עבור לתוכן

מפרט למשחקים בכ-6.5K, ללא OC, ללא ציוד היקפי ולזמן רב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין במפרט מחשב למשחקים.

התקציב הוא כ-6,500 ש"ח. ניתן לחרוג במעט אם הסיבה טובה.

המחשב ישמש למשחקים עתירי גרפיקה ברובם.

אין צורך בציוד היקפי (יש לי מסך, מקלדת, עכבר ורמקולים). יש צורך בצורב DVD. אין צורך במערכת הפעלה.

על המחשב להיות שקט באופן סביר, בלי לפגוע בביצועים אם ניתן.

לא מתוכנן OC אי-פעם, כך שאין חשיבות ליכולות ה-OC של המרכיבים.

המחשב אמור להיות שימושי כמו שהוא למשך כמה שנים. שידרוג יתכן, אך לא מתוכנן.

(מחשב המשחקים הנוכחי שלי נקנה ע"י מפרט שהוכן בפורום הזה, ומחזיק בכבוד כבר יותר מחמש שנים)

שאלות:

- האם ישנה טכנולוגיה חדשה שעומדת לצאת וכדאי לחכות לה?

- האם כדאי להשקיע ב-SSD בנוסף ל-HDD, או במקומו?

- באיזו חנות כדאי לקנות? אין עוד אף חנות בקריות וסביבתן שאינה אייבורי או KSP, ככל שידוע לי.

עד כמה הזמנת מחשב מחנות טובה במרכז/דרום הגיונית? מה קורה אם צריך תיקון, או החלפה?

אשמח לקבל מפרטים עם הסבר קצר על הסיבות לבחירת המרכיבים.

תודה :)

פורסם

ראשית, לגבי כרטיס מסך - ממש בימים אלה מתנהלת אצלנו קניה קבוצתית של GTX670/HD7970 בגרסאות מעולות בהנחה של ~500-600 ש"ח ממחיר השוק. לגיימר כבד כמוך אסור לפספס אותה!

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=551059

- אלא אם אתה מוכן לחכות ~4-6 חודשים לפחות, אין משהו של ממש באופק אני חושב. תתיעץ בפורום "כרטיסי מסך".

- להשקיע ב-SSD לגיימינג רק אם לא נשאר לך במה להשקיע. ההשפעה היחידה שלו זה שיפור דרסטי בזמני טעינת השלבים. לא במקום HDD.

- באיזו חנות? ראה כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=502567.0

- משלוחי חלקים אל החנות זה כמה עשרות ש"ח (חזרה תמיד בחינם) ויש מי שנותן גם את זה בחינם. מחשב שלם - כדאי לברר בחנות מה הנוהל.

לא ציינת איזה מסך יש לך - חשוב מאוד מאוד.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, גונן, ועל התשובות לכל השאלות שלי :)

המסך שלי הוא LG W2242T. רזולוציה 1680X1050, פאנל TFT. הוא עדיין מתפקד טוב מאוד ותמיד אפשר לקנות מסך כשצריך.

אפשר לחשוב קדימה ולתכנן למסך עם רזולוציה גבוהה מזו.

מקריאה של הפוסט של הקניה הקבוצתית אני מבין שאני צריך פשוט לקנות את הכרטיס המדובר מאחת מהחנויות ולומר שהופנתי מ-HWZone.co.il. האם זה נכון?

אני מעדיף לקנות את הכרטיס יחד עם שאר חלקי המחשב, כולל הרכבה. אם אני הולך על הקניה הקבוצתית זה כבר תוחם אותי לשתי החנויות המעורבות ולזמן קצר עד הקניה.

השאלה היא, האם הכרטיס (GTX670) מתאים למפרט עבורי ובתקציב? אני לא ארצה לבנות את המפרט סביב הכרטיס אם הוא לא מתאים, רק בשביל ההנחה.

אז שוב תודה ולמפרט! :)

פורסם

לגבי הכרטיס:

ל-TMS כבר נגמרו גרסאות HD7970 DUAL X שהיה הכרטיס הכי משתלם בקניה by far לדעתי.

הוא עדיין זמין לרכישה ב-IQPC עם זמן אספקה של שבוע בערך... לדעתי טוס על זה לפני שיגמר.

ה-GTX670 כרטיס מצויין אבל פחות משתלם במחיר הזה. תזדרז!

זה לא כובל אותך לחנות או לזמן קניה של שאר המפרט - אני מניח שאפשר לתאם את זה עם החנות.

ההבדל בבניית מפרט סביב מסך FHD ומסך HDR הוא גדול - אם אתה מתכנן FHD כדאי אולי להוסיף את המסך והתקציב שלו לקניה.

מיותר לקנות כרטיסים מפלצתיים כאלה ל-HDR אלא אם ממילא אתה מתכוון לשדרג מאוד בקרוב.

פורסם
  • מחבר

אני מעדיף לא ללכת על AMD/Radeon הפעם - היו לי ניסיונות לא מוצלחים איתם פעמיים. הכרטיסים טובים, אבל היו בעיות גרפיות בכמה משחקים למשך זמן מה, עד שיצא תיקון באחד הדרייברים.

כרטיס המסך לא חייב להיות מהמכירה הקבוצתית, אלא אם כן הוא באמת מומלץ עבור התקציב שלי. בפעמים האחרונות קניתי את הכרטיס האחד לפני החזק ביותר, כי הקפיצה במחיר בין שניהם תמיד מוגזמת.

בנוגע למסך - כמה מסך טוב בסביבות "24 אמור לעלות?

אני מתכנן את המחשב הזה לשימוש של ארבע-חמש שנים (כנראה ע"י שדרוג כרטיס המסך לאחר כשנתיים-שלוש), כך שאני יכול לקנות מסך גם מאוחר יותר במהלך השנה, או השנה הבאה.

נראה מה נכנס בתקציב.

פורסם

אל תפספס את הקניה הקבוצתית. אם NVIDIA היא ההעדפה שלך רוץ וקנה את ה GTX670 כי מחיר כזה לכרטיס כזה זה משהו שלא יחזור.

בקשר למסך, אני עכשיו בבירורים וסקר שוק ונראה שהמסך המועדף כרגע בשוק הוא ה DELL U2412M. הוא 24" עם פנל IPS ומקבל ביקורות טובות. סביבות 1300-1500 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

תודה על העצה, מרקורי :)

אני מתכוון לקנות את הכרטיס הנ"ל יחד עם שאר המחשב, ברגע שיהיה לי מפרט מספק.

בינתיים אנסה לשמור לי כרטיס במחיר הזה בחנות.

מתי נראה לכם שתוכלו להציע לי מפרט? האם תעדיפו שאתקשר לקבל הצעה מהחנות ואציג אותה כאן?

פורסם

מתי נראה לכם שתוכלו להציע לי מפרט? האם תעדיפו שאתקשר לקבל הצעה מהחנות ואציג אותה כאן?

ברגע שתחליט מה אתה בעצם רוצה!

אם אתה משדרג מסך עוד שנה+ אין טעם לקנות עכשיו GTX670, אפילו במחיר המצויין שהשגנו. זה בכל זאת 1700 ש"ח!

במקום 24' אפשר לקנות את ה-DELL U2312 המצויין בגודל/רזןלוציה קרובים מאוד ב~900-950 ש"ח בלבד.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, עכשיו הבנתי :)

בואו ננסה להרכיב מפרט כולל מסך FHD. הגיע הזמן להשתדרג.

אם תהיה בעיה להכניס לתקציב מחשב שיחזיק ארבע-חמש שנים כולל המסך - אשקול מחדש.

סליחה על חוסר ההבנה ותודה על הסבלנות :)

פורסם

אז כולל מסך 6500 ש"ח?

פורסם
  • מחבר

בדיוק. 6500 כולל מסך.

פורסם

מסך:

[..] DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM - IPS PANEL - לרוכשי מחשב חדש מעל 4000 ש"ח ! ₪955

מעבד:

[..] INTEL 3470 - TRAY - לרוכשי מחשב חדש ! ₪855

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-H77M-D3H - זמין במלאי ₪474

זיכרון:

[..] TRANSCEND 8GB (4GBX2) DDR3 1333 CL9 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪191

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD7970 DUAL-X FAN 3GB GDDR5 - RETAIL - בלעדי לחברי הפייסבוק בשיתוף עם "מור לוי" היבואן הרשמי. ₪1799

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S224BBLK x24 SATA BLACK - זמין במלאי ₪124

מארז:

[..] ANTEC ONE (FRONT USB3) w/o PSU ₪281

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 520W - RETAIL ₪339

קרור למעבד:

[..] ARCTIC-COOLING FREEZER 13 - זמין במלאי ₪173

דיסק קשיח:

[..] INTEL SSD 330 120GB ₪601

דיסק קשיח 2:

SEAGATE 7200.14 2TB SATA3 7200RPM - המחיר הזול בארץ. נקודה ! ₪551

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה + חיווט ברמה גבוהה - בקניית מחשב מעל 3,500 ש"ח ₪56

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪6358

בפועל יצא לך 100 ש"ח פחות אם תמהר כי ה-7970 עולה 1700 ש"ח למי שקונה מחשב חדש ב-IQPC.

* ממליץ לך למצל את כל התקציב ובתוספת לא גדולה לקחת מפרט 2500K+Z77 שמסוגל ל-OC ושיפור ביצועים של 25-35% בקלות מבחינת מעבד כשתרצה "למשוך" אותו עוד קצת בעתיד.

* אפשר במקום לשפר את מידת השקט של המפרט - כרגע עומד על סביבות ה-7/10 בערך.

* את המסך אפשר למצוא ב~50-70 ש"ח פחות ברשת.

פורסם
  • מחבר

תודה גונן.

אם אני מחליף את כרטיס המסך ל-GTX670, האם לוח האם המוצע תואם לו?

האם GTX670 בר השוואה ל-HD7970? אם לא, יש לי עוד קצת מרחב תימרון בתקציב - האם יש כרטיס nVidia יותר כדאי (יחס עוצמה למחיר)?

בנוסף, מהו "מפרט 2500K+Z77"?

פורסם

המפרט מתאים גם ל-GTX670 אבל הוא מעט חלש מה-7970 ובעל יכולת OC מוגבלת יותר.

הוא גם יוצא זול יותר בקניה הקבוצתית.

מצד שני יש לא מעט שמעדיפים GTX670 בעיקר בגלל דרייברים עדיפים לטענתם.

יש דיון בפורום כרטיס מסך - גש לקרוא אבל תזדרז כי המחירים האלה לא ישארו עוד זמן רב.

עניין של ימים בודדים אני מניח.

אין אף כרטיס היום בארץ שנותן תמורה כזו למחיר, מלבד אולי יד2.

כדי לאפשר OC למעבד צריך להחליף מעבד למשהו עם סיומת K ולוח Z77 - תוספת של כ~400 ש"ח לערך.

פורסם
  • מחבר

מעולה.

אני לא מתעסק ב-OC, כך שהווריאציה הזאת לא בשבילי.

אני אקח את המפרט המוצע, עם GTX670, ואזמין כבר מחר.

אחזור לספר מה יצא מזה.

תודה רבה לכל מי שהשתתף ועזר!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים