עבור לתוכן

התייעצות לפיתרון בעיה ב Excel

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

יש לי בעיה מתימטית מסויימת ואני אשמח לפיתרון מצדכם.

הבעיה שיש לי שני מסלולים על מערכת צירים דו מימדית, וחשוב לציין שאלה שני מסלולילים ולא פונקציות, כלומר עבוד כל x יכולים להיות הרבה ערכים של y.

כל מסלול מחושב בנקודות מסויימות ולא בהכרח באותם ערכים של x, ואז את המסלול בונים ע"י חיבור הנקודות.

העניין שאני רוצה לעשות הוא לחשב את השגיאה בין המסלול הראשון לבין המסלול השני, למשל ע"י גרף אחר שיתאר את ההפרש.

האם ישנה דרך לעשות זאת ב Excel?

תודה רבה

פורסם

האם יש התאמה חד-חד-ערכית של נקודות? כלומר - האם לכל נקודה במסלול 1 יש נקודה תואמת במסלול 2 שביניהן יש למדוד את השגיאה?

פורסם
  • מחבר

לא וזאת הבעיה, שאנחנו בעצם צריכים לחשב את השגיאה על מסלול ולא על נקודות ספיציפיות , אחרת זה היה ממש קל

פורסם

האם ידוע לך לפחות הסדר היחסי של הנקודות בכל מסלול, או שמבחינתך מדובר בקבוצה לא סדורה שצריך למצוא לה best-fit איכשהו?

פורסם

אתה עושה את הקורס "מערך ומיקום מפעלים" בבן גוריון?

פורסם
  • מחבר

שלום,

אחד שיודע: לא!

QTTP: לא ואין לי מושג, ואפילו מס' הנקודות של שני המסלולים יכול להיות שונה ובכלל נמדדים בנקודות שונות. העיקר שהדגימות האלה יוצרות מסלול (כל סט של נקודות בנפרד) ואז את שני המסלולים אני רוצה להשוות, ולחשב את השגיאה.

תודה רבה

פורסם

אם הנקודות ניתנות לפי סדר, ויש משמעות להתחלה וסוף, אז תמיד אפשר לעשות אינטרפולציה למספר הדגימות הדרוש, כך ששני המסלולים מיוצגים כסדרות נקודות באורך זהה ומשם הדרך לחישוב המרחק בין המסלולים קצרה.

אם אין סדר ידוע - הרי שאין כל-כך משמעות לשאלה. כי אפילו עם 3 נקודות בלבד - כשלוקחים אותן בסדר שונה הן יוצרות מסלולים שונים.

פורסם
  • מחבר

אין סדר ידוע, נגיד שהנקודות עדות מסלול של קווים ישרים בין כל נקודה ונקודה, או שעשינו ספליין (מסדר כלשהו, נגיד 3). אז מה שאני מבקש ש-EXCEL או תוכנה כלשהי, שאני אכניס להשני סטים של נקודות סדורות, תייצר לי שני מסלולים, ואז אם אני ארצה את הערך של נקודה כלשהי (לאו דווקא נקודה שהיה לה ערך בסט הנקודות). ואז לחשב את ההפרשים בין המסלולים הנ"ל.

תודה

פורסם

בהינתן נקודות סדורות, במאטלאב אפשר בקלות לעשות אינטרפולציה (resample) לסדרה באיזה אורך שתרצה. אני לא ממש יודע איך ואם ניתן לעשות זאת באקסל.

פורסם
  • מחבר

היי,

אתה יכול לתת לי קוד שעובד במאטלב, באופן שתיארתי?

אין לי מושג איך אפשר לעשות זאת ואני לא יודע מאטלב.

אני מודה מראש :)

פורסם

תאורטית כן, אבל כשזה באוויר - אין לזה ממש משמעות. באותה מידה אני יכול לשלוח אותך לhelp של מאטלאב. אם אתה לא מכיר את הסביבה/שפה בכלל - זה לא יעזור לך לתת פתרון מלא מהתחלה ועד הסוף (ולי אין כוונה לספק לך פתרון מלא שכזה - מקווה שאתה מבין). ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים