עבור לתוכן

מתי כדאי לקנות דל/לנובו?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין לקנות מחשב חזק לעבודות תלת מימד. הדגמים הרלוונטיים הם lenovo w530, dell precision 4700. הרכישה תהיה בארהב ואני ממש לא לחוץ לגביי המועד. האם כרגע יש יתרון כלשהו ברכישה? לפני סוף שנה? מתי אמורים לצאת הדגמים הבאים?

תודה!

פורסם

אני אישית מעדיף את דל וסדרת הPRECIASION היא סדרה מצויינת לדעתי, הדל נחשב רשמית לWORKSTATION למרות שגם הלנובו הוא לא בדיוק נוצה...

אבל מבחינת גרפיקה הLENOVO חזק משמעותית אם ניקח את כרטיס Quadro של NVIDIA מול הM4000 של ATI לדעתי הקואדרו לוקח בגדול תוסיף על זה את נתון הזכרון 2GB מול ה1GB של הATI ּפלוס העובדה שבלנובו יושב מעבד קצת יותר חזק I7 3820QM

קח בחשבון שהDELL מגיע עם 3 שנות אחריות מול הלנובו שמגיע עם שנה בלבד כנראה שלנובו עצמם לא כ"כ מאמינים שמוצרים שלהם , נגמרו הימים של IBM...

פורסם
  • מחבר

אני אישית מעדיף את דל וסדרת הPRECIASION היא סדרה מצויינת לדעתי, הדל נחשב רשמית לWORKSTATION למרות שגם הלנובו הוא לא בדיוק נוצה...

אבל מבחינת גרפיקה הLENOVO חזק משמעותית אם ניקח את כרטיס Quadro של NVIDIA מול הM4000 של ATI לדעתי הקואדרו לוקח בגדול תוסיף על זה את נתון הזכרון 2GB מול ה1GB של הATI ּפלוס העובדה שבלנובו יושב מעבד קצת יותר חזק I7 3820QM

קח בחשבון שהDELL מגיע עם 3 שנות אחריות מול הלנובו שמגיע עם שנה בלבד כנראה שלנובו עצמם לא כ"כ מאמינים שמוצרים שלהם , נגמרו הימים של IBM...

תודה!

גם את הדל ניתן לקבל עם קוואדרו. וכן הם שניהם לא ממש קלילים (:

הלנובו זול מהדל בכמה צאות ובנוסף יש כרגע מבצע באתר הרשמי שלהם. האם כדאי לקנות מאתרים רשמיים או אמזון וכו?

בנוסף, המקלדת של לנובו משום מה לא מכילה פד נומרי. לדעתי זה ממש טיפשי מצידם כי מקום יש. בכל אופן באופן כללי איך המקלדת שלהם?

פורסם

את הלנובו בארה"ב דרך האתר הרשמי ניתן לרכוש עם 3 שנות אחריות בקלות רבה, בתוספת מחיר קטנה.

במרבית החנויות הקמעוניות בארה"ב מחשבים נמכרים לרוב עם אחריות לשנה אחת בלבד.

עדיף לרכוש מאתרים רשמיים.

שני המחשבים טובים באותה רמה, זה כמו לשאול מה עדיף קנון או ניקון, לכל אחד יתרונות/חסרונות משלו.

תעבור על הביקורות, תראה את המאפיינים השונים ותקנה את מה שהכי מתאים לך.

פורסם

יש לי שאלה בהמשך לתגובה האחרונה.

אני גם מעוניין לרכוש מחשב של לנובו בארה"ב, אבל בחנות הרשמית ניתן להשתמש בכרטיס אמריקאי בלבד.

האם יש דרך לפתור את הבעיה אם אין לי כרטיס אמריקאי?

תודה

פורסם

הדרך הטובה ביותר לדעתי היא לקנות מהoutlet של דל. מדי פעם הם עושים 25% על כל האתר ואז זה בכלל משתלם. קניתי שם מחשבים בשליש ממחירם בחול כולל הרחבת אחריות.

פורסם

ומה לגבי לנובו?

פורסם

אתרום מניסיוני לגבי רכישה בארה"ב:

דל ארה"ב: מומלץ מאוד לקנות את המחשב דרך dell outlet. מדי פעם מתפרסמים קופוני מבצע בפייסבוק וכן באתר הרישמי של דל עודפים. בדגמי פרסיז'ן ההנחה לרוב נעה בין 15% ל-35% על מחיר העודפים שגם ככה נמוך משמעותית.

החיסרון- אין אפשרות לשנות מפרט. צריך לשים לב שיש את כל מה שצריך במחשב המוצע, כגון: רזולציית מסך רצוייה, כרטיס WIFI וכדו'. אם כי כרטיס WIFI עולה ברכישה בנפרד מאיביי כ20 דולר. לא הייתי נותן לזיכרון DDR3 נמוך לפסול מפרט כזה או אחר- שכן אין בעיה להוסיף אח"כ.

תקנה רק מהסיווגים של "refubished" או "dell outlet new".

אני מבין שאתה מעביר אותו לארץ בעצמך. אם לא- ואתה מתכוון לשלוח אותו בדואר- קח בחשבון שברכישת מחשב מעל לסכום 1000 דולר, מתווסף בנוסף למע"מ גם "מס עמיל מכס" (סכום לא מבוטל, יש לציין).

דגמי פרסיז'ן ולטיטיוד מסדרה E6000 מגיעים עם 3 שנות אחריות באתר הלקוח שתקפה גם בארץ ללא תוספת עלות. כל שאר הדגמים- נדרשת תוספת עלות.

לגבי לנובו עודפים- עד היום לא ראיתי מציאות אצלם. אבל! אחת לתקופה (פעם- פעמיים בשנה, אין תיזמון מסויים) יש הנחה יפה בבניית מפרט בקונפיגרציה אישית, לרוב זה כ40% הנחה ביחס למחירון הרגיל. גם אז זה יוצא בערך אותו המחיר כמו בדל עודפים. אציין שלפני כחודש גם בדל היה מבצע דומה (בסביבות שבועיים לפני בלאק- פרידיי) שבו ניתן היה לרכוש דגם 4600 במחירי רצפה (יחסית), ואת 4700 החדש במחיר זול יחסית).

בלנובו נדרש תוספת תשלום בשביל אחריות מורחבת.

בנושא הפרקטיקה של סדרת W של לנובו אל מול סדרת פרסיז'ן של דל:

הדל יותר נוח לשינויי מפרט. זה מתבטא בריבוי מגירות ופתחים לצורך שידרוגים (מקום ל2 כוננים קשיחים, 4 חריצי זיכרון RAM ועוד). אם תסתכל באתר שלהם- יש שם תמונות שמדגימות זאת היטב. כמו כן, הדל מרגיש איכותי מאוד וגם עושה רושם של סוס עבודה אמיתי. המקלדת מעולה, והפד הנומרי, לדעתי, הוא חובה בסיסית בתחנת עבודה שכזו.

לגבי לנובו- אני לי נסיון עם המקבילה שלהם W530, אבל גם בזמנו (לפני כחודש) לא מצאתי מידע לגבי הפרקטיות שלו בכל הקשור לשינויים בחומרה. לגבי המקלדת- לדעתי זה מינוס משמעותי וזו הסיבה שהוא נפסל. לפניו היה לנו מחשב אחר ששימש כתחנת עבודה וגם לו לא היה פד נומרי. אם אתה משתמש CAD שמרבה להשתמש בפד הזה- אתה תקלל את זה (הקילומטראז' שהיד עשתה אצלנו מצד לצד עייף אותנו). אם כי גם לא היתה לנו אפשרות לחבר מקלדת חיצונית נוחה מחוסר במקום.

פורסם

סדרת הe של דל באאוטלט לא מגיעה עם אחריות בית לקוח. צריך להוסיף 100$ בשביל זה. זה עדיין משתלם.

פורסם

אתה צודק לגבי סדרות E5000 ושאר הסדרות.

המחשבים שמסדרה E6000 כדוגמת E6230/E6330/E6430/E6530 כן מגיעים עם שירות באתר הלקוח (on site). לפחות כך היה כשהזמנתי מחשב בעבר לאחי, וכשהתקלקלה המקלדת טכנאי הגיע והחליפה במקום (ולא שידרגתי אחריות או משהו כזה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים