עבור לתוכן

כרטיסי מסך לצרכים כלליים עם דגש על גיימינג

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני עושה עכשיו סקר שוק לגבי כרטיסי מסך ל-PC שאני מרכיב. הצרכים שלי הם ברובם סטנדרטיים (גלישה באינטרנט, אופיס, תוכנות שירות נפוצות [צריבה וכו'] וכו') אבל הפעם יהיה גם דגש על מחשב שמסוגל להריץ משחקים בצורה טובה ואפילו מצוינת אם התקציב יאפשר זאת. דוגמאות למשחקים שארצה להריץ: Mass Effect 3, Skyrim ו-GTA5 במידה וייצא ל-PC.

התקציב שלי לכרטיס מסך הוא עד 900 ש"ח לכל היותר. מצאתי כמה דגמים של כרטיסי מסך שנראים לי מתאימים והייתי רוצה המלצות או ביקורות עליהם מכם, אם אפשר. (המחירים בסוגריים נלקחו מהאתר של אייבורי, אבל אין לי כוונה לקנות שם בהכרח אלא רק לקבל מושג על סדרי הגודל של המחירים):

Asus AMD Radeon HD 7770 V2 1GB HD7770-DC-1GD5-V2 (מחיר - 755 ש"ח)

Gigabyte AMD Radeon HD 7770 OC REV2.0 1GB GV-R777OC-1GD (מחיר - 735 ש"ח)

Sapphire AMD Radeon HD 7770 1GB (מחיר - 720)

Sapphire AMD Radeon HD 7750 OC 1GB GDDR5 (מחיר - 665 ש"ח)

Gigabyte AMD Radeon HD 7750 OC 2GB GV-R775OC-2GI (מחיר - 560 ש"ח)

בנוסף, כמה שאלות:

1. הכרטיס האחרון ברשימה זול בצורה מחשידה. האם יש סיבה לדעתכם?

2. עד כמה משמעותי עניין ההבדל בין 1GB לבין 2GB? האם לקנות כעת 1GB בלבד תהיה הסתכלות לטווח קצר מדי (שנה-שנתיים)?

3. עד כמה משמעותי עניין ההבדל בין DDR3 לבין GDDR5?

אשמח להמלצות לכרטיסים נוספים.

תודה,

ליאור

פורסם

אתה לא שואל את השאלה במקום הנכון, יש את פורום כרטיסי המסך.

בכל מקרה אם נתייחס לעניין לא ניתן להמליץ על דבר ללא פירוט מלא של שאר המערכת ורזולוצית המסך שברשותך.

900 שקלים זה על הגבול עם כרטיסי HIGH END שעולים בסביבות ה-1K וקצת וחזקים משמעותית מהכרטיסים שהצעת.

אם מדובר במסך FHD ומערכת מותאמת לכרטיסים ברמה הזו הייתי ממליץ למתוח עוד קצת את התקציב אם אתה מעוניין

בגיימינג ברמה גבוהה\מקסימלית.

דבר נוסף הוא להיות החלטי לגבי הסכום הסופי שאתה מעוניין להוציא כי גם בדוגמאות שנתת

יש סטיה של הרבה כסף אחד מהשני. כמובן בהבנה שהשקעה כספית גדולה יותר בכרטיס משמע ביצועים טובים יותר.

פורסם

בנוסף, כמה שאלות:

1. הכרטיס האחרון ברשימה זול בצורה מחשידה. האם יש סיבה לדעתכם?

2. עד כמה משמעותי עניין ההבדל בין 1GB לבין 2GB? האם לקנות כעת 1GB בלבד תהיה הסתכלות לטווח קצר מדי (שנה-שנתיים)?

3. עד כמה משמעותי עניין ההבדל בין DDR3 לבין GDDR5?

1. שני האחרונים חלשים למדי בכל מקרה.

2. ברוב המקרים הבדל לא מהותי.

3. הבדל מהותי בהחלט. כרטיסים עם GDDR 3 הם בדרך כלל גרסאות חלשות יותר.

בכל מקרה כפי שאמר ROY.T בכ1000 ש"ח ניתן למצוא כרטיסי 7850 שהם חזקים יותר מהותית. בכ900 ניתן למצוא GTX650TI שגם כן חזקים במידה לא זניחה מכל הכרטיסים שציינת.

כמובן, עוד כמו שאמר ROY.T, ללא מפרט קשה להמליץ, ואכן מדור כרטיסי מסך הוא מקום עדיף לת'רד הזה.

פורסם

הכלל הוא שיותר זיכרון ויותר עוצמה זה תמיד יותר טוב , השאלה היא אם בשבילך זה ישנה ואם הכרטיס מסוגל באמת להשתמש בתוספת הזיכרון.

ב900 שקל יש לך את הכרטיס הזה

http://www.tms.co.il/product/11871

הוא חזק בהרבה מ7770.

גם מה הרזולוציה של המסך שלך?

בתוספת של 150 שקל אתה יכול לקנות את gtx 660

http://ksp.co.il/?uin=17134

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים