עבור לתוכן

בעייה raid 5 איטי מאווווד

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

לאחר שבחצי שנה האחרונה הלכו לי שני כוננים קשיחים (בשני מחשבים שונים) וגרמו לי להמון עבודה בשחזור החלטתי לעבור לraid

מכיוון שאני משתמש ב Intet Rapid Storage לא ציפיתי לביצועים מאוד טובים אבל גם לא ציפיתי למהירויות קריאה של 20MB/s ומהירויות כתיבה של 5MB/s במקרה הטוב כבר DOK מהיר יותר מזה....

בקיצור, אני ממש מבואס ואין לי כוח להתקין שוב את כל המערכת מחדש... למישהו יש רעיון איך לשפר את הביצועים בלי להתקין מחדש?

אני אובד עצות.

המפרט שלי:

מעבד: i3 2100

זכרון: 2x 4GB

כוננים קשיחים: 3x seagate 1TB 64MB chache

מערכת הפעלה: winsows 8 x64 pro

פורסם

אני לא יודע מה צריכים להיות הביצועים (יש בשביל זה את גוגל), אבל לעשות RAID5 על הצ'יפסט במקום בקר ייעודי זה לא הדבר הכי חכם שאפשר לעשות

RAID ברמה של 1 או 0, עוד מילא, זה יהיה סביר. אבל 5 די דורש בקר עצמאי שיעשה את העבודה.

פורסם
  • מחבר

אני בהחלט מסכים איתך אם מדברים על כתיבה.

בקריאה מ raid 5 אין שום חישובי parity למיניהם ומהירות הקריאה צריכה להיות זהה ל raid 0 לכן לא מובן לי למה אני מקבל ביצועים גרועים כלכך גם בקריאה...

פורסם

מתוך סקרנות, יצא לך לבדוק את תקינות הכוננים לפני בניית המערך?

כולם נתנו תוצאות טובות?

אולי יש לך כבל SATA דפוק באחד הכוננים שדופק לך את כל המערך?

נסה למצוא עוד מידע על מערך שכזה (כוננים ובקר זהים לשלך) ותדע אם התוצאות באמת גרועות על הלוח (עד כדי כך), או שאולי ישנה האפשרות שיש בעיה.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה. כנראה שנלחצתי מוקדם מידי ועשיתי את הבדיקות לפני שהאיתחול של הדיסקים נגמר.

אני מצרף תוצאות של benchmark לאחר שהאיתחול נגמר. נראה לא רע לדעתי יחסית לraid 5 בתוכנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים