עבור לתוכן

רשות השידור: "נגמרה החגיגה, מהיום כולם משלמים"

Featured Replies

פורסם

אבל ...כולם? כן, אם את\ה קוראים את זה עכשיו דרך צג כלשהו, אתם חשופים לתביעה הרטרואקטיבית (עד שנתיים, אלא אם כן יש לכם קבלת קניה) של רשות השידור.

העילה? אני מצטט את דוברת רשות השידור:

"איך אני יכולה לדעת שמחר לקוח לא מחבר למסך ממיר עיד"ן או HOT ו-yes?"

מקור:

http://technation.themarker.com/1.1894229

אין ספק שיש פה צורך דחוף בחקיקה ואף ברפורמה. היום גם סמארטפון הוא בעל פוטנציאל קליטה לעידן+. ולשם אני חושב שרשות השידור שואפת:

להכליל או להעלות את המס על טלוויזיות\סמארטפונים\צגי מחשב שיכליל את מס רשות השידור.

לפעמים אני מרגיש כאילו אני חי במדינה אחרת... ואז אני חוטף כאפה בסגנון ה'רשות' :facepalm:

פורסם

בכל זאת רצוי להדגיש - הכוונה היא בינתיים לכל מכשיר שהחל את חייו כטלויזיה, גם כזה שהוצא ממנו הטיונר והוא משמש כמסך מחשב, ולא לכל מסך באשר הוא.

מעבר לכך, אני מקווה לא רק שהישות המזעזעת הזו תסגר, אלא שכל הקשורים לנהלי הגביה ולהליכי הגביה בה יסיימו את חייהם בצליבה.

פורסם

מיותר לציין שזה לא יעבור בית משפט.

פורסם

יכול להיות, אבל כמה כסף הרשות תנכס לעצמה במרמה וע"י גורמי גבייה מאפיונריים עד שההחלטה תתהפך, אם בכלל?

פורסם

ראשית - ומעל הכל - יש צורך לבטל את הגוף המיותר - המסואב והמעורר חלחלה הזה שנקרא רשות השידור.

שנית - נושא תשלום האגרה מעוגן בחוק - עד שזה לא ישתנה - רשות השידור יכולה להפעיל לא מעט אמצעים (חלקם גובלים בבריונות ממש) ע"מ לקבל המגיע להם עפ"י חוק.

שלישית - אם רוצים שידור ממלכתי - אפשר להחיל מס על כלל האוכלוסיה (בדומה למס הכנסה) - אבל זה לא סותר שהאזרח משלם לא מעט כסף על שירות שאינו עומד בסטנדרטים של איכות (לראיה BBC - הוא ממלכתי - אבל אין שום קשר בינו למה שאנחנו מקבלים בארץ)

פורסם

יש מס אז תשלמו. היום אפשר לשנות את השם מס אוויר ולקחת כסף מכל מי שנושם.

הסיבה שהמס הזה לא פופולארי הוא כנאה שכל ההכנסות ממנו הולכות לרשות השידור. אנשים אומרים "רגע אני לא צורך את התוכן הזה ועדיין משלם עליו, למה?" . אם יפרידו את המס מרשות השידור והממשלה תתקצב אותה בנפרד אז לאנשים לא תהיה בעיה כלכך עם המס ויהיה גם קל לבטל אותו וגם קל יותר לקצץ בתקציב הרשות.

לפי דעתי האסטרטגיה של לקחת את הכסף ואז להחזיר אותו למי שאין לו טלויזיה יותר טובה. עדיף בכלל להוציא את התנאי הזה של החזקת מקלט טלויזיה .שכולם כולל מי שאין לו טלויזיה בבית ישלם - זה פשוט יותר הוגן ויותר זול לאכוף . נו אז לא השתמשת בטלויזיה זה פשוט בעיה שלך. זה כמו שאנשים שאין להם ילדים לא משתמשים בסבסוד גני ילדים או בחוק חינוך חינם. אנשים בריאים לא מנצלים את ביטוח בריאות. זה מה שנקרא מדינה סוציאליסטית.

פורסם

המס הזה מטומטם ,והרבה מהמס הזה הולך על שרותי גביה ,וככה בפועל הרבה ישראלים משלמים יותר

נגיד שזה 500+ שקל בשנה היום

עם מבטלים את המס הזה ובימקום זה ,ואני סתם זורק משהו ,מעלים טיפה את מס הבלו ,אתה יכול ליזרוק את חברות הגביה שעולות הרבה כסף מצד אחד

ומזרימות עוד עבודה לבתי המישפט והוצאה לפועל ומישטרה שגם ככה עמוסים מעל הראש

ואל תגיד לי שיפתרו אנשים בבתי מישפט \הוצאה לפועל\ומישטרה עם יבטלו את זה ,גם בלי זה יש מספיק עומס

מי שיפוטרו במיקרה כזה זה רק עובדי חברות הגביה

עכשיו בגלל שעל הבלו אין הנחות ,אין יתחמקות של ציבורים מסוימים ,עם כולם משלמים=פחות מס

זה שצריך לעשות ריבוט לארגון עצמו ולפוליטיקאים אין ביצים לעשות את זה ,זה כבר עניין אחר

הBBC זה ארגון מאוד איכותי ,אנשים צופים בזה ולומדים מיזה

עם היו לנו מנהיגים אמיתים ,הם היו עושים שיתופי פעולה עם הBBC בחלק מהתכנים שלו

לדוגמה עם הBBC משקיע בתפאורה \תסריט\מוזיקה וכו וכו ,אפשר לעשות הסכם להשכיר את הדברים ולצלם עם שחקנים ישראלים את אותה הסידרה\סרט

זה יכול לתת אפשרות לצלם סדרות איכות ,בלי תקציב מנופח מידי ,ומיצד הBBC יחסוך להם חלק קטן מהעלויות

אבל לא ,פה הכל חייב להיות חובבני

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים