עבור לתוכן

הידע הנדרש כדי להמיר תוכנת C לממשק ווינדוס

Featured Replies

פורסם

יש לי תוכנית מסויימת שהכנתי בC פשוט שעובדת בדוס ואני מעוניין לעשות אותה בממשק ווינדוס. האם בשביל לעשות את זה בצורה הבסיסית ביותר (בלי מוזיקה, צבעים, כפתורים משוכללים וכו') מספיקות לי כמה הסברים כלליים או שאני צריך ללמוד משהו מסובך ?

שאלה נוספת: אני לומד כרגע בבית ספר C כחלק ממגמת אלקטורוניקה. אנחנו לא אמורים להכנס לעומק של השפה אבל לדעת את העיקר של הלולאות, IFs, מערכים, פונקציות ואולי עוד דברים. האם קניית ספר הדרכה של C++ יעניק לי ידע משמעותי שאי אפשר להסתדר בלעדיו כדי לתכנת חופשי?

פורסם

לגבי הממשק

אתה אומר שאתה רוצה לעשות את התוכנית בממשק וינדוס אבל לא להשתמב בכפתורים וכאלה

מה בדיוק חשבת לעשות?

נראה לי ש-MFC יתאים לך

לגבי השפה

לא יודע כמה למדתם וכמה אתה רוצה לעשות, אבל אם אתה רוצה לעבוד עם סביבה גרפית בוינדוס סביר שתעבור ב-Visual C++ ובשביל זה אתה צריך ידע ב-C++

פורסם
  • מחבר

חשבתי לעשות תוכנה פשוטה של תפריט switch שתפעיל לולאות בכל אחת מהאפוציות.

אמרתי שאני לא רוצה כפתורים בגלל שחיפשתי את הפתרון הכי קל לביצוע, אבל אני רוצה לשכלל את זה. לא ממש הצלחתי למצוא מידע יעיל על MFC (חוץ מהקשר למיקרוסופוט וVISUAL STUDIO).

האם זה עדיין הפתרון בשבילי? ואם כן איזה קומפיילר אני צריך ואילו פקודות

תודה ;)

פורסם

לא בדיוק הבנתי למה אתה מתכוון כשאתה אומר תפריט switch

בכל מקרה MFC ממומש על Visual C++

אני ממליץ לך על גירסת 6.0 לפחות כאשר החדשה ביותר היא .Net 2003

אתה צריך לשלוט ב-C++ ובכל מה שקשור ל-Class שאתה בטח לא מכיר.

את כל הממשק הגרפי יוצרים בעזרת אשפים, ומקצים לכל מאורע (כמו לחיצה על כפתור) פונקציה בעזרת אותו אשף.

פורסם

MFC זה אשפה. לפי המלצתי, אל תתקרב לזה. Borland C++Builder זו אופציה מצויינת למתכנת C מתחיל. זה פשוט ואינטואיטיבי כמו Visual Basic מבחינת GUI, קריא פי אלף מ-MFC והכל ב- ++C. אתה אפילו לא צריך ידע ב- ++C כדי להתחיל - אתה תקלוט הכל כבר מעצם השימוש בבילדר.

לשאלתך על ממשקים ו- ++C - אתה יכול גם לכתובאפליקציות GUI ב- C עם כל קומפיילר C ל- windows... אבל זה כל כך מסורבל ולא מעשי שאין שום סיבה בעולם לעשות את זה. חשוב, למרות זאת, לכתוב פעם אחת או שניים GUI לבד ב- C, רק כדי לדעת מה Builder ו- MFC עושים בשבילך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים