרבה יותר פר ג'יגה בכונן SSD מאשר בכונן קשיח, והנפח כמובן קטן משמעותית.

אם שמים אחד כזה למחשב שהייעוד שלא הוא גיימר, אז זה בעיקר לקבלת האצה כללית מצד מערכת ההפעלה ותוכנות בסיסיות. בגיימינג מקסימום זמן הטעינה יתקצר מעט. בהחלט ניתן לוותר על כונן שכזה, שכן בעתיד אתה תמיד יכול להוסיף אחד והמחירים רק יורדים והנפח עולה.

איזה כונן הולך למשחקים מדיה וכו' ואיזה כונן הולך לתוכנות?

פורסם

לשני הכוננים אותו היעוד- נפח אחסון.

ה-SSD מהיר יותר מהכונן הקשיח, זה הכל.

כונן SSD יתרום הכי הרבה לתוכנות שמבצעות קריאה וכתיבה מרובה.

פורסם
  • מחבר

לשני הכוננים אותו היעוד- נפח אחסון.

ה-SSD מהיר יותר מהכונן הקשיח, זה הכל.

כונן SSD יתרום הכי הרבה לתוכנות שמבצעות קריאה וכתיבה מרובה.

אחד מהם הולך להיות C ואחד D?

וזה אומר שעדיף לי לאחסן תוכנות וכו' ב- SSD ומשחקים, מדיה וכו' בשני?

פורסם

אתה יכול לשחק איתם איך שאתה רוצה.

אם אתה שואל איך אני הייתי עושה:

- כונן של מערכת ההפעלה (C נגיד) יהיה כונן ה-SSD. שם תהיה מערכת ההפעלה ביחד עם עוד תוכנות כלליות שאתה משתמש בהן באופן תדיר.

- כונן של משחקים/מדיה (D נגיד, ואתה גם יכול לחלק אותו לעוד מחיצות- איך שאתה רוצה) יהיה כונן קשיח. בגלל שהנפח שלו גדול הרבה יותר, תכניס לשם את כל הקבצים והתוכנות שלוקחות נפח רב.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לשחק איתם איך שאתה רוצה.

אם אתה שואל איך אני הייתי עושה:

- כונן של מערכת ההפעלה (C נגיד) יהיה כונן ה-SSD. שם תהיה מערכת ההפעלה ביחד עם עוד תוכנות כלליות שאתה משתמש בהן באופן תדיר.

- כונן של משחקים/מדיה (D נגיד, ואתה גם יכול לחלק אותו לעוד מחיצות- איך שאתה רוצה) יהיה כונן קשיח. בגלל שהנפח שלו גדול הרבה יותר, תכניס לשם את כל הקבצים והתוכנות שלוקחות נפח רב.

את כל זה אני צריך להגיד להם לפני שהם מרכיבים את המחשב?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים