עבור לתוכן

מצרפת מפרט לגרפיקה, אשמח לחוות דעתכם והמלצותכם.

Featured Replies

פורסם

שלום לחברים וסחתיין שנכנסתם לעזור :yelclap:

אשמח לחוות דעתכם על מפרט מחשב לגרפיקה 2D, תוכנות אדוב בעיקר פוטושופ ואילו (במקביל) והרבה יותר מידי דפדפנים וטאבים פתוחים..

מידי פעם עריכת וידאו HD בפרימייר (שימוש בייתי)

תקציב:5-6K

אין צורך בציוד הקפי או תוכנות הפעלה וכו

מעדיפה לרכוש בKSP או אייבורי

KSP מתחייבים למחיר הזול ביותר ככה שאם אייבורי מוכרת רכיב בזול יותר מהכתוב למטה, אשמח לדעת.

להלן המפרט שקיבלתי מKSP (ומחירים לכל רכיב שיהיה לכם נוח):

מעבד: 1480 ש"ח

Intel Core i7 3770 3.4Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray

מאוורר למעבד : 177 ש"ח

Scythe Grand Kama Cross Rev.B CPU Cooler

לוחות אם למעבדי אינטל : 525 ש"ח

Gigabyte H77-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI

זכרונות: 295 שח

G.Skill 2x4GB DDR3 1600Mhz Ares Dual Channel CL9-9-9

כרטיס מסך:2115 ש"ח / 855 ש"ח

PNY Quadro 600 1GB GDDR3 DX11 DP DVI PCI-E

או (כשידרוג, האם נחוץ?)

PNY Quadro 2000 1GB GDDR5 DX11 2xDP DVI PCI-E

דיסק קשיח: 580 ש"ח

Western Digital Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX

כונן SSD ש"ח 640

Crucial m4 128GB SSD MLC mSATA III

צורב: 115 ש"ח

LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM

ספק כוח: 490 ש"ח

Antec High Current Gamer 620W Modular Active PFC 13.5cm PSU HCG-620M

מארז: 260 ש"ח

Antec One Mid Tower Gaming Black Case (No PSU)

כרטיס קול ורשת און בורד

סה"כ-5360 או 6620 (תלוי בכרטיס מסך)

שכחתי לציין שאני זקוקה לחיבור FireWire להעברת וידאו מהמצלמה (או iee9 או משהו כזה.. כבר שכחתי את השם)

האם המארז מספיק טוב ושקט? רציתי אנטק סונטה אבל אין להם כרגע משום מה.

כדאי לרכוש 16 גיגה זכרון?

אשמח לכל דעה על המפרט

תודה לעונים

פורסם

שלום וברוכה הבא לפורום.

להלן מספר הערות עיקריות בנוגע למפרט שהוצע לך, שכפי שנראה ניתן לחסוך כאן לא מעט.

- מעבד- המעבד מצויין, אך אם העבודות שלך לא כבדות במיוחד, שקלי להחליף ל- i5-3570 שלרוב משתלם יותר.

- הקירור למעבד מוגזם מאוד. הקירור הזה יהיה מעל ומעבר.

- זיכרון יקר, ואין סיבה לקחת 2 סטיקים של 4GB. פשוט קחי סטיק אחד של 8GB- גם זול יותר, וגם מפנה לך סלוט נוסף לשדרוג עתידי.

- כרטיס מסך (שניהם) מיותר לעריכה דו-מימדים, כאשר ממילא מדובר כאן על כרטיסים שנותנים אותה תפוקה/תפוקה נמוכה יותר מכרטיסי ג'יפורס רגילים (לגיימינג). במקרה שלך, את יכול לקחת לדוגמא GTX650 (או GTX660 אם תתעסקי הרבה בפרימייר וטסטורות כבדות).

- כונן הקשיח לא משתלם וגם די רועש. אמליץ לך על הכונן הזה למשל, שיספק לך ביצועים מצויינים והוא אמור להיות שקט יותר (מדובר על כונן מהסדרה האחרונה המבוסס פלטת טרה בודדת).

- ספק הכח אוברקיל כאן, את יכולה ללכת על הספק הזה שבהחלט אמור להספיק.

- המארז עצמו שקט אבל הוא לא משתיק. מארזים משתיקים כמו אנטק P280 או FD Define R3/R4 משום מה הורדו מהאתר של KSP.

אם את זקוקה לחיבור FW, תבקשי מתאים (עולה לרוב כמה עשרות שקלים).

רק למען הסר ספק, רק שתדעי שכעיקרון כמעט כל חנות תמשוך אותך עם "אנחנו מתחרים בכל הצעה". אבל הקטע שהתחרות היא רק אם החומרה זהה אחד לאחד. כלומר בהחלט יכול להיות שבחנות אחרת את תמצאי מפרט עם חומרה עדיפה ועוד במחיר נמוך יותר.

פורסם
  • מחבר

הי יאיר ותודה על התשובה המפורטת.

בגדול, אני מעוניינת במחשב שקט בעל ביצועים מהירים ומעולים. אני מוכנה לשלם את המחיר שצריך בשבילו, כמובן אם יש תחליפים בעלי תפוקה זהה וזולים יותר או שרכיב מסויים כמו שאתה אומר אובר קיל לגרפיקה אז אשמח להחליף.

ברכיבים החשובים אשלם כמה שצריך בתמורה למחשב תותח לדרישות שלי.

מעבד: דווקא פה אני לא רוצה לחסוך, מעוניינת במחשב שיחזיק אצלי עוד שנים ושדרוגים...

מאוורר למעבד: אקח את המלצתך.

זכרון: פעם אמרו לי שעדיף 2 סטיקים ולא אחד, לא זוכרת למה.. בכל אופן ה1*8 עולה יקר יותר- 355.

אני חולמת על מחשב שיטוס ואני שוקלת אפילו 2 סטיקים של 8, אני אראה שיפור ביצועים מטורף משדרוג שכזה?

כרטיס מסך: GTX660-DC2-2GD5 עדיף על PNY Quadro 2000 ?

דיסק קשיח: תודה על ההמלצה, השקט חשוב לי מאוד וגם חסכת קצת על הדרך.

לגבי הספק כוח,בתור אחת שזה הדבר שתמיד התקלקל ראשון במחשב, ביקשתי ספק טוב, לפי מה שהבנתי, ככל שהמאוורר בו יותר גדול כך הוא יותר שקט, כמובן שעדיף 620w על 430w, אם אתה חושב שזה אובר קיל אני מבינה אבל עוד אמרו לי שהספק נבחר גם בהתאם למעבד ולכרטיס הגרפי. אשמח להבהרה בנושא.

חייבת מארז שקט (משקיט). כזה שיוכל אפילו לעבור איתי למחשב הבא אחריו...אין עוד אלטרנטיבות בksp?

לחלופין, אשמח לרכוש גם באייבורי רק שבאתר שלהם אין לי יכולת להשוות מחירים כמו בksp

תודה, אשמח לתגובה ממך ו/או מעוד חברים

יום נפלא וחמים

פורסם

ראשית אין לך מה לחשוש מבחינת איכות, מן הסתם שתקבלי המלצות לחומרה שידועה באיכותה.

- מעבד- ההבדל בין i7-3770 ל-i5-3570 הוא לא גדול, אם כי חסכון של אותם כמה שניות בפרוייקטים גדולים כן חשוב לאנשים.

- זכרון- יש זיכרון במהירות 1333mhz שעולה 270 ש"ח (הבדל הביצועים בינו לבין ה-1600 קרוב לאפסי). לצערי ב-KSP משום מה הורידו לא מעט מוצרים שהיו פופלאריים כמו המארזים שרשמתי לך וזכרונות 8GB זולים יותר (200~ ש"ח) שהיו מצויינים.

לגבי מה שאמרו לך על 2 סטיקים- זה נכון אבל כיום תוספת הביצועים שאתה מקבל היא אפסית. בעבר, כשהטכונולגיה הייתה פחות מתקדמת ומהירויות הזיכרון היו איטיות הרבה יותר, היה מומלץ לשים 2 סטיקים ע"מ לקבל כמה אחוזי ביצועים אקסטרה. כיום החשיבות היא נמוכה מאוד ועדיף לחסוך את הסלוטים לשדרוגים עתידיים. אם אתה רוצה 16GB (כלומר 2 סטיקים של 8GB) זה לגיטימי לחלוטין וימנע צוואר בקבוק במידה ותגיעי לשלב שבו את כן מנצלת 8GB. מצד שני זה משהו שתמיד תוכלי להוסיף מממילא.

- על כרטיסי קוואדרו קשה לי להמליץ בשבילך, גם כי הם נועדו בעיקר לעריכה תלת-מימדית וגם כי הכרטיסים היותר "זולים" (כלומר עד סביב ה-2000 ש"ח) הם יחסית ישנים- אם אני זוכר נכון הקוואדרו 2000 הושק לקראת סוף 2010 וגם כי לרוב כרטיסי ג'יפורס מודרניים נותנים לך תוספת ביצועים דומה או טובה יותר. אמליץ לך לרפרף בדיון הזה ואולי גם לברר יותר לעומק בפורום כרטיסי מסך.

- ספק הכח כמובן איכותי וה-430 ו-620 הם מאותה הסדרה של חברת סיסוניק שנחשבת לאיכותית מאוד, כאשר ה-620 הוא מודולארי (כלומר כבלים פנימיים נשלפים). למערכת כמו שלך ספק ה-430 יתן אחלה מענה גם ליציבות וגם לשקט. אם את מתכננן שדרוגים משמעותיים בהמשך, אין בעיה שתקחי לדוגמא ספק של סביב ה-500W. מעבר להספק זה, יהיה די מיותר.

לגבי החנות, באייבורי לצערי אין מערכת בניית מפרטים לכן אפשר לבנות מפרט מ-KSP ותלכי איתו לאייבורי עם מארז משתיק כמובן ששם ראיתי שיש.

אמליץ לך בכל מקרה להכנס לפורום צרכנות, יש שם בסטיקי המלצות לחנויות איכותיות. אולי יש לך גישה לחנויות נוספות ששם אולי תקבלי מפרט עדיף או לחילופין יש לך את האפשרות להזמין.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה יאיר, גם על תגובות המהירות וגם על הידע.

אשמח אם מישהו חושב משהו על הדיון ורוצה להעיר או להאיר שאוכל לקבל עוד חוות דעת.

פורסם

אין עוד מה להעיר או להאיר על דבריו של יאיר אלא רק לחזק על מנת שתרגישי יותר נוח.

לא תרגישי שום הבדל בין המעבד 3570 ל3770.! אבל אין שום מעצור שתקחי את 3770.

מאוורר, כרטיס מסך ,דיסק קשיח- מקובלת עלייך כבר ההמלצה במלואה.

זכרון- אין שום סיבה היום לקחת פחות מ16 גיגה בדרישות כאלה משום שהמחירים של הזכרון נמוכים היום מאוד.

ספק כח- אין שום סיבה שתקחי יותר מהספק 430 גם אם נקח בחשבון שדרוגים_(לא מאמין שיהיו) אבל רכיבים היום ובעתיד צורכים ויצרכו פחות , לדוגמה אם בעתיד תחליטי לשדרג למעבד חדש(אין סיכוי) הרי שהמעבד החדש יצרוך פחות חשמל מן הסתם.

מארז- נראה לי תפור למקרה הזה FRACTAL R4 הוא מומלץ מאוד רק קחי בחשבון שמרימי משקולות יתקשו איתו(כבד להחריד, 12 קילו ללא רכיבים מותקנים בו ) בכל מקרה ברגע שהוא כבר מונח אז....

אל תקני את המחשב בחנות שזולה יותר בשקל. במקרה הזה לאייבורי יש תמיכה חזקה כאן באתר במקרה שתתקלי בבעיות לחברי הפורום יהיה קל יותר ללחוץ ולעזור, במקרה של KSP גם בית דין לא יעזור לך.

כמו כן יש גם את TMS שאת יכולה להזמין מהם בטלפון ואם יש בעיה הם שולחים שליח שאוסף ומחזיר את המחשב עד הבית.

פורסם
  • מחבר

הי ברוס לי,

תודה על התגובה.

שכנעתם אותי. לא פיקפקתי ביאיר, אני טרייה פה בפורום רק עכשיו שמתי לב שענה לי אחד התותחים הכבדים פה, רציתי חיזוק כמו שכתבת.

אני אזמין מאייבורי, אגב, תמיד קניתי שם וגם הפעם קיבלתי מהם הצעה (מפורטת בהמשך) אבל הבחור שם לא היה נראה לי מקצועי כמו בKSP (למרות שאחרי התגובות שלכם אני מודה שאולי טעיתי ואני פחות הבנתי את הדרישות הריאליות לצרכים שלי)

האם כל הרכיבים לעיל קיימים באייבורי? תוכלו בבקשה אם זו לא טרחה לכתוב את רשימת הרכיבים כך שאוכל להזמין אותה?

(ואם יש פה איש מכירות טלפוני שמעוניין -אם אתם מקבלים בונוס על מכירות- אשמח לפרגן. הסניף הקרוב אלי נמצא בחדרה).

לגבי המארז, אני כולי שוקלת 50 קילו, צריכה מארז שאוכל להקפיץ לסניף לתיקונים עתידיים בלי לשבור את הגב..

אני כבר מתחילה להתרגש מהמחשב החדש!

תודה ענקית לכם, סידרתם לי את המחשבות.

אם זה משנה, ההצעה של אייבורי היתה:

• מארז ECA3211 ENERMAX שחור
  • ספק כוח A.PFC NAXN 450W ENERMAX
  • לוח GA-H77M-D3H GIGABYTE
  • מעבד אינטל 3.4GHz 8MB CORE I7 1155 QUAD 3770
  • זיכרון CL9 V CORSAIR 2X4GB (8GB) DDR3 1600MHZ
  • כ.מסך QUADRO 600 1G-3 PCIE PNY
  • צורב SATA LG DVDX24 DL שחור GH24NS
  • דיסק קשיח פנימי 2Y 1TB SATA3 7200 64MB WD
  • דיסק CRUCIAL M4 7MM 2.5" SATA3 128GB SSD
  • כר.רשת 1G LAN מובנה בלוח האם
  • כ.קול 5.1 מובנה בלוח האם
  • מאיץ גרפי INTEL GRAPHICS

סה"כ – 4880 ₪ כולל מע"מ

פורסם
  • מחבר

הנה המפרט כפי שהמלצתם ושאלות קטנות לרכיבים שהמלצתם ולא מצאתי באייבורי:

מעבד: 1240 ש"ח

Intel Core i5-3570 3.4GHz

מאוורר למעבד:

אין באייבורי את המאוורר שהצעתם--Scythe Katana 3 CPU Cooler--מה ההמלצה?

לוח אם:525 ש"ח

לוח אם Gigabyte דגם GA-H77-D3H צ'יפסט H77 תושבת 1155

זכרון:750 ש"ח

Corsair 16GB DDR3 1600MHz דגם CML16GX3M4A1600C9B

המחיר של 16*1 זול יותר מ2 סטיקים של 8GB

כרטיס מסך:

יש הרבה דגמים של GTX660/ GTX650 באייבורי. מה מומלץ?

דיסק קשיח:385 ש"ח

Seagate Barracuda ST1000DM003

SSD:

Crucial M4 128GB CT128M4SSD1 SSD

צורב:115 ש"ח

צורב SATA LG DVDX24 DL שחור OEM GH24NS72

ספק כח:265

Seasonic S12II-430 430W

מארז: 565

Fractal Design Define R4 USB 3.0

כרטיס FW :

155 ש"ח

PCI-E Profile F-261 STLAB

שאלה אחרונה- אני משתמשת ב2 מסכים, כדאי לבקש 2 חיבורים זהים?

VGA | DVI

מה יותר טוב ונכון ?

תודה.

פורסם

הנה מפרט עדיף הכולל מעבד משתלם יותר, זיכרון זול יותר, כרטיס מסך מצויין לשימושים, קשיח עם יותר נפח לאחסון וכונן SSD מהיר.

יש לציין כי החנות מבצעת משלוחים חינם ובעת הצורך לתיקון (מימוש אחריות) הם אוספים את המחשב מהבית בחינם...

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪915

קירור למעבד:

ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪44

לוח אם:

Gigabyte GA-B75M-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪353

מארז:

FRACTAL CORE 3000 + SEASONIC ECO 500W - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪550

זיכרון:

Corsair 8Gb CMX8GX3M1A1333C9 CL9

כמות: 2 - מחיר: ₪236

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 2TB 3.5" Sata3 Barracuda 7200RPM 64MB - מחיר מטורף

כמות: 1 - מחיר: ₪499

קשיח למחשב שולחני:

SAMSUNG SSD 830 128GB 2.5 - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪525

כרטיס מסך:

Sparkle GTX650 1GB GDDR5 HDMI OC - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪550

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪105

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4013

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3933 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/bwqjpt65

פורסם
  • מחבר

תודה גיל.

המחשב שלי זה הפרנסה שלי ולכן אני צריכה חנות סמוכה לביתי שאם קורה משהו אוכל באותו הרגע לנסוע ולתקן, לא אוכל לחכות לאיסוף והחזרת מחשב. עד כמה שההצעה נשמעת מפתה...

אשמח למפרט לאייבורי כמו שברוס לי הציע.

תודה בכל אופן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים