עבור לתוכן

העברה של כונן IDE ללוח-אם SATA

Featured Replies

פורסם

אהלן!

יש לי כונן IDE ואני רוצה להעביר אותו למחשב HTPC חדש שאני קונה. קניתי כונן 3TB שעליו יהיה כל המידע ואני רוצה שעל הכונן שאני מעביר תרוץ המערכת הפעלה.

1. האם שווה לקנות מתאם? או שרוב הסיכויים שזה ישרוף/יהרוס את הכונן?

2. אם אני מעביר את הכונן כשכבר מותקנת עליו מערכת הפעלה, האם הוא יצליח להעלות או שהמערכת תקרוס?

פורסם

אם זו XP כנראה שזה לא ילך, בכל אופן לא מומלץ להישתמש בו, הוא כנראה ישן (מאוד) ויהיה איטי (מאוד) ביחס לחדש, דבר שלא משתלם.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

אני דיי מתלבט, מרגיש לי מיותר לקנות SSD למחשב HTPC. נניח כמו: Crucial M4 64GB CT064M4SSD2 (שהוא יחסית זול). האם אתם חושבים שכונן SSD יכול לתרום למחשב מדיה?

בכלל לכמה זמן מחזיקים כוננים SSD? יש לי כונן SATA במחשב הזה. אני אוכל להעביר אותו ל-HTPC ובמחשב הזה לשים את ה-SSD. השאלה אם כונני SSD הם כוננים שמחזיקים זמן ואפשר להעביר אותם עם שדרוג מחשב כל 4 שנים או שסתם חבל על ההשקעה.

פורסם

כנראה שהם יחזיקו יותר מקשיח (הם יותר אמינים כי אין להם רכיבים מכניים). בכונן שלי (MICRON C400), בשביל שיתחילו הבעיות צריך לכתוב 40GB כל יום במהלך 5 שנים בשביל שהוא יגיע למקסימום (וגם אז המידע לא ניפגע,פשוט יכולת הכתיבה עליו נפגעת). זה יוצא 72TB.

כנראה שהכונן הזה יגיע לנכדים... (כמובן שזה בהגזמה, אבל הבנת את העיקרון)

פורסם
  • מחבר

סליחה שאני חוזר על השאלה. נראה לך ששווה לשים כונן SSD על מחשב מדיה או שכדאי להחליף בין הכוננים ולשים את ה-SSD במחשב שיותר עובדים עליו?

פורסם

SSD במחשב מידיה זה בהחלט הרבה יותר נוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים